Musicarenje.net
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Musicarenje.net

Fly Fishing

Portal*PrijemTražiLatest imagesRegistruj sePristupi

UHVATI I PUSTI (C/R)

Ići dole 
+76
Tihi83
Waterfall
Da Ka
Vrbanić Danijel
Ermedin
Devrnja
Pastrva
Face90
Haris
Platipus2000
Lale
Damirt82
Zeljko_72
Meldin.C
Gegula
Thymallus
NMilanovic
Mijalko
Djuka
Ersin
Peka
Bojovic Danijel
Oldsurehand
ErnestTatar
Zeljko80
D-r Misho
Vjeko
Ivica-fider
Aco Ivanovic
Zvezdan
Ervin-Eko
Baker on the fly
Fićo
Micko
ShoneFly
Mixmaster
Renafly
Sagemaster
Bogdan
Cori143
MM
Keno
Acapapec
Cakan
Sasa Ljumovic
Omar
Sasats
Los_Pecaros
NikolaCG
Sasa D
Oholi
Goci
MikiTenkara
Madjoni
Fly Daddy
Tolefly
Davor
Pedja
Goran R
Ivica R.
100ka
VladisaNS
Ranko
Djole
Ilew
Zeljko G
Prota "Pacer"
Djomla
Saležupa
Mige
Šva
Bogi
Zox
Cori
Zeka
Radojica-pop
80 posters
Idi na stranu : Prethodni  1 ... 19 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39  Sledeći
AutorPoruka
Waterfall
Guide
Guide
Waterfall

Broj poruka : 1098
Godina : 66
Datum upisa : 26.10.2015

UHVATI I PUSTI  (C/R) - Page 35 Empty
PočaljiNaslov: Re: UHVATI I PUSTI (C/R)   UHVATI I PUSTI  (C/R) - Page 35 EmptyČet 15 Dec 2016, 14:14

Ako je iz njemacke ne znaci da je bolje. Kad bi ja bio riba bilo bi mi drze da me ribolovac nakon sto me je izmucio i dobio u podmetac poljubi i vrati nazad u vodu (kao na Ribniku, recimo), nego da me nakon svega mlatne batom po glavi i strpa u torbu. (kao u toj civiliziranoj njemackoj)
Nazad na vrh Ići dole
NMilanovic
Guide
Guide
NMilanovic

Broj poruka : 2245
Godina : 45
Datum upisa : 13.04.2011

PočaljiNaslov: Re: UHVATI I PUSTI (C/R)   UHVATI I PUSTI  (C/R) - Page 35 EmptyČet 15 Dec 2016, 15:34

Ma jasno, ja samo opisujem situaciju. Koja u nekoj perspektivi iz njihvog ugla i ima nekog smisla kao mozda i apsurda iz nase.
Oni da se za sve pitaju verovatno bi i nas istom tom batom.. greota da se i mi ovako mucimo. santa

Zato sam i stavio u opisu onu opciju "pod b)", na kraju nikog oni i ne jure da to bas tako mora kako su oni smislili.
Ako ti se ne svidja ti nemoj da ucestvujes .. Ja igrom slucaja imam mogucnosti, da sam hteo odavno sam mogo da krkam kobasice po toj "civilizaciji", ali...!
Nazad na vrh Ići dole
Mixmaster
MASTER
Mixmaster

Broj poruka : 10000
Godina : 55
Datum upisa : 05.08.2008

PočaljiNaslov: Re: UHVATI I PUSTI (C/R)   UHVATI I PUSTI  (C/R) - Page 35 EmptyČet 15 Dec 2016, 16:36

Postoje ribolovci i ribognjavatori. U Nemačkoj, Švajcarskoj i Španiji su odstranili ove druge. Laughing
Nazad na vrh Ići dole
Waterfall
Guide
Guide
Waterfall

Broj poruka : 1098
Godina : 66
Datum upisa : 26.10.2015

PočaljiNaslov: Re: UHVATI I PUSTI (C/R)   UHVATI I PUSTI  (C/R) - Page 35 EmptyČet 15 Dec 2016, 18:58

Mixmaster ::
Postoje ribolovci i ribognjavatori. U Nemačkoj, Švajcarskoj i Španiji su odstranili ove druge. Laughing
Ajde, tjesi se Laughing
Nazad na vrh Ići dole
Mixmaster
MASTER
Mixmaster

PočaljiNaslov: Re: UHVATI I PUSTI (C/R)   UHVATI I PUSTI  (C/R) - Page 35 EmptyČet 15 Dec 2016, 19:35

Moj primer je ovakav:

Ja u toku sezone uhvatim i pustim oko 1000 riba. Tada sebe nazivam ribognjavatorom.

Međutim, u toku sezone prikoljem i jedno 1000 riba, a tada se zovem ribolovcem.
Nazad na vrh Ići dole
Murino
Admin
Admin
Murino

Broj poruka : 31734
Datum upisa : 26.04.2008

PočaljiNaslov: Re: UHVATI I PUSTI (C/R)   UHVATI I PUSTI  (C/R) - Page 35 EmptyČet 15 Dec 2016, 21:15

Postoji samo podjela na terminatore i ribognjavatore lol!
Nazad na vrh Ići dole
http://musicarenje.net
Tihi83
Visitor
Tihi83

Broj poruka : 113
Godina : 41
Datum upisa : 09.06.2012

PočaljiNaslov: Re: UHVATI I PUSTI (C/R)   UHVATI I PUSTI  (C/R) - Page 35 EmptyPet 16 Dec 2016, 00:01

Moj primer je ovakav:

Ja u toku sezone uhvatim i pustim oko 1000 riba. Tada sebe nazivam ribognjavatorom.

Međutim, u toku sezone prikoljem i jedno 1000 riba, a tada se zovem ribolovcem.

Mislio sam da ce se neko stari i pametni naci da sugerise ali otprilike niko ne nadje za shodno, Randjo stvarno si naplasio ljude...

Postujem svaki stav u okviru dozvoljenog, neko hoce sve da vrati neko voli i da ponese i da se pocasti svojim ulovom i sve je to normalno!!!

Ali koristiti izraz PRIKOLJEM je za mene najblaze receno odvratan(moj licni stav)...

Randjo da te podsetim da ti nisi tamo neki ribolovac iz Nisa takozvani koljac riba, vec javna licnost u musicarskom svetu Srbije i shodno tome tvoji javni komentar je najblaze receno ne primeren, ja mislim da tvoja pozicija nosi tezinu i sa njom treba da se nosis, ili treba da stavimo prst na celo mi koji smo glasali za!!!

Ovo shvati kako hoces, moje je da ti naglasim da je ovo dobronamerna sugestija!!!
Nazad na vrh Ići dole
Murino
Admin
Admin
Murino

Broj poruka : 31734
Datum upisa : 26.04.2008

PočaljiNaslov: Re: UHVATI I PUSTI (C/R)   UHVATI I PUSTI  (C/R) - Page 35 EmptyPet 16 Dec 2016, 08:02

Izvinjavam se i potpuno slažem sa tobom Tihi83 sorry

Termin "PRIKOLJEM" je neprimjeren komunikaciji. Mislim da je dovoljno reći nosim ribe ...!

P.S.

Mixmaster!

Sljedeći put možda budeš htio da na objasniš još slikovitije šta radiš sa ribom, pa počneš da pominješ i rasuta crijeva i sl.  help 1 off topic
Nazad na vrh Ići dole
http://musicarenje.net
Mixmaster
MASTER
Mixmaster

PočaljiNaslov: Re: UHVATI I PUSTI (C/R)   UHVATI I PUSTI  (C/R) - Page 35 EmptyPet 16 Dec 2016, 10:33

Prihvatam sugestije, drugari!

Ipak, pojasniću malo svoju terminologiju, koja je neretko vrlo gruba. Ja tako pokušavam da uskladim našu neverovatnu grubost prema nedužnim životinjama sa svojim govorom. Svi mi činimo zlo ribama, ali ponekad nam je rečnik kojim to opisujemo neprimereno blag. E, ta nelogičnost mi ponekad zasmeta, pa ubacim poneku reč poput "masakr", "klanje", "davljenje", "gnjavaža", "mučenje"...tek da se podsetimo da ono što činimo ribama zasigurno nije "ljubav", "nežnost", "poštovanje"...

Neki od nas kao da odbijaju da prihvate da smo stvorenja koja bez opipljivog razloga nanose bol drugim živim bićima. Svoju naopaku narav kao da želimo da prikrijemo cvrkutavim govorom.

Ali, evo, ja ću ublažiti svoj stil, ali molim da i oni koji pevaju "Odu radosti" kada pišu o svojim postupcima prema ribama, učine isto, da se nađemo na nekoj zlatnoj sredini. Laughing
Nazad na vrh Ići dole
Tihi83
Visitor
Tihi83

PočaljiNaslov: Re: UHVATI I PUSTI (C/R)   UHVATI I PUSTI  (C/R) - Page 35 EmptyPet 16 Dec 2016, 11:28

o.k

Iskreno mnogo su mi gadni oni koji promovisu C&R a onda ih vidis na vodi kako jadnu pastrmku od 30cm mrcvare 10-15min ko da je tajmen od 1m, pa sto tu mucenje da prestane umesto meredov sa pokvasenom mrezicom on je uzme golom suvom rukom, valjda misleci da je ona sliz po njoj nesto strano i da to treba odstranimi sa nje. Ali nije tu kraj, onda tako lepo obrisanu i ociscenu ribu od sluzi fino polozi na dobro ugrejan kamen na obali radi fotografisanja, nekad kad sam u blizini tih moralnih musicara pocnem da se tripijem da se oseca miris sveze stavljene pastrmke na rostilj!!! A onda je lepo i po svim propisima pusti da umre od soka ili u gorem slucaju od neke bakteriske infekcije....

Da bi razumeli o cemi pricam svi oni koji ribu u avgustu spuste na suv kamen mogu da probaju to da urade sa svojim genitalijama ili obrazom ako ga imaju...

Ima i onih koji to rade nesvesno ili pod uticajm adrenalina, ipak eeeej pastrmka od 30cm znate sta je to, njima cu odbiti na glupost i pozvati sve da razmisle o C&R koji promovisu...
Nazad na vrh Ići dole
Mixmaster
MASTER
Mixmaster

PočaljiNaslov: Re: UHVATI I PUSTI (C/R)   UHVATI I PUSTI  (C/R) - Page 35 EmptyPet 16 Dec 2016, 12:05

Tihi, ti tvoji drugari što tobože "promovišu" C&R su i meni vrlo sumnjivi. Kako to oni čine?

Evo kako ja, na primer, promovišem C&R. Prisetiću se nekih mojih uticaja na C&R u ovoj vukoj....(autocenzura)

Prvo, na prvom mušičarskom C&R reviru u CG, u Kolašinu, bio sam redovan gost (i predvodnik mnogih gostiju) od samog starta, instruktor, učitelj, osnivač mušičarske sekcije i koorganizator par manifestacija. Na više načina sam promovisao taj revir kao i C&R režim ribolova na njemu.

Drugo, na otvaranju prvog mušičarskog C&R revira u Srbiji, na Grzi, državna televizija mi je posvetila ogromnu pažnju kao promoteru tog revira i tog načina ophođenja prema ulovu na njemu.

Treće, osmislio sam i sproveo u delo jedini pravi C&R mušičarski revir koji je doskora postojao u južnom delu Srbije, na Moravici. Takođe, promovisao sam ga godinama organizujući brojne skupove.

Četvrto, godinama promovišem i podržavam plavski C&R mušičarski revir.

Peto, autor sam prve knjige u Srbiji (2001.) u kojoj se promoviše, to jest objašnjava i preporučuje C&R.

Šesto, ja i dalje utičem na vlasti da stvore još C&R mušičarskih revira.

Sedmo, ja promovišem propis C&R tako što promovišem suprotno van tako zaštićenih zona. "Nisi ih zaštitio, idu na tiganj", uvek ubrza uvođenje C&R propisa, ako za to ima uslova. Ne vidim kako onaj ko vrati ribu tamo gde nema C&R propisa doprinosi njegovom uvođenju (!?)....

E, ja to zovem "promovisanje", a puko pridržavanje već uvedenog C&R propisa, slikanje ili kuckanje po FB i forumima, jok!
Nazad na vrh Ići dole
Tihi83
Visitor
Tihi83

PočaljiNaslov: Re: UHVATI I PUSTI (C/R)   UHVATI I PUSTI  (C/R) - Page 35 EmptyPet 16 Dec 2016, 17:10

Ne zivi se od stare slane moj Randjo, svaka cast na trudi pa da je i pola od ovog tacno...

A drugo opet si me pomesao sa nekim, moji drugari promovisu C&R stvarno ne bih znao o cemu pricas...

To sam ja Tihi iz Lazarevca...

Manimo se tih glupis doskocica, to su toji bivsi drugari moji nikad nisu bili... Ufffff
Nazad na vrh Ići dole
NMilanovic
Guide
Guide
NMilanovic

Broj poruka : 2245
Godina : 45
Datum upisa : 13.04.2011

PočaljiNaslov: Re: UHVATI I PUSTI (C/R)   UHVATI I PUSTI  (C/R) - Page 35 EmptyPet 16 Dec 2016, 18:24

Dobar post Tihi, potpuno se slazem i cesto pisem o tome!!

To je na zalost realnost C&R price u mnogim situacijama.. I nema tu sta mnogo da se lazemo.
Niti je to samo kod nas tako .. C&R je jedno a pravilan C&R je sasvim drugo.
Mnogo puta se desi da ljudi iz nekog nazovi ne znanja ili prosto ne razmisljana rade takve stvari a mnogi uopste i nisu svesni da su te posledice realne.

Nije dovoljno samo pustiti ribu i stvar resena .. O tome treba stvarno razmisljati u startu na pravi nacin.
Sve je bitno .. od izbora adekvatnog pribora, tipeta, udice, meredova, nacinu fotografisanja i td... pa do osnovnih stvari "rukovanja" sa ribom i sl.

Po meni o tome treba mnogo vise da se prica nego generalno C&R da ili ne. pozz
Nazad na vrh Ići dole
Mixmaster
MASTER
Mixmaster

PočaljiNaslov: Re: UHVATI I PUSTI (C/R)   UHVATI I PUSTI  (C/R) - Page 35 EmptyPet 16 Dec 2016, 18:34

Tihi, ja sam te razumeo da se u onom postu žališ na neke svoje poznanike i njihov pristup C&R-u. Tako si mi dao šlagvort da raspalim po tobožnjim promoterima C&R-a, kojih ima previše.

Zato izbacih jedan sažetak mog udela u C&R, tek da vam dam ideju kako izgleda biti promoter toga.
Nazad na vrh Ići dole
Tihi83
Visitor
Tihi83

PočaljiNaslov: Re: UHVATI I PUSTI (C/R)   UHVATI I PUSTI  (C/R) - Page 35 EmptySub 17 Dec 2016, 00:05

Tihi, ja sam te razumeo da se u onom postu žališ na neke svoje poznanike i njihov pristup C&R-u. Tako si mi dao šlagvort da raspalim po tobožnjim promoterima C&R-a, kojih ima previše.

Zato izbacih jedan sažetak mog udela u C&R, tek da vam dam ideju kako izgleda biti promoter toga.

Ne znam samo kojim delom mog posta si pomislio da pricam o mojim drugarima koji u sledecem postu svrstavas u moje poznanike, ja pricam o svima koji se neodgovorno ponasaju prema ribama...
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content

PočaljiNaslov: Re: UHVATI I PUSTI (C/R)   UHVATI I PUSTI  (C/R) - Page 35 Empty

Nazad na vrh Ići dole

UHVATI I PUSTI (C/R)
Nazad na vrh 
Strana 35 od 39Idi na stranu : Prethodni  1 ... 19 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39  Sledeći

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Musicarenje.net :: UHVATI (fotografiši) I PUSTI-
Skoči na: