| Apsolutni C & R | |
|
+13Ranko Flynet Djole Murino Rista Tadic Veljko V. Djomla Saležupa Cori Zox Bogi Radojica-pop 17 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
Radojica-pop Guide
Broj poruka : 1570 Godina : 49 Lokacija : Raška Datum upisa : 30.04.2008
| Naslov: Apsolutni C & R Uto 06 Maj 2008, 22:48 | |
| Dali nam je bitnije da se hvalimo kilogramima, znanim i neznanim, ili nam je ipak draže kad znamo da će nas naše umile ribice čekati uvek tamo gde smo ih i ostavili stvarajući nam nadu da će mo se opet sresti u veselju? Ja sam za dug, zdrav i lep život naših riba a vi!? | |
|
| |
Bogi Guide
Broj poruka : 2297 Datum upisa : 29.04.2008
| Naslov: Re: Apsolutni C & R Uto 06 Maj 2008, 22:52 | |
| ono što bih hteo ja da kažem o ovoj temi je da redovno odnesem mnogo riba kući...................ali u fotoaparatu | |
|
| |
Zox Visitor
Broj poruka : 449 Godina : 66 Lokacija : Beograd Datum upisa : 06.05.2008
| Naslov: Re: Apsolutni C & R Sre 07 Maj 2008, 00:10 | |
| Da se ne ponavljam jer sam na svim forumima pisao o ovoj temi pa bar ovde da budem kratak i jasan APSOLUTNI C&R UVEK I NA SVAKOM MESTU čak i kada korisnik vode (kako ovo odvratno zvuči) ne zahteva to :ribe: | |
|
| |
Cori Fly fisherman
Broj poruka : 79 Lokacija : Novi Sad Datum upisa : 04.05.2008
| Naslov: Re: Apsolutni C & R Sre 07 Maj 2008, 01:11 | |
| C&R PO SVAKU CENU.
U potpunosti se slažem da na salmonidnim vodama treba to pravilo primenjivati, jer je to jedini nacin da se popravi stanje ribljeg fonda u nas u Srbiji. U rekama drugih republika to je već donelo zavidne rezultate. Treba pozitivna iskustva primeniti kod nas.
Evo jedan primer Npr, dozvoljeno je uzeti dve ribe preko 30 cm. Nas 10 ribolovaca odnese danas 20 riba.... za 8 meseci (mart do kraja oktobra) to je 8(mes)X30(dana)=240(dana) x 20(riba) = 4.800 riba. Pa neka je i tri puta manje. Za jednu vodu je to previše, 1.600 riba preko 30 cm. Kako da se reka oporavi? Razmislimo debelo o tome! Eto gde nestade riblji fond !?!?!? Ovo je sportski način, a gde su svi oni ini, nesportski. Nas mušičara je sve više, a ribe sve manje! Priroda se obnavlja, ali ovaj primer pokazuje da ako se ne umešamo sve će nestati!!!!!!!!!!!!!
Uzeo sam primer da se mogu poneti dve ribe i 10 ribolovaca, a koliko se nosi i koliko nas lovi. ZNAČI C&R PO SVAKU CENU. Bistro!
O ovome i ovoj temi je jako lepo napisao u broju 2. Mušičara gospodin Vladimir Mikec Miki iz Slovenije. Pročitajte!
Poslednji izmenio cori dana Čet 31 Jul 2008, 22:24, izmenjeno ukupno 1 puta | |
|
| |
Saležupa Guide
Broj poruka : 2198 Godina : 53 Lokacija : Aleksandrovac - Župa Datum upisa : 05.05.2008
| Naslov: Re: Apsolutni C & R Čet 08 Maj 2008, 19:23 | |
| APSOLUTNI C&R,bez dileme na svim salmonidnim vodama.Ali u Srbiji (uvek mora da ima ovo ALI) mnogi nose sve što se zakači na udicu i to mnogo više nego je propisano.Na našu žalost,jedna tužna istina.Relativno mali broj nas mušičara vraća svaku ribu i trebamo se boriti da podignemo nivo svesti,a kako SAMO KAZNAMA. | |
|
| |
Djomla Visitor
Broj poruka : 413 Lokacija : Uzice Datum upisa : 05.05.2008
| Naslov: Re: Apsolutni C & R Pet 09 Maj 2008, 00:30 | |
| Ne mogu da kazem da sam podrzavam apsolutni C&R, ali se trudim u maximalnoj meri da to budem. Hocu da kazem da samo nekad nosim kuci ribu. Inace prosle godine odneo sam kuci jednog lipljena koga lovim na slobodnoj reci (ne reviru). Prema proceni: da li bih mogao da to jedno mestasce osiromasim za 1 kom. , tako se i ophodim! Salmonide postujem mnogo na svim rekama "bez gazde". Retkost je da odnesem nesto sa takvih voda. Imao sam prosle godine jednu mladicu kojom sam se iznenadio bas onako lepo,pun adrenalina onako razmisljam,i osetih se malo tuzno, sto sam je uopste i "napdao" kada je retka, najlepsa i naravno sa poljupcom u potpunoj divljini je spustim u vodu... Nista lepse!!! | |
|
| |
Veljko V. Fly fisherman
Broj poruka : 47 Godina : 45 Lokacija : Baljevac Datum upisa : 09.05.2008
| Naslov: Re: Apsolutni C & R Ned 11 Maj 2008, 00:35 | |
| Apsolutni C&R, a tebi Radojice vecno hvala za ljubav prema fotografiji koju sam stvorio zahvaljujuci tebi...jer ono sto aparat uhvati to zivi sa nama citavog zivota! | |
|
| |
Tadic Fly fisherman
Broj poruka : 15 Datum upisa : 04.05.2008
| Naslov: Re: Apsolutni C & R Čet 15 Maj 2008, 15:54 | |
| - Djomla ::
- Inace prosle godine odneo sam kuci jednog lipljena koga lovim na slobodnoj reci (ne reviru).
Da si odneo iz revira bio bi lopov ovako si samo nesavesni musicar | |
|
| |
Djomla Visitor
Broj poruka : 413 Lokacija : Uzice Datum upisa : 05.05.2008
| Naslov: Re: Apsolutni C & R Pet 16 Maj 2008, 00:32 | |
| | |
|
| |
Rista Fly fisherman
Broj poruka : 15 Datum upisa : 21.05.2008
| Naslov: Re: Apsolutni C & R Sre 21 Maj 2008, 21:52 | |
| | |
|
| |
Murino Admin
Broj poruka : 31734 Datum upisa : 26.04.2008
| Naslov: C&R - Ovako to radi Ins0mnia Sre 28 Maj 2008, 19:55 | |
| C&R http://tinypic.com/player.php?v=ve3zit&s=3 Iako ovu ribu nisam uhvatio musicarskim priborom postavicu sliku da se vidi kakvih ribica ima kod nas .. P.S. Svaki C&R je vredan pohvale i paznje!!! INS0MNIA care, BRAVO , BRAVO , BRAVO !!! | |
|
| |
Djole Guide
Broj poruka : 611 Lokacija : Nis Datum upisa : 04.05.2008
| Naslov: Re: Apsolutni C & R Sre 28 Maj 2008, 21:17 | |
| Nisam apsolutni. Barem da neko nije. S tendencijom ca C and R ali ako se sprema odredjena vrsta ribe lepo cu je taze spremiti. | |
|
| |
Flynet Fly fisherman
Broj poruka : 18 Lokacija : Uzice Datum upisa : 18.05.2008
| Naslov: Re: Apsolutni C & R Sre 28 Maj 2008, 22:28 | |
| Nisam ni ja za apsolutni, propise donose rib.drustva i drzava, a nase je samo da ih se maksimalno pridrzavamo. | |
|
| |
Cori Fly fisherman
Broj poruka : 79 Lokacija : Novi Sad Datum upisa : 04.05.2008
| Naslov: Re: Apsolutni C & R Pet 29 Avg 2008, 08:28 | |
| Izvod iz teksta koji mi je poslao saradnik Mikec Vladimir, za broj 2. ........Nitko vas ne može, niti vas neće, siliti u taj način mušičarenja i sve skupa će ostati stvar samo vaših načela, odluka, uverenja i vaše savesti. No, kod toga morate biti, kao pojedinac svesni, da na vodi sa svojim postupcima dajete nehotice primer i pouku, ne samo deci nego i mladim pripadnicima u mušičarskim redovima, po stažu. A na kraju krajeva kopirati će vas i vaši najbolji prijatelji u ribolovu. Zato priupitajte se, kakav je taj vaš odnos prema prirodi i prema samom plenu, ribi. Pošteno razmislimo o tome!......... ........Zato razvijajmo pozitivne navike, među koje sigurno spada način mušičarenja UHVATI I PUSTI (Catch & Release Eng.), da ćemo dokazati sebi, a ne drugima, da možemo sami napraviti nešto već danas, za bolju budućnost!........ | |
|
| |
Ranko Guide
Broj poruka : 1045 Godina : 67 Lokacija : Beograd Datum upisa : 17.06.2008
| Naslov: Re: Apsolutni C & R Pet 29 Avg 2008, 08:46 | |
| Gospodine Kori sasvim logično opravdano istinito i vrlo pohvalno, bistro Ranko. | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Apsolutni C & R | |
| |
|
| |
| Apsolutni C & R | |
|