Poštovani forumaši, prijatelji i sponzori takmičenja !
Na kraju još jednog ciklusa sada se može slobodno reći tradicionalnog postnovogodišnjeg FT „druženja“ sa mušica
na našem forumu, želio bih da se najpre zahvalim svim takmičarima na učešću, a iskoristiću priliku da pozdravim
i čestitam sveukupnim pobjednicima 5th International Internet Fly Tying competition„Musicarenje.net 2015“
(Shonefly, Benjamin-u i Mr.Zacooli)
...kao i pobjednicima po kategorijama
(Suva mušica -Danijel Vrbanić Nimfa/Mokra mušica - G.Zsoft i Strimer - Marijan Dujmović)!
Kako je ovogodšnje takmičenje po prvi put bodovano javnim glasanjem, mišljenja smo da se nivo špekulativnog
glasanja sveo na minimum, uz veoma mali broj prekršaja, koji su najčešće bili slučajni i usled nepoznavanja pravila,
a ne kao namjera. Samo je jedan član foruma onemogućen da glasa, a njih trojica su (jedan u glavnom dijelu
takmičenja, a dvojica u pojedinačnim kategorijama, ponovo glasali usled nepravilnosti u postavci glasanja).
Kako ovaj posao obavljam gotovo desetak godina, znam za tenzije i koncentraciju sujete prisutnu kod tajera,
pa već sa tim nagomilanim iskustvom i striktnim pravilima ovo takmičenje iz godine u godinu dobija sve više na
težini, a ja sve više bora i podočnjaka na licu hahaha !
Neki prijavljeni takmičari, nisu postavili svoje postavke mušica usled različitih životnih okolnosti (smrtni slučaj u
porodici, put u inostranstvo, svadba i sl.) a samo mali broj nije obrazložio svoj izostanak ! Takodje ,želim da uputim
kritiku na neglasanje odredjenog broja forumaša koji su tu gotovo svakodnevno jer razloga za tako nešto ne postoji !
Sa cifrom od 27 učesnika-takmičara, napravljen je rekord brojnosti kao i sa cifrom od 78 postavljenih mušica za
ocjenjivanje. Vezači su došli iz 10 država što opravdava medjunardni atribut, a i sam kvalitet takmičarskih krecija
je bio na zavidnijem nivou nego do sada. Po svim aspektima dakle, ovo takmičenje prevazilazi kapacitet foruma
i predstavlja sve više značajan FT dogadjaj !
Želio bih ovaj put da se posebno zahvalim sponzorima, većinu njih smatram prijateljima ovog mjesta i mene lično.
Šta reći za nagrade koje su izdvojili Srdjan Hemingway s i Sale iz Čačka osim da su fantastične!
Ovako bogat nagradni fond mislim da ima veoma malo svjetskih stranica.
Kako su po prvi put su sa nama u timu dva velika vezačka i mušičarska imena sa svojim firmama, posebno ističem nagrade
„Gaga Flies“ i g dina Dragoslava Mihajlovića kojem se ujedno zahvaljujem na lijepim riječima ispisanih u ovoj temi i još
ljepšim nagradama! Naravno tu je i legenda YU mušičarenja, Sarajlija i bekrija Savo Martinović sa poklonima iz svoje radionice !
I ove godine tradicionalno su u našem sponzorskom timu Musicarenje.net velika evropska imena i kompanije
Vosseler i Dohiku.Tu je prizvodnja meredova i dr.pribora od drveta Slobo Fly Capertner, kao i uvijek raspoložni
prijatelj ovog mesta Nikola Milovanović sa svojom proizvodnjom Mediteran, zatim tradicionalno i Mijalko Savić iz
G.Milanovca i Mixmaster iz Niša!
Omara, Boška i Maxa ostavljam za kraj, a o stepenu saradnje i povjerenja tu mnogo neću trošiti riječi, to su moji
drugari i prijatelji a vode kojima gazduju spadaju uz još par nekoliko u najboljih na Balkanu, pa su nagradjeni zbilja
privilegovani i ovom vrstom nagrada !
P.S.
Bože zdravlja, sljedeće godine takmičenje će sigurno pretpreti nekoliko značajnih promjena! Samo par naznaka:
Takmičenje će se odvijati u 4+ glavne kategorije:
Suva, Nimfa, Strimer i Realistik , plus peta nagrada: Nagrada publike!
A pobjednike po navedenim kategorijama biraće se 50% glasovima publike, a 50% selektovanim vezačima iz Evrope i
svijeta koji će ocjeniti vaše kreacije prije glasanja publike i isto dostaviti konvertovano meni kao nosiocu ovog takmičenja!
NAPOMENE !
U sljedeća 72 sata zabranjeno je objavljivanje vaših takmičarskih kreacija na drugim forumima ili fejsbuku, odnosno
bilo kakva javna prepiska ! Posle tog perioda, sa vašim kreacijama možete da radite šta vam je volja!
Hvala još jednom svima vama koji ste uzeli na bilo koji način učešće u ovom dogadjaju ili kao vezači ili kao glasači !
Kako se čekaju još par nagrada, pri njihovom prispeću biće objavljen takstativan
poimenični redosled nagrada za prva tri ukupna pobjednika !
Admin
:ziveli :