| CDC pera... | |
|
+12Zox Oholi Cicvara Cori143 Madjoni Radojica-pop Goran R Ivandrago Djole Prota "Pacer" Saležupa Bogi 16 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
Ivandrago Fly fisherman
Broj poruka : 58 Godina : 46 Lokacija : Beograd Datum upisa : 21.05.2008
| Naslov: Re: CDC pera... Sre 07 Jan 2009, 22:37 | |
| - Radojica-pop ::
- Za razmisljanje!
Da bi se CDC uspešno ofarbao mora se ODMASTITI! Bravo druze! | |
|
| |
Saležupa Guide
Broj poruka : 2198 Godina : 53 Lokacija : Aleksandrovac - Župa Datum upisa : 05.05.2008
| Naslov: Re: CDC pera... Pon 12 Jan 2009, 19:10 | |
| Jedna mala pomoć za kolege koje nisu imale priliku da sami počupaju CDC pera ili nisu znalim gde se nalaze.Slika će malo pojasniti mesto gde se nalaze ova pera,odnosno gde je lojna žlezda oko koje su pera. Žlezda se nalazi sa leđne strane,vrlo blizu korena repa,odnosno dela odakle počinju i izlaze repna pera.Oko nje se nalaze pera i u zavisnosti od veličine pernate divljači i starosti,zavisi dužina pera i njihov broj-količina. Evo i tačnog položaja pera | |
|
| |
Madjoni Moderator
Broj poruka : 9731 Lokacija : Nikšić Datum upisa : 14.10.2008
| Naslov: Re: CDC pera... Pon 12 Jan 2009, 19:24 | |
| Bravo Sale,mnogo me ljudi to pitalo | |
|
| |
Saležupa Guide
Broj poruka : 2198 Godina : 53 Lokacija : Aleksandrovac - Župa Datum upisa : 05.05.2008
| Naslov: Re: CDC pera... Pon 12 Jan 2009, 19:29 | |
| Daće Bog da ubijem patka gluvaća koji je veći pa će se lepše videti.Ove patke su inače vrlo male,pa se sa slike ne vidi najbolje,ali će za početak završiti posao | |
|
| |
Cori143 Visitor
Broj poruka : 366 Godina : 69 Lokacija : Novi Sad Datum upisa : 09.12.2008
| Naslov: Re: CDC pera... Pon 12 Jan 2009, 19:44 | |
| Izvod iz teksta "CDC magija ili stvarnost" o kvalitetu i o bojenju CDC pera od Tomislava Rebca iz broj 2. Mušičara strana 20 i 21.
"Kvaliteta CDC pera"
Svaka patka ima malo različita pera kako po veličini tako i po finoći. Kod divlje patke veličina se kreće od 3 do 4 cm i pera su finija, dok su kod pitomih pataka pera veća i gušća. Pojam kvalitete je relativan i ovisi o tome što želim sa perom raditi. Neka pera su dobra za tijelo tako da se pero ufrče i namota oko udice, neka za krila, tako da grančice pera iskidamo i skupimo u svežnjić, druga, za dubbing tehniku, dok su treća, za izradu nogu. Ja inače koristim finija pera za noge, a duža za tijelo. Ako mislite da pera ne mogu koristiti ničemu, stavite ih u električni mlin za kavu i izmiksajte pa ćete tako dobiti super fini dubbing za izradu tijela. Za loop tehnike takođe koristim pera sa dužim grančicama. Param konac, umećem u konac CDC i ufrčem. Tom tehnikom mogu se praviti noge, a i tijelo. Te slične tehnike ću prikazati u jednom od slijedećih brojeva.
Boje i farbanje CDC-a
Prirodne boje CDC pera su braon, siva, bijela i crna. U principu ove boje su dovoljne za izradu imatacija bilo kojeg insekta. Ako neko ipak želi, pera se mogu farbati, ali pri tome treba paziti da se peru ne uništi struktura i da se ne odstrani ulje s kojim je pero prirodno impregnirano. Jedna mogućnost je da se Veniard boje otope u hladnoj vodi i pera puste u toj otopini otprilike 15 - tak dana. Naposljetku se dodaju dvije žlice vinskog octa. Proces se može ubrzati ako se otopina malo zagrije, ali se pri tome mora paziti da se otopina ne pregrije. Na kraju pera dobro isprati hladnom vodom i pustiti da se suše na papiru. Može se uzeti papirna maramica i s njom se lagano pritiskati pera da se pokupi dio vode, ali to se radi veoma nježno. Najbolji rezultati se postižu bojenjem bijelih pera, dok kod pera drugih boja, rezultat će biti često mimo očekivanog."
Uživajte | |
|
| |
Cicvara Guide
Broj poruka : 704 Lokacija : Lešnica Datum upisa : 10.11.2008
| Naslov: Re: CDC pera... Ned 18 Jan 2009, 13:57 | |
| Zašto da se boje??? Sa divljeg patka su super i nema ih mnogo, nije mi jasno odakle ih čupaju oni što ih prodaju, na patkama je još manje i lošijeg kvaliteta. Neznam kako može siva boja da se oboji u žuto il crveno, to što prodaju bojena to nije od patka divljeg. | |
|
| |
Madjoni Moderator
| Naslov: Re: CDC pera... Ned 18 Jan 2009, 15:53 | |
| | |
|
| |
Oholi Guide
Broj poruka : 2071 Godina : 42 Lokacija : Beograd Datum upisa : 13.12.2008
| Naslov: Re: CDC pera... Ned 18 Jan 2009, 17:38 | |
| meni i ona jedna siva dovoljna, masnoca prirodna...... kad ih odmastim upotrebom tu je cdc ulje.......... zec, fazan, paun i cdc, su ubedljivo najbolji materijali i nema potrebe za farbanjem, samo od ovoga moze bar 50%muva koje love u sezoni da se napravi | |
|
| |
Zox Visitor
Broj poruka : 449 Godina : 66 Lokacija : Beograd Datum upisa : 06.05.2008
| Naslov: Re: CDC pera... Sre 21 Jan 2009, 18:03 | |
| - Cori143 ::
Ako neko ipak želi, pera se mogu farbati, ali pri tome treba paziti da se peru ne uništi struktura i da se ne odstrani ulje s kojim je pero prirodno impregnirano. Jedna mogućnost je da se Veniard boje otope u hladnoj vodi i pera puste u toj otopini otprilike 15 - tak dana. Naposljetku se dodaju dvije žlice vinskog octa. Proces se može ubrzati ako se otopina malo zagrije, ali se pri tome mora paziti da se otopina ne pregrije. Na kraju pera dobro isprati hladnom vodom i pustiti da se suše na papiru.
Uživajte Može i devojka da rodi dete ali to nije prirodno Bilo kakvo bojenje, a naročito dodavanje kiselina (u ovom slučaju sirćetna) dovode do koagulacije masti i ode mast u propast | |
|
| |
Saležupa Guide
| Naslov: Re: CDC pera... Čet 05 Feb 2009, 22:57 | |
| Evo jedan link sajta odakle najviše nabavljam CDC,ima mnogo boja i dobrog su kvaliteta
POGLEDAJTE :
LINK | |
|
| |
Prota "Pacer" Visitor
Broj poruka : 416 Lokacija : Beograd,Srbija Datum upisa : 04.05.2008
| |
| |
Saležupa Guide
| Naslov: Re: CDC pera... Čet 05 Feb 2009, 23:31 | |
| Imamo Cakana u CH,pa krene ovamo da poveze u kamionče Imam neku rodbinu tamo,pa naručujem preko njih.Pošalju busom i ne oderu me naši na carini,jbg,mora da se snalazim | |
|
| |
Oholi Guide
Broj poruka : 2071 Godina : 42 Lokacija : Beograd Datum upisa : 13.12.2008
| Naslov: Re: CDC pera... Uto 28 Apr 2009, 22:43 | |
| Za vikend na Gradcu, subota bese ok za pecanje ali nedelja slabo. Pecam kod paceta, smaram se sa sicom, Sale D takodje, cini mi se. Krenem ka obali i vidim neku crno belu patku kako odmara, gledam je, gleda me...... sledece cega se secam je kako mi ona stoji izmedju nogu, a rezultat nase interakcije pogledajte sami, izuzetno je kvalitetan ... Ovo je spakovano u kutiju za kalem od trabuko predveza. Pa prosudite koliko toga ima i koji je kvalitet. PS: ako neko vidi patku neka joj javi da ne ulazi u vodu | |
|
| |
Trn Visitor
Broj poruka : 165 Godina : 34 Lokacija : Čačak Datum upisa : 21.01.2009
| |
| |
Madjoni Moderator
| Naslov: Re: CDC pera... Sre 29 Apr 2009, 02:12 | |
| Sklanjajte patke,stiže Oholiiiiiiiiiiiiiiii | |
|
| |