Musicarenje.net
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Musicarenje.net

Fly Fishing

Portal*PrijemTražiLatest imagesRegistruj sePristupi

Tungsten=udica

Ići dole 
2 posters
AutorPoruka
Ermedin
Guide
Guide
Ermedin

Broj poruka : 863
Godina : 36
Datum upisa : 12.07.2011

Tungsten=udica Empty
PočaljiNaslov: Tungsten=udica   Tungsten=udica EmptyNed 18 Jan 2015, 21:09

Mislim da bi trebalo otvoriti i ovu temu. Na tržištu imamo razne modele udica, raznih proizvodjača. Isto tako različte firme se bave proizvodnjom tungstena. E sad postavlja se pitanje za koju udicu odgovara adekvatana veličina tungstena da bi mušica imala adekvatne proporcije? Ovo bi možda bilo važno početnicima u FT.  I kakva bi bila primene istih na različite uslove pecanja? npr. Brzina vode, providnost vode, dubina , boja tungstena... itd. p.s Nadam se da ova tema nije ranije otvarana .
Nazad na vrh Ići dole
Clavis
Guide
Guide
Clavis

Broj poruka : 545
Godina : 39
Datum upisa : 10.12.2011

Tungsten=udica Empty
PočaljiNaslov: Re: Tungsten=udica   Tungsten=udica EmptyUto 27 Jan 2015, 22:12

Vidim niko se ne uključuje, pa ću ja malo. Po mom nekom rezonu mislim da je to toliko subjektivna stvar pa čak i intimna kod nekih tyer-a :P da se ni oni proizvođači koji u ponudi imaju jedno i drugo nisu drznuli dati te tabele kako njihov tungsten paše na njihove udice i za koji model. Vidio si i sam, neki ga spaljuju neki ostavljaju da šljašti. Primjetio sam i u navikama tyer-a da mogu prebaciti broj ili broj i po' u odnosu na veličinu udice ali nikako manji. Neko nepisano pravilo sklada imitacije valjda...
Nazad na vrh Ići dole

Tungsten=udica
Nazad na vrh 
Strana 1 od 1
 Similar topics
-
» Iskustva sa modelima udica .... ???
» Tablica poredjenja udica po proizvodjacima
» Tungsten Perle
» Teardrop tungsten/wolfram

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Musicarenje.net :: FLY TYING :: FLY TYING MATERIJALI i ALATI-