Broj poruka : 10000 Godina : 55 Lokacija : Niš Datum upisa : 05.08.2008
Naslov: Re: Mušičarenje bucova Čet 03 Nov 2016, 14:09
Ma, sitne su te naše munje. Da idemo mi lepo na Daleki Istok, da pecamo yellow cheek aspa!?
Ako mogu ovi naši lipljenaši da idui u Sibir zbog lipljenčića, pastrmkaši zbog lenoka, mladičari zbog tajmena....mogu valjda i bucovdžije za ovu ekskluzivu, koja retko kome pade na pamet!?
NMilanovic Guide
Broj poruka : 2245 Godina : 45 Lokacija : Sve redje uz vodu.. Datum upisa : 13.04.2011
Naslov: Re: Mušičarenje bucova Čet 03 Nov 2016, 19:05
Jao boze .. Zima nije jos ni pocela, dok se ne dignu zutooke po barama na prolece, ne mogu ni da zamislim sta ce sve da ti padne napamet!!!
Mixmaster MASTER
Naslov: Re: Mušičarenje bucova Pet 04 Nov 2016, 08:23
Postoje 2 vrste mušičara:
1. Oni koji rade isto što i svi 2. Oni koji rade skroz obrnuto od ostalih
Prvi idu u Bosnu na lipljena, na Novi Zeland na pastrmku, u Mongoliju na tajmena...to jest koriste utabane staze. Ništa posebno.
Ovi drugi idu u Bosnu na bucova, U Crnu Goru na štuku, u Sloveniju na mrenu....a kada bi posećivali Aziju, sigurno ne bi hvatali što i svaki od hiljada mušičara koji dolaze, nego ovo :
Pa, zar mi bucovdžije ne umemo da se širimo? Eno, pastrmkaši luduju za Patagonijom i Novim Zelandom, mladičari za Sibirom i Mongolijom, lipljendžije za Norveškom i Švedskom...a mi, koji smo možda bolji od svih njih zajedno, nikako da potrošimo koji $ na putovanja.
Ćek' da vidim pošto je avionska karta do Shanghai-a, dok preslušavam italo-disco muzičku ilustraciju
Sale Guide
Broj poruka : 1437 Godina : 48 Lokacija : Čačak Datum upisa : 04.12.2008
Naslov: Re: Mušičarenje bucova Pet 04 Nov 2016, 19:21
Vide li koliko kosta karta ?
Mixmaster MASTER
Naslov: Re: Mušičarenje bucova Pet 04 Nov 2016, 20:52
Heh, bacih pogled. Nije previše za ovolike hiljade kilometara. Ako sam dobro video, 500-600 evrića.
Samo, nije dovoljno imati kartu do Shanghai-a. Treba znati mesta za ribolov, pa se do njih dokotrljati, pa odsedati, pa jesti, pa proveriti ima li tigrova, kobri, malarije....
Najbolje je da se pojavi neki Kinez, guide.
Ja bih otišao i sam, sa 2000$ u džepu, postao polu-kinez i ne bih se vraćao pola godine. Ali, našao bih i rastrtio ove yellow ckeek bucove. Ako mogu ovi Kinezi da ih guze, ja bih troduplo.
Ajde Sale sa mnom. Ti, ja i četiri Kineskinje (x2 pošto su sitnije), da razapnemo šatore pored ove reke 青弋江
Mixmaster MASTER
Naslov: Re: Mušičarenje bucova Sub 15 Jul 2017, 21:57
Počinje ono najbolje:
...mada, skromno. Obiđoh neke moćne terene, ali ne videh nijednog jedinog da pukne.
Sasats INSTRUKTOR
Broj poruka : 4279 Godina : 51 Lokacija : Trstenik Datum upisa : 04.01.2009
Naslov: Re: Mušičarenje bucova Ned 16 Jul 2017, 20:39
Zadnjih par dana primetio sam akciju samo u brzaku . Sitnije ribe su u pitanju ali i one izbegavaju standardne strimere . navezao sam za probu ovakvu plivajucu varijantu ...
pokazao se vise nego dobro . prvo na par sitnijih primeraka , a onda je naleteo jedan sasvim dobar .
pogledajte kakav strasan prizor za jadne male ribe ...
evo kako izgleda teren .
Mixmaster MASTER
mix, nije morava jos bistra kako treba da bude. mnogo je bolja nego sto je bila ali ono pravo tek dolazi. murino , broj postova o ovoj ribi sve govori . belun je posle klena druga riba na forumu po broju postova . zasluzena posebna kategorija
NMilanovic Guide
Broj poruka : 2245 Godina : 45 Lokacija : Sve redje uz vodu.. Datum upisa : 13.04.2011
Riba u koju se covek jako brzo zaljubi, specificna i vrlo interesantna za ovaj nas sport! PS. Sasa uvek!! Juzna i dalje uzas, *bali ih koridori ceo jug Srbije je raskopan, mostovi, tuneli, prilazni putevi, bedemi i sve uz reke... Retko se desi da batale par dana i caste nas na trenutak bistro vodom, bar na nekoj reci. Sve mi vise nedostaju oni "zuti" sto su vladali .. ljudi lepo razvuku poso, pola rade / pola kao rade, pa kolektivni godisnji pa odugovlacenje da "za sve ima". Napecas se pored njohovih radova ko covek .. Ovi zapeli ko da im je zadnje, i danju i nocu. Strasno .. plasim se, sve manje "leba" za nas djabolebarose! :)
Murino , broj postova o ovoj ribi sve govori . belun je posle klena druga riba na forumu po broju postova . zasluzena posebna kategorija
E sa ovom tvojom konstatacijom teško mogu da se složim. Mislim da je ubijedljivo najzastupljenija riba na forumu lipljen , pa zatim pastrmka, pa onda redom kako si nabrojao.
Razlog zašto u specijalističkim temama o pojedinim ribljim vrstama nema u dovoljnoj mjeri lipljena ili pastrmke, je što su ostale teme na forumu upravo ispunjene pričama o ribolovu na salmonidne vrste , počev od rijeka gdje je gotovo 90% komunikacije vezana za lipljena i pastrmku do kategorije Fotografija gdje da gotovo nema vrsta koje si pomenuo kao primarne !
Sasats INSTRUKTOR
Broj poruka : 4279 Godina : 51 Lokacija : Trstenik Datum upisa : 04.01.2009
Postoje dva razloga za tu pojavu. Prvi je to da je belun prava divlja tesko uhvatljiva riba , a drugi je povezan sa prvim a to je da ne postoje kontrolisani reviri za beluna ...mozda gresim?mozda je Morava pravi prirodni revir za odabrane? Evo jednog taze od danas popodne iz mog licnog revira ...
RadeZamora Visitor
Broj poruka : 306 Godina : 71 Lokacija : Novo Selo- zapadnomoravsko Datum upisa : 06.02.2011