Musicarenje.net
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Musicarenje.net

Fly Fishing

Portal*PrijemTražiLatest imagesRegistruj sePristupi

Ostalo perje

Ići dole 
+26
Ersin
Sagemaster
Sale
Adem
Mungos
Masic
Popov
Cori143
Omar
Sasa D
Ervin-Eko
Brankoogi
NikolaCG
Fly Daddy
Ivica R.
Veljko V.
Acapapec
Sasats
Tolefly
Murino
Cicvara
MikiTenkara
Madjoni
Oholi
Massa
Saležupa
30 posters
Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sledeći
AutorPoruka
Saležupa
Guide
Guide
Saležupa

Broj poruka : 2198
Godina : 53
Datum upisa : 05.05.2008

Ostalo perje - Page 2 Empty
PočaljiNaslov: Re: Ostalo perje   Ostalo perje - Page 2 EmptyNed 18 Jan 2009, 22:38

Nema na čemu,kolega.
Ipak,za što duže čuvanje bilo kog krzna ili odrane divljači,najbolje je da se uštavi,kod ljudi koji to rade profi.Ali to košta,koliko,ne znam i zavisi od toga šta tražimo.Mene je štavljenje kože jazavca koštalo 30 evra,a tek treba da štavim nekoliko zečeva
Nazad na vrh Ići dole
Murino
Admin
Admin
Murino

Broj poruka : 31734
Datum upisa : 26.04.2008

PočaljiNaslov: Re: Ostalo perje   Ostalo perje - Page 2 EmptySre 21 Jan 2009, 03:12

Saležupa ::
Nema na čemu,kolega.
Ipak,za što duže čuvanje bilo kog krzna ili odrane divljači,najbolje je da se uštavi,kod ljudi koji to rade profi.Ali to košta,koliko,ne znam i zavisi od toga šta tražimo.Mene je štavljenje kože jazavca koštalo 30 evra,a tek treba da štavim nekoliko zečeva

Jedno pitanje, Sale tebi...

ali i svima koji taj podatak slučajno znaju............... ko radi i gde prepariranje riba........... i neki podatak o linku ili slično.
Nazad na vrh Ići dole
http://musicarenje.net
Saležupa
Guide
Guide
Saležupa

PočaljiNaslov: Re: Ostalo perje   Ostalo perje - Page 2 EmptyPon 23 Feb 2009, 21:08

Sada sam ponovo pogledao ovaj topik,pa rekoh da dodam još nešto.
Posle sušenja (a nabolji je ovaj mraz trenutno i so),kožu treba dobro očistiti od sve soli i pepela (ako je stavljan),da nema zrnaca i sve dobro premazati formalinom.Ja sam ga jedva nabavio u veterinarskoj stanici,gde je jedan litar 250 dinara.Sa njim pažljivo,rukavice što kvalitetnije i gaza pa par puta preko kože i to je to.Onda da se osuši dobro i završen posao,pa pravo u kese.Posle tretmana formalinom bez obzira na rukavice,obavezno nekoliko puta oprati ruke u mlakoj vodi.

PS.Nisam uspeo da nađem bilo koju firmu koja radi prepariranja riba,jer to uglavnom rade samo pojedinci u privatnoj režiji
Nazad na vrh Ići dole
Tolefly
Champion Fly Tying Competition 'Musicarenje.net 2011'
Champion Fly Tying Competition 'Musicarenje.net 2011'
Tolefly

Broj poruka : 896
Godina : 52
Datum upisa : 02.12.2008

PočaljiNaslov: Re: Ostalo perje   Ostalo perje - Page 2 EmptyPon 23 Feb 2009, 21:17

Pozdrav Sale ! posto si dobro upucen interesuje me kolko je kod vas stavljenje Vuka.
Nazad na vrh Ići dole
Saležupa
Guide
Guide
Saležupa

PočaljiNaslov: Re: Ostalo perje   Ostalo perje - Page 2 EmptyPon 23 Feb 2009, 21:59

Jedan od mojih najboljih prijatelja je štavio kožu sa lobanjom i to ga je koštalo 70 evra.Ukoliko se radi ceo vuk,na nogama onda je 150 evra.Zbog postupka obrade i vremena provedenog u radu,uloženog materijala.Štavljenje radi čovek u Kraljevu,vrlo kvaliteno,pa ukoliko treba dobićeš broj na PM.
Nazad na vrh Ići dole
Sasats
INSTRUKTOR
INSTRUKTOR
Sasats

Broj poruka : 4279
Godina : 51
Datum upisa : 04.01.2009

PočaljiNaslov: Re: Ostalo perje   Ostalo perje - Page 2 EmptyČet 26 Feb 2009, 16:47

Dobio sam na poklon krilo i rep od orla. Nemam iskustva sa tim materijalom,pa vas pitam ako neko zna za sta se koristi ,konkretno za kakve muve je dobro?
Nazad na vrh Ići dole
Madjoni
Moderator
Moderator
Madjoni

Broj poruka : 9731
Datum upisa : 14.10.2008

PočaljiNaslov: Re: Ostalo perje   Ostalo perje - Page 2 EmptyČet 26 Feb 2009, 16:56

Sasats ::
dobio sam na poklon krilo i rep od orla.nemam iskustva sa tim materijalom,pa vas pitam ako neko zna za sta se koristi .konkretno za kakve muve je dobro?
Nijesi pregledao sve teme zuti karton
evo ti jedna od jastreba(orao mišar)

LINK
Nazad na vrh Ići dole
http://www.flyfishingprimus.me/
Sasats
INSTRUKTOR
INSTRUKTOR
Sasats

Broj poruka : 4279
Godina : 51
Datum upisa : 04.01.2009

PočaljiNaslov: Re: Ostalo perje   Ostalo perje - Page 2 EmptyČet 26 Feb 2009, 17:10

Ufffff tu nisam nasao.pretpostavljam da ide za jos neke?dobra su mu na izgled i biots pera,moci ce za suve ?
Nazad na vrh Ići dole
Madjoni
Moderator
Moderator
Madjoni

PočaljiNaslov: Re: Ostalo perje   Ostalo perje - Page 2 EmptyČet 26 Feb 2009, 20:07

Može da se upotrebi za svašta nešta ,i isperci za tijelo i biotsi za repove ili tijela.... cheers cheers cheers
Nazad na vrh Ići dole
Saležupa
Guide
Guide
Saležupa

PočaljiNaslov: Re: Ostalo perje   Ostalo perje - Page 2 EmptyČet 26 Feb 2009, 20:29

Sasats ::
Dobio sam na poklon krilo i rep od orla. Nemam iskustva sa tim materijalom,pa vas pitam ako neko zna za sta se koristi ,konkretno za kakve muve je dobro?

Videćeš na Rasini u nedelju o.k
Nazad na vrh Ići dole
Madjoni
Moderator
Moderator
Madjoni

PočaljiNaslov: Re: Ostalo perje   Ostalo perje - Page 2 EmptySre 04 Mar 2009, 03:44

Krila patka gluvaća......lako prepoznatljiva po plavom "ogledalu" skocko

Ostalo perje - Page 2 Krilapatak
Nazad na vrh Ići dole
Acapapec
Guide
Guide
Acapapec

Broj poruka : 1246
Godina : 46
Datum upisa : 22.02.2009

PočaljiNaslov: Re: Ostalo perje   Ostalo perje - Page 2 EmptySre 08 Apr 2009, 00:00

Moj glavni izvor perja...........resio sam da ga ne skalpiram..........vec da ga gajim i polako eksploatisem.

Ostalo perje - Page 2 Img0070x
Nazad na vrh Ići dole
Madjoni
Moderator
Moderator
Madjoni

PočaljiNaslov: Re: Ostalo perje   Ostalo perje - Page 2 EmptySre 08 Apr 2009, 00:08

kakav tužan pogled ha ha ha ha ha ha ha ha
ispričaću ti za jednog kokota iz Pive,prvo je bježao bezstrva(beztraga) od ljudi a onda je počeo da se cima i na zvuk auta ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha nijesmo ga na kraju ni na jedan način mogli uvatiti Placko

Poslednji izmenio Madjoni dana Čet 09 Apr 2009, 16:19, izmenjeno ukupno 1 puta
Nazad na vrh Ići dole
Madjoni
Moderator
Moderator
Madjoni

PočaljiNaslov: Re: Ostalo perje   Ostalo perje - Page 2 EmptyČet 09 Apr 2009, 15:56

Stiglo danas sa sušenja,svlak patka i ženke krdže plus još jedan gluvać skocko skocko

Ostalo perje - Page 2 Svlakovi
Nazad na vrh Ići dole
Veljko V.
Fly fisherman
Fly fisherman
Veljko V.

Broj poruka : 47
Godina : 45
Datum upisa : 09.05.2008

PočaljiNaslov: Re: Ostalo perje   Ostalo perje - Page 2 EmptyČet 16 Apr 2009, 20:36

Saležupa ::
So koja je potrebna je STOČNA SO,jer je mnogo jača od obične-kuhinjske soli.Može da se pomeša sa sitnim pepelom i njabitnija stvar-da se okači i suši na promaji.
Prilikom dranja treba obratiti pažnju da na koži ima minimalno ostataka masti ili mesa,jer oni prave problem kod sušenja.

Evo kako izgleda deo "asortimana" koji je dobro usoljen i okačen da se suši

Sale,

Da zoves drugara u lov na jartebice,koliko vidim ima te je puno...a za muve jedna je i vise nego dovoljna......

Pozzz
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content

PočaljiNaslov: Re: Ostalo perje   Ostalo perje - Page 2 Empty

Nazad na vrh Ići dole

Ostalo perje
Nazad na vrh 
Strana 2 od 7Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sledeći
 Similar topics
-

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu