Musicarenje.net
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Musicarenje.net

Fly Fishing

Portal*PrijemTražiLatest imagesRegistruj sePristupi

Tubifex tubifex

Ići dole 
4 posters
AutorPoruka
Mixmaster
MASTER
Mixmaster

Broj poruka : 10000
Godina : 55
Datum upisa : 05.08.2008

Tubifex tubifex Empty
PočaljiNaslov: Tubifex tubifex   Tubifex tubifex EmptyNed 08 Jan 2017, 11:51

Tubifex su maločekinjasti crvi (Oligochaeta) veoma srodni kišnim i sličnim glistama. Bitna razlika je što su daleko manji (debljina do 1mm) i što žive isključivo u rečnom mulju, u vodi. Naravno, kao i svaka glista, preferiraju veoma dobro nađubrenu podlogu. Tubifex je sposoban da preživi i u najzagađenijoj vodi, a najviše ga ima u blizini uliva otpadnih voda gradskih kanalizacija. Dakle, što je reka smrdljivija i zagađenija, veće su šanse da se tu nađe i tubifex, iako ga ima i u mulju čistijih reka.

Tubifex tubifex I6ch86

Nikada se ne zna kada će neki klen, mrena, skobalj, šaran...a možda i pastrmka da priđu plićaku i počnu da muvaju po mulju u potrazi za ovom životinjicom. Zato, nije loše da je poznajete, zar ne?

Tubifex tubifex 21dnads
Nazad na vrh Ići dole
Gord+
Fly fisherman
Fly fisherman
Gord+

Broj poruka : 12
Datum upisa : 17.07.2016

Tubifex tubifex Empty
PočaljiNaslov: Re: Tubifex tubifex   Tubifex tubifex EmptyNed 08 Jan 2017, 21:05

Uzgajaju ih ljudi koji se bave akvaristikom.
Video sam kod jednog čoveka, rekao mi da je to Tubif(L)eks
Gaji ih u protočnim akvarijumima...
Kada je nahranio ribice njima delovalo mi je da su pod prstima veoma osetljivi i krhki.
A sve ribice ih obožavaju  skocko
Nazad na vrh Ići dole
Sale
Guide
Guide
Sale

Broj poruka : 1437
Godina : 48
Datum upisa : 04.12.2008

Tubifex tubifex Empty
PočaljiNaslov: Re: Tubifex tubifex   Tubifex tubifex EmptyPon 09 Jan 2017, 08:53

U Perućcu na reci Vrelo ih ima gomila , inače je to planinska rečica ali godinama već služi kao taložnik obližnjeg ribnjaka , tako da su se stvorili idealni uslovi za život ovih malih glistica.
Nazad na vrh Ići dole
http://www.eurofish.co.rs
Sumadinac
Guide
Guide
Sumadinac

Broj poruka : 1147
Datum upisa : 20.06.2008

Tubifex tubifex Empty
PočaljiNaslov: Re: Tubifex tubifex   Tubifex tubifex EmptyUto 10 Jan 2017, 19:57

Indikator zagadjene vode prezasicene amonijakom. Randjo znam coveka iz KG koji iz Lepenice vadi tubifeks i prodaje akvaristima, odlicna hrana za ribice, a u toj reci nema nista zivo.
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content

Tubifex tubifex Empty
PočaljiNaslov: Re: Tubifex tubifex   Tubifex tubifex Empty

Nazad na vrh Ići dole

Tubifex tubifex
Nazad na vrh 
Strana 1 od 1

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Musicarenje.net :: FLY TYING :: KOPNENI I OSTALI INSEKTI (i sl.organizmi)-
Skoči na: