Mixmaster MASTER
Broj poruka : 10000 Godina : 55 Lokacija : Niš Datum upisa : 05.08.2008
| Naslov: Tubifex tubifex Ned 08 Jan 2017, 11:51 | |
| Tubifex su maločekinjasti crvi (Oligochaeta) veoma srodni kišnim i sličnim glistama. Bitna razlika je što su daleko manji (debljina do 1mm) i što žive isključivo u rečnom mulju, u vodi. Naravno, kao i svaka glista, preferiraju veoma dobro nađubrenu podlogu. Tubifex je sposoban da preživi i u najzagađenijoj vodi, a najviše ga ima u blizini uliva otpadnih voda gradskih kanalizacija. Dakle, što je reka smrdljivija i zagađenija, veće su šanse da se tu nađe i tubifex, iako ga ima i u mulju čistijih reka. Nikada se ne zna kada će neki klen, mrena, skobalj, šaran...a možda i pastrmka da priđu plićaku i počnu da muvaju po mulju u potrazi za ovom životinjicom. Zato, nije loše da je poznajete, zar ne? | |
|
Gord+ Fly fisherman
Broj poruka : 12 Lokacija : Jagodina Datum upisa : 17.07.2016
| Naslov: Re: Tubifex tubifex Ned 08 Jan 2017, 21:05 | |
| Uzgajaju ih ljudi koji se bave akvaristikom. Video sam kod jednog čoveka, rekao mi da je to Tubif(L)eks Gaji ih u protočnim akvarijumima... Kada je nahranio ribice njima delovalo mi je da su pod prstima veoma osetljivi i krhki. A sve ribice ih obožavaju | |
|
Sale Guide
Broj poruka : 1437 Godina : 48 Lokacija : Čačak Datum upisa : 04.12.2008
| Naslov: Re: Tubifex tubifex Pon 09 Jan 2017, 08:53 | |
| U Perućcu na reci Vrelo ih ima gomila , inače je to planinska rečica ali godinama već služi kao taložnik obližnjeg ribnjaka , tako da su se stvorili idealni uslovi za život ovih malih glistica. | |
|
Sumadinac Guide
Broj poruka : 1147 Lokacija : Ivanjica, Srbija. Datum upisa : 20.06.2008
| Naslov: Re: Tubifex tubifex Uto 10 Jan 2017, 19:57 | |
| Indikator zagadjene vode prezasicene amonijakom. Randjo znam coveka iz KG koji iz Lepenice vadi tubifeks i prodaje akvaristima, odlicna hrana za ribice, a u toj reci nema nista zivo. | |
|
Sponsored content
| Naslov: Re: Tubifex tubifex | |
| |
|