| Starac i More | |
|
+3Madjoni Bogi Ibro realistic flies 7 posters |
Autor | Poruka |
---|
Ibro realistic flies Visitor
Broj poruka : 367 Godina : 58 Lokacija : Sweden Datum upisa : 30.11.2008
| Naslov: Starac i More Pet 03 Apr 2009, 16:01 | |
| Starac i More ...
Kraj Marta u Scandinaviji je uvijek tradicionalno hladan, valjda nam tad zima hoce pokazati da josh ima zube te ih glanca kroz hiljade kristala leda i snijega po putevima plazama i njivama. Kraj Marta je i vrijeme da se proba sreća i mušice za morsku pastrmku. Dosta je ko kažu pokazivanja vezanja i hvaljenja mushica daj nam malo akcije, ko po naredbi svi nabrusheni i spremni za danashnji dan. Putovanje je proshlo izvrsno ja i Nidze smo već pecali zajedno Riki je tu i nije tu uvijek tih kao i Jonas Nidžin kolega i fishing partner Nadjosmo se kod Jonasa i ko na komandu poslije kraće stanke poubacivasmo stvari u Nidzin Volvo zauzesmo mjesta a sad pravac Helsinborg. Gradić 200-njak kilometara daleko od nasheg grada, ovdje u Scandinaviji distance se bash i nemjere kao u ex Yugi, zamisli da danas putujesh iz Beograda u Zagreb na pecanje ha,ha.Nakon 2-3 sata voznje polupraznim autoputom stigoshmo. Razmotashe se raznorazni sendvici i zamirisa termos kafa.Vjetar je bio ochajan zadnji izvjeshtaj 12m/s.Nikakve shanse nemamo da bacamo u vjetar valjda ce se malo smiriti. Nakon dobre klope u top raspolozenju u neoprante vadarima produzishmo do duge plaze tu nas je chekao Mikael lokalni guide .Pokaza nam teren i kako i gdje nakon tog izgubi se negdje...Njegov teren nismo mogli osvajati radi tog shto je vjetar duvao u chelo te nashe mushice nebi otishle ni dva metra od nas,rjeshili smo da osvajamo jedan zaljev koji je sjedio u paralelnoj poziciji vjetru .Koristili smo metod malog pomjeranja tako da nakon svakog zabachaja napravish pazljivo korak dva napred. Riba se i nije javljela bili smo u zoni oseke nakon tog poche nadolaziti plima a sa njom i riba.Prvo se javi Nidze hooooj evo je prva ali Bessa(chitaj pastrmka koja se vraca sa mrijesta nije kvalitetnog mesa a osim tog totalno neishranjena)Kod morskih pastrmki postoje dva lokalna imena; Bessa i Blank . Blank je pastrmka koja zbog sticaja okolnosti nije ulazila u potoke na mrijest te je tako u top formi.
Vjetar se smirio na nekih 8-9 metara u sekundi isuvishe jak za cheoni zabachaj nego se pomjerajuci namjeshtamo za zabachaj na stranu.Pomislim na tren da je Djole Balashevic s nama u ovoj uzburkanoj vodi chija temperatura ne prelazi 4 stepena nebi nikad ni bilo panonskog mornara. Taj dan nam je donio ipak mnogo radosti 8 bessa mnogo smijeha i promrzlih prstiju, nikad necu zaboraviti shto Nidze na kraju doda Da je Hemingvej bio ovdje a ne na Kubi sigurno bi roman nazvao starčevo more valjda shto je danas sve podjsjećalo na zimu i starost.
Uglas se svi nasmijasmo išli smo kuci praznih ruku i promrzlih prstiju, ali vrućih srca da ćemo se opet sresti sa ljepoticom mora ... | |
|
| |
| Naslov: Re: Starac i More Pet 03 Apr 2009, 16:08 | |
| | |
|
| |
Bogi Guide
Broj poruka : 2297 Datum upisa : 29.04.2008
| Naslov: Re: Starac i More Pet 03 Apr 2009, 16:10 | |
| Veliki pozdrav za Ibra, vidim da je bilo lepo i pored promrzlih prstiju........... | |
|
| |
Madjoni Moderator
Broj poruka : 9731 Lokacija : Nikšić Datum upisa : 14.10.2008
| |
| |
Murino Admin
Broj poruka : 31734 Datum upisa : 26.04.2008
| Naslov: Re: Starac i More Pet 03 Apr 2009, 19:01 | |
| - Ibro realistic flies ::
- Starchevo More ...
Kraj Marta u Scandinaviji je uvijek tradicionalno hladan, valjda nam tad zima hoce pokazati da josh ima zube te ih glanca kroz hiljade kristala leda i snijega po putevima plazama i njivama. ... Veliki come back, našeg uvaženog Ibra .... u njegovo stilu .... P.S. Nadamo se da ćeš sada imati malo više vremena da se posvetiš i nama na forumu i da nam ispičaš nešto i o snimljenom igranom filmu , a čiji su junaci tvoje fantastične mušice ... | |
|
| |
| |
| |
Murino Admin
| Naslov: Re: Starac i More Ned 05 Apr 2009, 14:31 | |
| Ibro... Hvala, što nas sa ovog foruma na taj način doživljavaš ... Želim ti brzo ozdravljenje i što skorije nove avanture ... Jedva čekamo da nam ispričaš neke pojedinosti i o samoj ideji o pravljenju filma , odakle ti u čitavoj priči u tom filmu i kako si ti sve to doživio ... | |
|
| |
| Naslov: Re: Starac i More Uto 07 Apr 2009, 16:17 | |
| Bilo je negdje oko 2 pm kad mi je mobil zazvonio bash sam sjedio kod svog prijatelja i poslovnog parntera Davida...
- Halo..... ovdje Martin Faklind iz "Fiske Journala" - Ja znam ti glas Martin ..... shta ima, kako je sve ? - Znash ako mozesh da odesh do Thomasa vecheras bi trebali da se sretnemo... - OK Martin, nema frke otici cu do Thomija
Par sekundi nakon shto sam spustio slushalicu zvoni mobilni opet Ovdje Thomas chulo se sa druge strane - Obuci neshto na tachkice I dodji do mene oko 17 sati idemo na premijeru filma pozvan si kao "VIP" - Ok Thomi, bicu dole oko 17 sati ... Pozdravio sam se sa Davidom I odfurao kuci da barem koliko toliko nadjem shta za obuci sem tog mislio sam da dam martinu poklon nisam mogao na premijeru filma shto kazu mashuci rukama. Kao po obichaju nisam mogao da nadjem nishta specijalno od odjece ali sam uspio uramiti jednu art mushicu i navrat nanos stumblati se ka "Stjernos" radnji ... Dole u prodavaonici su me vec chekali svi spremljeni u odjela sa nekim tachkastim motivima, Soni je chak i farbao svoje cipele u tachkice. Na prijemu ludnica negdje oko 700 zvanica od tog najmanje pola vrlo vazna imena medija . Dosta ih poznajem svi su se pozdravljali sa mnom i nestajali u brujajucoj masi.
Najzad odpoche i film fantastichna pricha o Pastrmki, sa izuzetno kvalitetnim HD slikama .. Na kraju prvog dijela Martin izidje na pozornicu i poche se zahvaljivati ljudima koji su doprinijeli stvaranju filma poslije poduzeg spiska prozva i moje ime ustah i spot light koja se obrushi na mene skorom me zaslijepi, mahnuo sam i sjeo bio sam zbunjen cijelim dogadjajem. Nakon kratke pauze poche drugi dio a sa njim i scena gdje Martin govori o stadijima Jednodnevki koristeci moje Mushice koje su na velikom ekranu izgledale predivno. Poslije su pecali i upecali par pastrmki bash na te mushice. Kraj filma sam dochekao josh zbunjeno zatim slikanja i chestitke, trebalo mi je par dana da shvatim da je to doista istina i da moje mushice lete oko svijeta kao Golubica od Harija Mata Harija, ni ja svoje mushice nikad necu stici ali sam se bar svijeta divnog nagledao
Kraj | |
|
| |
Cakan Admin
Broj poruka : 1927 Godina : 52 Datum upisa : 28.05.2008
| |
| |
| Naslov: Re: Starac i More Uto 07 Apr 2009, 16:25 | |
| | |
|
| |
Tolefly Champion Fly Tying Competition 'Musicarenje.net 2011'
Broj poruka : 896 Godina : 52 Lokacija : Štrpce - Kosovo i Metohija Datum upisa : 02.12.2008
| |
| |
Murino Admin
| Naslov: Re: Starac i More Uto 07 Apr 2009, 18:44 | |
| Tvoje muve su prava umjetnost ... neka zato lete po cijelom svijetu i pričaju najljepše priče koje si ti ponio u uspomenama ... :ziveli :
Poslednji izmenio Murino dana Pet 15 Apr 2011, 15:17, izmenjeno ukupno 1 puta | |
|
| |
RadeZamora Visitor
Broj poruka : 306 Godina : 71 Lokacija : Novo Selo- zapadnomoravsko Datum upisa : 06.02.2011
| Naslov: Re: Starac i More Pet 15 Apr 2011, 10:45 | |
| Kazu da muskarci nikad ne placu.Evo ja to Ibrovo uzbudjenje , koje nam je ovako preneo, duboko dozivljavam. Treba biti iskren i istrajan u ono usta verujes.Bravo ,starce koji si tako samo u ocima nekih, uvek si mlad sa nama musicarima. | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Starac i More | |
| |
|
| |
| Starac i More | |
|