| Živa svila | |
|
|
|
Autor | Poruka |
---|
Oholi Guide
Broj poruka : 2071 Godina : 42 Lokacija : Beograd Datum upisa : 13.12.2008
| Naslov: Živa svila Uto 07 Apr 2009, 20:58 | |
| | |
|
| |
Madjoni Moderator
Broj poruka : 9731 Lokacija : Nikšić Datum upisa : 14.10.2008
| |
| |
Oholi Guide
| Naslov: Re: Živa svila Uto 07 Apr 2009, 21:13 | |
| Madjo,
Ja kreice nisam pravio do pre neki dan, takodje ni ovaj materijal nisam video. Predprosli vikend na Drini upoznam Senu, malo popricasmo o muvama svi, pomenusmo kreice, zivu svilu.... čovek izvadi materijale, kaze ima u basti da se uzmu, posto je bila nedelja ja mu dam novac da sebi ponovo uzme a ja uzmem njegovu svilu. Sad dal je to bas ona sto je bosanci koriste nemam pojma ali meni se svidja materijal. | |
|
| |
Madjoni Moderator
| Naslov: Re: Živa svila Uto 07 Apr 2009, 21:16 | |
| | |
|
| |
Oholi Guide
| Naslov: Re: Živa svila Uto 07 Apr 2009, 21:23 | |
| 100 ljudi 100 cudi, 100 zena 200 sisa Moguce je da lupetamo svi i mistifikujemo nesto bez potrebe, bas zato sam i okacio ove fotke. Koliko znam poenta kod tela kreica je da je ono pomalo prozirno i da se nazire udica, takodje i menja boju u vodi osim ako se ne navosti prvo. Navostena svila trajno dobija mokar izgled.... sve ovo sam postigao i vostenjem obicnog osnovnog konca zute boje danvilles je proizvodjac, ima negde slika te muve. | |
|
| |
Madjoni Moderator
| Naslov: Re: Živa svila Uto 07 Apr 2009, 21:30 | |
| Poenta voštenja su dvije stvari, da se ne kvasi i da ne mijenja boju a to kod kreica igra veliku ulogu, boja tijela je veoma bitna, čak i broj rebara, to će nam neđe ekipa iz bosne nadam se bolje objasniti | |
|
| |
Oholi Guide
| Naslov: Re: Živa svila Uto 07 Apr 2009, 21:52 | |
| Svila kad se navosti dobija istu boju kao da je mokra, probaj to negde, to barem vazi za ovo sto ja imam, isto mi je vostio je ili je samo ovlazio, u vodi je ista boja. A za broj rebara verujem da je samo ljudima bitno, tesko da ribe znaju da broje :) | |
|
| |
Madjoni Moderator
| Naslov: Re: Živa svila Uto 07 Apr 2009, 22:03 | |
| | |
|
| |
Oholi Guide
| Naslov: Re: Živa svila Uto 07 Apr 2009, 23:00 | |
| - Madjoni ::
- poenta voštenja su dvije stvari,da se ne kvasi i da ne mijenja boju a to kod kreica igra veliku ulogu,boja tijela je veoma
bitna,čak i broj rebara,to će nam neđe ekipa iz bosne nadam se bolje objasniti Po ovome nisam mogao nesto drugo da zakljucim sem da nisi nesto puno se bavio njima (doduse ja sam mnogo manje). Kad se svila navosti ima jednu boju, kad se ista ta svila ne navostena veze na udicu i napravi ista muva, potapanjem ce dobiti istu boju kao ona sto je vostena,zar ne? Bar je ova moja takva. A kreice su koliko znam prvenstveno mokre muve, tako da vostenje zbog vode po meni nije razlog, pre ce biti karakteristicna boja razlog. Sad dal lupetam ne znam,ali ovako razmisljam, voleo bih da se neko iz bosne ukljuci u sve ovo :ziveli : | |
|
| |
Madjoni Moderator
| Naslov: Re: Živa svila Uto 07 Apr 2009, 23:04 | |
| Živio mi Šerloče i ja se nadam da će se oni uključiti :ziveli : P.S.unaprijeđen si U Mr.Holmsa,Edvards je tuga tužna | |
|
| |
Oholi Guide
| Naslov: Re: Živa svila Uto 07 Apr 2009, 23:06 | |
| Zezaj ti . :ziveli : Hajde Bosanci mi se ovde raspravljamo oko vasih muva :))))))))))))))) | |
|
| |
Raka Hardy Guide
Broj poruka : 1487 Lokacija : Mali Zvornik Datum upisa : 10.11.2010
| Naslov: Re: Živa svila Uto 26 Jul 2011, 15:36 | |
| Nisam Bosanac, ali živim na granici sa Bosnom Ovako, nema potrebe mazati bilo čim da bi ostala prozirna. Isto to dobija kada se muva plasira na vodu. A vlaži se pljuvačkom ili vodom.. voskom dok se veže muva jer je ''živa'' odnosno malo beži kada se mota muva. E sada, mala fora oko motanja tela: Namotati telo ali tako da se svila , odnosno motanje na kraju formiranja tela nađe nazad na udici, kod repa a ne klasično napred. Zatim bobinu zavrteti malo duže da se uprede ista svila pa započeti njom porebravanje! Dobijaju se najbolja rebra na telu od istog materijala. Razlika je mala nijansa... Telo je svetlije a rebra tamnija Za jednodnevke se svila rasprede i koristi jedna nit (vlakno) a za nimfe recimo, korisre se dve niti. Inače živa svila je predena svila u tri niti | |
|
| |
Madjoni Moderator
| |
| |
Raka Hardy Guide
Broj poruka : 1487 Lokacija : Mali Zvornik Datum upisa : 10.11.2010
| Naslov: Re: Živa svila Uto 26 Jul 2011, 19:31 | |
| Oni nikako da se jave, a ovo je njihova tajnica žive svile Tako bar oni kažu naročito dobro izgleda ovaj način vezivanja sa zelenom i bordo svilom | |
|
| |
SnikS Visitor
Broj poruka : 499 Lokacija : Aleksinac Datum upisa : 10.04.2011
| Naslov: Re: Živa svila Sre 27 Jul 2011, 22:41 | |
| Ziva svila je odlican materijal i za strimere,Mix mi je pokazao tajnu kominaciju sa ovim materijalom za pastrmke i verujte da je ubitacan sto se lovnosti tice.Samo je problem sto se tesko nalazi ziva svila,nema je u svim radnjam ,to je muka... | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Živa svila | |
| |
|
| |
| Živa svila | |
|