Broj poruka : 987 Lokacija : Vranje Datum upisa : 04.05.2008
Naslov: Re: Tri Livade ... Ned 01 Nov 2009, 21:39
Danas sam ponovio trening,isto mesto isto drustvo...i vec je evidentan napredak..Ni jedan cvoric na predvezu..daljina od nekih 24-25 m iz svakog zabacaja,bez napora..cela se ispravlja...
Vetar je malo kvario opsti utisak...i niska temperatura i pored sunca koje nam je ne sumljivo obasjalo ozarena lica..na kojima je bilo zadovoljstvo...
Naslov: Re: Tri Livade ... Pon 02 Nov 2009, 00:02
Evo i malo atmosfere od danas...od sunca se ne vidi struna naj bolje..ali sta je tu je...
Molio bih kolege koje su upucenije u casting..da mi prokomentarisu zabacaj..svaka kritika je dobrodosla (konstruktivna).
Pozdrav.
Madjoni Moderator
Broj poruka : 9731 Lokacija : Nikšić Datum upisa : 14.10.2008
Naslov: Re: Tri Livade ... Pon 02 Nov 2009, 12:42
Markiša,trening je zakon A nadam se da će neko od instruktora EFFA ili možda master lično,da prokomentariše tehničke detalje ......
Alp Guide
Broj poruka : 600 Godina : 64 Lokacija : Zagreb Datum upisa : 18.06.2008
Naslov: Re: Tri Livade ... Pon 02 Nov 2009, 14:57
Madjoni me zamolio da prokomentiram bac.
Tesko je dati precizan sud jer se ne vidi struna (koliko je metara u zraku, dotice li tlo, kakvi su loopovi, kako pada na travu).
Na prvi pogled, po opcem dojmu - solidno, ali moze biti i bolje, - povremeno malo pregrcevito, pokreti mogu biti meksi i gladji, - koordinacija lijeve i desne moze biti bolja, - shooting moze biti duzi.
Tijelo - Na treningu uvijek gledaj back cast. Ono sto ne vidis ne mozes ni popraviti.
Desna ruka - u back castu stap 'bjezi' previse dolje (struna vrlo vjerojatno dotice ili ide rizicno blizu trave), - nekontrolirano (prerano otvaranje) zgloba sake u back castu (najveca greska). - vise 'stopiraj' stap, kontroliraj zglob sake, - nakon stopa podigni malo ruku.
Lijeva ruka - moze biti blize desnoj u pripremi za haul, - probaj tempirati pocetak haul-a od polovice zamaha, - pustaj strunu u trenutku stopa bez vracanja ruke prema naprijed (u suprotnom skracujes bac).
Naslov: Re: Tri Livade ... Pon 02 Nov 2009, 18:45
Hvala Alp,odlicna uocavanja...i poprilican broj mojih gresaka...ovo za zglob me je i fly doc opomenuo jednom prilikom.. i trudio sam se da ispravim to,ali mora jos da se na njemu radi. Definitivno cu obratiti paznju na zadnji stop i bolju kordinaciju leve i desne ruke. Prvom prilikom cu snimiti zabacaj sa ispravljenim greskama..pa ga postavljam.