| Mušičarenje klena suvim mušicama | |
|
+97BojanGM Djomla Thebane Moravica fly Mare035 Big Bad Wolf Pishta Mihailo Erovic Milan_klenaros Radojica-pop Zarkotekica ErnestTatar NB.Geronimo Peja Renafly Alp Mijalko Platipus2000 Sale NMilanovic Mohiko Dragan Tasic Pedja GM MaxFly Flya Emporio Djuzini Micko Nis Ivants NemaNja95 Jb.tm.Ro Sale guitar Predrag Hypuris Gegula Bahat Nikolats Bahus Zeljko80 MarkoTimokRiver Mackey Rade Mistopoljac Milantaa RadeZamora Raka Hardy Ogi Sokre Vjeko Zvezdan Fly Daddy Sasa D KobraKV Djomla-BL Oholi2 Falco Nesha Lale Mediteran Vladan_Nis Durlanac SnikS Saleja Musicar Acter fly Tomos rider Mafke Fly Carpenter Peka Crni Pex Gledni007 Fićo Nemanja79 Masic Ivica-fider ShoneFly Omar Murino Markovic Bojovic Danijel NikolaCG Pedja Jocko Bugitrs Ersin Brankoogi Saležupa Madjoni Razbojnik_93 Mr.Zacoola Ervin-Eko Cicvara Lepenac Mixmaster Sasats Oholi Acapapec Darko 101 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
NMilanovic Guide
Broj poruka : 2245 Godina : 45 Lokacija : Sve redje uz vodu.. Datum upisa : 13.04.2011
| Naslov: Re: Mušičarenje klena suvim mušicama Uto 06 Nov 2012, 23:28 | |
| Pa u prelivu se uglavnom peca na vidjeno. Jedini problem je sto i oni tebe vide a nisu pored zaklona pa su 3x plasljiviji. Sad ili nadjes neku senku iz koje pecas ili se pretvoris u kombinaciju krokodia, rode i panja i ako ih ne rasteras u idealnoj situaciji ciljano gadjas 1 po 1 koji prilaze (bacas mu na glavu) i beres ih ko kruske. Prednost bambule je sto ona pored svoga igleda ribu privlaci i zvukom koji daje kad dodirne vodu pa zbog toga ribu "nisanis" sa njom.. Nema potrebe da zabacujes i pustas voznju 3 metra iznad ribe. Isto se peca kao i uz obalu samo sto nisanis ribu na sred reke a ne ispod vrbe. Klen uvek primeti bambulu koja padne oko njega, sad zavisi kako je raspolozen .. ako jeste uzima je odmah / kad nije (ne retko) je prati i studira polako se primakne i tek je onda zgrabi i "bega" . Generalno ne povlacis konac dok bambula ne izadje iz ciljanog mesta za lov - prventveno jer i to plasi potencijalne musterije... Pozzzz !! | |
|
| |
Mixmaster MASTER
Broj poruka : 10000 Godina : 55 Lokacija : Niš Datum upisa : 05.08.2008
| Naslov: Re: Mušičarenje klena suvim mušicama Uto 06 Nov 2012, 23:38 | |
| Nešo, genijalan i vrlo precizan odgovor. Sa zadovoljstvom sam ga pročitao. Mohiko, poslušaj svaku reč iz Nešinog posta. | |
|
| |
NMilanovic Guide
Broj poruka : 2245 Godina : 45 Lokacija : Sve redje uz vodu.. Datum upisa : 13.04.2011
| Naslov: Re: Mušičarenje klena suvim mušicama Sre 07 Nov 2012, 01:25 | |
| Cuti branio sam detaljno doktorat iz preliv-isanja i ove godine na Toplici. (cuvena Rzanac skola) Znas i sam kako je na njoj (vide te klenovi jos dok se pakujes kuci) a u 2-3km reke imas 4-5 dobra preliva i ako tu nista ne napravis samo si dzaba cepao patike.. Nismo mi odavno bili zajedno na/u/po klena mozda te sledeci put jos po nesto iznenadim | |
|
| |
Mohiko Guide
Broj poruka : 550 Godina : 47 Lokacija : Zvornik Datum upisa : 11.08.2012
| Naslov: Re: Mušičarenje klena suvim mušicama Sre 07 Nov 2012, 07:42 | |
| Hvala na odgovoru,jasnu sliku imam šta treba raditi! | |
|
| |
Mixmaster MASTER
Broj poruka : 10000 Godina : 55 Lokacija : Niš Datum upisa : 05.08.2008
| Naslov: Re: Mušičarenje klena suvim mušicama Sre 07 Nov 2012, 08:46 | |
| Mohiko, postavio si odlično pitanje. Mnogi mušičari love klena tako što se zalete, ugaze u vodu i odmah počnu da šibaju pod granje uz suprotnu obalu. To ja smatram početničkom greškom. Klen je inteligentna i zantiželjna riba, koja svoju hranu traži šetajući kroz vir. Uz granje se nabije uglavnom kada je uznemirena. Kada se dobro prišunjaš i zaustaviš u prelivu stojeći mirno desetak minuta u stilu "siva čaplja", videćeš kako se klenovi polako opuštaju i prilaze. Tada treba da počneš sa kratkim zabacivanjem. Ubodeš li prvog klena, ostali će se možda malo uznemiriti. Nemoj da napraviš početničku grešku i zagaziš 2m napred ili produžiš konac za toliko. Opet sačekaj par minuta da se smire i nastavi da ih koveš na istoj udaljenosti...
To je vrlo efikasna taktika, uglavnom neuporedivo efikasnija od šetanja po reci i talasanja. | |
|
| |
Mafke Guide
Broj poruka : 2767 Godina : 51 Lokacija : JAGODINA Datum upisa : 23.01.2011
| Naslov: Re: Mušičarenje klena suvim mušicama Sre 07 Nov 2012, 09:56 | |
| - SnikS ::
- [center]Uh, nova igracka Marryat precision #3 pa jos ovako lep klen na njemu.
Odoh ja u Ultra light FF .Posle ovakvog dana tesko se vracam na moju motku #5
Mafke u pravu si bio za stapove klase #3.
Lepa igracka Sniks,samo, ja sa mojom ne mogu trenutno da se igram. Recica mi je obrasla podvodnom vegetacijijom,pa svaki iole krupniji klen lako nadje spas. Uzeci u obzir da je jako uska i ne da mi da odugovlacin s'izvlacenjem ribe,cak i mekana #4-ka nije idealno resenje. Nosim se mislju da ponesem veceras 5-6#,s'obzirom sta sam juce otkacio. Igracka zahteva cistiji teren,uskoro ce se ova travuljina izgubiti delimicno,pa nastupa ''igracka'',koja mi manje plasi ribu u plitkoj,bistroj i uskoj recici u kojoj uzivam laksim priborom. | |
|
| |
Fly Daddy Guide
Broj poruka : 876 Godina : 54 Lokacija : Pored vode Datum upisa : 02.06.2008
| Naslov: Re: Mušičarenje klena suvim mušicama Sub 10 Nov 2012, 19:53 | |
| Ovog sam bocnuo i odmah otkinuo jedinu muvu za klena koju sam imao. Bese to Masiceva musica od zrna kafe. Evo muka me naterala da i ja pokusam da napravim nesto slicno jer je ovih dana klen bas aktivan. Izgleda jednostavno, valjda cu uspeti | |
|
| |
Masic Champion Fly Tying Competition 'Musicarenje.net 2013'
Broj poruka : 987 Lokacija : Vranje Datum upisa : 04.05.2008
| Naslov: Re: Mušičarenje klena suvim mušicama Sub 10 Nov 2012, 19:57 | |
| Ne beri brigu..,stize paketic..:) ..Lepa riba.. | |
|
| |
Fly Daddy Guide
| Naslov: Re: Mušičarenje klena suvim mušicama Sub 10 Nov 2012, 20:21 | |
| Sta da ti kazem ???? | |
|
| |
ShoneFly Champion Fly Tying Competition 'Musicarenje.net 2015'
Broj poruka : 2568 Lokacija : bare,rukavci,kanali Datum upisa : 25.06.2009
| Naslov: Re: Mušičarenje klena suvim mušicama Sub 10 Nov 2012, 22:44 | |
| Piki klenaroš | |
|
| |
Fly Daddy Guide
| Naslov: Re: Mušičarenje klena suvim mušicama Sub 10 Nov 2012, 23:37 | |
| Pa I morali smo da propadnemo, da znas. Gde ide ovaj svet. :-)
| |
|
| |
Sale Guide
Broj poruka : 1437 Godina : 48 Lokacija : Čačak Datum upisa : 04.12.2008
| Naslov: Re: Mušičarenje klena suvim mušicama Ned 11 Nov 2012, 07:36 | |
| Nije klen lose resenje kad nema bas nista drugo | |
|
| |
Fly Daddy Guide
| Naslov: Re: Mušičarenje klena suvim mušicama Sre 14 Nov 2012, 11:51 | |
| - Masic ::
- Ne beri brigu..,stize paketic..:) ..Lepa riba..
Stigao. Hvala Marko ! Uskoro slike. | |
|
| |
Milantaa Fly fisherman
Broj poruka : 50 Godina : 49 Lokacija : Kraljevo Datum upisa : 06.05.2009
| Naslov: Re: Mušičarenje klena suvim mušicama Sub 17 Nov 2012, 17:28 | |
| Danas na Z. Moravu u Kraljevu od 13-15h akcija non stop na bambulu i osu. Doduse sitan ali je bio dinamitan | |
|
| |
Mafke Guide
Broj poruka : 2767 Godina : 51 Lokacija : JAGODINA Datum upisa : 23.01.2011
| Naslov: Re: Mušičarenje klena suvim mušicama Sub 17 Nov 2012, 18:12 | |
| Bravo Milanta,toplo je vreme,jos ce se loviti na povrsini. Zato smo i otvorili temu '' musicarenje suvom..... novembar -mart'',bas za ovakve prilike
| |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Mušičarenje klena suvim mušicama | |
| |
|
| |
| Mušičarenje klena suvim mušicama | |
|