Musicarenje.net
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Musicarenje.net

Fly Fishing

Portal*PrijemTražiLatest imagesRegistruj sePristupi

Mušičarenje klena suvim mušicama

Ići dole 
+97
BojanGM
Djomla
Thebane
Moravica fly
Mare035
Big Bad Wolf
Pishta
Mihailo Erovic
Milan_klenaros
Radojica-pop
Zarkotekica
ErnestTatar
NB.Geronimo
Peja
Renafly
Alp
Mijalko
Platipus2000
Sale
NMilanovic
Mohiko
Dragan Tasic
Pedja GM
MaxFly
Flya
Emporio Djuzini
Micko Nis
Ivants
NemaNja95
Jb.tm.Ro
Sale guitar
Predrag
Hypuris
Gegula
Bahat
Nikolats
Bahus
Zeljko80
MarkoTimokRiver
Mackey
Rade Mistopoljac
Milantaa
RadeZamora
Raka Hardy
Ogi
Sokre
Vjeko
Zvezdan
Fly Daddy
Sasa D
KobraKV
Djomla-BL
Oholi2
Falco
Nesha
Lale
Mediteran
Vladan_Nis
Durlanac
SnikS
Saleja
Musicar
Acter fly
Tomos rider
Mafke
Fly Carpenter
Peka
Crni
Pex
Gledni007
Fićo
Nemanja79
Masic
Ivica-fider
ShoneFly
Omar
Murino
Markovic
Bojovic Danijel
NikolaCG
Pedja
Jocko
Bugitrs
Ersin
Brankoogi
Saležupa
Madjoni
Razbojnik_93
Mr.Zacoola
Ervin-Eko
Cicvara
Lepenac
Mixmaster
Sasats
Oholi
Acapapec
Darko
101 posters
Idi na stranu : Prethodni  1 ... 20 ... 37, 38, 39 ... 47 ... 57  Sledeći
AutorPoruka
NMilanovic
Guide
Guide
NMilanovic

Broj poruka : 2245
Godina : 45
Datum upisa : 13.04.2011

Mušičarenje klena suvim mušicama - Page 38 Empty
PočaljiNaslov: Re: Mušičarenje klena suvim mušicama   Mušičarenje klena suvim mušicama - Page 38 EmptyUto 06 Nov 2012, 23:28

Pa u prelivu se uglavnom peca na vidjeno. Jedini problem je sto i oni tebe vide a nisu pored zaklona pa su 3x plasljiviji.
Sad ili nadjes neku senku iz koje pecas ili se pretvoris u kombinaciju krokodia, rode i panja i ako ih ne rasteras u idealnoj situaciji ciljano gadjas 1 po 1 koji prilaze (bacas mu na glavu) i beres ih ko kruske.

Prednost bambule je sto ona pored svoga igleda ribu privlaci i zvukom koji daje kad dodirne vodu pa zbog toga ribu "nisanis" sa njom.. Nema potrebe da zabacujes i pustas voznju 3 metra iznad ribe. Isto se peca kao i uz obalu samo sto nisanis ribu na sred reke a ne ispod vrbe.

Klen uvek primeti bambulu koja padne oko njega, sad zavisi kako je raspolozen .. ako jeste uzima je odmah / kad nije (ne retko) je prati i studira polako se primakne i tek je onda zgrabi i "bega" Laughing. Generalno ne povlacis konac dok bambula ne izadje iz ciljanog mesta za lov - prventveno jer i to plasi potencijalne musterije... Pozzzz !!
Nazad na vrh Ići dole
Mixmaster
MASTER
Mixmaster

Broj poruka : 10000
Godina : 55
Datum upisa : 05.08.2008

PočaljiNaslov: Re: Mušičarenje klena suvim mušicama   Mušičarenje klena suvim mušicama - Page 38 EmptyUto 06 Nov 2012, 23:38

Nešo, genijalan i vrlo precizan odgovor. Sa zadovoljstvom sam ga pročitao.
Mohiko, poslušaj svaku reč iz Nešinog posta.
Nazad na vrh Ići dole
NMilanovic
Guide
Guide
NMilanovic

Broj poruka : 2245
Godina : 45
Datum upisa : 13.04.2011

PočaljiNaslov: Re: Mušičarenje klena suvim mušicama   Mušičarenje klena suvim mušicama - Page 38 EmptySre 07 Nov 2012, 01:25

Cuti branio sam detaljno doktorat iz preliv-isanja i ove godine na Toplici. (cuvena Rzanac skola)
Znas i sam kako je na njoj (vide te klenovi jos dok se pakujes kuci) a u 2-3km reke imas 4-5 dobra preliva i ako tu nista ne napravis samo si dzaba cepao patike..

Nismo mi odavno bili zajedno na/u/po klena mozda te sledeci put jos po nesto iznenadim Laughing
Nazad na vrh Ići dole
Mohiko
Guide
Guide
Mohiko

Broj poruka : 550
Godina : 47
Datum upisa : 11.08.2012

PočaljiNaslov: Re: Mušičarenje klena suvim mušicama   Mušičarenje klena suvim mušicama - Page 38 EmptySre 07 Nov 2012, 07:42

Hvala na odgovoru,jasnu sliku imam šta treba raditi!
Nazad na vrh Ići dole
Mixmaster
MASTER
Mixmaster

Broj poruka : 10000
Godina : 55
Datum upisa : 05.08.2008

PočaljiNaslov: Re: Mušičarenje klena suvim mušicama   Mušičarenje klena suvim mušicama - Page 38 EmptySre 07 Nov 2012, 08:46

Mohiko, postavio si odlično pitanje. Mnogi mušičari love klena tako što se zalete, ugaze u vodu i odmah počnu da šibaju pod granje uz suprotnu obalu. To ja smatram početničkom greškom.
Klen je inteligentna i zantiželjna riba, koja svoju hranu traži šetajući kroz vir. Uz granje se nabije uglavnom kada je uznemirena. Kada se dobro prišunjaš i zaustaviš u prelivu stojeći mirno desetak minuta u stilu "siva čaplja", videćeš kako se klenovi polako opuštaju i prilaze. Tada treba da počneš sa kratkim zabacivanjem. Ubodeš li prvog klena, ostali će se možda malo uznemiriti. Nemoj da napraviš početničku grešku i zagaziš 2m napred ili produžiš konac za toliko. Opet sačekaj par minuta da se smire i nastavi da ih koveš na istoj udaljenosti...

To je vrlo efikasna taktika, uglavnom neuporedivo efikasnija od šetanja po reci i talasanja.
Nazad na vrh Ići dole
Mafke
Guide
Guide
Mafke

Broj poruka : 2767
Godina : 51
Datum upisa : 23.01.2011

PočaljiNaslov: Re: Mušičarenje klena suvim mušicama   Mušičarenje klena suvim mušicama - Page 38 EmptySre 07 Nov 2012, 09:56

SnikS ::
[center]Uh, nova igracka Marryat precision #3 pa jos ovako lep klen na njemu.
Odoh ja u Ultra light FF .Posle ovakvog dana tesko se vracam na moju motku #5

Mafke u pravu si bio za stapove klase #3.

Lepa igracka Sniks,samo, ja sa mojom ne mogu trenutno da se igram. Recica mi je obrasla podvodnom vegetacijijom,pa svaki iole krupniji klen lako nadje
spas. Uzeci u obzir da je jako uska i ne da mi da odugovlacin s'izvlacenjem ribe,cak i mekana #4-ka nije idealno resenje. Nosim se mislju da ponesem
veceras 5-6#,s'obzirom sta sam juce otkacio. Igracka zahteva cistiji teren,uskoro ce se ova travuljina izgubiti delimicno,pa nastupa ''igracka'',koja mi
manje plasi ribu u plitkoj,bistroj i uskoj recici u kojoj uzivam laksim priborom.
Nazad na vrh Ići dole
Fly Daddy
Guide
Guide
Fly Daddy

Broj poruka : 876
Godina : 54
Datum upisa : 02.06.2008

PočaljiNaslov: Re: Mušičarenje klena suvim mušicama   Mušičarenje klena suvim mušicama - Page 38 EmptySub 10 Nov 2012, 19:53

Ovog sam bocnuo i odmah otkinuo jedinu muvu za klena koju sam imao. Bese to Masiceva musica od zrna kafe.
Evo muka me naterala da i ja pokusam da napravim nesto slicno jer je ovih dana klen bas aktivan. Izgleda jednostavno, valjda cu uspeti sampion 1

Mušičarenje klena suvim mušicama - Page 38 Klen
Nazad na vrh Ići dole
http://zagubica.blogspot.com/
Masic
Champion Fly Tying Competition 'Musicarenje.net 2013'
Champion Fly Tying Competition 'Musicarenje.net 2013'
Masic

Broj poruka : 987
Datum upisa : 04.05.2008

PočaljiNaslov: Re: Mušičarenje klena suvim mušicama   Mušičarenje klena suvim mušicama - Page 38 EmptySub 10 Nov 2012, 19:57

Ne beri brigu..,stize paketic..:) ..Lepa riba..
Nazad na vrh Ići dole
http://www.vestackemusice.com
Fly Daddy
Guide
Guide
Fly Daddy

PočaljiNaslov: Re: Mušičarenje klena suvim mušicama   Mušičarenje klena suvim mušicama - Page 38 EmptySub 10 Nov 2012, 20:21

Sta da ti kazem ???? cestitam
Nazad na vrh Ići dole
ShoneFly
Champion Fly Tying Competition 'Musicarenje.net 2015'
Champion Fly Tying Competition 'Musicarenje.net 2015'
ShoneFly

Broj poruka : 2568
Datum upisa : 25.06.2009

PočaljiNaslov: Re: Mušičarenje klena suvim mušicama   Mušičarenje klena suvim mušicama - Page 38 EmptySub 10 Nov 2012, 22:44

Piki klenaroš cool photos
Nazad na vrh Ići dole
Fly Daddy
Guide
Guide
Fly Daddy

PočaljiNaslov: Re: Mušičarenje klena suvim mušicama   Mušičarenje klena suvim mušicama - Page 38 EmptySub 10 Nov 2012, 23:37

Pa I morali smo da propadnemo, da znas.
Gde ide ovaj svet. :-)
Nazad na vrh Ići dole
Sale
Guide
Guide
Sale

Broj poruka : 1437
Godina : 48
Datum upisa : 04.12.2008

PočaljiNaslov: Re: Mušičarenje klena suvim mušicama   Mušičarenje klena suvim mušicama - Page 38 EmptyNed 11 Nov 2012, 07:36

Nije klen lose resenje kad nema bas nista drugo
Nazad na vrh Ići dole
http://www.eurofish.co.rs
Fly Daddy
Guide
Guide
Fly Daddy

PočaljiNaslov: Re: Mušičarenje klena suvim mušicama   Mušičarenje klena suvim mušicama - Page 38 EmptySre 14 Nov 2012, 11:51

Masic ::
Ne beri brigu..,stize paketic..:) ..Lepa riba..

Stigao. Hvala Marko !
Uskoro slike. skocko
Nazad na vrh Ići dole
Milantaa
Fly fisherman
Fly fisherman
Milantaa

Broj poruka : 50
Godina : 49
Datum upisa : 06.05.2009

PočaljiNaslov: Re: Mušičarenje klena suvim mušicama   Mušičarenje klena suvim mušicama - Page 38 EmptySub 17 Nov 2012, 17:28

Danas na Z. Moravu u Kraljevu od 13-15h akcija non stop na bambulu i osu. Doduse sitan ali je bio dinamitan skocko
Nazad na vrh Ići dole
http://www.novozelandskibeli.cjb.net
Mafke
Guide
Guide
Mafke

Broj poruka : 2767
Godina : 51
Datum upisa : 23.01.2011

PočaljiNaslov: Re: Mušičarenje klena suvim mušicama   Mušičarenje klena suvim mušicama - Page 38 EmptySub 17 Nov 2012, 18:12

Bravo Milanta,toplo je vreme,jos ce se loviti na povrsini. Zato smo i otvorili temu '' musicarenje suvom..... novembar -mart'',bas za ovakve prilike
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content

PočaljiNaslov: Re: Mušičarenje klena suvim mušicama   Mušičarenje klena suvim mušicama - Page 38 Empty

Nazad na vrh Ići dole

Mušičarenje klena suvim mušicama
Nazad na vrh 
Strana 38 od 57Idi na stranu : Prethodni  1 ... 20 ... 37, 38, 39 ... 47 ... 57  Sledeći
 Similar topics
-

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Musicarenje.net :: FLY FISHING :: Mušičarenje klena-
Skoči na: