| Mušičarenje klena suvim mušicama | |
|
+97BojanGM Djomla Thebane Moravica fly Mare035 Big Bad Wolf Pishta Mihailo Erovic Milan_klenaros Radojica-pop Zarkotekica ErnestTatar NB.Geronimo Peja Renafly Alp Mijalko Platipus2000 Sale NMilanovic Mohiko Dragan Tasic Pedja GM MaxFly Flya Emporio Djuzini Micko Nis Ivants NemaNja95 Jb.tm.Ro Sale guitar Predrag Hypuris Gegula Bahat Nikolats Bahus Zeljko80 MarkoTimokRiver Mackey Rade Mistopoljac Milantaa RadeZamora Raka Hardy Ogi Sokre Vjeko Zvezdan Fly Daddy Sasa D KobraKV Djomla-BL Oholi2 Falco Nesha Lale Mediteran Vladan_Nis Durlanac SnikS Saleja Musicar Acter fly Tomos rider Mafke Fly Carpenter Peka Crni Pex Gledni007 Fićo Nemanja79 Masic Ivica-fider ShoneFly Omar Murino Markovic Bojovic Danijel NikolaCG Pedja Jocko Bugitrs Ersin Brankoogi Saležupa Madjoni Razbojnik_93 Mr.Zacoola Ervin-Eko Cicvara Lepenac Mixmaster Sasats Oholi Acapapec Darko 101 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
Peja Guide
Broj poruka : 716 Godina : 47 Lokacija : Pozega Datum upisa : 26.03.2011
| Naslov: Mušičarenje klena suvim mušicama Sre 31 Jul 2013, 23:04 | |
| Suvisno je ista reci za ovakav video. Osim | |
|
| |
Renafly Guide
Broj poruka : 1568 Lokacija : Prijedor Datum upisa : 05.12.2008
| Naslov: Re: Mušičarenje klena suvim mušicama Sre 31 Jul 2013, 23:40 | |
| Alp,hvala na odgovoru. Jasno mi je sve...Filozofski gledajuci si u pravu...Gledao sam neke filmice prije ovoga tvog,ista tehnika i musice ,i stvarno sam mislio da je to lov tzv. strimerima,potezankama,salmon flies,tube flies... PS.Sa mojim prvim postom mislio sam da cu izmamiti neke od tvojih cudnih musica. | |
|
| |
Alp Guide
Broj poruka : 600 Godina : 64 Lokacija : Zagreb Datum upisa : 18.06.2008
| Naslov: Re: Mušičarenje klena suvim mušicama Čet 01 Avg 2013, 07:01 | |
| Strimer = potezanka. To je isto samo sto je prvo na engleskom, a drugo na slovenskom. Sinonimi, sto bi se filozofski reklo. Kao sto ti ime kaze, tim muhama lovis potezanjem s ciljem da oponasaju malu ribu ili nesto slicnog ponasanja. Mada se strimerom moze loviti i bez potezanja... A postoje i strimeri koji sasvimo ocito nisu ribe... Mozes strimeritrati suhom muhom, a mozes loviti na suhu muhu nekim tipovima strimera. Moras uzeti neku knjigu ili najbolje vise njih pa to malo prouciti. Ali nemoj sada nego zimi kad nema ribolova.
Salmon flies, s druge strane, su kao sto ime kaze muhe za losose. To je tako sirok pojam da zapravo ne znaci nista. Odnosno to je u sirem znacenju svaka kakva god hoces muha kojom lovis lososa. Postoji puno tipova pa tako i neke koje izgledaju potpuno identicno kao suhe muhe kojima lovis lipljana samo sto su puno vece. I plivaju. I ne vuces ih kao strimer nego cekas kolobar. Plus citav niz plivajucih kukcolikih muha za steelheada, koji hajmo reci i je i nije losos... Da te ne zbunjujem jos vise, ono na sto si mislio pravilno se zove clasic salmon flies, ali to danas vrlo malo tko koristi za ribolov.
Vrlo slicna prica je i s tubama (tube flies). Sto su tube? Vrlo jednostavno, to je bilo sto vezano na tubi. Tuba ima jako puno tipva, od ekstremno tonucih koje izgledaju poput povecih strimera do ovih za hitching koje su velicinom i oblikom i nacinom vodjenja nalik raznoraznim "bubama" i slicnim zivotinjicama. Na laganoj ili plivajucoj tubi mozes napraviti suhu muhu za lov lipljana i pastrve, ako zelis. Npr. ono sto se u Bosni zove Lampara, a i druge imago tulare. Time ces loviti bas kao sto vidis na ovom filmicu samo malo u mrak. Itd.
Mada od svih podjela muha, koje realno zbunjuju ljude i cesto nisu od osobite prakticne koristi, najbolja je ona koju sam povremeno susretao u Bosni. Po njoj muha ima povrsinskih i podvodnih, otezanih i neotezanih, malih i velikih. I srednjih, naravno. Neces nimalo pogrijesiti ako se tom jednostavnom i prakticnom podjelom sluzis cak i u najfinijem musicarskom drustvu. Ako zelis nekom kratko i jasno objasniti kako se lovi. A ako zelis strateski eskivirati odgovor, onda polako, po knjiskoj gradji...
| |
|
| |
ShoneFly Champion Fly Tying Competition 'Musicarenje.net 2015'
Broj poruka : 2568 Lokacija : bare,rukavci,kanali Datum upisa : 25.06.2009
| Naslov: Re: Mušičarenje klena suvim mušicama Čet 01 Avg 2013, 14:22 | |
| Odličan video baš profi odrađen | |
|
| |
Bojovic Danijel Guide
Broj poruka : 686 Godina : 52 Lokacija : Njemačka Datum upisa : 11.07.2010
| Naslov: Re: Mušičarenje klena suvim mušicama Čet 01 Avg 2013, 21:24 | |
| Auuu Alp ovo je stvarno ekstra, svaka cast, uzivanje gledati Video , ribe, ... vrh . Nastavi obavezno da snimas kad podjes opet u ribe. | |
|
| |
Fly Carpenter Visitor
Broj poruka : 262 Godina : 44 Lokacija : Ivanjica Datum upisa : 19.02.2011
| Naslov: Re: Mušičarenje klena suvim mušicama Čet 01 Avg 2013, 22:07 | |
| Za nas klenolovce,ribolov iz snova! | |
|
| |
Alp Guide
Broj poruka : 600 Godina : 64 Lokacija : Zagreb Datum upisa : 18.06.2008
| Naslov: Re: Mušičarenje klena suvim mušicama Pet 02 Avg 2013, 21:18 | |
| - Alp ::
- Shone, Danijel, Carpenter i ostali - hvala. Drago mi je ako je filmic nekom malo osvjezio dan. Zao mi je ako nekima nije.
Ovo je preseljeno u drugu temu, pa tek toliko da se ne izgubi i kolege ne pomsle da imaju posla s nekulturnim ljidima. | |
|
| |
NB.Geronimo Visitor
Broj poruka : 253 Godina : 57 Lokacija : Sarajevo Datum upisa : 24.05.2008
| Naslov: Re: Mušičarenje klena suvim mušicama Pon 05 Avg 2013, 09:18 | |
| Alpe hvala na videu užitak je bilo gledati. | |
|
| |
Ogi Guide
Broj poruka : 1324 Datum upisa : 21.03.2009
| Naslov: Re: Mušičarenje klena suvim mušicama Pet 09 Avg 2013, 18:11 | |
| - Alp ::
- [center]Malo za ubit vrijeme...
Fantastičan video Alp! Ogromni klenovi, tereni na Savi kao iz snova, zabačaji, dvoručnjak | |
|
| |
ErnestTatar Visitor
Broj poruka : 457 Godina : 47 Lokacija : Kotor Varoš Datum upisa : 10.05.2011
| Naslov: Re: Mušičarenje klena suvim mušicama Pet 09 Avg 2013, 18:54 | |
| Uživao sam gledajući klip, čestitam na ulovima | |
|
| |
NemaNja95 Visitor
Broj poruka : 278 Godina : 29 Lokacija : Beograd Datum upisa : 17.04.2012
| Naslov: Re: Mušičarenje klena suvim mušicama Uto 20 Avg 2013, 14:40 | |
| | |
|
| |
Platipus2000 Visitor
Broj poruka : 251 Godina : 55 Lokacija : Beograd Datum upisa : 14.08.2012
| Naslov: Re: Mušičarenje klena suvim mušicama Uto 20 Avg 2013, 17:29 | |
| Lepi klenovi Nemanja svaka cast | |
|
| |
Murino Admin
Broj poruka : 31734 Datum upisa : 26.04.2008
| Naslov: Re: Mušičarenje klena suvim mušicama Uto 20 Avg 2013, 17:31 | |
| Bravo Nemanja95 ! Nešto su se uspavali ostali klenaroši | |
|
| |
NemaNja95 Visitor
Broj poruka : 278 Godina : 29 Lokacija : Beograd Datum upisa : 17.04.2012
| Naslov: Re: Mušičarenje klena suvim mušicama Uto 20 Avg 2013, 19:55 | |
| Hvala . - Murino ::
Nešto su se uspavali ostali klenaroši Mozda da sam uradio snimak pa da ih prodrmam malo.Ali ne sumnjam da ce da se oni aktiviraju uskoro. | |
|
| |
Sasats INSTRUKTOR
Broj poruka : 4279 Godina : 51 Lokacija : Trstenik Datum upisa : 04.01.2009
| |
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Mušičarenje klena suvim mušicama | |
| |
|
| |
| Mušičarenje klena suvim mušicama | |