Broj poruka : 576 Godina : 55 Lokacija : Beograd, SRBIJA Datum upisa : 24.04.2009
Naslov: Novi Zeland - Zemlja neopisive lepote - mušičarska meka Sveta Ned 03 Maj 2009, 13:49
Zemlja neopisive lepote - mušičarska meka Sveta!
Aco Ivanovic Guide
Broj poruka : 576 Godina : 55 Lokacija : Beograd, SRBIJA Datum upisa : 24.04.2009
Naslov: Re: Novi Zeland - Zemlja neopisive lepote - mušičarska meka Sveta Ned 03 Maj 2009, 13:52
Južno Ostrvo Novog Zelanda - carstvo potočnih pastrmki!
Aco Ivanovic Guide
Naslov: Re: Novi Zeland - Zemlja neopisive lepote - mušičarska meka Sveta Ned 03 Maj 2009, 13:57
Krupne potočare Južnog Ostrva - na suvu muvu!
Oholi Guide
Broj poruka : 2071 Godina : 42 Lokacija : Beograd Datum upisa : 13.12.2008
Naslov: Re: Novi Zeland - Zemlja neopisive lepote - mušičarska meka Sveta Ned 03 Maj 2009, 16:37
Za pecanje na ovakvim rekama dobar pribor čini mi se, dolazi više do izražaja nego na Drini, npr.. Ovde treba voditi borbu kroz travuljinu na malom prostoru sa odličnim ribama. Loš tipet=kraj a i ribolovac mora da bude baš snalažljiv i dobrih reflexa
odlični klipovi
Bogi Guide
Broj poruka : 2297 Datum upisa : 29.04.2008
Naslov: Re: Novi Zeland - Zemlja neopisive lepote - mušičarska meka Sveta Ned 03 Maj 2009, 21:35
Pregledaću ja ovo kad mi stigne brža internet veza :
Murino Admin
Broj poruka : 31734 Datum upisa : 26.04.2008
Naslov: Re: Novi Zeland - Zemlja neopisive lepote - mušičarska meka Sveta Ned 03 Maj 2009, 23:23
Aco Ivanovic ::
Zemlja neopisive lepote - mušičarska meka Sveta!
Da svakako, zemlja "večitog proleća" i zaista misaona imenica kada je destinacija u pitanju...
P.S. Instruktore , par pitanja ... kada su zabeleženi ovi video clipovi (mislim na godinu) i kada mislite ponovo da posetite navedene destinacije ???
Aco Ivanovic Guide
Naslov: Re: Novi Zeland - Zemlja neopisive lepote - mušičarska meka Sveta Ned 03 Maj 2009, 23:29
Ovo su snimci iz 2004-te ... Planiram odiseju u trajanju od 2 meseca, za mart-april 2011 !
Madjoni Moderator
Broj poruka : 9731 Lokacija : Nikšić Datum upisa : 14.10.2008
Naslov: Re: Novi Zeland - Zemlja neopisive lepote - mušičarska meka Sveta Ned 03 Maj 2009, 23:54
Mnim da će u ovoj anketi pobijediti Novi Zeland
Sumadinac Guide
Broj poruka : 1147 Lokacija : Ivanjica, Srbija. Datum upisa : 20.06.2008
Naslov: Re: Novi Zeland - Zemlja neopisive lepote - mušičarska meka Sveta Pon 04 Maj 2009, 00:08
Ovo samo govori koliko smo mi bedan narod, koji ne zaslužuje jedan jedini dar prirode!
Jednom rečju raj na zemlji, ali od sve prilike zemlja neće postojati kada dodje vreme da u srpskim rekama zaplivaju potočare od 3kg, koje su prirodnim putem nastale u istoj toj reci!
Goran R Guide
Broj poruka : 1319 Godina : 59 Lokacija : Beograd-Borča Datum upisa : 07.09.2008
Naslov: Re: Novi Zeland - Zemlja neopisive lepote - mušičarska meka Sveta Pon 04 Maj 2009, 16:26
Slažem se u potpunosti sa komentarom Šumija nasi tokovi su unisteni,desetkovani reke i korita su puni kojekakvog odpada.I to malo ribe sto ima ubijaju ili truju lopine pokupe,kojekakvim i njima znanim srestvima. Daleko smo mi od toga mozemo samo da sanjamo. Kad bi se svest ljudi koji vucu konce promjenila, sigurno bi bili drugacije.Naime u uredjenim drzavama koje striktno vode racuna o ekologiji i koje znaju da je potencijal bas upravo u tome i koje znaju da to urede i srede, i kasnije to naplacuju putem ribolovnog turizma sigurno da im se taj vid i isplati,ako se naravno misli na tom polju.
A da ne pominjemo o onom drugom koji je daleko vazniji.
Poslednji izmenio GORANHardy dana Ned 17 Maj 2009, 23:27, izmenjeno ukupno 1 puta
Vlajkoni Fly fisherman
Broj poruka : 96 Godina : 59 Lokacija : Beograd Datum upisa : 04.05.2008
Naslov: Re: Novi Zeland - Zemlja neopisive lepote - mušičarska meka Sveta Pon 04 Maj 2009, 17:27
Do dolaska Engleza na N. Zelandu nije bilo pastrmke. I dan danas se lome koplja oko tog poribljavanja. Prica se da je mnogo domacih vrsta nestalo zahvaljujuci istoj. Na juznom ostrvu je tako mala populacija ljudi da je glupo porediti NZ i SRB ili CG ili BiH. Da li je dobra ribolovna destinacija bilo bi glupo pisati.
Madjoni Moderator
Naslov: Re: Novi Zeland - Zemlja neopisive lepote - mušičarska meka Sveta Pon 04 Maj 2009, 17:47
Mislim da broj ljudi na ostrvu ne igra neku ulogu po pitanju broja pastrmki.....
Vlajkoni Fly fisherman
Broj poruka : 96 Godina : 59 Lokacija : Beograd Datum upisa : 04.05.2008
Naslov: Re: Novi Zeland - Zemlja neopisive lepote - mušičarska meka Sveta Pon 04 Maj 2009, 18:02
Naravno da ima, što je riba dalja od ljudi ima je više, a što su ljudi manje gladni (trofeja na zidu, pastrmka sa kiseim mlekom...) opet ima više ribe a to mu nekako dodje (bar ovde) uzročno posledična veza.
Madjoni mala je bara, a krokodili se prenamnozili bar kod nas...
Aco Ivanovic Guide
Naslov: Re: Novi Zeland - Zemlja neopisive lepote - mušičarska meka Sveta Pon 04 Maj 2009, 18:15
Vlajkoni ::
Do dolaska Engleza na N. Zelandu nije bilo pastrmke. I dan danas se lome koplja oko tog poribljavanja. Prica se da je mnogo domacih vrsta nestalo zahvaljujuci istoj. Na juznom ostrvu je tako mala populacija ljudi da je glupo porediti NZ i SRB ili CG ili BiH. Da li je dobra ribolovna destinacija bilo bi glupo pisati.
Ne samo na NZ-u ! Cela Južna Hemisfera je poribljena pastrmkom, zahvaljujući dobrim delom Englezima (i pomalo Nemcima). Kakva koplja? Čija koplja se lome? I NZ i Patagonija su poptuno uspeli projekti - zato su 2 najatraktivnije destinacije! Bio sam na obe i jako sam dobro upoznat sa tamošnjim stanjem. "Mnogo domaćih vrsta nestalo" ?!? Za tvoju informaciju, nestale su samo dve i to potpuno beznačajne kada se upoređuju sa pastrmkom i njenom ulogom u mušičarenju: perch ili neka vrsta planinskog grgeča i white fish, neatraktivna riba.
Mađoni je u pravu: kvalitet voda ne zavisi od broja ljudi koji je posećuju već od njihovog vaspitanja i zdrave svesti !!! U Torontu živi 5 miliona ljudi pa je čitav grad sa okolinom ribarski raj ...
Madjoni Moderator
Naslov: Re: Novi Zeland - Zemlja neopisive lepote - mušičarska meka Sveta Pon 04 Maj 2009, 18:37
Vlajkoni druže, mislio sam na to da tamo svijest nije "razvijena" kao ođe.....Novi Zeland je otpilike površine bivše Juge a ima 5-6 miliona stanovnika.... garantujem ti životom da makneš tih 5 miliona, a preseliš samo moj grad tamo da jedne ribe preko mjere ne bi bilo za godinu dana ...
Sponsored content
Naslov: Re: Novi Zeland - Zemlja neopisive lepote - mušičarska meka Sveta
Novi Zeland - Zemlja neopisive lepote - mušičarska meka Sveta