Naslov: Re: (Basic casts) tehnike, taktika i vaša pitanja ... Ned 30 Sep 2018, 23:13
Slabo interesovanje za FC . Izgleda da svi sve znaju
Face90 Guide
Broj poruka : 663 Godina : 34 Lokacija : Bijelo Polje Datum upisa : 26.04.2012
Naslov: Re: (Basic casts) tehnike, taktika i vaša pitanja ... Ned 30 Sep 2018, 23:45
Ajmo evo prvo pitanje od mene , da ne bude da sve znamo a i da me Cicko ne kudi.Zasto mi ponekad ode tipet uz vodu i pocne da mi para , ne ispravi se kako treba.Da li je do tehnike bacanja ili do lidera ?
Mixmaster MASTER
Broj poruka : 10000 Godina : 55 Lokacija : Niš Datum upisa : 05.08.2008
Naslov: Re: (Basic casts) tehnike, taktika i vaša pitanja ... Pon 01 Okt 2018, 12:34
Prvo što mi pada na pamet je da proveriš kakav ti je "follow-through", to jest usporeno praćenje vrhom štapa kojih decimetar-dva nakon oštrog stopa u prednjem zabacu.
Face90 Guide
Naslov: Re: (Basic casts) tehnike, taktika i vaša pitanja ... Pon 01 Okt 2018, 23:30
Primijetio sam i ja to , mislis da mi je mnogo ostar stop Mix ?
Mixmaster MASTER
Broj poruka : 10000 Godina : 55 Lokacija : Niš Datum upisa : 05.08.2008
Naslov: Re: (Basic casts) tehnike, taktika i vaša pitanja ... Sre 03 Okt 2018, 11:11
Pa, ne znam, to mi je prvo palo na pamet, kao mogući problem. Oštar stop je dobar, jer će ti on verovatno napraviti uzani loop, ali kada je on već kreiran, proprati malo vrhom štapa.
Nisam siguran, ovako napamet, da ti to stvara probleme, ali predlažem da prvo obratiš pažnju baš na to. Koristi i Internet. Možda ima neki video ili crtež....
Clavis Guide
Broj poruka : 545 Godina : 39 Lokacija : Ključ Datum upisa : 10.12.2011
Naslov: Re: (Basic casts) tehnike, taktika i vaša pitanja ... Sre 03 Okt 2018, 14:26
99% da je Instruktor dao od prve pravo dijagnozu. I sam sam imao te probleme u početku.Prvo sam učio pravti uzane loop-ove. Međutim, ostavljanje štapa u istom položaju poslije uspješnog zabačaja prema naprijed, je za rezultat imalo da ista prilikom maksimalnog istezanja svojom težinom "napuni" vrh štapa (bez obzira na njegovu brzinu) a onda ovaj je povuče nazad taman toliko da od nje napravi "zmiju" a onda vrh tippeta odnosno muha završi lijevo ili desno na random osnovi :D ..... mada je rijeđe slijetala meni u korist da ne para površinu :D
Dakle, lijek:
Ovaj follow-trough..... isprati špagu do kraja vrhom štapa kao da krećeš za njom, vrh štapa koliko je moguće ravno sa njom a ne ostavljati ga pod oštrim uglom u odnosu na nju....mekano padanje sa maksimalnom ispruženošću.
Poslije ovog uči aerial mend za brže rijeke gdje ti treba još malo trbuha u kontra stranu da bi maksimalno izvukao dead drift muhe.
Face90 Guide
Naslov: Re: (Basic casts) tehnike, taktika i vaša pitanja ... Sre 03 Okt 2018, 17:18
Hvala clavis,bas je iritantno to kad bacas u staklu nedje i sad uz vodu ti ode tipet.Moram ovo ispraviti...
Murino Admin
Broj poruka : 31734 Datum upisa : 26.04.2008
Naslov: Re: (Basic casts) tehnike, taktika i vaša pitanja ... Pon 29 Nov 2021, 01:41
Svaki početak je težak, ali i sažet emocijama koje dugo ostaju u sjećanju. Dobar mušičar nije samo onaj koji zna napraviti lovnu mušicu, ili se uspješno takmičiti ...već posebno onaj koji petljom pedagoga uspije zaintereovati, obučiti entuzijastu da svim srcem priđe ovoj našoj priči...to zadovoljstvo vidjeti poslije svega nečiju radost i posvjećenost je mnogo jače od bilo čega !
I naravno ... svakodnevni rad na sebi o načinu kako da se umanji ili savlada sopstveni ego ... na kraju će dati rezultat ...onda mjera nisu ni kg. ni cm. ... već osjećaj samospokojstva !
Silvio and RadeZamora like this post
Peja Guide
Broj poruka : 716 Godina : 47 Lokacija : Pozega Datum upisa : 26.03.2011
Naslov: Re: (Basic casts) tehnike, taktika i vaša pitanja ... Pet 20 Maj 2022, 13:24
Murino likes this post
Sponsored content
Naslov: Re: (Basic casts) tehnike, taktika i vaša pitanja ...