Musicarenje.net Fly Fishing |
|
| Materijali za krila | |
|
+7MikiTenkara Cakan Lepenac Acapapec Sale Sasats Madjoni 11 posters | |
Autor | Poruka |
---|
Madjoni Moderator
Broj poruka : 9731 Lokacija : Nikšić Datum upisa : 14.10.2008
| Naslov: Materijali za krila Uto 08 Dec 2009, 21:02 | |
| | |
| | | Sasats INSTRUKTOR
Broj poruka : 4279 Godina : 51 Lokacija : Trstenik Datum upisa : 04.01.2009
| | | | Sale Guide
Broj poruka : 1437 Godina : 48 Lokacija : Čačak Datum upisa : 04.12.2008
| Naslov: Re: Materijali za krila Uto 08 Dec 2009, 23:03 | |
| Imam dva pitanja u vezi materijala :
Koliko je postojan i koliko vremena je potrebno za izradu ? | |
| | | Madjoni Moderator
| Naslov: Re: Materijali za krila Uto 08 Dec 2009, 23:13 | |
| Sašats, Sale ...........u pitanju je dupla najlonska folija između koje je ubačen polipropilen i samo u jednom potezu pređeno peglom da se folija zalijepi (stopi) sa drugom folijom...... posao tačno kolko treba pegli da se ugrije,5 minutni Ne mislim da ove nove dabogda pegle koje su vrele a ih uključiš u struju Nijesam ga probao na pastrmci još,ali biće zadovoljavajući ...mekan je i može da se farba...experiment je u toku | |
| | | Acapapec Guide
Broj poruka : 1246 Godina : 46 Lokacija : Grdelica Datum upisa : 22.02.2009
| Naslov: Re: Materijali za krila Uto 08 Dec 2009, 23:15 | |
| Dobra fora | |
| | | Lepenac Fly fisherman
Broj poruka : 61 Lokacija : Surdulica Datum upisa : 24.02.2009
| Naslov: Re: Materijali za krila Sre 09 Dec 2009, 09:23 | |
| [quote="Madjoni"]"Izmislio" sam nešto "novo"............ o jeeeeeeeeeeeeeee Samo mu nijesam smislio ime još............ P.S. Mislim da će biti milo g.Ibru ,Tolu.................. Колега Мађони ... Разочараћу те, јер то што си "измислио ново" је већ измишљено. Давно је неко у ЗОВ-у дао рецептуру за израду таквих крила, а, на сада моју велику жалост, не сећам се имнена аутора, а можда и творца идеје. Због тескобе и уштеде простора, ЗОВ-ове сам избацио, али сам претходно, све написе и чланке о овој нашој работи, исекао и систематски их улепио у једној свесци. Како је рецептура за израду ових крила негде на почетку те свеске, по томе судим да је чланак о овоме објављен негде у другој половини 80-их. Сам текст, од свега пар реченица, као и потписника, опет због уштеде простора, нисам сачувао, јер је био пропраћен цртежима а ла "СБС", који су довољно јасно одсликавали поступак израде, тако да ми је текст био сувишан. Сигуран сам да не припада ниједном од тада велике тројке која се оглашавала у ЗОВ-у (АУ. ММГ, ЈП), јер бих то сигурно упамтио, а и цртежи не одговарају њиховом стилу. Како год, управо сам се сетио речи пок. А. Урбана, из истог тог ЗОВ-а, који каже, парафразирам, "ако се једна те иста идеја роди код двојице, тако просторно (додајем и временски) удаљених, онда мора да се ради о доброј ствари". Таква сам крила радио и уграђивао у своје муве, али нисам задовољан њима, не њиховом ловношћу (што нисам ни претерано испитивао), већ њиховим понашањем у ваздуху. Фркћу кроз ваздух, као кад се за муву закачи лист из воде, а знају и да упредају предвез. Некако су ми, као и све остале "реалке" са крилима, много "пропелерасте". На крају, ако те мучи име, ја би муве са овим крилима назвао - пеглуше, па нек се јаве и други са својим предлозима, а ти одабери. П о з д р а в ! П.С. За Пиву те држим за реч. | |
| | | Cakan Admin
Broj poruka : 1927 Godina : 52 Datum upisa : 28.05.2008
| Naslov: Re: Materijali za krila Sre 09 Dec 2009, 10:35 | |
| [quote="Lepenac"] - Madjoni ::
- "Izmislio" sam nešto "novo"............ o jeeeeeeeeeeeeeee
Samo mu nijesam smislio ime još............
P.S. Mislim da će biti milo g.Ibru ,Tolu..................
Колега Мађони ...
Разочараћу те, јер то што си "измислио ново" је већ измишљено. Давно је неко у ЗОВ-у дао рецептуру за израду таквих крила, а, на сада моју велику жалост, не сећам се имнена аутора, а можда и творца идеје. Због тескобе и уштеде простора, ЗОВ-ове сам избацио, али сам претходно, све написе и чланке о овој нашој работи, исекао и систематски их улепио у једној свесци. Како је рецептура за израду ових крила негде на почетку те свеске, по томе судим да је чланак о овоме објављен негде у другој половини 80-их. Сам текст, од свега пар реченица, као и потписника, опет због уштеде простора, нисам сачувао, јер је био пропраћен цртежима а ла "СБС", који су довољно јасно одсликавали поступак израде, тако да ми је текст био сувишан. Сигуран сам да не припада ниједном од тада велике тројке која се оглашавала у ЗОВ-у (АУ. ММГ, ЈП), јер бих то сигурно упамтио, а и цртежи не одговарају њиховом стилу.
Како год, управо сам се сетио речи пок. А. Урбана, из истог тог ЗОВ-а, који каже, парафразирам, "ако се једна те иста идеја роди код двојице, тако просторно (додајем и временски) удаљених, онда мора да се ради о доброј ствари".
Таква сам крила радио и уграђивао у своје муве, али нисам задовољан њима, не њиховом ловношћу (што нисам ни претерано испитивао), већ њиховим понашањем у ваздуху. Фркћу кроз ваздух, као кад се за муву закачи лист из воде, а знају и да упредају предвез. Некако су ми, као и све остале "реалке" са крилима, много "пропелерасте".
На крају, ако те мучи име, ја би муве са овим крилима назвао - пеглуше, па нек се јаве и други са својим предлозима, а ти одабери.
П о з д р а в !
П.С. За Пиву те држим за реч. Madjoni vas samo testira dali citate i pratite forum.. on je vec davno zakacio originalni tekst...uostalom pogledajte ovde... LINK | |
| | | MikiTenkara Guide
Broj poruka : 2508 Godina : 50 Lokacija : Podgorica Datum upisa : 09.11.2008
| Naslov: Re: Materijali za krila Sre 09 Dec 2009, 10:36 | |
| Madjoni,krila su super... Sto kazes da ih odozgo razdvojis sa malo policelona,i da musica jos vise dobije na plovnosti? A ime ti nije tesko dati..... Madjoni realistik wings, ili samo M Wings....? I od cega je ova folija,od cigareta ili ....? | |
| | | Lepenac Fly fisherman
Broj poruka : 61 Lokacija : Surdulica Datum upisa : 24.02.2009
| Naslov: Re: Materijali za krila Sre 09 Dec 2009, 12:25 | |
| [/quote]Madjoni vas samo testira dali citate i pratite forum.. on je vec davno zakacio originalni tekst...uostalom pogledajte ovde... LINK[/quote] Онда му је тест успео. Открио је полазника који лоше прати наставу. ( ... а имао сам утисак да сам то још негде видео). Поздрав. | |
| | | Mr.Zacoola Champion Fly Tying Competition 'Musicarenje.net 2012'
Broj poruka : 1812 Godina : 35 Lokacija : Niš Datum upisa : 02.02.2009
| Naslov: Re: Materijali za krila Sre 09 Dec 2009, 12:44 | |
| Jao be' imenjace... Ja sinoc gledam ovu temu i nikako mi nije bio jasan tvoj post... Secam se tog broja Zov-a, kojeg sam citao pre destak godina i clanka Mladena Merkasa, gde predstavlja ova krila od topljenih folija... Citao sam i letos, ovde na forumu, a onda ova tvoja "tema"... Bio sam zbunjen, pa reko ajd' da ne pisem nista, mozda si se napio! Inace, dobra ti ova muva! | |
| | | Madjoni Moderator
| Naslov: Re: Materijali za krila Sre 09 Dec 2009, 15:22 | |
| | |
| | | Cakan Admin
Broj poruka : 1927 Godina : 52 Datum upisa : 28.05.2008
| Naslov: Re: Materijali za krila Sre 09 Dec 2009, 16:34 | |
| | |
| | | Madjoni Moderator
| Naslov: Re: Materijali za krila Sre 09 Dec 2009, 16:38 | |
| | |