| Da mi je znati koji su to alati ? | |
|
|
Autor | Poruka |
---|
Sagemaster Visitor
Broj poruka : 422 Lokacija : Zagreb Datum upisa : 21.12.2009
| Naslov: Da mi je znati koji su to alati ? Pon 25 Jan 2010, 19:17 | |
| Šta je ovo i čemu služi? | |
|
| |
Masic Champion Fly Tying Competition 'Musicarenje.net 2013'
Broj poruka : 987 Lokacija : Vranje Datum upisa : 04.05.2008
| Naslov: Re: Da mi je znati koji su to alati ? Pon 25 Jan 2010, 19:21 | |
| Nesto poput Petijenove alatke za cdc,na slican princip radi,hvata isperke,pa posle na konac i eto nogica sedgu..:-)... Pozdrav. | |
|
| |
Mungos Visitor
Broj poruka : 204 Godina : 56 Lokacija : Vranje Datum upisa : 06.02.2009
| Naslov: Re: Da mi je znati koji su to alati ? Pon 25 Jan 2010, 19:30 | |
| Pogledajte ovaj link, ovde imate objašnjenje !
LINK | |
|
| |
Sagemaster Visitor
| Naslov: Re: Da mi je znati koji su to alati ? Pon 25 Jan 2010, 20:44 | |
| Poštovane kolege,
drago mi je da ste tako brzo regirali,
Jeli netko radio sa tim alatom i za što bi se sve to moglo upotrijebiti?
Napomena: Mašić je prvi dao neki odgovor zatim slijedi Mungos....... Ima li tko da zna još? | |
|
| |
Milance Visitor
Broj poruka : 191 Godina : 62 Lokacija : Pančevo Datum upisa : 08.05.2008
| Naslov: Re: Da mi je znati koji su to alati ? Pon 25 Jan 2010, 21:14 | |
| Imam ga nekih 15-tak dana, nedovoljno za bilo kakve ozbiljne ocene - namena je ista kao Magic Tool od Petit-Jeana - za prihvatanje isperaka CDC pera (ili bilo kakvih drugih pera ili dlake) i umetanje u raspredeni konac. Meni izgleda prakticnije od Magic Toola ali je skuplji i samo jedan komad (dok se tool sastoji od vise razlicitih stipaljki).
Kako slika govori mnogo vise od 1000 reci evo linka sa fantasticnog sajta iz susedne Rumunije...
http://www.flytying.ro/coltul_legatorului/xpert-tool-clip-from-vosseler-415
Pogledajte i
http://www.flytying.ro/masa_muscarului/bomber-baby-fish-417 | |
|
| |
Sagemaster Visitor
| Naslov: Re: Da mi je znati koji su to alati ? Pon 25 Jan 2010, 21:35 | |
| - Milance ::
- Imam ga nekih 15-tak dana, nedovoljno za bilo kakve ozbiljne ocene - namena je ista kao Magic Tool od Petit-Jeana - za prihvatanje isperaka CDC pera (ili bilo kakvih drugih pera ili dlake) i umetanje u raspredeni konac. Meni izgleda prakticnije od Magic Toola ali je skuplji i samo jedan komad (dok se tool sastoji od vise razlicitih stipaljki).
Poštovani kolega Milance, Kako Vam se čini ta sprava, mislim iz iskustva ovih 15-ak dana? Ima li ta sprava potencijala i koliko košta? Napomena: Prvi je bio Masic pa zatim Mungos onda Milance.....na ovom forumu neka urota ovih na "M". Ima li još netko da zna sa ovom spravom? | |
|
| |
Milance Visitor
| Naslov: Re: Da mi je znati koji su to alati ? Pon 25 Jan 2010, 21:57 | |
| - Sagemaster ::
Poštovani kolega Milance,
Kako Vam se čini ta sprava, mislim iz iskustva ovih 15-ak dana? Ima li ta sprava potencijala i koliko košta?...
Košta 30EUR - mnogo!!! Fantastično je precizno urađena, i od vrhunskih materijala. Piece of art. Inače Vosseler je firma koja se bavi preciznom izradom delova u industriji, i samo je jedan mali njen deo okrenut ka FF-u (verovatno je neko od vlasnika FF manijak kao i svi mi :) ) Sprava sigurno ima svojih prednosti nad Magic Tool-om kao što je na primer mnogo lakše "svlačenje" isperaka CDC, i meni u ruci mnogo lepše leži nego plastične štipaljke. Takođe ne treba Vam više veličina štipaljke, zbog otvorene konstrukcije možete uhvatiti CDC pero bilo koje veličine. I snaga stezanja se koriguje položajem gumice. Sve u svemu ubedljivo najviše stvari u vezivanju uradim rukama, većinu sličnih stvari sa CDC-om uradim sa Maryatt CDC Tool-om a Magic Tool me nikada nije osvojio (imam i njega). Dok nisam nabavio ovaj Vosseler Xpert Tool mislio sam da ne mogu da živim bez njega Pružiću mu šansu, teško se navikavam na nove alate i obično sve uradim na već uigrani način. P.S. Pozdrav kolegi Sagemasteru, njegov nick je pravi, a ja čekam svog jubilarnog 8-mog Sage-a da mi stigne | |
|
| |
Sagemaster Visitor
| Naslov: Re: Da mi je znati koji su to alati ? Pon 25 Jan 2010, 22:14 | |
| - Milance ::
P.S. Pozdrav kolegi Sagemasteru, njegov nick je pravi, a ja čekam svog jubilarnog 8-mog Sage-a da mi stigne Poštovani kolega Milance, prvo bih Vam želio čestitati na odluci da pribavite i 8-mog Sage-a a zatim bi Vas pitao koji model i diskripciju (klasa, dužina i broj djelova) molim? Uz srdačan pozdrav | |
|
| |
Milance Visitor
| Naslov: Re: Da mi je znati koji su to alati ? Pon 25 Jan 2010, 23:06 | |
| Ne mora baš toliko poštovanje, može i u opuštenijem tonu :) - Sage 99 klase 4 (Sage 99 499-4) Novi Sage model namenjen nimfarenju najlakše klase, namenio sam ga pre svega nimfarenju na bosanskim vodama... Nadam se najboljem, kao i uvek od Sage-a Nego, odosmo u off topic... | |
|
| |
Masic Champion Fly Tying Competition 'Musicarenje.net 2013'
Broj poruka : 987 Lokacija : Vranje Datum upisa : 04.05.2008
| Naslov: Re: Da mi je znati koji su to alati ? Ned 21 Feb 2010, 14:37 | |
| Nakon postavljanja prvog posta u ovoj temi,proslo je par dana kada mi se javio Sagemaster...sa sledećim pitanjem: "Da li imam ovaj alat i ako ga nemam da li bih ga koristio"!Na šta sam ja potvrdno odgovorio..nakon par nedelja...ja sam dobio ovaj alat na poklon.. Hvala Igore. evo i slike.... Pozdrav Mašić | |
|
| |
Sagemaster Visitor
| Naslov: Re: Da mi je znati koji su to alati ? Ned 21 Feb 2010, 17:11 | |
| - Mašić ::
- Nakon postavljanja prvog posta u ovoj temi,proslo je par dana kada mi se javio Sagemaster...sa sledećim pitanjem:
"Da li imam ovaj alat i ako ga nemam da li bih ga koristio"!
Na šta sam ja potvrdno odgovorio..nakon par nedelja...ja sam dobio ovaj alat na poklon..
Hvala Igore.
Bilo mi je zadovoljstvo, Marko. | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Da mi je znati koji su to alati ? | |
| |
|
| |
| Da mi je znati koji su to alati ? | |
|