| Ostali stanovnici reka | |
|
+14Ervin-Eko Medo fly Cori143 Brankoogi Oholi Bogi Djole Ivandrago Murino Ilew Ivica R. Milance 100ka Saležupa 18 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
Ivandrago Fly fisherman
Broj poruka : 58 Godina : 46 Lokacija : Beograd Datum upisa : 21.05.2008
| Naslov: Re: Ostali stanovnici reka Ned 14 Dec 2008, 22:07 | |
| Proletos na Idrijici, upisali smo se od smeha. Shvati kada sam ih razvlacio ko zvaku i nece da se puste . | |
|
| |
Murino Admin
Broj poruka : 31734 Datum upisa : 26.04.2008
| Naslov: Re: Ostali stanovnici reka Pet 02 Jan 2009, 17:58 | |
| I oni su stanovnici reka. Ova mala porodica, uslikana je mobilnim telefonom jednog julskog kišnog dana 2008.god. na Limu i gotovo uvek mi je pravila društvo u pojasu oko Brezojevičkog mosta.
Poslednji izmenio Murino dana Čet 19 Mar 2009, 11:47, izmenjeno ukupno 1 puta | |
|
| |
Murino Admin
| Naslov: Re: Ostali stanovnici reka Čet 29 Jan 2009, 18:37 | |
| I oni su stanovnici naših voda !!! | |
|
| |
Oholi Guide
Broj poruka : 2071 Godina : 42 Lokacija : Beograd Datum upisa : 13.12.2008
| Naslov: Re: Ostali stanovnici reka Pet 30 Jan 2009, 01:16 | |
| Fotka za razglednicu | |
|
| |
Brankoogi Guide
Broj poruka : 754 Lokacija : Prijepolje Datum upisa : 06.09.2008
| Naslov: Re: Ostali stanovnici reka Uto 14 Apr 2009, 11:15 | |
| Rakovi,Patke pa čak i Vidre mogu se videti u Prijepolju u centru grada.
Što se tiče rakova,njihovo prisustvo u vodi znači da je voda hemijski nezagađena ali ne znači da nije biološki zatrovana. | |
|
| |
Murino Admin
| Naslov: Re: Ostali stanovnici reka Uto 14 Apr 2009, 21:39 | |
| - Brankoogi ::
- Rakovi,Patke pa čak i Vidre mogu se videti u Prijepolju u centru grada.Što se tiče rakova,njihovo prisustvo u vodi znači da je voda hemijski nezagađena ali ne znači da nije biološki zatrovana.
Brankoogi, Pretpostavljam da si iz Prijepolja ... pa uz pohvalu za tvoj prvi post jedno pitanje ... Kakva je situacija sa ribljim fondom u Limu i uopšte okolini Prijepolja ??? | |
|
| |
Brankoogi Guide
| Naslov: Re: Ostali stanovnici reka Sre 17 Jun 2009, 14:22 | |
| Oprosti Murino što nisam dosad odgovorio. Lim u okolini Prijepolja je pun ribe ali većinom škobalja. Mladice i lipljena nema nešto mnogo ali ima. Raduje me što ima sitnog Lipca (10-15cm) znači da mu mrest ipak uspeva,što znači da će se i oporaviti.Najviše sam lipljena viđao baš u centru grada oko ušća Mileševke u Lim.
Pozdrav i bistro. | |
|
| |
Cori143 Visitor
Broj poruka : 366 Godina : 69 Lokacija : Novi Sad Datum upisa : 09.12.2008
| Naslov: Re: Ostali stanovnici reka Sre 17 Jun 2009, 14:28 | |
| Patke koje traže hranu na dnu. | |
|
| |
Medo fly Fly fisherman
Broj poruka : 25 Godina : 58 Lokacija : Novi Grad -Bosanski Novi - Rep.Srpska BiH Datum upisa : 05.12.2008
| Naslov: stanovnici nasih rijeka-una Čet 18 Jun 2009, 22:50 | |
| Malo čudnovata družina ? | |
|
| |
Medo fly Fly fisherman
Broj poruka : 25 Godina : 58 Lokacija : Novi Grad -Bosanski Novi - Rep.Srpska BiH Datum upisa : 05.12.2008
| Naslov: Re: Ostali stanovnici reka Čet 18 Jun 2009, 22:51 | |
| ... | |
|
| |
Murino Admin
| Naslov: Re: Ostali stanovnici reka Pet 19 Jun 2009, 00:02 | |
- Oprosti Murino što nisam dosad odgovorio. Lim u okolini Prijepolja je pun ribe ali većinom škobalja. Mladice i lipljena nema nešto mnogo ali ima.
Raduje me što ima sitnog Lipca (10-15cm) znači da mu mrest ipak uspeva,što znači da će se i oporaviti.Najviše sam lipljena viđao baš u centru grada oko ušća Mileševke u Lim.
Pozdrav i bistro. OK je Brankoogi... P.S. To što kažeš da lipca ima najviše u centru grada govori o ljudskoj dvoličnosti, jer je prirodnije da ga ima mnogo više po divljim bukovima ... Na žalost tamo vladaju neka drugačija interesovanja, bez velikih emocija i bilo kakvom brigom za sutra ... Daj nam malo u temu Lim ispričaj nešto o Limu u tvojim krajevima .... i sve što misliš da bi nas zanimalo ... Mene će sigurno zanimati sve ... I naravno ako imaš neku fotku pride .... | |
|
| |
Ervin-Eko INSTRUKTOR
Broj poruka : 5216 Godina : 39 Lokacija : Sjenica Datum upisa : 09.02.2009
| Naslov: Re: Ostali stanovnici reka Pet 19 Jun 2009, 00:29 | |
- Oprosti Murino što nisam dosad odgovorio. Lim u okolini Prijepolja je pun ribe ali većinom škobalja. Mladice i lipljena nema nešto mnogo ali ima.
Raduje me što ima sitnog Lipca (10-15cm) znači da mu mrest ipak uspeva,što znači da će se i oporaviti.Najviše sam lipljena viđao baš u centru grada oko ušća Mileševke u Lim.
Pozdrav i bistro. Raduje me ta vest za lipljena da ga ima u centru grada mada ga ja nisam primetio. Kakvo je sada stanje sa Limom, mislim je li velika voda i dalje i da li je se izbistrio? Skoro kada sam bio u Prijepolje voda je bila ogromna... | |
|
| |
Ersin Visitor
Broj poruka : 318 Lokacija : Munchen - Deutschland Datum upisa : 16.05.2009
| Naslov: Re: Ostali stanovnici reka Pet 19 Jun 2009, 00:54 | |
| Riblji fond se u zimskom periodu desetkuje napadima kormorana koji su nastanjeni ispod i iznad Prijepolja i to stanje moze se nazvati zabrinjavajucim. Posto te napasti su veoma oprezne ,one slabo kad atakiraju na gradskim terenima zbog prisustva ljudi ,a taj slucaj je skoro u svim gradovima na Limu da gradski tereni imaju ponesto ribe. Pokušavao sam ove napasti da im se približim i iz bliza da slikam ali bez uspijeha... A sad razmislite kad oko 1500 komada ovakvih pet mjeseci u godini krene dolinom Lima da hara Pozdrav i Bistro | |
|
| |
Brankoogi Guide
| Naslov: Re: Ostali stanovnici reka Pet 19 Jun 2009, 23:50 | |
| @ Murino, Letos će biti više slika lima iznad i ispod Prijepolja, pošto sam skoro nabavio digitalac. @ Ersine, Pretpostavljam da je ova slika kormorana fotografisana u Bistrici ispod železničkog mosta.E ovako,pre 3 godine od izmeta kormorana belelo se samo 1 drvo a zimus jedno 5-6,toliko o razmnožavanju kormorana.Do prošle godine kormoran se hranio samo na jezeru Potpeć (između Prijepolja i Priboja), a zimus sam ga gledao ispod manastira Kumanica na granici između Srbije i Crne Gore i leteo je i dalje prema Crnoj Gori. Dokle je tamo stizao ne znam, verovatno je leteo i nizvodno prema Bosni, ali i to neznam. Sve je počelo pre nekoliko godina sa maksimum 50 ptica a sad ih ima preko 300. Svaki dnevno pojede svoju težinu i bla bla ... za 6 meseci koliko su tu ...... aj majko . Uopšte mi nije jasno odakle u Limu uopšte ima ribe. Pa još neko kaže kako nije štetočina a evropski parlament doneo odluku da se mogu ubijati, e sad znajući ažurnost srpskog parlamenta on će tu odluku doneti za jedno 15 godina kad u Limu bude samo žaba, pošto su one zimi duboko u zemlji van domašaja kormorana .!!!!!!!!!!! | |
|
| |
Brankoogi Guide
| Naslov: Re: Ostali stanovnici reka Sub 20 Jun 2009, 00:05 | |
| @ Ervine,
A kako si mislio po mutnoj i velikoj vodi da vidiš lipljena? Veruj mi na reč da ga ima. A gore u kanjonu ga je sve manje zato što ga Pazarci i Sjeničaci love u jesen na crva a Brodarevci na mrežicu (zmaja) tokom cele godine.Tog zmaja su inače na Lim doneli Bjelopoljci ali se njihovo udruženje izborilo sa tim u saradnji sa policijom i pravosuđem. Kazne su ogromne oko 1200 evra, pa zabaci zmaja majstore!!!! A Brodarevci su oberučke prihvatili zmaja, skoro da svaki brodarevac ima neku mačugu kinesku mašinicu i najlon 0,50 na kraju najlona zmaj i ori po Limu.To im je nacionalni ˝sport˝, toliko su to usavršili da su oni bjelopoljci što su to ˝izmislili˝ male mace za njih! | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Ostali stanovnici reka | |
| |
|
| |
| Ostali stanovnici reka | |
|