| Ostali stanovnici reka | |
|
+14Ervin-Eko Medo fly Cori143 Brankoogi Oholi Bogi Djole Ivandrago Murino Ilew Ivica R. Milance 100ka Saležupa 18 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
Razbojnik_93 Visitor
Broj poruka : 160 Godina : 31 Lokacija : Razbojna Datum upisa : 20.01.2009
| Naslov: Re: Ostali stanovnici reka Sub 20 Jun 2009, 00:29 | |
| Ti sto nemaju cuvari na donjem delu Rasine kod mene.....vec su poceli da vade dusu mrezicama!!!!! | |
|
| |
Murino Admin
Broj poruka : 31734 Datum upisa : 26.04.2008
| Naslov: Re: Ostali stanovnici reka Sub 20 Jun 2009, 00:41 | |
| - Brankoogi ::
- @ Murino,
Letos će biti više slika lima iznad i ispod Prijepolja, pošto sam skoro nabavio digitalac.
Brankoogi, Odlično...!!! da zaokružimo "sliku" o Limu na pravi način, iskreno očekivao sam i nekog od bjelopoljaca na forumu (a znam neke i konektovanena ovom forumu), ali izgleda da su oni trenutno zaokupljeni nekim drugim inovativnim "vidovima" ribolova ... Upravo izveštaji tih terena koje si nabrojao u predhodnim postovima najmanje ima na ovom forumu ... ovo naravno važi i za Ersina kada se bude nalazio u ovim krajevima ...
Poslednji izmenio Murino dana Ned 21 Jun 2009, 15:57, izmenjeno ukupno 1 puta | |
|
| |
Ervin-Eko INSTRUKTOR
Broj poruka : 5216 Godina : 39 Lokacija : Sjenica Datum upisa : 09.02.2009
| Naslov: Re: Ostali stanovnici reka Sub 20 Jun 2009, 11:59 | |
| - Brankoogi ::
- @ Ervine,
A kako si mislio po mutnoj i velikoj vodi da vidiš lipljena? Veruj mi na reč da ga ima. A gore u kanjonu ga je sve manje zato što ga Pazarci i Sjeničaci love u jesen na crva a Brodarevci na mrežicu (zmaja) tokom cele godine.Tog zmaja su inače na Lim doneli Bjelopoljci ali se njihovo udruženje izborilo sa tim u saradnji sa policijom i pravosuđem. Kazne su ogromne oko 1200 evra, pa zabaci zmaja majstore!!!! A Brodarevci su oberučke prihvatili zmaja, skoro da svaki brodarevac ima neku mačugu kinesku mašinicu i najlon 0,50 na kraju najlona zmaj i ori po Limu.To im je nacionalni ˝sport˝, toliko su to usavršili da su oni bjelopoljci što su to ˝izmislili˝ male mace za njih! Nisam mislio samo da ih taj dan nisam video, nego uopšte ih nisam tu primetio a u Prijepolje dolazim baš često. Ali to ne znači da ih nema i nemam razloga da ti ne bi verovao već mi je baš drago da ih ima u samom centru grada. Pošto sam studirao u Pazaru znam neke ribolovce koji su vadili lipljena na crva u jesen, mada to bi bilo vrlo rijetko ili nisu te vesti dolazile do mene. Prošle godine sam bio u Brodarevu prvi put sa Kenom i Senkom, inače kolegama sa foruma i mislili smo da pecamo na mušicu ali nismo mogli zbog velikog vodostaja, bilo je to negde krajem juna meseca, i tada sam prvi put video zmaja. Ono je veliko zlo za ribu, ne maši ni jednu. P.S. Gde se sada nalazi Fiorela, pre dve godine našao sam dobrih udica kod njih ali sada sam video da nije na starom mestu? | |
|
| |
Brankoogi Guide
Broj poruka : 754 Lokacija : Prijepolje Datum upisa : 06.09.2008
| Naslov: Re: Ostali stanovnici reka Sub 20 Jun 2009, 14:23 | |
| Ne postoji više radnja Forela. Sad imaš radnju u Velikoj Župi, skrene se za Vinicku i jedno kilometar naviše kod škole. Radnja je veoma dobro opremljena.Ove godine teško da će biti mušičarenja do polovine jula,a i ostalog pecanja.Lim je još uvek veliki kao da je maj mesec a i hladan je neverovatno, ne znam šta se dešava. Pokušavao sam da pecam lipljena i vidi se da ga ima, ali na površinsku nemože da se peca (brza i jaka voda) ili ja ne umem, a nimfe ga apsolutno neinteresuju. Videćemo šta će biti kasnije! | |
|
| |
Ervin-Eko INSTRUKTOR
Broj poruka : 5216 Godina : 39 Lokacija : Sjenica Datum upisa : 09.02.2009
| Naslov: Re: Ostali stanovnici reka Sub 20 Jun 2009, 15:55 | |
| Hvala ti na odgovoru, moram negde posetiti je da vidim ima li šta interesantno za nas mušičare. Imam dobrog druga u Župi pa planiram kasnije dok se voda smanji da ostanem kod njega par dana i da posetim terene oko Župe i Lučice, kažu da ga ima i u tom delu... | |
|
| |
Brankoogi Guide
Broj poruka : 754 Lokacija : Prijepolje Datum upisa : 06.09.2008
| Naslov: Re: Ostali stanovnici reka Ned 21 Jun 2009, 01:06 | |
| Pre par dana sam pecao u Lučicama sa još jednim drugom. Na nimfe nam se javilo par komada od 10-15 cm(zato sam i napisao u jednom postu da ima sitnog i da me to raduje). Ali bukvalno ispred nogu( ispod stena gde je mirno) kao delfini iskaču grbonje, ali njih ne interesuju ni nimfe ni površinske! Verovatno kupe neke emerdžre ali ajde ti mu potrefi šta on kupi kad se ovih dana roji bukvalno sve što u Limu živi... | |
|
| |
Murino Admin
| |
| |
Murino Admin
| |
| |
Murino Admin
| |
| |
Murino Admin
| |
| |
RadeZamora Visitor
Broj poruka : 306 Godina : 71 Lokacija : Novo Selo- zapadnomoravsko Datum upisa : 06.02.2011
| Naslov: Re: Ostali stanovnici reka Čet 03 Mar 2011, 19:03 | |
| 2005. na Z. Moravi- selo N. Selo i Vrnjci : rakovi ogromne velicine-braon crvenkaste boje, klesta ogromna, preko 12 i15 cm, naravno prvog sam poljubio-reon Ada/Popov lug; kao decak se secam rakova na Moravi oko 1961, mozda do 1963. Toliko mi je bilo zao sto smo ih nekad, kao deca, svakodnevno lovili i 'strojili"-na seoskoj reci i davali starijim da ih peku. Mladost i neznanje! | |
|
| |
Murino Admin
| |
| |
Murino Admin
| Naslov: Re: Ostali stanovnici reka Sre 04 Jun 2014, 16:12 | |
| | |
|
| |
Murino Admin
| Naslov: Re: Ostali stanovnici reka Ned 15 Mar 2015, 11:35 | |
| Dabar ubio ribolovca
Jednog ribara iz Bjelorusije do smrti je izgrizao dabar kojeg je pokušao fotografirati. Muškarac je sa dvojicom prijatelja bio na pecanju na jezeru Šestakov u Bjelorusiji kada su uz cestu uočili životinju. Zaustavio se kako bi fotografirao dabra, ali kada mu se približio, dabar je skočio na njega i počeo ga gristi po bedrima. Prijatelji su mu pokušali zaustaviti krvarenje iz rane, ali je jedan od ugriza oštetio glavnu arteriju pa je muškarac iskrvario do smrti. Preuzeto: Bih-ribolov | |
|
| |
Devrnja Visitor
Broj poruka : 132 Godina : 45 Lokacija : Beograd Datum upisa : 04.07.2011
| Naslov: Re: Ostali stanovnici reka Čet 13 Okt 2016, 19:48 | |
| Jedna "tarantula" iz Kolašina pored Tare | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Ostali stanovnici reka | |
| |
|