| Najbolja krila za sedževe!? | |
|
+8Fićo Bax Renafly Madjoni Masic Mixmaster Djomla Sumadinac 12 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
Sumadinac Guide
Broj poruka : 1147 Lokacija : Ivanjica, Srbija. Datum upisa : 20.06.2008
| Naslov: Najbolja krila za sedževe!? Pet 28 Jan 2011, 21:57 | |
| Marko odlicna ti ova srna, odakle ti?
Zasto izmisljati toplu vodu sa ovim gotovim krilima kad je cdc bolji stotinu puta, kada bi se postavila tabela koja su krila za tulare najbolja, izgledalo bi ovako:
1. CDC 2. 3. 4. . . . 50. Elk 51. 52. 53. . . . . 1253. ostalo
| |
|
| |
Djomla Visitor
Broj poruka : 413 Lokacija : Uzice Datum upisa : 05.05.2008
| Naslov: Re: Najbolja krila za sedževe!? Pet 28 Jan 2011, 22:25 | |
| Hehhee Sumi kralju Ja sam isto za cdc! Mada eto elk, sto se tice manjih reka koje imaju puno brzaka, ima dobru minutazu kod mene. Pogotovo nepotopive imitacije Elk-palmer! Za sve ostalo CDC mi lezi najbolje! | |
|
| |
Mixmaster MASTER
Broj poruka : 10000 Godina : 55 Lokacija : Niš Datum upisa : 05.08.2008
| Naslov: Re: Najbolja krila za sedževe!? Pet 28 Jan 2011, 22:30 | |
| Zaboravili ste polipropilen. | |
|
| |
Sumadinac Guide
| Naslov: Re: Najbolja krila za sedževe!? Pet 28 Jan 2011, 22:44 | |
| U svakom slucaju je bolji od bilo kakvih gotovih krila. | |
|
| |
Masic Champion Fly Tying Competition 'Musicarenje.net 2013'
Broj poruka : 987 Lokacija : Vranje Datum upisa : 04.05.2008
| Naslov: Re: Najbolja krila za sedževe!? Pet 28 Jan 2011, 23:07 | |
| - Sumadinac ::
- Marko odlicna ti ova srna, odakle ti?
Hvala Sumi,uzeo sam je od kolege.. Pitanje za tebe: zasto si tako iskljuciv i stavljas cdc na prvo mesto,a elk tako daleko (iako je to samo tvoje misljenje),moras da budes svestan da puno ljudi medju kojima sam i ja, posecuje planinske reke koje su brze i vrlo lako potope muvu, ako muva nije vezana od adekvatnog materjala.I gde kombinacija Elk/srna sa cdc - kao pod_krilo (kao sto je na mojim imitacijama gore)..,odlicno resenje. Nemoj da mislis da ja cdc kao krilo kod mene iskljucena stvar,apsolutno NE..!!! Pogotovo ako se koristi cdc za pod krilo u boji:zuta,bledo zuta..,maslinasta...(daje muvi onu slinavost)...! Pozdrav. | |
|
| |
Djomla Visitor
Broj poruka : 413 Lokacija : Uzice Datum upisa : 05.05.2008
| Naslov: Re: Najbolja krila za sedževe!? Sub 29 Jan 2011, 01:34 | |
| Masicu, odlicne muve kao i uvek! Dobro si napomenuo za tu kombinaciju, CDC kao 'potpora' ELK-u. Koristio sam tvoje sedzeve upravo te sto si opisao, na Limu. Velicina 16. bila je ubica za lipljena! Upravo ta slinavost je bila karakteristicna za njih, prolazila je kod lipljena super! Pozdrav | |
|
| |
Sumadinac Guide
| Naslov: Najbolja krila za sedževe!? Sub 29 Jan 2011, 09:32 | |
| Marko ja zivim u planinskom kraju i uglavnom lovim na takvim rekama. CDC je na prvom mestu jer je prakticno nepotopiv, mislim na prirodni cdc ne farbani koji je tesko djubre (koliko god ga mazao, nikad nece biti kao prirodni). Najbolje imitira krila kod tulara, mozes bez muke da napravis tulara na #8 i na #20, dok sa elkom ne mozes toliko sitne muve, lipljen ce pre uzeti cdc tulara nego li elka. Cdc tular mnogo bolje legne na vodu, prakticno nezamenljiv za velike reke tipa Drine, gde se muva olako potopi. Elk je dobar materijal, ali u poredjenju sa cdc-om je tek na 50. mestu. Pastrmka nece toliko praviti pitanje kod muve, Elk je dobar za manje reke gde ne mora mnogo daleko da see zabaci i previse raspucava. Napravi palmerovanog tulara, forma elk kedisa, samo umesto elka stavi jedno dva cdc pera, pa sam uporedi na vecoj reci sta je bolje i sta bolje riba uzima.
Ja nikad nisam video slinavog odraslog tulara, obicno su bili suvi kao barut! | |
|
| |
Madjoni Moderator
Broj poruka : 9731 Lokacija : Nikšić Datum upisa : 14.10.2008
| Naslov: Re: Najbolja krila za sedževe!? Sub 29 Jan 2011, 12:29 | |
| hehe..slična rasprava kao za nimfe u nuždi Svaka rijeka i vrsta ribe svoje pravilo CDC je dobar za lipljena,možda i najbolji ali nije najpraktičniji materijal...jedan slinavko i nešto se mora raditi oko muve,pranje,sušenje... jako iritirajuće kad lipljen kupi na sve strane | |
|
| |
Mixmaster MASTER
| Naslov: Re: Najbolja krila za sedževe!? Sub 29 Jan 2011, 12:36 | |
| Polipropilen je otporan na "sline". | |
|
| |
Renafly Guide
Broj poruka : 1568 Lokacija : Prijedor Datum upisa : 05.12.2008
| Naslov: Re: Najbolja krila za sedževe!? Sub 29 Jan 2011, 12:41 | |
| - Mixmaster ::
- Polipropilen je otporan na "sline".
Ali ne i lovan. | |
|
| |
Madjoni Moderator
Broj poruka : 9731 Lokacija : Nikšić Datum upisa : 14.10.2008
| Naslov: Re: Najbolja krila za sedževe!? Sub 29 Jan 2011, 12:48 | |
| Ima još jedna stvar koju zaboravih....kad ima dosta ribe a malo ribara ni lipljenu nijesu odbojna armirana krilca Sjećam se prvih godina od početka rada revira u Kolašinu nijesu mu smetali ni Voljčevi sedževi na 10-ki.To je bilo prve godine, sledeće su radili sedževi na 12,pa sledeće na 14 i.....i više ne rade | |
|
| |
Mixmaster MASTER
| Naslov: Re: Najbolja krila za sedževe!? Sub 29 Jan 2011, 19:12 | |
| Uporediću "lovnost" CDC-a i polipropilena.
Moj najbolji lipljenski sedž ima krila od CDC-a. Sa njim sam povadio stotine riba. Moj najbolji klendžijski i pastrmski sedž ima krila od polipropilena. Sa njim sam izvadio hiljade riba.
Moja matematika je na strani PP-a. | |
|
| |
Bax Visitor
Broj poruka : 235 Godina : 51 Lokacija : Jošanička Banja Datum upisa : 07.05.2008
| Naslov: Re: Najbolja krila za sedževe!? Sub 29 Jan 2011, 19:18 | |
| Mix podeli tu mtematiku sa svima | |
|
| |
Mixmaster MASTER
| Naslov: Re: Najbolja krila za sedževe!? Sub 29 Jan 2011, 20:48 | |
| "Matematika" je jednostavna. Ovo samo linjak i som mogu da "napljuju", a kada se namaže pliva kao Milorad Čavić: Kalča | |
|
| |
Fićo Guide
Broj poruka : 2183 Godina : 65 Lokacija : Berane Datum upisa : 28.08.2009
| Naslov: Re: Najbolja krila za sedževe!? Sub 29 Jan 2011, 21:18 | |
| Može da pliva i ka Delfin ali kad ne znamo od čega je ne brojimo mu plivanje. | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Najbolja krila za sedževe!? | |
| |
|
| |
| Najbolja krila za sedževe!? | |
|