Musicarenje.net Fly Fishing |
|
| Da li svi ribari lažu? | |
|
+10Goci KobraKV ShoneFly Peka Milance Durlanac Mixmaster Madjoni Mafke ZmajodBosne 14 posters | |
Autor | Poruka |
---|
KobraKV Visitor
Broj poruka : 413 Godina : 44 Lokacija : KRALJEVO Datum upisa : 28.06.2011
| Naslov: Re: Da li svi ribari lažu? Pet 23 Dec 2011, 09:09 | |
| Ne svi samo Mušičari ! P.S. Pa i ja sam valjda neki musicar.. | |
| | | Mixmaster MASTER
Broj poruka : 10000 Godina : 55 Lokacija : Niš Datum upisa : 05.08.2008
| Naslov: Re: Da li svi ribari lažu? Pet 23 Dec 2011, 09:39 | |
| Moram priznati da su ovakve rasprave sa kradljivcima mušičarske istorije za mene prava poslastica. Otkad je ovog kraljevskog sporta, mnogi bi da nam se predstave kao kraljevi, a ovo što radi Milanče je jedan od prilično primamljivih i naizgled jednostavnih načina. Jasno je da biti mušičar iz vremena kada pola nas nije ni znalo šta je to, donosi veliki ugled. Ugled se, naravno, teško stiče. Lakše je ukrasti, a Internet, kao i svako sredstvo javnog informisanja, to omogućava. Odjednom, Milanče iz svoje sobe može da plasira laž da je mušičario pre 2002-2003. Malo posoli tu pričicu sa par starih fotografija iz ribolova krkuša na glistu i "hop" - eto Milančeta među veteranima balkanskog mušičarenja. Kako odmiče vreme, njegova se karijera povećava u oba smera. Sa svakom godinom napred, dodaje po nekoliko godina unazad, pa je već stigao do sedamdesetih. Milanče, otrezni se malo. Neki od nas te poznaju, a znaju i kako se mušičarenje širilo kroz Srbiju. Ako ovako nastaviš, proširićeš svoj mušičarski staž do najranijeg detinjstva, a možda pređeš i granicu svog rođenja, pa pređeš i na pretke.
Poslednji izmenio Mixmaster dana Pet 23 Dec 2011, 10:03, izmenjeno ukupno 1 puta | |
| | | Milance Visitor
Broj poruka : 191 Godina : 62 Lokacija : Pančevo Datum upisa : 08.05.2008
| Naslov: Re: Da li svi ribari lažu? Pet 23 Dec 2011, 09:54 | |
| Mix trezan sam. Meni ugled ne treba niti sam ga tražio - sam si počeo da izmišljaš i lažeš...
Nego kad se već Kobra javio... Moji prvi mušičarski dani bili su baš u okolini Kraljeva. Prvo klenovi na Ibru i Ribnici... A kad sam ubedio ujku da ja to mogu Lopatnica, Gvozdačka reka, Sokolja, Studenica. Prva mušičarenja sa Miloradom - Mićom Maravićem (kraljevački slikar i moj ujak) i Vrapcem (mislim da je pokojni). Prvu opremu dovlačili su iz inostranstva, najčešće Francuske. Bilo je tu čak i odlazaka na Lopatnicu sa Ducijem Simonovićem koji je voleo da nas gleda...
Kobra da li ti ova imena nešto znače? | |
| | | KobraKV Visitor
Broj poruka : 413 Godina : 44 Lokacija : KRALJEVO Datum upisa : 28.06.2011
| Naslov: Re: Da li svi ribari lažu? Pet 23 Dec 2011, 10:21 | |
| Milance, u ovu temu sam uleteo onako usput, neplanirano da ulazim u duel izmedju tebe i Mixa jer ovi predjasnji vasi postovi nemaju nikakve veze sa mnom a i da imaju svakako opet ne bih trosio svoje dragoceno vreme raspravljajuci se o "jankovim konacima". Moj prethodni post je vezan vise za salu u kojoj svakako ima istine, a nevezano za vas medjusobni duel.....Drago mi je da ste musicarenje zapoceli upravo na istim rekama i potocima u kraljevackoj opstini jer sam i ja takodje na istim 1995 god .napravio svoje prve musicarske korake ......I dan danas posecujem iste destinacije iako je na njima stanje katastrofalno.....Za ujka cuvenog slikara i musicara starog kova sam svakako cuo iako nisam imao priliku da ga upoznam...Iz vase generacije mozda koju godinu vise u ono vreme cuveni kraljevacki musicari Mare, Combe koji je pokojni A zvali su ga i Vrabac,sa kojim sam par puta musicario po Sokolji, Meljanici i Gornjem toku Ribnice..kao i par puta na Lopatnici..i imalo je jos par starijih musicara u ono vreme a danas iskren da budem racunajuci nas mladje u Kraljevu ima oko 5 do 6 musicara koje ja znam....
P.S...Toliko o tome....... :ziveli : | |
| | | Milance Visitor
| Naslov: Re: Da li svi ribari lažu? Pet 23 Dec 2011, 10:22 | |
| | |
| | | Mixmaster MASTER
| Naslov: Re: Da li svi ribari lažu? Pet 23 Dec 2011, 10:49 | |
| Kao što pretpostavih, Milančetova mušičarska karijera se proširila i na njegove pretke. Heh, to nije prvi takav slučaj kod nas. Sećam se da je jedan Vlasotinčanin imao slične ideje. Pre par godina, na jednom forumu, mrtav hladan je napisao da ne samo da on mušičari od malena, nego i to da je u njegovoj porodici mušičarenje tradicija sa dubokim korenima. Igrom slučaja, na forumu sam bio i ja, svedok da u Vlasotincu i okolini niko živ nije mušičario pre druge polovine devedesetih, a da je on, dok je živeo u Vlasotincu, bio varaličar, koga niko nikad nije video da mušičari. Imam rođake u tom kraju, pa sam svako leto provodio baš puno vremena mušičareći na Vlasini i susrećući se sa brojnim tamošnjim ribolovcima. Sreo sam na desetine tamošnjih ribolovačkih "legendi" i svi do jednog su složni u tome da nikada pre u Vlasotincu nisu videli ni čuli da iko mušičari. Priča tog čoveka, nekog Zorana koji sad živi u Južnoafričkoj republici, bila je nafilovana, vrlo slično Milančetovoj. Naravno, taj Vlasotinčanin poznaje reku i barata nekim podacima, koje je pokupio kao varaličar i plovkaroš. Kada se sve to lepo upakuje, čak i njegov običaj da peca na larve krznokrilaca, skakavce i voblere, može da se premaže da izgleda kao mušičarenje. Kao Milanče, i taj Zoran je počeo u 21. veku, ali je razvukao svoju krijeru do svog detinjstva, pa je prebacio i na svoje pretke. "I tatko mi je bio mušičar", još uvek se smejemo i ja i prvi tamošnji mušičar, kada se sretnemo i prisetimo ove smejurije. | |
| | | Goci Guide
Broj poruka : 679 Lokacija : Niš Datum upisa : 06.02.2009
| Naslov: Re: Da li svi ribari lažu? Pet 23 Dec 2011, 12:17 | |
| Pošto u ovo što pišeš jedino ti možeš da poveruješ, predlažem ti da kreiraš još jedan nalog na ovom forumu, recimo Mastermix, pa da se vas "dvojica" dopisujete, tj. šaljete ovakve priče jednom drugom kao privatne poruke. Biće vam nezeboravno! Samo nemoj da se razočaraš ako tog drugog tebe preko PP pozoveš na zajedničko pecanje, on odgovori da dolazi, a nikad se ne pojavi. Generalno to je glavni problem sa dvostrukim ličnostima - ne mogu se pojaviti istovremeno na jednom mestu... Mada možeš da odeš na pecanje i poneseš dve razlićite garderobe, pa pola dana pecaš u jednoj i slikaš se na autookidanje, pa drugu polovinu dana pecaš u drugoj garederobi, i opet se samoslikaš. Još ako snimaš video klipove, pa to bi bilo vrh! Na kraju, kao jedan vešti Mix Master, sve to umixuješ u lepu priču: "Mixmaster i Mastermix zajedno na Temskoj". Pecaš tako marta i spremiš na priču za 1. april, biće svima zabavno! Plus će biti odlična reportaža za ovu temu. | |
| | | Silvio Guide
Broj poruka : 1829 Godina : 46 Lokacija : Na Neretvi Datum upisa : 28.12.2010
| Naslov: Re: Da li svi ribari lažu? Pet 23 Dec 2011, 12:33 | |
| Lažu ribari ali su jači lovci! Kaže bila 2 kuma u društvu lovačkom i krene jedan da priča o lovačkim podvizima pa kaže: Pustim ja ker na jednoj kosi i pođe on da laje čim sam ga pustio a ja brzo u auto pa na drugo brdo da čekam šta će istjerat. Približava se lavež kad ono ispred mene iskoči zec ja opali i on pade kad za 5s izleti lisica valjda ganjala zeca ja opet opali i ona pade a kum sve potvrđiva je vala kume tako je bilo, neporđe minut odjednom vuk šta je sad ovo ja pripunim i opet krrr izvali i njega, ja ode da vidim vuka i dolazim do njega kad medo već krenuo da ga jede te ja još jednom opali i zviznu ga po sred čela jel tako kume? Kum odgovori dašta kume eno mu koža i sad kod mene na zidu visi. Nastavlja prvi ja sav u čudu posmatram masakr koji sam počinio kad napokon ker se izvlači iz grmlja i još uvjek laje kad odjednom orao se suknu iz visina i zgrabi onog mog kera a on jadan još uvjek kevće iako ga onaj orao nosi prema oblacima jel tako kume bilo zapita? Kad će kum e kume potvrđivao sam ti po zemlji sve ali jebiga ti pređe i na oblake | |
| | | Mixmaster MASTER
| Naslov: Re: Da li svi ribari lažu? Pet 23 Dec 2011, 13:06 | |
| Nađoše se Goci i Milanče. Naravno, Internet neverovatnom brzinom spaja slične ljude. Goci je vlasnik časopisa "Zavrti se i poleti", koji se već čitav niz godina (2 god.) bavi varaličarenjem i mušičarenjem. Istorijska ličnost u svetu mušičarenja, neobično zaslužna za razvoj mušičarenja u Nišu, regionu i državi. Po njemu, pre nego što je on počeo da mušičari 2007., u mom i njegovom gradu Nišu nije bilo ničega. istorija mušičarenja (pa čak i varaličarenja) u Nišu, za njegove čitaoce počela je sa prvim brojem njegovog smešnog lista. Ne postoji Mixmaster, ne postoji Izložba muva, ne postoji Mušičarska sekcija Niša, nikada pre Gocija nije postojala ni Varaličarska sekcija Niša... Sve je počelo sa njim, njegovim rođacima i prijateljima. Ne samo da u njegovom listu, koji mušičarima uglavnom deli besplatno, ne piše ništa o mušičarskim dešavanjima u Nišu, nego je u njemu sve obrnuto naopačke. Na primer, autor bambule je momak čija je jedina veza sa tom muvom to što smo ga vodili na mušičarske lekcije i sijaset puta mu dali izdrndanu bambulu da je popravi lepkom i lakom, kako bi imao na šta da peca. To su bile jedine bambule njegovog "urednika mušičarskog dela" A, da, ta muva se kod njih ne zove bambula. Dali su joj novo ime.... | |
| | | Silvio Guide
Broj poruka : 1829 Godina : 46 Lokacija : Na Neretvi Datum upisa : 28.12.2010
| Naslov: Re: Da li svi ribari lažu? Pet 23 Dec 2011, 13:10 | |
| Ajde mix šta je više vazda neki privatni sukob dosta puta bude smješno ali sve kad se puno rabi postane izlizano | |
| | | Goci Guide
| Naslov: Re: Da li svi ribari lažu? Pet 23 Dec 2011, 13:16 | |
| - Mixmaster ::
- ...pre nego što je on počeo da mušičari 2007...
Ih bre kakvu konfuziju prave ovi forumski nikovi, opet si nas pomešao. Milanče je počeo da mušičari 2007. a ja negde 1995-6. | |
| | | Mersad Rajic Guide
Broj poruka : 531 Lokacija : Toronto, Canada Datum upisa : 13.10.2009
| Naslov: Re: Da li svi ribari lažu? Pet 23 Dec 2011, 13:19 | |
| Dostaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! | |
| | | Goci Guide
| Naslov: Re: Da li svi ribari lažu? Pet 23 Dec 2011, 13:22 | |
| Druže Merside, ako neko sutra napiše da si ti počeo da mušičariš pre 5 godina, da li bi ti, kao Milanče, se potrudio da to demantuješ?
Evo sad piše da sam ja počeo da mušičarim 2007, a zapravo sam pecao klenove na suve mušice dobrih 12 godina ranije. | |
| | | Mixmaster MASTER
| Naslov: Re: Da li svi ribari lažu? Pet 23 Dec 2011, 13:30 | |
| Momci, ovo je deo foruma rezervisan za ovakve stvari. Niko ne mora da ga posećuje, ako mu smeta. Sudeći po broju postova i broju prisutnih na ovom forumu, ova tema niti je dosadna niti izlizana. U ovom trenutku na ovom forumu ima 24 registrovanih korisnika, dok je na sledećem po posećenosti 7 (tu je Goci nešto kao domaćin), pa nadalje 5 (tu je Milanče kao domaćin) reg. korisnika. 24:7, (ili 24:5) to mi zvuči kao rukometna utakmica između šampiona sveta i nekog trećeligaškog fudbalskog kluba koji je prešao na rukomet. Verujte, znamo šta radimo. ;) | |
| | | Milance Visitor
| Naslov: Re: Da li svi ribari lažu? Pet 23 Dec 2011, 13:44 | |
| - Mixmaster ::
...U ovom trenutku na ovom forumu ima 24 registrovanih korisnika, dok je na sledećem po posećenosti 7 (tu je Goci nešto kao domaćin), pa nadalje 5 (tu je Milanče kao domaćin) reg. korisnika.
...
Verujte, znamo šta radimo. ;) Milanče nikada ni na jednom forumu nije bio Administrator, Moderator ili domaćin bilo koje vrste. A ja lično ne verujem da ti znaš šta radiš (bez smajlija) | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Da li svi ribari lažu? | |
| |
| | | | Da li svi ribari lažu? | |
|
Similar topics | |
|
Similar topics | |
| |
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |