Musicarenje.net
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Musicarenje.net

Fly Fishing

Portal*PrijemTražiLatest imagesRegistruj sePristupi

Da li svi ribari lažu?

Ići dole 
+10
Goci
KobraKV
ShoneFly
Peka
Milance
Durlanac
Mixmaster
Madjoni
Mafke
ZmajodBosne
14 posters
Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3
AutorPoruka
Mixmaster
MASTER
Mixmaster

Broj poruka : 10000
Godina : 55
Datum upisa : 05.08.2008

Da li svi ribari lažu? - Page 3 Empty
PočaljiNaslov: Re: Da li svi ribari lažu?   Da li svi ribari lažu? - Page 3 EmptyPet 23 Dec 2011, 13:49

Goci ::

Evo sad piše da sam ja počeo da mušičarim 2007, a zapravo sam pecao klenove na suve mušice dobrih 12 godina ranije.

Tako je. Te 2007. si upravo od mene tražio pomoć kao apsolutni početnik, koji tek treba da mušičari. Da li si kod kuće imao neki štap koji ti je stajao 50 godina,
to je nevažno.

Ja nekoliko godina imam kod kuće digitalni klavir. Ako počnem da ga sviram kroz par godina, neću govoriti da sam pijanista od pamtiveka.
Nazad na vrh Ići dole
Mixmaster
MASTER
Mixmaster

PočaljiNaslov: Re: Da li svi ribari lažu?   Da li svi ribari lažu? - Page 3 EmptyPet 23 Dec 2011, 13:56

Milance ::
Mixmaster ::

...U ovom trenutku na ovom forumu ima 24 registrovanih korisnika, dok je na sledećem po posećenosti 7 (tu je Goci nešto kao domaćin), pa nadalje 5 (tu je Milanče kao domaćin) reg. korisnika.

...

Verujte, znamo šta radimo. ;)

Milanče nikada ni na jednom forumu nije bio Administrator, Moderator ili domaćin bilo koje vrste.

A ja lično ne verujem da ti znaš šta radiš (bez smajlija)

Ne piše "domaćin", nego "kao domaćin". To nije isto.

Heheh, Milanče, nastavljaš po svome. Stalno neka izvrtanja. Laughing
Nazad na vrh Ići dole
ShoneFly
Champion Fly Tying Competition 'Musicarenje.net 2015'
Champion Fly Tying Competition 'Musicarenje.net 2015'
ShoneFly

Broj poruka : 2568
Datum upisa : 25.06.2009

PočaljiNaslov: Re: Da li svi ribari lažu?   Da li svi ribari lažu? - Page 3 EmptyPet 23 Dec 2011, 14:07

Dok pravi domaćin tog foruma ima ovde otvorena 56 naloga od kojih mu je samo nekoliko banovano (barem je to javno pisao) ,čovek voli da se družimo ,pa to ti je kreten
Nazad na vrh Ići dole
Goci
Guide
Guide

Broj poruka : 679
Datum upisa : 06.02.2009

PočaljiNaslov: Re: Da li svi ribari lažu?   Da li svi ribari lažu? - Page 3 EmptyPet 23 Dec 2011, 14:09

Tako je. Te 2007. si upravo od mene tražio pomoć kao apsolutni početnik, koji tek treba da mušičari.
Ne baš. Te 2007. sam počeo da mušičarim pastrmke i po prvi put počeo da pecam na nimfe. I pošto nisam mnogo znao o nimfarenju, naravno da sam pitao za savete. Hvala na tome.

A još 1995/6 sam sasvim lepo lovio klenove na suve mušice na Nišavi, Južnoj Moravi, Bovanskom jezeru, Pinjosu u Grčkoj... Tehnika zabacivanja mi je sigurno bila "Atila, bič Božiji" geek ali sam lepo lovio ribe...

Poslednji put izmenio Goci dana Pet 23 Dec 2011, 14:13, izmenio ukupno 4 puta
Nazad na vrh Ići dole
Silvio
Guide
Guide
Silvio

Broj poruka : 1829
Godina : 46
Datum upisa : 28.12.2010

PočaljiNaslov: Re: Da li svi ribari lažu?   Da li svi ribari lažu? - Page 3 EmptyPet 23 Dec 2011, 14:09

A da je ring virtualni kakav a šta mislite??? Placko
Nazad na vrh Ići dole
Crni
Guide
Guide
Crni

Broj poruka : 1994
Datum upisa : 07.03.2010

PočaljiNaslov: Re: Da li svi ribari lažu?   Da li svi ribari lažu? - Page 3 EmptyPet 23 Dec 2011, 14:10

Prosto bio bi prazan !!!
Nazad na vrh Ići dole
Silvio
Guide
Guide
Silvio

Broj poruka : 1829
Datum upisa : 28.12.2010

PočaljiNaslov: Re: Da li svi ribari lažu?   Da li svi ribari lažu? - Page 3 EmptyPet 23 Dec 2011, 14:14

Misliš Ufffff
Nazad na vrh Ići dole
Crni
Guide
Guide
Crni

Broj poruka : 1994
Datum upisa : 07.03.2010

PočaljiNaslov: Re: Da li svi ribari lažu?   Da li svi ribari lažu? - Page 3 EmptyPet 23 Dec 2011, 14:16

Siguran sam cheers
Nazad na vrh Ići dole
Mixmaster
MASTER
Mixmaster

PočaljiNaslov: Re: Da li svi ribari lažu?   Da li svi ribari lažu? - Page 3 EmptyPet 23 Dec 2011, 14:20

Goci ::
Tako je. Te 2007. si upravo od mene tražio pomoć kao apsolutni početnik, koji tek treba da mušičari.
Ne baš. Te 2007. sam počeo da mušičarim pastrmke i po prvi put počeo da pecam na nimfe. I pošto nisam mnogo znao od nimfarenju, naravno da sam pitao za savete. Hvala na tome.

A još 1995/6 sa sasvim lepo lovio klenove na suve mušice na Nišavi, Južnoj Moravi, Bovanskom jezeru, Pinjosu u Grčkoj...

Sam si napisao da si 1996. (ne 95) kupio pribor, probao, ali i shvatio da nema nikakvih rezultata, pa zapravo nisi ni počeo da mušičariš, nego si prešao na čisto varaličarenje.

To nije mušičar.

Mušičar (nekakav) si postao 2007-2008, kada si počeo da mušičariš.

Isto tako, nije bio mušičar ni Milanče dok je pecao krkuše na "laki ček" i klenove/pastrmke "na pec" u okolini Kraljeva.

Kad malo bolje zagledam njegove stare slike, na njima jasno vidim ribolovca koji peca upravo tim tehnikama! Ne mogu nikako da povežem te slike i mušičarenje.

Da li svi ribari lažu? - Page 3 Milance

Da li svi ribari lažu? - Page 3 Studenica3
Nazad na vrh Ići dole
Murino
Admin
Admin
Murino

Broj poruka : 31734
Datum upisa : 26.04.2008

PočaljiNaslov: Re: Da li svi ribari lažu?   Da li svi ribari lažu? - Page 3 EmptyPet 23 Dec 2011, 16:59

Zaista ne želim da ovakva vrsta polemike bude način ophodjenja dva izuzetna mušičara,
a da u epilogu jedina korist bude broj postova na forumu. Vještina i posvjećenost mušičarenju obojice
je evidentna i nju ne želim da mjerim.

U kompetentnost takodje ne sumnjam...

Nadam se da član ovog foruma Milanče, nikada nije doživio bilo kakvu neprijatnost sa moje strane,ako jeste neka je potvrdi.

U okeanu ribolovaca, mi mušičari predstavljamo, "kap u moru", a po ideji koji nosi ova vještina nagomilno je mnogo zadataka
i poslova koje moramo uraditi svi zajedno ako smo zaista srcem vezani za ovu vještinu da bi ideja imala smisla i mi postavili
čvrste temelje za neku ljepšu budućnost, bogatije "vode" i mirniju savjest !

Najiskrenije se nudim da pomognem da se riješi bilo kakav amonizitet ili nesporazum, naravno
... u granicama mojih skromnih mogućnosti !

OVAKVA VRSTA POLEMIKE JE ISCPRULJUĆA I ZA KREATORE I ZA OSTALE ČLANOVE FORUMA I GOTOVO NIKAD NEMA SREĆAN KRAJ !

P.S.

Takodje !

Sve članove foruma u temama u kojima dolazi do žustrijih diskusija

MOLIM !!!

DA NE BUDU SAMO PUKI NAVIJAČI
... jer će takvi postovi biti momentalno brisani, a diskutanti oštro opomenuti ili sankcionisani !

Nazad na vrh Ići dole
http://musicarenje.net
Milance
Visitor
Milance

Broj poruka : 191
Godina : 62
Datum upisa : 08.05.2008

PočaljiNaslov: Re: Da li svi ribari lažu?   Da li svi ribari lažu? - Page 3 EmptyPet 23 Dec 2011, 17:40

Evo još par fotki...

Tek da se vidi da sam to zaista ja, da je reka Studenica i jedan back cast koji sam koristio loveći "na pec".

Majica i farmerke su iste ili treba da ti dokazujem?

Da li svi ribari lažu? - Page 3 Img0009web

Da li svi ribari lažu? - Page 3 Img0016cr

Poslednja slika je Gradac iz prošlog veka. Tu možeš videti Backhand sa Haul-om u hodu uzvodno levom obalom reke jer je to najkorisniji zabac
za lov krkuše tehnikom "na ček".

Da li svi ribari lažu? - Page 3 Img0001cr1

Ako ti još nešto nije jasno - izvoli pa pitaj starije i iskusnije. Mada, iskreno, ne bih više gubio vreme na tebe.
Nazad na vrh Ići dole
Mixmaster
MASTER
Mixmaster

PočaljiNaslov: Re: Da li svi ribari lažu?   Da li svi ribari lažu? - Page 3 EmptyPet 23 Dec 2011, 18:30

Lepe slike, mada...

Obzirom na to da znam da si se 2006. predstavljao kao totalni početnik, nastavljam da sumnjam.

Slike pokazuju da zabacuješ mušičarskim štapom i ništa više. Iste takve slike mogao je da napravi i Goci 1996., kada je kupio opremu.
Sigurno si i ti kao on, brzo shvatio da mušičarenje još uvek nije za tebe, odložio ovaj pribor (ili vratio onome ko ti ga je pozajmio) bez ijedne ulovljene ribe i sačekao 21. vek.

Biće da si se, kad si zaista postao mušičar (pre nekoliko godina), prisetio ovih slika, pa rešio da se na prečac proglasiš pra-mušičarom, za koga niko nikada nije čuo.

Tih devedesetih, mnogi su se slikali sa mušičarskim štapom, a da nisu bili mušičari. Znam jednog koji je napisao najmanje 100 članaka o mušičarenju, a nije bio mušičar. Takođe, znam jednog koji je tih devedesetih vadio ribe na varalice, a slikao ih pored mušičarskog štapa, jer se bavio prodajom muva. Neki tvrde da su se i neki naši "legendarni" drinski mušičari tih godina slikali sa tuđim ribama i to, ulovljenim na tirolac...

Ako takvi počnu da vade slike, teško nama. Laughing

P.S.
Ova rasprava o tome da li neko laže ili ne, ne bi trebalo da potriše nikoga. To je sasvim normalno u svetu ribolova i mušičarenja. Kako neko napisa, mnogi od nas vole malo da slažu i dodaju, pa ponekad dolazi do "razbistrivanja" takvih stvari.
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content

PočaljiNaslov: Re: Da li svi ribari lažu?   Da li svi ribari lažu? - Page 3 Empty

Nazad na vrh Ići dole

Da li svi ribari lažu?
Nazad na vrh 
Strana 3 od 3Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3
 Similar topics
-

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Musicarenje.net :: OFF TOPIC :: GARAŽA-
Skoči na: