Ali, mnogostruko manje nego li ih je bilo do prije destak godina.
Možda u PG,ođe sigurno im broj nije padao
Da, na zalost si u pravuu Mladjene.
Ipak, u Ni`sicu gradu ni mnogo opasniji "sportovi" ne mogu da se suzbiju a kamo li ronjenje podvodnim puskama po Zeti, Komarnici i dijelu Tare oko Scepan polja.
Na Moraci, Cijevnoj, Mrtvici, Limu i kanjonskom dijelu Tare je ta vrsta kriminala svedena na "statisticki podatak".
Mixmaster MASTER
Broj poruka : 10000 Godina : 55 Lokacija : Niš Datum upisa : 05.08.2008
Jedan od najlepsih sportova, uzivam u njemu koliko i u musicarenju. Mada po rekama nije interesantno, isuvise je lako
Oholi, moje mišljenje o ovom "sportu" je sasvim suprotno.
Ništa odvratnije odavno nisam video. Dok sam gledao ove snimke, okretao mi se želudac.
Pouzdano znam, jer sam svojim očima x puta gledao, da su sve bistre vode Srbije napadnute harpunaškim ribolovom. Puno puta sam pored naših reka, u rukama raznih džibera, video vrlo kvalitetne podvodne puške, kojima su satrli krupne ribe iz mnogih reka i jezera. Odlično se sećam punih džakova mrena, somova, šarana i krupnih klenova. Ovo je vrlo popularno kod ribokradica. Kada su potukli sve na većim rekama, prešli su i na manje. Zabezeknuo sam se kada mi je jedan harpunaš pričao kako lovi čak i u malenoj Moravici, usred mušičarskog revira. Pominjao mi je pastrmke do 4 kg i neke veće koje su mu pobegle i koje će tek da upuca.
IMA IH NA SVAKOJ VODI!!!!!
Sada ove snimke gledaju "sportisti" širom Ervope. Ovde, na Balkanu, gotovo da ih ništa ne sprečava da ovaj "sport" i upražnjavaju. Na Youtube-u imaju odlične lekcije. Preostalo je samo da ih primene. Interenet je stigao u svako selo...
mixe, ja i ne pricam o rekama, vec o moru, dubinama 10-15m.....cekanju, istrazivanju rupa lampom....kernja napr nije ni malo laka za uloviti, a i kad se upica u rubi zna da se nezgodno namesti da je covek ne mmoze bez stemanja rupe izvuci(mada ovo nikad nisam radio), orade, zubaci to su ribe koje se generalno teze love.
po rekama, iskreno probao sam i to i ulovio bukvalno par riba, nije interesantno, prosto jer je lako, somovi ne beze,klenovi takodje, na zeti sam samo posmatrao pastrmke,mirne kao bubice......to em je krivolov em nema drazi...
ali ovo sa klipova nije krivolov jer je u nekim zemljama to dozvoljeno
Madjoni Moderator
Broj poruka : 9731 Lokacija : Nikšić Datum upisa : 14.10.2008
Ipak, u Ni`sicu gradu ni mnogo opasniji "sportovi" ne mogu da se suzbiju a kamo li ronjenje podvodnim puskama po Zeti, Komarnici i dijelu Tare oko Scepan polja.
Na Moraci, Cijevnoj, Mrtvici, Limu i kanjonskom dijelu Tare je ta vrsta kriminala svedena na "statisticki podatak".
Kod nas će ribe biti svedene na statističku grešku
Podvodni ribolov u rijeci je isto kao bokseru ,karatisti.....tražit protivnika u vrtiću , podvodnom puškom ubijati ribu u rijeci je velika sramota i poniženje za svakog podvodnog ribolovca koji lovi u MORU . Bavim se i podvodnim ribolovom (na moru) i nikad mi nije palo na pamet da zaronim u rijeku osim kod eko akcija kad čistimo otpad sto bacaju u rijeku...
Podvodni ribolov na moru je jaaaakooo zahtjevna sportska disciplina ribolaova gdje postoje etike i zakoni (ne lovi se kad je lovostaj ,poštuju se minimalne veličine, ograničen izlov ).....itd, a ako neko misli da je lako ubiti ribu na 25 metara dubine ili napraviti čeku od 1,5 minuta na toj dubini nek proba i nek javi .
E tu se opet javljaju krivolovci koji nepoštuju nikakakva pravila love noću sa lampom ,ne poštuju lovostaje .....krivolovaca je uvjek bilo i bit će NAŽALOST
Crni Guide
Broj poruka : 1994 Godina : 46 Lokacija : Leskovac Datum upisa : 07.03.2010
Ja kad bih imao uslova i kad bih mogao da ronim na dah 1.5-2min sigurno bih se oprobao u ovom sportu.Naravno da govorim o moru a ne rekama.Nije ovo ni malo lako kao sto izgleda!!!
KobraKV Visitor
Broj poruka : 413 Godina : 44 Lokacija : KRALJEVO Datum upisa : 28.06.2011
Ovakve egzekucije riba bilo slatkovodnih ili morskih nikako nemogu ici u kos sa terminom ,,ribolov i ribolovac,,...Barem meni ne...Ovakav nacin ribolova prezirem a one koji vole bih probao da lovim na isti nacin al na kopnu sa samostrelom u rukama....