Ja sam imao prilike nekoliko puta da ih vidim pa cak i da cujem sta su pricali na Limu oko sela Sutjeske,, koliko se secam problem im je bio sto su mladice male pa kad je pogode otkinu je na pola ili tako nesto to je bilo pre 15 godina zalosno imali su mladice od oko 30 cm. jeste zalosno za reke a na morima sta znam more je nepresusan izvor hrane i ribolovci ubijaju ribe... problem mi je kad vidim musicara sa prepunom cuvarkom i on tu ribu ubija.. i dalje mislim da musicari trebaju da budu primer otalim ribolovcima mozda se nekome nece svidete ali to je moje misljenje...
Djomla-BL Guide
Broj poruka : 530 Lokacija : Banja Luka Datum upisa : 30.03.2009
Za ovakve ludake koji su kako rece brat Mafke verovatnoi imali problem u detinjstvu postoji najbolji moguci lek jer boluju od neizlecive bolesti......metak kalibra 9mm u celo
Mafke Guide
Broj poruka : 2767 Godina : 51 Lokacija : JAGODINA Datum upisa : 23.01.2011
Naslov: Re: BLJAK! Harpunaši! Pet 14 Okt 2011, 08:59
Mafke ::
Bravo KOBRA, cekacemo ih kad izrone, pa u PUPAK, zvek
Sve pomenute ribe sam jeo x puta, zubatac i skarpina A zasto niko ne pominje procenat ranjavanja i sakacenja riba na ovaj nehumani nacin lova,i to uglavnom velikih primeraka.
Razumem da je na moru uzbudljiv ovaj nacin lova na vecim dubinama,jer ima ogromnih primeraka riba,ali licno bi mi bilo zao da ih ''busim ''
Nista nije veci procenat nego sto mi musicari ubijemo ribe nesvesno.....nekoliko puta mi se desilo da mi pastrmka toliko proguta muvi a od borbe joj to zezne skrge ona samo iskrvari, otpliva ona,ali umre u to sam ubedjen....a riba pogodjena puskom cak i kad spadne cesto se stigne i ubije....
Hitna....ko nije probao, nema pojma sta propusta :ziveli :
Mafke Guide
Broj poruka : 2767 Godina : 51 Lokacija : JAGODINA Datum upisa : 23.01.2011
Naslov: Re: BLJAK! Harpunaši! Pet 14 Okt 2011, 09:33
Oholi,kolega razumem te,verujem da je uzbudljivo ( za mene samo ronjenje ima veliku draz),i zarazno.
Mnogi ljudi se zaraze dozivotno berbom gljiva,sto je u poredjenju sa ronjenjem i harpunom smesno!!! Mene ne privlaci probadanje.
:ziveli :
Predrag Guide
Broj poruka : 1211 Godina : 50 Lokacija : Užice Datum upisa : 05.10.2010
Naslov: Re: BLJAK! Harpunaši! Pet 14 Okt 2011, 09:39
Ja bih voleo da probam (moze se reci da bih imao uslove za to) podvodni ribolov...mislim da su sanse i ribi i ribolovcu roniocu iste ako ne i na strani ribe.....ali samo ako je podvodni ribolov u moru. Veliko vodeno prostranstvo daje ribi velike mogucnosti da pobegne, ograniceno kretanje ronioca, ogranicen domet podvodne puske su na strani ribe.....a iskonski nagon ka lovu je na maximumu...toliko da ima slucajeva da se ronioci udave dok cekaju priliku a prelaze granice koje organizam moze da podnese.....
Oholi2 Visitor
Broj poruka : 151 Datum upisa : 06.10.2010
Naslov: Re: BLJAK! Harpunaši! Pet 14 Okt 2011, 09:41
ja sam se napalio sad na fotkanje dok ronim, puska je pocela pomalo da smeta, ali aparat samo do 5m nepropusan.....moram neki ozbiljniji da nabavim. ljudi vole svasta, mene gljive samo u tanjiru zanimaju, drugi ih traze i postujem to, jer bar smo u prirodi a to je dovoljno :ziveli :
Oholi2 Visitor
Broj poruka : 151 Datum upisa : 06.10.2010
Naslov: Re: BLJAK! Harpunaši! Pet 14 Okt 2011, 09:43
Predrag ::
Ja bih voleo da probam (moze se reci da bih imao uslove za to) podvodni ribolov...mislim da su sanse i ribi i ribolovcu roniocu iste ako ne i na strani ribe.....ali samo ako je podvodni ribolov u moru. Veliko vodeno prostranstvo daje ribi velike mogucnosti da pobegne, ograniceno kretanje ronioca, ogranicen domet podvodne puske su na strani ribe.....a iskonski nagon ka lovu je na maximumu...toliko da ima slucajeva da se ronioci udave dok cekaju priliku a prelaze granice koje organizam moze da podnese.....
pedja, mi ulazimo u riblji deo sveta, samim tim one su ispred nas, medjutim, ko se istrenira, moze malo da dobije prednosti, jer ribe su znatizeljne tako da nije toliko strasno i tesko....ali nije za svakoga, mene je upropastilo pusenje sad jedva 2min mogu da zadrzim dah,nekad je bilo dosta bolje