| O takmičenju (zakasnele slike) | |
|
+11Acter fly Peka Mladen Veka Sax Raka Hardy Murino Tolefly Sasats Bahus MaxFly NMilanovic 15 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
NMilanovic Guide
Broj poruka : 2245 Godina : 45 Lokacija : Sve redje uz vodu.. Datum upisa : 13.04.2011
| Naslov: O takmičenju (zakasnele slike) Ned 06 Jan 2013, 02:08 | |
| M O L B A !
VAN KONKURENCIJE ZBOG KAŠNJENJA !
Gold - Muddler 1.Udica - Gamakatsu F16 #2 2.Rep – Dva pera (spojena), Meki isperci patana, Sivi i Braon Marabu 3.Telo – Olovna traka, Preko ZLatna Lameta (uplletena), Fazan Isperci (Bocno) 4.Rebra – Crvena Zica 5.Glava - Jelen i Srna 6.Oci – Crni Kristali (cisto estetike radi) 7.Ledja – Dva pera (spojena), Lisica, 4x isperci Noj (crn), 2x Isperci paun (cimet), Zuti i Crveni flesh 8.Bocna peraja - Crveni marabu, Vrhovi pera (igre radi)
Inspiracija1.Ova postavka je ujedno i molba ostali takmicarima (da uvaze moje zakasnjenje) Nime nisam na vreme otkrio da mi je brat pokupio baterije iz aparata dok sam ja bio na odmoru .. Probao sam da zavrsim sve na vreme koristeci obicne baterije ali je to skoro bilo nemoguce traju nemoguce kratko (15 pakovanja sam potrosio 2 puta iso da ih kupujem) Maill sa slikama punog formata (ne sredjene) su poslate na vreme kao i postavke materijala ali nisam stigo i da ih sredim i postavim u pravom formatu (isecene i prilagodjenje 800/600 formatu) na vreme predvidjeno za rok za predaju .. Posle konsultacija sam ih postavio ovde dok se ne odluci sta sa njima .. U pitanju su slike strimera i suve Hvala svima !!! POzzzzzzz!!! | |
|
| |
MaxFly Visitor
Broj poruka : 297 Godina : 45 Lokacija : Villach,Östereich Datum upisa : 01.01.2011
| Naslov: Re: O takmičenju (zakasnele slike) Ned 06 Jan 2013, 09:26 | |
| Šteta za ove mušice,odlične su!!! | |
|
| |
Bahus Guide
Broj poruka : 1001 Godina : 60 Lokacija : Zaječar Datum upisa : 01.03.2012
| |
| |
Sasats INSTRUKTOR
Broj poruka : 4279 Godina : 51 Lokacija : Trstenik Datum upisa : 04.01.2009
| Naslov: Re: O takmičenju (zakasnele slike) Ned 06 Jan 2013, 11:02 | |
| Ja ne vidim ni jedan razlog zasto administracija ne bi izasla u susret Milanovicu i dozvolila da postavi fotografije gde treba . Ubedjen sam da i takmicari ne bi imali nista protiv. Ko zeli da vidi ove slike videce ih i ovde, a steta da ne budu sve na jednom mestu | |
|
| |
Tolefly Champion Fly Tying Competition 'Musicarenje.net 2011'
Broj poruka : 896 Godina : 52 Lokacija : Štrpce - Kosovo i Metohija Datum upisa : 02.12.2008
| Naslov: Re: O takmičenju (zakasnele slike) Ned 06 Jan 2013, 11:52 | |
| Bravo ! odlicna postavka ! Pravila su pravila , mada se i po jednoj kreaciji može oceniti dobar vezač, a ti zapravo to i jesi! | |
|
| |
Murino Admin
Broj poruka : 31734 Datum upisa : 26.04.2008
| Naslov: Re: O takmičenju (zakasnele slike) Ned 06 Jan 2013, 12:42 | |
| Objašnjenje !
Prijava i postavka takmičarskih mušica nije trajala jedan ili dva dana, već jedan dobar vremenski period, koji je namjerno odabran jer su se u njemu našli i neki praznici, odnosno ukalkulisano slobodno vrijeme za vezače da laganicom odrade svoje kreacije. Zašto je dobra većina vezača kalkulisala i postavljala svoje kreacije zadnji dan, pa čak i zadnji sat na ovom takmičenju to znaju oni sami i o tome ne želimo da špekulišemo !
Konkretno ove mušice imaju atribut Takmičarskih, jer su u velikom formatu stigle na e mail u predvidjeno vrijeme, kao i sama postavka materijala, što se može provjeriti na samom profilu ovog takmičara, a administracija će tako da ih tretira. Medjutim, zašto je navedeni takmičar kasnio, čuli smo objašnjenje ali ono nije dovoljno, pravila važe podjednako za sve takmičare i ove mušice nažalost neće se naći u boxu predvidjenom za glasanje!
Ova tema će biti zaključana (da takmičar nije postavio materijale istih i za takmičenje u svom boxu, bila bi momentalno obrisana)i svaka polemika o takmičenju , pa i ovom konkretnom slučaju dok ne prodje vrijeme za glasanje biće isključeno!
Administracija ! | |
|
| |
Murino Admin
Broj poruka : 31734 Datum upisa : 26.04.2008
| Naslov: Re: O takmičenju (zakasnele slike) Čet 17 Jan 2013, 09:03 | |
| Ja sam već negdje naglasio da ovo takmičenje ima u osnovi prije svega druženje i da ga tako treba i shvatiti.
Ono je jako ozbiljno za samu administraciju u organizacionom smislu jer je onlajn rad posebno osjetljiv i najmanja "greška u koracima", može da izazove neželjene efekte. Na takmičenju nije strogo definisano apsolutno ništa od posebnih kriterijuma vezanih za predstavku kreacija mušica jer nam nije cilj da se nadmeću par vrhunskih vezača ili onih "industrijskih" , već da u širokoj lepezi "oslobadjajući" naročito one takmičarski neiskusnije vezače dobijemo još njih koji će sjutra nositi prefiks "made in musicarenje.net"
Što se tiče nagradnog fonda, on je možda najveći od svih FT takmičenja Evropi, pa shodno tome, a imajući u vidu ogromnu popularnost naše FB stranice , uz minimalan marketing sa naše strane, ovdje je lagano moglo da se takmiči najmanje još 10-15 vrhunskih evropskih vezača. Medjutim, "reklama" za ovo takmičenje nije prešla stranice našeg foruma upravo što je takmičenje i cjelokupan nagradni fond kao poklon namjenjen isključivo Vama forumašima.
Za sljedeća takmičenja vidjećemo da se otvorimo i malo proširimo koncept.
Tehnički aspekt je za samu administraciju najbolniji, platforma foruma je dosta stara i ne može se izvesti mnogo toga što bi mi voljeli, to morate imati u vidu. Tako da sugestije u vidu načina bodovanja i sl. su teško ostvarljiva. U planu je da se za sljedeće takmičenje koje poprima obrise tradicionalnog ipak uvedu neke novine (recimo kazneni poeni za postavku samo jedne ili dvije mušice i sl.)
Ovo takmičenje ocjenjujemo kao vrlo uspješno, a kako i ne bi kada je na njemu učestvovalo 23 vezača i jako smo u administraciji ponosni zbog toga i pored pokušaja da se isto na sve načine od strane konkurencije "omalovaži", a eventualni učesnici obeshrabre za učešće . Kada tome dodamo jako uspješno takmičenje za izbor najbolje fotografije 2012, nama iz administracije i uredništva koji ovo radimo na volonterskoj bazi i najčešće gotovo sve troškove plaćamo iz svojih sredstava pričinjava izuzetno zadovoljstvo, ali stvara i obavezu da se bude još bolji i kvalitetniji.
----------------- Kada je ova tema zatvorena, obećali smo da će se o takmičenju moći kazati koja riječ pa to ovom prilikom i činimo, takodje fotografije koje su od člana NMilanovic zakasnile za samo takmičenje vraćene su u njegovu postavku jer je isti uspio samo da na vrijeme postavi materijale za ove dvije mušice. I tada sam kazao da ih smatramo takmičarskim, ali zbog striktnog poštovanja pravila takmičenja jer je autor okasnio sa fotografijama one su ostavljene u ovoj temi jer kada pričamo o takmičenju jedino se u toj priči STRIKTNO mora bit strog sa PRAVILIMA TAKMIČENJA.
Na kraju ističemo da NMilanović nije inicijator za nastavak ove teme, ni ti se isti bunio ni prigovarao (nemamo prigovor od ni jednog vezača) već samo kao što smo istakli obećanje da se o svemu pa i o takmičenju može raspravljati.
:ziveli :
| |
|
| |
Raka Hardy Guide
Broj poruka : 1487 Lokacija : Mali Zvornik Datum upisa : 10.11.2010
| Naslov: Re: O takmičenju (zakasnele slike) Čet 17 Jan 2013, 13:03 | |
| Odlične muve!! Šteta... | |
|
| |
Veka Sax Visitor
Broj poruka : 101 Godina : 46 Lokacija : Leskovac Datum upisa : 01.01.2011
| Naslov: Re: O takmičenju (zakasnele slike) Čet 17 Jan 2013, 13:17 | |
| Nis je oduvek kolko ja znam imao dobre musicare i dobre vezace(Zakulu ,Miksa, Tasu ,Rzanca..........) i drago mi je da se ta tradicija nastavlja ,pozdrav svim kolegama iz Nisa. Milanovicu iskreno prelepe imitacije ,pedantno odradjene sve tri muve,lepe fotografije steta sto nisu na vreme postavljene. Ako se ne varam Zakulina skola? | |
|
| |
Mladen Visitor
Broj poruka : 100 Godina : 36 Lokacija : B.Palanka Datum upisa : 02.02.2010
| Naslov: Re: O takmičenju (zakasnele slike) Čet 17 Jan 2013, 13:48 | |
| Vrhunske kreacije svaka cast! | |
|
| |
Peka Visitor
Broj poruka : 401 Godina : 42 Lokacija : Leskovac Datum upisa : 26.11.2010
| Naslov: Re: O takmičenju (zakasnele slike) Čet 17 Jan 2013, 22:24 | |
| Iskreno neznam cemu ovaj ceo post!!!! Milanovicu! Ako si vec zakasnio nema potrebe da objavljujes imitacije jer neznam sta uopste dokazujes time,lepo je MURINO naglasio u postu gde navodi pravila i gde si imao vremena dovoljno dugo da objavis imitacije...ovaj post je cinican sa tvoje strane i nije u redu...moje misljenje !!!!!!!!!!! Ziv bio :ziveli : | |
|
| |
NMilanovic Guide
Broj poruka : 2245 Godina : 45 Lokacija : Sve redje uz vodu.. Datum upisa : 13.04.2011
| Naslov: Re: O takmičenju (zakasnele slike) Pet 18 Jan 2013, 00:16 | |
| Bre prijatelju al' si ga svatio alal ti..
Ovde sam ih ubacio i napisao ovaj post jer nisam znao sta cu sa njima u tom momentu - bile su zavrsene - a kasnjenje se brojalo minutima a ne danima.
Materijali i pun format su vec bili postovani/poslati pa zbog toga su slike ostale ovde (nisu brisane) a nisu nimalo uticale na tok takmicenja!
Ovu temu kao i slike Murino je na kraju ubacio u deo o takmicenju iz postovanja prema mom trudu kao i svim ostalim ucesnicima (imas sve to lepo objasjeno u njegovom postu - samo treba da se cita)
Takmicenje je igra, svi ga tako dozivjavamo - a ove slike su samo dopunile i ovako bogato takmicenje - nista vise... Ziv bio :ziveli : | |
|
| |
Peka Visitor
| Naslov: Re: O takmičenju (zakasnele slike) Pet 18 Jan 2013, 00:28 | |
| Postujem te prijatelju najiskrenije... Gresna mi dusa ako mislim drugacije ali ja licno mislim da ovo nisu tvoje imitacije,nemoj da zameris ali ovo je moje vidjenje i moje misljenje...sumnjam u autenticnost tvojih imitacija!!! | |
|
| |
NMilanovic Guide
| Naslov: Re: O takmičenju (zakasnele slike) Pet 18 Jan 2013, 00:40 | |
| Ih zamalo da mi prodje - priznajem upecao si me majstore!!! LEGENDARAN POST !!!!Bio novogodisnji popust na Ohridu pa sam narucio par komada da mi se nadju za takmicenje .. Uzo sam i za sledecu godinu kad su vec na popustu (zlu ne trebalo) Ma zato i nisam stigo da ih postavim na vreme kasnio autobus sa posiljkom = :joker: PS. Veko hvala na lepim recima - vidi se da lako poznajes stilove drugih vezaca a detaljno poznajes Nisku vezacku skolu, bas ljudi koje si naveo su imali najvise uticaja na moj stil vezivanja (Zakula, Mix, Tasa i Rzanac) Ove takmicarske imaju najvise elemenata Zakijevih kreacija a pupa je 100% Tasina skola. Imas odlicno oko!! | |
|
| |
Peka Visitor
| Naslov: Re: O takmičenju (zakasnele slike) Pet 18 Jan 2013, 00:52 | |
| - NMilanovic ::
- Ih zamalo da mi prodje - priznajem upecao si me majstore!!! LEGENDARAN POST !!!!
Nema na cemu i drugi put se potrudi :ziveli : | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: O takmičenju (zakasnele slike) | |
| |
|
| |
| O takmičenju (zakasnele slike) | |
|