Musicarenje.net Fly Fishing |
|
| Famozni FCI test - Mixmaster | |
|
+5Big Bad Wolf Sale Sasats Alp Mixmaster 9 posters | |
Autor | Poruka |
---|
Mixmaster MASTER
Broj poruka : 10000 Godina : 55 Lokacija : Niš Datum upisa : 05.08.2008
| Naslov: Famozni FCI test - Mixmaster Ned 27 Jan 2013, 8:18 am | |
| - Alp ::
- ....na tom polaganju za koja su uputstva napisana najdalje morao baciti okruglo 20 m. Sve ostalo na 10-15 m. Tako je to bilo u stvarnosti. Usput, koju si strunu koristio? Jel RonTumbston DT?....
FCI test prolaze svakakvi freakovi, jer su ispitivači ponekad vrlo (začuđujuće) blagonakloni prema vrlo skromnim kandidatima. Sa mnom je bilo obrnuto - koji će mi antrak bilo čija blagonaklonost - po tome sam poznat. Tako sam gledao na FCI, FCMI i ostale mrmnsdi pre ispita, a isto mi je i sada. Kao takav izađoh i na FCI ispit. Kad smo kod ovog testa koji muči Alpa, ja sam, na jednom od najlakših zadataka na livadskom testu, bacanju u dalj, morao da zabacim bar 23 m (čini mi se), ali bez imalo napora, sa perfektnim lupovima i sasvim ispravljenim predvezom. Zaista, ispitivači se nisu mnogo obazirali na dužinu (pametno), koja kod svakog normalnog kandidata za FCI prelazi granicu, nego na druge, bitnije stvari. Sećam se da sam to uradio samo jednom, sa lakoćom i u prilično sporom ritmu, sa mudro spuštenom muvom na oko 28 m. Momci iz žirija su kao iz topa rekli "Next!" i nastavili ispit, bez mnogo komentara i podpitanja. Uvideli su već u prvih par taskova sa kim imaju posla, tako da nije bilo potrebe da se zanose sa mnom 3 sata (kao sa nekima), nego samo dvadesetak minuta (kompletan livadski deo od 32 zadatka). "Od danas si FC instruktor!" rekoše mi, a ja pomislih "Bio sam to i ranije, ali sada ću imati i PEČAT." Hehehe, nisam koristio svoj omiljeni konac. Njega ne lupom po blatu i travi. Za to sam koristio narandžasti TT, koji koristim i u ribolovu, ali retko i bez takvog zadovoljstva kao DT.
Poslednji izmenio Mixmaster dana Ned 27 Jan 2013, 10:42 am, izmenjeno ukupno 1 puta | |
| | | Alp Guide
Broj poruka : 600 Godina : 64 Lokacija : Zagreb Datum upisa : 17.06.2008
| Naslov: Re: Famozni FCI test - Mixmaster Ned 27 Jan 2013, 9:02 am | |
| Mixy, Mixy, srami se, pa ti ovdje muljas (neuk) narod. Prvo, kupite momci DT RonTumbston ostalo ne valja... A kad tamo u potaji se ima WF, i to onaj gadan. Ne znam samo zasto bi to mene mucilo? Pa ja se krasno zabavljam. Da je kino platio bih jos jednu kartu. Nego, jel imas ti neke svjedoke da si bacio 28 m. Jer cuo sam da si bacio 38...? Ma vise... Jel vidis Sasats. Odmah po WF strunu pa ces postati ko Mix. Kakav DT. | |
| | | Sasats INSTRUKTOR
Broj poruka : 4279 Godina : 51 Lokacija : Trstenik Datum upisa : 03.01.2009
| Naslov: Re: Famozni FCI test - Mixmaster Ned 27 Jan 2013, 9:18 am | |
| Vec imam taj isti TT . ali sam daleko od 38m. | |
| | | Alp Guide
| Naslov: Re: Famozni FCI test - Mixmaster Ned 27 Jan 2013, 9:31 am | |
| - Mixmaster ::
- ...na jednom od najlakših zadataka na livadskom testu, bacanju u dalj....
O Mixy, daj ispricaj momcima koji je tebi zadatak bio najtezi. U tom testu.
Poslednji izmenio Alp dana Ned 27 Jan 2013, 9:33 am, izmenjeno ukupno 1 puta | |
| | | Alp Guide
| Naslov: Re: Famozni FCI test - Mixmaster Ned 27 Jan 2013, 9:32 am | |
| - Sasats ::
- vec imam taj isti TT . ali sam daleko od 38m.
E to me cudi. Mix cim je kriomice nabavio WF strunu probacao je ko leptiric. | |
| | | Mixmaster MASTER
| Naslov: Re: Famozni FCI test - Mixmaster Ned 27 Jan 2013, 9:57 am | |
| Mix, pa Mix.... Alp. ti si 100-ti, jubilarni, koga muči ista stvar, otkad postoje mušičarski forumi. Šta mi je bilo najteže na tom testu? Sve mi je bilo vrlo lako jer sam na ispit izašao vrhunski pripremljen (sam sam se spremao). Za mene je to kao ispit iz matematike za 1. razred osnovne škole. Mislim da su mi pomogla i tvoja ohrabrenja i mala pomoć putem Skypea. Ti si jedini FCI sa kojim sam uopšte kontaktirao pre ispita i to, isključivo putem Interneta. Sa ostalima sam uglavnom "na krv i nož". FC instruktori me toliko mrze, da se jedan od najavljenih iz FFF nije ni pojavio zbog mog prisustva (nije mogao da podnese tako nešto), a drugi je sedeo na 2m od mene sve vreme, gledajući me mrko kao da mi je onu stvar dr.o. U publici je bilo dosta banovanih sa ovog foruma, neprijatelja MSN, trtomudonja, neznalica, fensera i sličnih, koji su me sve vreme posmatrali kao belu mečku. Nije mi ni to bilo teško - da budem sam u takvom "osinjem gnezdu". Da budem iskren - to mi je pričinjavalo zadovoljstvo. Ali ima jedna stvar koja mi je veoma, veoma, teško pala na tom testu. Obližnja rečica (20 metara od nas), puna pastrmki i lipljenova, bila je zatvorena za ribolov. Stalno sam bio sa štapom u ruci pored nje, a nisam smeo da zabacim. Kao da mi je neko stavio kamen od 200kg na srce.
Poslednji izmenio Mixmaster dana Ned 27 Jan 2013, 11:01 am, izmenjeno ukupno 1 puta | |
| | | Sale Guide
Broj poruka : 1437 Godina : 48 Lokacija : Čačak Datum upisa : 04.12.2008
| Naslov: Re: Famozni FCI test - Mixmaster Ned 27 Jan 2013, 10:09 am | |
| Siguran sam da nijednog neprijatelja tamo nisi imao | |
| | | Mixmaster MASTER
| Naslov: Famozni FCI test - iz Mixmasterovog ugla Ned 27 Jan 2013, 10:26 am | |
| - Sale ::
- Siguran sam da nijednog neprijatelja tamo nisi imao
Hehehe. Najsmešnija stvar koju sam u poslednje vreme pročitao. Sale, za mene je "neprijatelj" onaj ko me vređa (na forumima), pokušava da mi naudi (raznoraznim spletkama) ili mi potajno preti. Takođe, neprijatelj mi je i onaj ko iza mojih leđa priča svakojake gadosti o meni. Možda ti to ne znaš, ali ja znam, da je takvih u Perućcu bilo na desetine. Čitao sam njihove poruke i postove, a pojedinci su i pisma pisali kako bi mi naudili. Daću ti imena (na PM), pa ih sam pitaj da li su mi prijatelji, a pisma i potpise sa zahtevima da budem eliminisan iz sveta ribolova, ću ti pokazati prvom prilikom. To se na našem jeziku zove "neprijatelj". Polagao sam FCI test na mestu koje je vrvelo od takvih. | |
| | | Alp Guide
| Naslov: Re: Famozni FCI test - Mixmaster Ned 27 Jan 2013, 11:16 am | |
| - Sale ::
- Siguran sam da nijednog neprijatelja tamo nisi imao
Kakvi neprijatelji. Dobra vila ga je pazila. Prije nego sto je poceo. | |
| | | Big Bad Wolf Visitor
Broj poruka : 369 Godina : 54 Lokacija : Nis Datum upisa : 18.04.2012
| Naslov: Re: Famozni FCI test - Mixmaster Ned 27 Jan 2013, 11:22 am | |
| neprijatelji. Ma nevvverujem, | |
| | | Alp Guide
| Naslov: Re: Famozni FCI test - Mixmaster Ned 27 Jan 2013, 11:41 am | |
| - Mixmaster ::
- ...Ti si jedini FCI sa kojim sam uopšte kontaktirao pre ispita i to, isključivo putem Interneta. Sa ostalima sam uglavnom "na krv i nož". ...
Ako neku ribolovnu etiketu nosim onda je to EFFA. Naravno, ne nosim doslovno negdje na odjeci i do toga ne drzim puno, jer ni "moja kuca" vise nije takva kakvu bih ju volio vidjeti. Ali, nebitno. Ribe su u vodi, ne trpam ih u vrecu i to je meni OK. Bit ce ih. S nikim iole bitnim tko je tamo bio nisi na nikakav "krvi i noz" i slicne gluposti. To ti garantiram. Necu rec da je to sto pricas paranoja, kuknjava na javnom mjestu i sl., ali ni daleko od toga. Realno stanje jest da te u toj organizaciji nitko ne sljivi 1 posto. Sto god radio. Platio si $$$ firmi koju si izabrao, polozio i kraj price. To zanemari. Sada nemoj pljuvati sam po sebi. Dobro je da si se spremio sto je za svaku pohvalu. Jer ja prvi vjerujem da jesi. To ti je realan i vrijedan dobitak. Znanje i trud. Vise ne palamudis o "non-loop castingu" i slicnim glupostima. Iako imas bisera i sada. Ali, svaki put kada okrenes na pljuvacinu po toj organizaciji kojoj svojim izborom pripadas, pogledaj lijepo na zid gdje si objesio diplomu, razmisli malo kako si ju zaradio, kako se tvoja obitelj veselila tome... Jer, dosita ne znam nikog tko je diplomu iz musivarenja objesio na zid, stavio odmah na forum i palamudi o tome u beskraj, pokusavajuci izmislitio neki razlog za "nesto jako vazno". Malo osusi daske u glavi, da ne klepecu tako jako, smiri zivce i bit ces dobar isntruktor. PS Rekao si da ti je bacanje 20 m u dalj na tom bio jedan od laksih zadataka. Vrlo promucurno zapazanje. Zaboravio si reci koji je bio tezi. Jer postoji jedan konkretan u tom ispitu koji doista zasluzuje paznju. Pa probaj u tom smjeru, a ne o urotama i zavjerama. I klenovima (u vreci). | |
| | | Mixmaster MASTER
| Naslov: Re: Famozni FCI test - Mixmaster Ned 27 Jan 2013, 11:53 am | |
| Alp je bio moj najvatreniji navijač - iz meni nepoznatog i veoma čudnog razloga. I sad je srećan što sam ja FCI. Ipak, mnogo greši da se ja krstim pred FCI diplomom, koju ima i mnogo mušičarskih "šuša". Nikada se ne bih umešao među te ljude, da moja diploma nije naručena i plaćena. Meni je plaćeno to što sam se zajebavao sa tim. To je posao koji sam odradio, po rečima naručioca, nije jedini, jer se očekuje da mi ta diploma otvori neka (navodno) vrlo važna vrata. Nisam kao ostali ulagao na stotine svojih evra, samo da bih zakačio diplomu na zid i slikao je, kako Alp pogrešno zamišlja. Zapravo, tako ne misli samo on. Ne mogu da se načudim još nekim ljudima, koji ne mogu da shvate da je FCI diploma u moje ruke došla iz razloga koji sam naveo i na ovaj način. Mnogi misle "Laže Mix. I on je kao ostali instruktori. Voli da se pravi važan, pa je zato položio." Kad to čujem, ne znam da li da se smejem ili plačem. Vratimo se Perućcu Dotadašnja FFF ekipa iz Srbije uglavnom nije bila oduševljena mojom pojavom. Zapravo, obojica FFF FCI iz tog vremena sa mnom nisu ni na "zdravo-zdravo". Samo mrki pogledi i muk, kada mi se približe. Svi su to primetili. Zamislite kako im se dopala vest da čika Mixy dolazi da pojede taj njihov ispit za doručak i to, bez hleba? Knedla u grlu i to, od pola kila. Naravno, bio sam okružen i brojnim prijateljima i odlično se proveo u dobrom društvu, ali je bilo potpuno jasno da je moj nastup na ispitu totalni šok i prilično hladan tuš za neke kvazi-mudrace i ko-organizatore. Neke je to skroz slomilo, pa se o njima više ne čuje ništa, a one dvojice mrzovoljnih od tada nema čak ni na spisku FFF FC instruktora iz Srbije. Pred ispit, brinuo sam o odnosu ispitivača prema meni, jer sam strahovao da će neki nesrećnik da im došapne nešto grozno na uvce. Izgleda da se to nije desilo, mada je više nego dobro što sam se spremio kao da će se i to desiti. Pisani test sam pojeo kao salatu, za nekoliko minuta, a maksimalan broj poena nisam imao samo zato što je bio loše preveden na srpski. Paul Arden je odmah to primetio, pa mu ukazah na 2 greške prevodioca. Mislim da mu je bilo kristalno jasno da sam u pravu. Srećan sam što su me kasnije, u drugom delu ispita, na livadi, ispitivali Lasse Karlson (iz UO FFF) i Akos Smutni, a ne neko iz naših krajeva. Od toga sam, takođe, strahovao. Drugim rečima, u braću Balkance imam vrlo malo poverenja. Da mi je u komisiji bio bilo ko od "naših", davno bih imao glavobolje zbog toga. Bio sam presrećan kada sam video da mi prilaze Danac i Mađar. Takođe, odmah odbacih ono što su ostali kandidati rado prihvatili - prevodioca. Pokazalo se da je moj FC i FF engleski vrlo dobar i tečan, tako da bi mi "prevodilac" samo smetao..... Bla, bla, bla...
Poslednji izmenio Mixmaster dana Ned 27 Jan 2013, 12:01 pm, izmenjeno ukupno 1 puta | |
| | | Alp Guide
| Naslov: Re: Famozni FCI test - Mixmaster Ned 27 Jan 2013, 11:56 am | |
| Pitao sam te Mix koji je bio najtezi zadatak na ispitu. Napisao si kobasicu tako dugu i kaoticnu da sam je preskocio citati. Osim toga nisam ti bio navijac nego nesto drugo. Dobro zapazanje i procijen stanja bi trebala biti odlika dobrog ribolovca.
| |
| | | Mixmaster MASTER
| Naslov: Re: Famozni FCI test - Mixmaster Ned 27 Jan 2013, 12:24 pm | |
| Alp, svi zadaci su mi bili laki na ispitu, jer sam ih dve nedelje pred ispit sve redom par puta uvežbao. Sasvim glatko mi je išao svaki bacački zadatak, a neophodna objašnjenja koja su uz svaki zabac obavezna, tekla su kao Gacka. Ipak se ispostavilo da je sve što ima veze sa mušičarenjem, moje srednje slovo, pa čak i FCI ispit, na koji sam oduvek bio "alergičan". Bio sam potpuno opušten, a na trenutke sam morao da se obuzdavam od preterane samouverenosti, jer sam se prisećao tvog saveta da to može biti opasno. Dakle, testovi su mi bili laki, zli pogledi mi ne smetaju (čak me stimulišu), jedino ostaje zabrana ribolova na rečici koja mi je bila pred nosom, kao jedina stvar koja mi je teško pala. | |
| | | Alp Guide
| Naslov: Re: Famozni FCI test - Mixmaster Ned 27 Jan 2013, 12:34 pm | |
| Opet si u kurslusu (kratkom spoju), kao sa DT i WF strunama. Ako si napisao da ti jedan od zadataka bio od laksih znaci da je bilo i tezih. Jal tako? Medju tim "tezima", kako ti kazes, za prvi osnovne postoji jedan jedini iz vise matematike koji pokazuje da covjek razumije bacanje. To je zanimljiva tema. Za ljude koji sjede i citaju forum bilo bi puno korisnije da se bavis objasnjavanjem takvih stvari. Sto se tice ispita,ako ti to ne znaci nista, napisi lijepo mail svojim momcima u Ameriku s porukom: "Dragi moji, tko vas j...e!". Neces biti ni prvi ni zadnji koji je to ucinio, mada ti to ja, recimo, ne bih preporucio. | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Famozni FCI test - Mixmaster | |
| |
| | | | Famozni FCI test - Mixmaster | |
|
Similar topics | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| |
|