- ogifly ::
- na manjim planinskim rijekama gdje se obično lovi na ovaj način dobar dio od te dužine bi ti ostao na okolnim granama ili sličnim mjestima.Želim da kažem da u takvim uslovima 30m na livadi je mnogo manje nego 10m na terenu gdje u većini slučajeva i nemožeš mahati kako hoćeš nego kako jedino možeš.Zato sam i rekao da fly fishing netreba da bude tema za takmičenje i opklade nego uživanje u prirodi i čarima nadmudrivanja sa ribom bez opsesije da se uvjek mora pobjediti,naprotiv često treba oprostiti i vratiti je u vodu. :ribe:
Na žalost ali moje mišljenje je potpuno suprotno ogifly-evom jer dok nisam "trenirao" na livadi činio sam baš ovo o čemu je reč u gornjem postu .
FC, kako ja shvatam, nije tu da bi neko, pa ni ja bacio +30m i hvalio se time (mada ima osnove za hvalu), već da bi
apsolutno kontrolisali strunu a samim tim i njen let. Naravno da nema potrebe u ribolovu distanca od 30m (osim možda na Drini) ali onaj ko ume da baci toliko daleko ubaciće mušicu pod granu koju izabere a da okolinu ne okiti svojim kreacijama što sam do skoro radio (pa i sada kada mi proradi adrenalin).
I sada na red dolazi i drugi deo quotiranog posta o uživanju, ja mnogo više uživam u ribolovu kada bacim gde i kako želim a da nemoram pre svakog izlaska na vodu da navežem oko 200 muva koje sam ostavio na granju nad vodom.
Da se razumemo moja distanca je još uvek daleko i od 20m ali i to što dobacim, dobacim kontrolisano a to je bitno.
Znači FC je tu samo da mi sami budemo bolji na vodi i da VIŠE uživamo u svemu što nas okružuje