| Udice - namena i modeli | |
|
+63Redtag Filip Keno Maricfly Stars Member Waterfall Zarkotekica Mic Marinko81 Angel Lale Bahat Bosko Vulevic Damirt82 Krajisnik_BL Gamarus Djomla-BL Mohiko Sale NMilanovic Fruk Raka Hardy NikolaCG Ado Ranko Oholi2 Fićo Zeka Durlanac Predrag Sumadinac Ogi Masic Renafly Mixmaster Flyfishdude Sasats Sagemaster Cori143 Davor Mr.Zacoola Cdejan Brankoogi Vlajkoni Prota "Pacer" Ervin-Eko Goran R MikiTenkara Rancic Cakan DonCarleone Lepenac Radojica-pop Acapapec Oholi Murino Trn Zox Sasa D Djole Madjoni Saležupa Bogi 67 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
Krajisnik_BL Fly fisherman
Broj poruka : 68 Godina : 37 Lokacija : Banja Luka Datum upisa : 18.09.2011
| Naslov: Re: Udice - namena i modeli Sre 18 Jul 2018, 22:24 | |
| Kolege imate li iskustva sa hends barbless udicama i njihovim online shopom? | |
|
| |
Waterfall Guide
Broj poruka : 1098 Godina : 66 Lokacija : Na Gacki Datum upisa : 26.10.2015
| Naslov: Re: Udice - namena i modeli Čet 19 Jul 2018, 05:51 | |
| Meni se kod tih udica nije dopalo to sto alkica nije priljubljena uz tjelo pa se ponekad desi da prilikom vezivanja tanji konac udje u alkicu. Za online shop neznam jer sam ih kupio u trgovini. Inace sve ostalo OK. Generalno, dobra udica. | |
|
| |
Waterfall Guide
| Naslov: TMC 200R alternativa Ned 24 Feb 2019, 15:09 | |
| Koristim TMC200R za nekoliko imitacija. U prvom redu za Stimulatora a odlicna je i za Kamenjarku dry kao i za nimfu kamenjarke. Ima jos nekoliko imitacija gdje je ta udica jako dobra ali ima jednu manu a to je kontra kuka. Ja tu kontra kuku slomim prije nego uopce pocnem vezivat muhu na nju ali bi ipak volio imati neku laganu zakrivljenu udicu 3XL ali da je barbless. Ima li netko da je nasao barbless alternativu toj udici? | |
|
| |
Maricfly Guide
Broj poruka : 1051 Godina : 44 Lokacija : Beograd Datum upisa : 08.05.2013
| Naslov: Re: Udice - namena i modeli Ned 24 Feb 2019, 18:49 | |
| Tmc 200R ima i BL. Ali tesko naci ;) | |
|
| |
Waterfall Guide
| Naslov: Re: Udice - namena i modeli Ned 24 Feb 2019, 18:59 | |
| Maricu, to mi je prva takva informacija. Imam i katalog od TMC ali tamo ih nema. Probat cu sa mojim dealerom. Mozda on naide. Inace, bilo mi je cudno da nema barbless tog modela na trzistu jer je 200R vrlo popularna udica. Hvala za info. | |
|
| |
Waterfall Guide
| Naslov: Re: Udice - namena i modeli Ned 24 Feb 2019, 19:04 | |
| Evo, ovdje ih nema:
https://www.tiemco.co.jp/tmc/en/img/TMCFlyHooksCatalog_EN.pdf | |
|
| |
Sico Fly fisherman
Broj poruka : 56 Godina : 52 Lokacija : Drina Datum upisa : 13.10.2010
| Naslov: Re: Udice - namena i modeli Pon 25 Feb 2019, 08:27 | |
| Evo ovde ih ima: https://duranglers.com/shop/fly-tying/hooks/tiemco-tmc-200-rbl-barbless-curved-nymph-hooks/
Ako ih neko nadje na nekom EU online shop-u nek podeli informaciju. | |
|
| |
Mirko Mrdak Visitor
Broj poruka : 125 Godina : 31 Lokacija : Tomaševo Datum upisa : 18.03.2017
| Naslov: Re: Udice - namena i modeli Pon 25 Feb 2019, 14:12 | |
| Uskoro pocinjem da vezem musice. Tacnije fazana. Svaki trenutak ocekujem dostavi i izmedju ostalog sam narucio udice marke FD u velicinama 10 i 12 barbless i Wizard WD 275 u velicini 14 sa kontra kukom. Valja li taj izbor i da li je pocetniku preporucljivo odmah poceti sa barbless udicama. Svakako je moralnije i postenije pecati na barbless i vezivacu samo na njih ali da li je to ok za mene pocetnika i u ff i ft? Hvala na bilo kakvom odgovoru :) | |
|
| |
Maricfly Guide
| Naslov: Re: Udice - namena i modeli Uto 26 Feb 2019, 08:06 | |
| Ove #18 i #20 200R BL bi bila zanimljiva za vezati | |
|
| |
Maricfly Guide
| Naslov: Re: Udice - namena i modeli Uto 26 Feb 2019, 08:07 | |
| - Mirko Mrdak ::
- Uskoro pocinjem da vezem musice. Tacnije fazana. Svaki trenutak ocekujem dostavi i izmedju ostalog sam narucio udice marke FD u velicinama 10 i 12 barbless i Wizard WD 275 u velicini 14 sa kontra kukom. Valja li taj izbor i da li je pocetniku preporucljivo odmah poceti sa barbless udicama. Svakako je moralnije i postenije pecati na barbless i vezivacu samo na njih ali da li je to ok za mene pocetnika i u ff i ft? Hvala na bilo kakvom odgovoru :)
Pocni odmah sa barbles udicama. Jer sve vise reka primenjuje sistem C&R i barbles udice. | |
|
| |
Waterfall Guide
| Naslov: Re: Udice - namena i modeli Uto 26 Feb 2019, 09:59 | |
| - Maricfly ::
- Mirko Mrdak ::
- Uskoro pocinjem da vezem musice. Tacnije fazana. Svaki trenutak ocekujem dostavi i izmedju ostalog sam narucio udice marke FD u velicinama 10 i 12 barbless i Wizard WD 275 u velicini 14 sa kontra kukom. Valja li taj izbor i da li je pocetniku preporucljivo odmah poceti sa barbless udicama. Svakako je moralnije i postenije pecati na barbless i vezivacu samo na njih ali da li je to ok za mene pocetnika i u ff i ft? Hvala na bilo kakvom odgovoru :)
Pocni odmah sa barbles udicama. Jer sve vise reka primenjuje sistem C&R i barbles udice. Barbless udice, pored humanijeg pristupa ribolovu, imaju jos jednu veliku prednost a to ces sam skuzit kad ti se udica zabije u prst. A nije pitanje hoce li nego kad ce. Ja cak i za strimere prvo slomim ili savijem kontrakuku a tek onda vezujem. Inace, cekam odgovor o dostupnosti TMC 200RBL u Evropi. Cim dobijem odgovor napisat cu ovdje. | |
|
| |
Ogi Guide
Broj poruka : 1324 Datum upisa : 21.03.2009
| Naslov: Re: Udice - namena i modeli Uto 26 Feb 2019, 22:23 | |
| Pocni odmah sa barbles udicama. Jer sve vise reka primenjuje sistem C&R i barbles udice. Barbless udice, pored humanijeg pristupa ribolovu, imaju jos jednu veliku prednost a to ces sam skuzit kad ti se udica zabije u prst. A nije pitanje hoce li nego kad ce.
Kakvu humanost pominjete.
Ribu se maltretira nenormalno mnogo pogotovu na tim CR revirima. Prave se muhe od ubijenih zivotinja i onda humano sa bl udicama!!!
Nemam rjeci
| |
|
| |
Waterfall Guide
| Naslov: Re: Udice - namena i modeli Sre 27 Feb 2019, 05:25 | |
| - Ogi ::
Pocni odmah sa barbles udicama. Jer sve vise reka primenjuje sistem C&R i barbles udice. Barbless udice, pored humanijeg pristupa ribolovu, imaju jos jednu veliku prednost a to ces sam skuzit kad ti se udica zabije u prst. A nije pitanje hoce li nego kad ce.
Kakvu humanost pominjete.
Ribu se maltretira nenormalno mnogo pogotovu na tim CR revirima. Prave se muhe od ubijenih zivotinja i onda humano sa bl udicama!!!
Nemam rjeci
Ogi, izmedju pojmova Humano i Humanije postoji velika razlika. Naravno da nema nicega humanog u maltretiranju riba ali ih sa barbless udicama maltretiras manje. Slijedom tvojeg posta covjek bi pomislio da nisi musicar nego aktivist neke udruge za zastitu zivotinja. Do sutra bi se moglo nabrajati gdje sve covjek iskoristava zivotinje bilo za nekakvo zadovoljstvo bilo za materijalnu korist. Sto se nas musicara tice bilo bi eticki ispravno polomit sve stapove i nikad vise ne zabacit. Ja na to nisam spreman. Jesi li ti? | |
|
| |
Waterfall Guide
| Naslov: Re: Udice - namena i modeli Sre 27 Feb 2019, 10:48 | |
| Stigao je odgovor iz Rudy Heger trgovine u vezi TMC 200RBL.
"sorry, this is the discontinued model, we can't order this hooks"
Ili u prijevodu; taj je model ukinut, (vise se ne proizvodi) Da je tome tako moze se zakljuciti i iz onog linka koji je postavio Sico. Tamo nude samo velicine 4, 18 i 20 iz cega je vidljivo da prodaju ostatke na zalihi, odnosno da su najatraktivnije velicine vec prodane. | |
|
| |
Waterfall Guide
| Naslov: Re: Udice - namena i modeli Ned 03 Mar 2019, 07:03 | |
| Izgleda da sam nasao barbless zamjenu za TMC 200R. Ahrex udice sam do sad koristio samo seriju PREDATOR za strimera i pokazale su se dobre kvalite. Ima li netko da koristi udice AHREX i kako su mu se pokazale? https://ahrexhooks.com/products/freshwater-2/fw-barbless-hooks/fw530-sedge-dry-barbless/ | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Udice - namena i modeli | |
| |
|
| |
| Udice - namena i modeli | |
|