Musicarenje.net
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Musicarenje.net

Fly Fishing

Portal*PrijemTražiLatest imagesRegistruj sePristupi

Udice - namena i modeli

Ići dole 
+63
Redtag
Filip
Keno
Maricfly
Stars Member
Waterfall
Zarkotekica
Mic
Marinko81
Angel
Lale
Bahat
Bosko Vulevic
Damirt82
Krajisnik_BL
Gamarus
Djomla-BL
Mohiko
Sale
NMilanovic
Fruk
Raka Hardy
NikolaCG
Ado
Ranko
Oholi2
Fićo
Zeka
Durlanac
Predrag
Sumadinac
Ogi
Masic
Renafly
Mixmaster
Flyfishdude
Sasats
Sagemaster
Cori143
Davor
Mr.Zacoola
Cdejan
Brankoogi
Vlajkoni
Prota "Pacer"
Ervin-Eko
Goran R
MikiTenkara
Rancic
Cakan
DonCarleone
Lepenac
Radojica-pop
Acapapec
Oholi
Murino
Trn
Zox
Sasa D
Djole
Madjoni
Saležupa
Bogi
67 posters
Idi na stranu : Prethodni  1 ... 10 ... 16, 17, 18  Sledeći
AutorPoruka
Krajisnik_BL
Fly fisherman
Fly fisherman
Krajisnik_BL

Broj poruka : 68
Godina : 37
Datum upisa : 18.09.2011

Udice - namena i modeli - Page 17 Empty
PočaljiNaslov: Re: Udice - namena i modeli   Udice - namena i modeli - Page 17 EmptySre 18 Jul 2018, 22:24

Kolege imate li iskustva sa hends barbless udicama i njihovim online shopom?
Nazad na vrh Ići dole
Waterfall
Guide
Guide
Waterfall

Broj poruka : 1098
Godina : 66
Datum upisa : 26.10.2015

PočaljiNaslov: Re: Udice - namena i modeli   Udice - namena i modeli - Page 17 EmptyČet 19 Jul 2018, 05:51

Meni se kod tih udica nije dopalo to sto alkica nije priljubljena uz tjelo pa se ponekad desi da prilikom vezivanja tanji konac udje u alkicu.
Za online shop neznam jer sam ih kupio u trgovini.
Inace sve ostalo OK. Generalno, dobra udica.
Nazad na vrh Ići dole
Waterfall
Guide
Guide
Waterfall

PočaljiNaslov: TMC 200R alternativa   Udice - namena i modeli - Page 17 EmptyNed 24 Feb 2019, 15:09

Koristim TMC200R za nekoliko imitacija. U prvom redu za Stimulatora a odlicna je i za Kamenjarku dry kao i za nimfu kamenjarke. Ima jos nekoliko imitacija gdje je ta udica jako dobra ali ima jednu manu a to je kontra kuka. Ja tu kontra kuku slomim prije nego uopce pocnem vezivat muhu na nju ali bi ipak volio imati neku laganu zakrivljenu udicu 3XL ali da je barbless. Ima li netko da je nasao barbless alternativu toj udici?

Udice - namena i modeli - Page 17 Tmc20011
Nazad na vrh Ići dole
Maricfly
Guide
Guide
Maricfly

Broj poruka : 1051
Godina : 44
Datum upisa : 08.05.2013

PočaljiNaslov: Re: Udice - namena i modeli   Udice - namena i modeli - Page 17 EmptyNed 24 Feb 2019, 18:49

Tmc 200R ima i BL. Ali tesko naci ;)
Nazad na vrh Ići dole
Waterfall
Guide
Guide
Waterfall

PočaljiNaslov: Re: Udice - namena i modeli   Udice - namena i modeli - Page 17 EmptyNed 24 Feb 2019, 18:59

Maricu, to mi je prva takva informacija. Imam i katalog od TMC ali tamo ih nema. Probat cu sa mojim dealerom. Mozda on naide.
Inace, bilo mi je cudno da nema barbless tog modela na trzistu jer je 200R vrlo popularna udica.
Hvala za info. I lake it
Nazad na vrh Ići dole
Waterfall
Guide
Guide
Waterfall

PočaljiNaslov: Re: Udice - namena i modeli   Udice - namena i modeli - Page 17 EmptyNed 24 Feb 2019, 19:04

Evo, ovdje ih nema:

https://www.tiemco.co.jp/tmc/en/img/TMCFlyHooksCatalog_EN.pdf
Nazad na vrh Ići dole
Sico
Fly fisherman
Fly fisherman
Sico

Broj poruka : 56
Godina : 52
Datum upisa : 13.10.2010

PočaljiNaslov: Re: Udice - namena i modeli   Udice - namena i modeli - Page 17 EmptyPon 25 Feb 2019, 08:27

Evo ovde ih ima:
https://duranglers.com/shop/fly-tying/hooks/tiemco-tmc-200-rbl-barbless-curved-nymph-hooks/

Ako ih neko nadje na nekom EU online shop-u nek podeli informaciju.
Nazad na vrh Ići dole
Mirko Mrdak
Visitor
Mirko Mrdak

Broj poruka : 125
Godina : 31
Datum upisa : 18.03.2017

PočaljiNaslov: Re: Udice - namena i modeli   Udice - namena i modeli - Page 17 EmptyPon 25 Feb 2019, 14:12

Uskoro pocinjem da vezem musice. Tacnije fazana. Svaki trenutak ocekujem dostavi i izmedju ostalog sam narucio udice marke FD u velicinama 10 i 12 barbless i Wizard WD 275 u velicini 14 sa kontra kukom. Valja li taj izbor i da li je pocetniku preporucljivo odmah poceti sa barbless udicama. Svakako je moralnije i postenije pecati na barbless i vezivacu samo na njih ali da li je to ok za mene pocetnika i u ff i ft? Hvala na bilo kakvom odgovoru :)
Nazad na vrh Ići dole
Maricfly
Guide
Guide
Maricfly

PočaljiNaslov: Re: Udice - namena i modeli   Udice - namena i modeli - Page 17 EmptyUto 26 Feb 2019, 08:06

Ove #18 i #20 200R BL bi bila zanimljiva za vezati
Nazad na vrh Ići dole
Maricfly
Guide
Guide
Maricfly

PočaljiNaslov: Re: Udice - namena i modeli   Udice - namena i modeli - Page 17 EmptyUto 26 Feb 2019, 08:07

Mirko Mrdak ::
Uskoro pocinjem da vezem musice. Tacnije fazana. Svaki trenutak ocekujem dostavi i izmedju ostalog sam narucio udice marke FD u velicinama 10 i 12 barbless i Wizard WD 275 u velicini 14 sa kontra kukom. Valja li taj izbor i da li je pocetniku preporucljivo odmah poceti sa barbless udicama. Svakako je moralnije i postenije pecati na barbless i vezivacu samo na njih ali da li je to ok za mene pocetnika i u ff i ft? Hvala na bilo kakvom odgovoru :)

Pocni odmah sa barbles udicama. Jer sve vise reka primenjuje sistem C&R i barbles udice.
Nazad na vrh Ići dole
Waterfall
Guide
Guide
Waterfall

PočaljiNaslov: Re: Udice - namena i modeli   Udice - namena i modeli - Page 17 EmptyUto 26 Feb 2019, 09:59

Maricfly ::
Mirko Mrdak ::

Pocni odmah sa barbles udicama. Jer sve vise reka primenjuje sistem C&R i barbles udice.

Barbless udice, pored humanijeg pristupa ribolovu, imaju jos jednu veliku prednost a to ces sam skuzit kad ti se udica zabije u prst. A nije pitanje hoce li nego kad ce.
Ja cak i za strimere prvo slomim ili savijem kontrakuku a tek onda vezujem.
Inace, cekam odgovor o dostupnosti TMC 200RBL u Evropi. Cim dobijem odgovor napisat cu ovdje.
Nazad na vrh Ići dole
Ogi
Guide
Guide
Ogi

Broj poruka : 1324
Datum upisa : 21.03.2009

PočaljiNaslov: Re: Udice - namena i modeli   Udice - namena i modeli - Page 17 EmptyUto 26 Feb 2019, 22:23

Barbless udice, pored humanijeg pristupa ribolovu, imaju jos jednu veliku prednost a to ces sam skuzit kad ti se udica zabije u prst. A nije pitanje hoce li nego kad ce.

Kakvu humanost pominjete.

Ribu se maltretira nenormalno mnogo pogotovu na tim CR revirima. Prave se muhe od ubijenih zivotinja i onda humano sa bl udicama!!!

Nemam rjeci
Nazad na vrh Ići dole
Waterfall
Guide
Guide
Waterfall

PočaljiNaslov: Re: Udice - namena i modeli   Udice - namena i modeli - Page 17 EmptySre 27 Feb 2019, 05:25

Ogi ::

Kakvu humanost pominjete.

Ribu se maltretira nenormalno mnogo pogotovu na tim CR revirima. Prave se muhe od ubijenih zivotinja i onda humano sa bl udicama!!!

Nemam rjeci

Ogi, izmedju pojmova Humano i Humanije postoji velika razlika.
Naravno da nema nicega humanog u maltretiranju riba ali ih sa barbless udicama maltretiras manje.
Slijedom tvojeg posta covjek bi pomislio da nisi musicar nego aktivist neke udruge za zastitu zivotinja.
Do sutra bi se moglo nabrajati gdje sve covjek iskoristava zivotinje bilo za nekakvo zadovoljstvo bilo za materijalnu korist.
Sto se nas musicara tice bilo bi eticki ispravno polomit sve stapove i nikad vise ne zabacit. Ja na to nisam spreman. Jesi li ti?
Nazad na vrh Ići dole
Waterfall
Guide
Guide
Waterfall

PočaljiNaslov: Re: Udice - namena i modeli   Udice - namena i modeli - Page 17 EmptySre 27 Feb 2019, 10:48

Stigao je odgovor iz Rudy Heger trgovine u vezi TMC 200RBL.

"sorry, this is the discontinued model, we can't order this hooks"

Ili u prijevodu; taj je model ukinut, (vise se ne proizvodi)
Da je tome tako moze se zakljuciti i iz onog linka koji je postavio Sico. Tamo nude samo velicine 4, 18 i 20 iz cega je vidljivo da prodaju ostatke na zalihi, odnosno da su najatraktivnije velicine vec prodane.
Nazad na vrh Ići dole
Waterfall
Guide
Guide
Waterfall

PočaljiNaslov: Re: Udice - namena i modeli   Udice - namena i modeli - Page 17 EmptyNed 03 Mar 2019, 07:03

Izgleda da sam nasao barbless zamjenu za TMC 200R.
Ahrex udice sam do sad koristio samo seriju PREDATOR za strimera i pokazale su se dobre kvalite.
Ima li netko da koristi udice AHREX i kako su mu se pokazale?

Udice - namena i modeli - Page 17 Ahrex10

https://ahrexhooks.com/products/freshwater-2/fw-barbless-hooks/fw530-sedge-dry-barbless/
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content

PočaljiNaslov: Re: Udice - namena i modeli   Udice - namena i modeli - Page 17 Empty

Nazad na vrh Ići dole

Udice - namena i modeli
Nazad na vrh 
Strana 17 od 18Idi na stranu : Prethodni  1 ... 10 ... 16, 17, 18  Sledeći
 Similar topics
-
» Jig udice!
» Udice - Istorijat
» Udice Partridge
» Udice (originali i plagijati)
» Udice Hayabusa i Venturieri

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu