Musicarenje.net
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Musicarenje.net

Fly Fishing

Portal*PrijemTražiLatest imagesRegistruj sePristupi

(Ne)Savesni ribolovci

Ići dole 
+6
Pastrva
Mixmaster
Miky
Stars Member
Sasats
Mare035
10 posters
Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeći
AutorPoruka
MarkoTimokRiver
Visitor
MarkoTimokRiver

Broj poruka : 412
Godina : 38
Datum upisa : 21.02.2010

(Ne)Savesni ribolovci - Page 3 Empty
PočaljiNaslov: Re: (Ne)Savesni ribolovci   (Ne)Savesni ribolovci - Page 3 EmptyNed 01 Feb 2015, 12:36

Ne opravdavam ovoliki izlov i na ovakav nacin ali cinjenica je da su ljudi od muke i nemastine naterani da love i prodaju ribu kako bi dosli do para i prehranili porodice.Da imaju stalan posao i solidna primanja sigurno se ne bi mlatili po vetru,hladnoci itd.
Glavni krivac je drzava jer ti ne omogucuje da zivis pristojno od svog postenog rada vec te tera da se dovijas kako znas i umes.Prvi korak u tom "dovijanju" je potezanje za prirodnim resursima(drva,divljac,riba itd)Ukoliko im se stane na put onda krecu kradje i ostali vidovi "pravog" kriminala jer drugih pogucnosti nemaju.
Nazad na vrh Ići dole
https://www.facebook.com/selectivechub
Mare035
Guide
Guide
Mare035

Broj poruka : 1003
Datum upisa : 25.12.2013

PočaljiNaslov: Re: (Ne)Savesni ribolovci   (Ne)Savesni ribolovci - Page 3 EmptyNed 01 Feb 2015, 13:30

Ima posla samo nece niko da posteno radi...ili hoce da radi kao konobar ili da sedi negde i radi,ustvari da prima platu a da sto manje radi...

Evo ja radim na gradjevini,i prosle godine a evo i ove traze se radnici pomocni,15 e dnevnica hrana i put,ma kakvi,to nece niko da radi....sramota mlade ljude da to rade a nije ih sramota da izadju uvece i da u 25 godina kazu,tata ili mama dajte mi pare za pice...jebem te zivote bas...
Nazad na vrh Ići dole
Mixmaster
MASTER
Mixmaster

Broj poruka : 10000
Godina : 55
Datum upisa : 05.08.2008

PočaljiNaslov: Re: (Ne)Savesni ribolovci   (Ne)Savesni ribolovci - Page 3 EmptyNed 01 Feb 2015, 13:57

Prvi smo u korupciji, poslednji u rađanju. Ako je ovaj Ljuban Ristić pažljivo sagledao situaciju, verovatno ispravno postupa. Ako mu se narod smanjuje za 50,000 pripadnika godišnje, a obrazovani, pošteni i sposobni se sele na Zapad, kome on to treba da ostavi sve ove ribe? Nepismenima, lopovima, bogaljima i starcima koji će ovde ostati?

Kažu nam "Brinemo za buduće generacije, pa čuvamo ribe." Hehe, od čuvanja nema ništa, a i koje su to buduće generacije koje će ostati na ovoj zemlji? Kakvi su to ljudi koji će preostati u ovakvim državicama u kojima caruje kriminal, neznanje, grabež, bolest... Verovatno veoma loši ljudi, shvatio je na vreme gospodin Ljuban Ristić i rešio da bar riblji fond mudro usmeri u svoju korist. Laughing
Nazad na vrh Ići dole
Mare035
Guide
Guide
Mare035

PočaljiNaslov: Re: (Ne)Savesni ribolovci   (Ne)Savesni ribolovci - Page 3 EmptyNed 01 Feb 2015, 14:24

Mixmaster ::
Prvi smo u korupciji, poslednji u rađanju. Ako je ovaj Ljuban Ristić pažljivo sagledao situaciju, verovatno ispravno postupa. Ako mu se narod smanjuje za 50,000 pripadnika godišnje, a obrazovani, pošteni i sposobni se sele na Zapad, kome on to treba da ostavi sve ove ribe? Nepismenima, lopovima, bogaljima i starcima koji će ovde ostati?

Kažu nam "Brinemo za buduće generacije, pa čuvamo ribe." Hehe, od čuvanja nema ništa, a i koje su to buduće generacije koje će ostati na ovoj zemlji? Kakvi su to ljudi koji će preostati u ovakvim državicama u kojima caruje kriminal, neznanje, grabež, bolest... Verovatno veoma loši ljudi, shvatio je na vreme gospodin Ljuban Ristić i rešio da bar riblji fond mudro usmeri u svoju korist. Laughing

Mix od prvog dana kada sam dosao na forum,listajuci stranice sam shvatio ko je ko ustvari ovde na forumu,ko zna da peca a ko se samo hvali...od pocetka sam uvideo da si No1 u musicarenju,ne kazem to da bih brao neke poene kod tebe jer stvarno tako mislim a i mislim da sam jedan od onih ljudi na forumu koji ce odgovoriti svakom posteno i da iskazu svoje misljenje ma kako god da se zvao onaj kome protivrecim...tako da....

Cemu takvo tvoje razmisljanje??
Zasto se radujes onim klincima koji su dosli u vase udruzenje da nauce nesto novo ako je ovaj Ristic gospodin i radi pravu stvar....mene je bas ono zaradovalo kada sam video one slike....jel ces im reci hvatajte ribu u sto vecem broju,ne ostavljajte nista generacijama koje dolaze...neces garantujem....ti ovde samo napravis guzvu i sakrijes se,napises nesto sto ne mislis i spremas se za sezonu...a mi ovde oci vadimo,tako da ziv bio ti meni...nemam volju a ni zelju da se raspravljam oko bilo cega... :ziveli :

Nazad na vrh Ići dole
NMilanovic
Guide
Guide
NMilanovic

Broj poruka : 2245
Godina : 45
Datum upisa : 13.04.2011

PočaljiNaslov: Re: (Ne)Savesni ribolovci   (Ne)Savesni ribolovci - Page 3 EmptyNed 01 Feb 2015, 14:56

Menjaj nimfe, dzaba bunaris, provali te majstor Mare za 5 min...   :ziveli :

PS. Vec smo mislim imali jednu ovakvu temu...
Obaras se druze sa vetrenjacama, svi smo svesni toga, isto razmisljamo i pisemo a od toga vajda kolko i sto se zalimo na mutnu vodu, vetar ili kisu koja pada. Pozzz!!
Nazad na vrh Ići dole
Mixmaster
MASTER
Mixmaster

PočaljiNaslov: Re: (Ne)Savesni ribolovci   (Ne)Savesni ribolovci - Page 3 EmptyNed 01 Feb 2015, 15:03

Ja sam od onih koji ne veruju u svetlu budućnost bilo čega što se oslanja na savest nas Balkanaca.

Čim vidim da se neko po forumima hvali kako je vrlo savestan, odmah mi se okrene želudac. Odmah upišem na Google koji smo u Evropi po savesnosti i sličnim stvarima, pa na osnovu toga izvlačim zaključak koliko je tu istine, a koliko pretvaranja. Upoznao sam na hiljade ribolovaca, naslušao se njihove savesnosti, ali sam nažalost imao i hiljadu puta priliku da to i proverim. Rezultat je katastrofalan, baš kao i na Google.

Savest nas Balkanaca treba da bude eliminisana iz bilo kakvih pretpostavki onih koji zaista brinu o vodama. Tako bi uradio svako iole pametan.

Na primer, vrlo sam zadovoljan načinom upravljanja vodama Plava u Crnoj Gori. Imate mušičarske revire na Ljuči i Limu za koje vam je potreban mušičarski pribor, 10e dnevno, a savest ostavite kod kuće i pročitajte uputstvo na dozvoli. Ne pridržavate li se toga, u rekordnom roku (meri se u minutima) imaćete problem sa ribočuvarima. Njih ne zanimaju vaše ideje, niti tobožnja ili stvarna savest. Znam ljude koji su tamo dobrodošli zato što ih niko ništa ne pita, a savest slobodno može da im bude na nivou divlje životinje iz neke džungle. Laughing  Jednostavno, kontroliše se da li se pridržavaju svih propisa, tako da deo mozga u kome im se nalazi savest mogu slobodno da ostave kod kuće, ili za ispražnjene vode na kojima se ta karakteristika uvažava.

Sa druge strane, vrlo sam nezadovoljan održavanjem ribljeg fonda u Srbiji (osim par malenih oaza). Ovde se mnogi oslanjaju na nekakvu savest, koja će nam tobože doneti bogate vode. Ništa smešnije i gluplje od toga u životu nisam čuo. Laughing Čak su i ribočuvari, umesto da čuvaju vode, počeli učestalo da apeluju na "savest" ribolovaca i ostalih ribo-ubica. To im je "leglo" kao 1 na 10. Uvideli da među nama ima onih koji bi da igraju na kartu "savest", pa sad mirno ispijaju pivce ispred svakog dragstora u radno vreme, čekajući da se ideja o našoj savesti realizuje. Laughing

Poslednji izmenio Mixmaster dana Ned 01 Feb 2015, 15:12, izmenjeno ukupno 1 puta
Nazad na vrh Ići dole
Mare035
Guide
Guide
Mare035

PočaljiNaslov: Re: (Ne)Savesni ribolovci   (Ne)Savesni ribolovci - Page 3 EmptyNed 01 Feb 2015, 15:08

Mixov login i password imaju 5 razlicita coveka sa 5 razlicitih pogleda na svet i ribolov uopste....tako da njegova tumacenja uzimam sa velikom dozom humora...prija to ljudi verujte mi,pokusajte da tako gledate te komentare i tumacenja....
Nazad na vrh Ići dole
ShoneFly
Champion Fly Tying Competition 'Musicarenje.net 2015'
ShoneFly

Broj poruka : 2568
Datum upisa : 25.06.2009

PočaljiNaslov: Re: (Ne)Savesni ribolovci   (Ne)Savesni ribolovci - Page 3 EmptyNed 01 Feb 2015, 15:20

E bilo mi dosadno pa sam bacio pogled na onog prvog gospodina sa početka teme tj na njegov FB profil koji je skroz otključan
tj svi postovi su mu na public .Prvenstveno su me interesovali tereni gde peca . Izmedju ostalog ima tamo svačega ,osim fotografija sa prekomernim ulovima soma,smudja ,bucova
naišao sam i na jedan izuzetno zanimljiv "share" ,čovek je ladno postavio onaj amblem "stop ribokradji" ,izgleda da i on igra na
kartu savesti drugih ribolovaca kao i gore navedeni ribočuvari u Srbiji  Laughing

(Ne)Savesni ribolovci - Page 3 24xq6gl
Nazad na vrh Ići dole
Mixmaster
MASTER
Mixmaster

PočaljiNaslov: Re: (Ne)Savesni ribolovci   (Ne)Savesni ribolovci - Page 3 EmptyNed 01 Feb 2015, 15:34

Pa naravno da je postavio, jer kod nas takve akcije neretko predvode upravo oni koji prikrivaju svoju stvarnu "savest". U stvarnosti su obični pokvarenjaci i lupeži, a na Internetu su "savesni".

Ja to nisam podržao, iako sam veliki protivnik ribokradica, jer sam u startu znao ko stoji iza toga. Isti oni koji su tobože predvodili tobožnji bojkot kupovine dozvola pre par godina. Naravno, takvima ništa ne uspeva, osim da se poneko od njih ugura na neku funkciju ili iz nekog bolesnog razloga predstavi savesnim i brižnim.

Odavno, to jest već decenijama unazad, mi imamo "savesne" lidere, ali mnogo bi nam bolje bilo da imamo predvodnike sa rezultatima, nego sa toliko razvijenim smislom za zavlačenje na put imaginarne savesti koji nikuda ne vodi.
Nazad na vrh Ići dole
ShoneFly
ShoneFly

PočaljiNaslov: Re: (Ne)Savesni ribolovci   (Ne)Savesni ribolovci - Page 3 EmptyNed 01 Feb 2015, 16:03

Po svemu sudeći je tako ...
Nazad na vrh Ići dole
Mohiko
Guide
Guide
Mohiko

Broj poruka : 550
Godina : 47
Datum upisa : 11.08.2012

PočaljiNaslov: Re: (Ne)Savesni ribolovci   (Ne)Savesni ribolovci - Page 3 EmptyNed 01 Feb 2015, 23:02

Šone da li si primjetio kod dotičnog gospodina na fotografijam da većina riba ima na različitim djelovima tjela rane?
Čak ima fotografiju smuđa kome je pocjepan stomak do pola!
Znaš li kojom tehnikom se to postiže?
U mom kraju svi "legalni" ribolovci koriste tu metodu.Sve po zakonu,pune đžakove!
Nazad na vrh Ići dole
Mixmaster
MASTER
Mixmaster

PočaljiNaslov: Re: (Ne)Savesni ribolovci   (Ne)Savesni ribolovci - Page 3 EmptyNed 01 Feb 2015, 23:50

Lopov na vodi, lopov u policiji, lopov u sudu, lopov u inspekciji, lopov u vladi, lopov ribočuvar... sve su to kolege koje se bave istim zanatom! Laughing Zato prave ribokradice ne samo da neće biti osuđene, nego neće biti ni optužene.

Čak se i naši sportski ribolovci retko sukobljavaju sa ribokradicama. Najradije se po forumima, Facebooku, a ponekad i na vodi "obračunavaju" sa sebi sličnima oko toga da li treba da ponesu neko ribče kući ili da ga ostave (ribokradicama, kome drugom?). Tu se svađamo, psujemo, pretimo...međusobno, dok lopovi kolo vode i vesele se našoj gluposti.

Pa nas još i oderu na cenu dozvole, uvedu bezbroj ograničenja, a posle nam zabrane da pecamo tamo gde ima ribe... i tako dalje. Ovce smo za šišanje... Laughing
Nazad na vrh Ići dole
ShoneFly
ShoneFly

PočaljiNaslov: Re: (Ne)Savesni ribolovci   (Ne)Savesni ribolovci - Page 3 EmptyPon 02 Feb 2015, 06:48

Tommy pa znam otprilike ,pretpostavljam sa može biti da je grebanjem ,mada može i da je čovek pre koristio kuku da izvuče ribu u čamac
,to možemo samo da špekulišemo i da nagadjamo .Mislim da teško da je bucove uspeo da zagrebe ..stvarno ne znam ,za soma i za
smudja sam čuo pošto su ribe dna  ,za bucove ne ..Grebanje recimo ovde na Tamišu je popularno samo u zimsko doba kada je sva riba
u tkzv zimovnicima ,leti ne .

Jedino što ne moramo da nagadjamo je da na pojedinim fotografijama
se vide ulovi koji su daleko iznad onoga što je zakon propisao
da sme jedan ribolovac da ponese sa vode ..

Recimo kao što je ova

(Ne)Savesni ribolovci - Page 3 2h6rjo2

Bog te mazo ,ovaj čovek više uhvati na štap i odnese sa vode ,nego ribari sa mrežom ..
U najmanju ruku bi mu trebalo naplatiti dozvolu za privredni ribolov .

Poslednji izmenio ShoneFly dana Pon 02 Feb 2015, 07:36, izmenjeno ukupno 1 puta
Nazad na vrh Ići dole
ShoneFly
ShoneFly

PočaljiNaslov: Re: (Ne)Savesni ribolovci   (Ne)Savesni ribolovci - Page 3 EmptyPon 02 Feb 2015, 07:21

Što se tiče teme nesavesnosti u ribolovu ,recimo ovaj drugi čovek je otišao u skroz drugu krajnost
verovatno da bi provocirao ovog prethodnog ,pa mu je postavio na profil video klip kako
pušta nazad smudja od 10 kg . Mislim sve je to lepo ,razumem i njegov motiv  ,pretpostavljam plemenite prirode
i stvarno retko da ima koji ribolovac u Srbiji koji bi uradio isto ,medjutim ovaj smudj sa klipa će da crkne pošto se
vidi da podosta krvari iz škrga .Smudj je inače jako osetljiva riba ,neretko ugine pri samom izlačenju iz vode pri
negloj promeni pritiska .

video link -> https://www.facebook.com/video.php?v=531095410364931&pnref=story
Nazad na vrh Ići dole
Mixmaster
MASTER
Mixmaster

PočaljiNaslov: Re: (Ne)Savesni ribolovci   (Ne)Savesni ribolovci - Page 3 EmptyPon 02 Feb 2015, 09:23

Mrzim ovo što je ovaj varaličar uradio, ali neće ovaj da povadi bucove. Poznajem puno ovakvih varaličara.

Varaličar će naloviti puno bucova u prebogatoj reci, ali veliki procenat riba koje dođu u kontakt sa njegovom varalicom neće je uzeti. Bucov koji otkrije da mu neko svakodnevno baca varalice u vir postaje gotovo neuhvatljiv.

U sportskom ribolovu ne postoji "baci-vadi" kao kod mrežaroša ili dinamitaša.

U blizini Niša, na Južnoj Moravi, ima jedan veliki vir u kome se jasno vidi na hiljade krupnih bucova ispod same površine. Varaličari su izludeli zbog toga i svakodnevno na desetine njih preorava taj vir uzduž i popreko, besomučno vrteći svoje raznorazne naprave preko njih. I ja se tu šunjam, privučen tim babarogama, ali nikada nisam video da je ijedan varaličar uspeo da ulovi ijednog od tih bucova! Nekad (davno) je neko napravio par ovakvih masakara, a sada im je rezultat "0". Te ribe su naučile šta je varalica i biće izlovljene tek kad neki dinamitaš postavi mine na svakih 20m tog 500m dugačkog vira. Stalno se izbacuju, pucaju, plaše prisutne ribolovce ( Laughing ) ali pametniji ribolovci su prestali i da im zabacuju. Zadovoljavaju se gledanjem ovih moravskih delfina, iako bi većina njih rado napravila masakr, samo kad bi mogla.

P.S.
Ti bucovi dobro znaju i šta je strimer. Zato je "zli čiča" počeo da ih kove na bambulu.  Laughing  Strimere možeš da bacaš godinu dana, ako uhvatiš jednog, majstor si.
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content

PočaljiNaslov: Re: (Ne)Savesni ribolovci   (Ne)Savesni ribolovci - Page 3 Empty

Nazad na vrh Ići dole

(Ne)Savesni ribolovci
Nazad na vrh 
Strana 3 od 4Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeći
 Similar topics
-
» "Kolege" ribolovci !
» Pijani ribolovci