Broj poruka : 579 Godina : 47 Lokacija : Kolasin, Montenegro Datum upisa : 30.10.2014
Naslov: Mušičarenje mladice - Video zapisi Pet 08 Maj 2015, 18:16
Mušičarenje mladice - Video zapisi
Neka ovo bude mjesto za video zapise kojima smo ovjekovjecili susrete sa kraljicom bukova.
Iako donji tekst nema veze sa temom, ostavicu ga da bi par postova ispod imalo smisla.
Za mene je ciljno lovljenje mlade zavrseno, obzirom da sam sa vama "dijelio" kreacije, red je i da kazem par utisaka.Ciljno sam na mladicu poceo od novembra prosle godine, kad sam kompletirao alat.Izasao sam na Taru 10-ak puta i imao par spadanja sitnih riba, do 2kg. Ovo je razumljivo jer su do skoro mladicu tamanili na zive mamce. U Plav sam otisao 5 puta, tako se potrefilo ovaj put. Jednom, nikakva riba nije radila, a iz 4 preostala izlaska sam imao 5 riba na stapu (tri su spale) i jedno pracenje ribe od preko metra.
Meni se ispostavilo da je tonuca glava (struna) i neotezan (veoma malo otezan) strimer dobitna kombinacija. Lako se baca,lako dostize zeljenu dubinu, i mnogo ljepse radi u vodi nego veoma otezani strimeri.
Svoj lov mladice u plavu sam penzionerski koncetrisao izmedju "golova" i "dalekovoda" sto je jedan od losijih terena za mladu,no i pored toga sam imao desavanja cak i u podne po najvecem suncu.
Adekvatna prezentacija i primamljiv strimer ce isprovocirati manje primjerke po bilo kakvom vremenu. Dje je ima nije je neka misterija uloviti, jos ako imate varalicarskog iskustva.....
Takodje mislim da strimer moze biti samo premali, nikako preveliki. Slabo sam forsirao crne i bijele strimere, reko da probam nesto drugo....i radi
Sto se pribora tice, riba se moze izvaditi svakavim priborom,ali mlada je nepredvidiva i neozbiljno je ici na krupniju ribu slabijim klasama. Meni je DH primamljiviji, iako tandaram jos uvjek.
Na kraju malo sirovog nabacanog materijala preporucujem 1080p. Isto mjesto,razlicite ribe i razlicito vrijeme.
ps. izvinjavam se svima koje sam bez pitanja pustio u etar.
Poslednji put izmenio Stars Member dana Sub 09 Maj 2015, 18:50, izmenio ukupno 2 puta
NMilanovic Guide
Broj poruka : 2245 Godina : 45 Lokacija : Sve redje uz vodu.. Datum upisa : 13.04.2011
Naslov: Re: Mušičarenje mladice - Video zapisi Pet 08 Maj 2015, 20:07
Lepa prica!!
Mixmaster MASTER
Broj poruka : 10000 Godina : 55 Lokacija : Niš Datum upisa : 05.08.2008
Naslov: Mušičarenje mladice - VIDEO Pet 08 Maj 2015, 21:31
Sa zadovoljstvom odgledah video i pročitah propratni tekst. Zahvaljujem Stars Memberu što je nesebično podelio svoja mladičarska iskustva sa nama.
Stars Member Guide
Broj poruka : 579 Godina : 47 Lokacija : Kolasin, Montenegro Datum upisa : 30.10.2014
Naslov: Re: Mušičarenje mladice - Video zapisi Ned 10 Maj 2015, 13:26
Hvala na pohvalama.
Mix, mislim da forum sluzi da bi lakse naucili, tako da nema na cemu da se zahvaljujes. Drago mi je da sam nekom pomogao, bas kao sto ste i vi pomogli meni mnogo puta.
:ziveli :
Ersin Visitor
Broj poruka : 318 Lokacija : Munchen - Deutschland Datum upisa : 16.05.2009
Naslov: Re: Mušičarenje mladice - Video zapisi Ned 10 Maj 2015, 16:08
Ja ne mogu da vidim video
Murino Admin
Broj poruka : 31734 Datum upisa : 26.04.2008
Naslov: Re: Mušičarenje mladice - Video zapisi Ned 10 Maj 2015, 16:18
Nešto je do tebe Ersine . Provjeri da li i dr. video sadržaje na forumu možeš da vidiš ili ne !
Sasaman Visitor
Broj poruka : 263 Godina : 33 Lokacija : Kolašin Datum upisa : 19.08.2013
Naslov: Re: Mušičarenje mladice - Video zapisi Ned 10 Maj 2015, 18:19
To Saki... Ko zna-zna.
Mixmaster MASTER
Naslov: Re: Mušičarenje mladice - Video zapisi Ned 03 Jan 2016, 17:17
Mnogo se zamlaćujem dok vadim ribe
Big Bad Wolf Visitor
Broj poruka : 369 Godina : 54 Lokacija : Nis Datum upisa : 18.04.2012
Naslov: Re: Mušičarenje mladice - Video zapisi Ned 03 Jan 2016, 22:24
Na stranu to sto se zamlacujes, nego zamalo da pobegne.
Stars Member Guide
Naslov: Re: Mušičarenje mladice - Video zapisi Pon 04 Jan 2016, 12:25
Odlicno osvjezavanje teme.
Odlicna riba Mix, samo moram prokomentarisati da je pribor neozbiljan. Nije poso oce li se skinuti ili nece, nego je zamaranje i za nju i za tebe smaranje....a za nju moze biti smrtno smaranje.
Da si je bocnuo na onaj switch..e to bi bila pjesma i mnogo atraktivniji snimak.
Mixmaster MASTER
Naslov: Re: Mušičarenje mladice - Video zapisi Pon 04 Jan 2016, 14:00
Štap Saltwater #6 taman je za mladice do 5kg. Ova je to premašila za par kilograma, ali ništa strašno, dešava se. Po mom mišljenju bolje je koristiti pribor čija je snaga prilagođena ribama koje se mogu očekivati, nego prejake alate čija je upotreba manje prijatna i efikasna. Borba nije bila preduga. Kraća je od 10', a ništa manje ne bi ni bilo zabavno sa jednom mladicom. Nije to lipljenče, pa da je vadim 5'. Uzgred, borba bi bila kraća, ali morao sam u nju da uklopim i razgovor sa gledaocima, samim sobom i mladicom. Treba čovek i da se slatko ispriča kad ga već snimaju.