Broj poruka : 5216 Godina : 39 Lokacija : Sjenica Datum upisa : 09.02.2009
Naslov: Re: Mušičarenje bucova Ned 02 Okt 2016, 22:41
Bravo momci. I ja sam se juce malo vrteo oko Zapadne Morave u Kraljevu. Bucov nigde nije bio aktivan, ni varalicari ga nisu dobijali. Pred mrak je poceo da lupa ali na pola Morave gde ne postoji sansa da mu se zabaci. Obisao sam malo veci deo rijeke i mrvilo, nigde da pojuri.
Ivants Visitor
Broj poruka : 209 Godina : 51 Lokacija : Trstenik Datum upisa : 13.02.2009
E, pa, neće svake godine "miholjsko leto". Ja pamtim sezone kada sam u ovo vreme gazio Moravu u patikama, a sad imamo januarske temperature, mrko nebo i napumpane reke.
Ivants Visitor
Broj poruka : 209 Godina : 51 Lokacija : Trstenik Datum upisa : 13.02.2009
Bila je (ako je prošla, nije to baš sigurno) čudna sezona, mada sam se ja ipak napecao bucova. Nije mi bila najbolja bucovska sezona u životu, ali bilo je dovoljno ovakvih "munja":
Nisam baš imao mnogo vremena od silnih pastrmki, lipljena i poneke mladice, ali ipak sam se zadovoljio i u lovu našeg "baby-tarpona", neprevaziđenog top-water predatora; najbrže i najeksplozivnije ribe koja naseljava naše vode.
I jedan-jedini uspešan dan u mušičarenju ove ribe dovoljan je za ceo život, a kamoli par desetina godišnje. Ne treba biti neskroman...
NMilanovic Guide
Broj poruka : 2245 Godina : 45 Lokacija : Sve redje uz vodu.. Datum upisa : 13.04.2011
Ja jos nisam stigo ni da zabacim u Moravu... kraj! Bem ti i zivot i obaveze .. moracu ovih dana neku stukicu da isceprkam ako nadjem vreme, bar da se odjavim!!
Dzordz Fly fisherman
Broj poruka : 37 Godina : 59 Lokacija : jagodina Datum upisa : 23.07.2016