| Sedla i skalpovi - praktična upotreba | |
|
+5Sasa D Ivica R. Sasats Madjoni Saležupa 9 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
Saležupa Guide
Broj poruka : 2198 Godina : 53 Lokacija : Aleksandrovac - Župa Datum upisa : 05.05.2008
| Naslov: Sedla i skalpovi - praktična upotreba Pon 02 Feb 2009, 20:53 | |
| Na tržištu materijala za izradu mušica sedla i skalpova ima mnogo.Najjeftiniji su indijski skalpovi 3-5 evra, ali imaju široku upotrebu-za repove,tela,nožice,krila. Na slici su samo neke boje iz široke palete boja... | |
|
| |
Saležupa Guide
Broj poruka : 2198 Godina : 53 Lokacija : Aleksandrovac - Župa Datum upisa : 05.05.2008
| Naslov: Re: Sedla i skalpovi - praktična upotreba Pon 02 Feb 2009, 20:57 | |
| Pera iz sedla genetski dobijenih petlova,najveću upotrebu imaju za nožice mušica ili palmerovanje.U zavisnosti od kvaliteta (i cene) koriste se za razne veličine udica.Na slici je par komada,za koje sam smatrao da su mi najjneophodnija | |
|
| |
Saležupa Guide
| Naslov: Re: Sedla i skalpovi - praktična upotreba Uto 03 Feb 2009, 19:47 | |
| Evo jedne suve mušice,bez koje ne idem na pastrmku. Od materijala je potrebno sledeće: -udica 12 ili 14,klasična za suve mušice -dva pera iz indijskog skalpa petla boje bakra -dva CDC pera-boje bele,drap,krem ili boje peska -METZ pero microbarb Zatim,isperke pera iz skalpa petla,skratimo na oko 3mm,sa obe strane | |
|
| |
Saležupa Guide
| Naslov: Re: Sedla i skalpovi - praktična upotreba Uto 03 Feb 2009, 19:52 | |
| Na udicu postavimo oba pera i namotamo prema okcu Preko krajeva pera,pređemo nekoliko puta koncem i postavimo CDC pera Na kraju vežemo nožice,završni čvor i mušica je spremna | |
|
| |
Madjoni Moderator
Broj poruka : 9731 Lokacija : Nikšić Datum upisa : 14.10.2008
| |
| |
Saležupa Guide
| Naslov: Re: Sedla i skalpovi - praktična upotreba Uto 03 Feb 2009, 20:04 | |
| Iskusniji vezači bi ovde trebali da postave imitacije koje se lako vezuju,koje će početnicima olakšati prve korake u vezivanju. Ovim sam želeo da započnem temu,koje je neiscrpna
PS.Ova kombinacija boja je izuzetno lovna na Rasini i Jošanici,kao i na Gradcu,Rzavu,Đetinji jer je isprobana i "radi" | |
|
| |
Sasats INSTRUKTOR
Broj poruka : 4279 Godina : 51 Lokacija : Trstenik Datum upisa : 04.01.2009
| Naslov: Re: Sedla i skalpovi - praktična upotreba Uto 03 Feb 2009, 20:32 | |
| Sale, ovu prostu a dobru muvu si mi letos pokazao na Rasini. Probao sam je i mogu reci da je pastrmke mnogo vole | |
|
| |
Saležupa Guide
| Naslov: Re: Sedla i skalpovi - praktična upotreba Sre 04 Feb 2009, 22:13 | |
| Badljica ili (h)oroz, kako je već zovu, laka za izradu, a izuzetno lovna mušica. Ovde može da se doda i CDC, po volji. Kod izrade ove mušice, obzirom na to da su sva pera petla usled stajanja, suva, ima jedna mala caka-samu badrljicu treba malo pokvasiti, odnosno treba da ima vlagu kada se mota oko udice,da ne dođe do pucanja. Po završetku izrade, mušicu prelakirati ili premazati Softexom, radi trajnosti | |
|
| |
Ivica R. Guide
Broj poruka : 1381 Godina : 40 Lokacija : Kolašin Datum upisa : 24.06.2008
| Naslov: Re: Sedla i skalpovi - praktična upotreba Čet 05 Feb 2009, 00:34 | |
| - Saležupa ::
- Evo jedne suve mušice,bez koje ne idem na pastrmku.
Od materijala je potrebno sledeće: -udica 12 ili 14,klasična za suve mušice -dva pera iz indijskog skalpa petla boje bakra -dva CDC pera-boje bele,drap,krem ili boje peska -METZ pero microbarb Sale ja sa ovim lovim lipljana na Tari i to veoma uspjesno,bolje nego pastrmka.Snimio sam je kod Bogija kada je dolazio i mnogo mi se svidjela i stalno je koristim,odlicna je nema price.Velicina 16 ili 18. | |
|
| |
Sasa D INSTRUKTOR
Broj poruka : 5296 Godina : 46 Lokacija : Brčko-Andrijevica Datum upisa : 07.02.2009
| Naslov: Re: Sedla i skalpovi - praktična upotreba Ned 22 Mar 2009, 12:02 | |
| Evo ja skalpirah jednog pijetla iz Andrijevice,a kao da je rodjak onome iz Liona! Prosudite sami... | |
|
| |
DonCarleone Visitor
Broj poruka : 195 Godina : 46 Lokacija : Švajcarska Datum upisa : 08.12.2008
| Naslov: Re: Sedla i skalpovi - praktična upotreba Ned 22 Mar 2009, 12:11 | |
- Pera iz sedla genetski dobijenih petlova,najveću upotrebu imaju za nožice mušica ili palmerovanje.U zavisnosti od kvaliteta (i cene) koriste se za razne veličine udica.Na slici je par komada,za koje sam smatrao da su mi najjneophodnija
DA li bi mogao malko preciznije da opises sedla. Jer koliko sam ja shvatio uglavnom su pera za udice velicine 10 do 14. Kupio sam jedanm Metz-ov skalp #1 i mogu ti reci da stvarno kolicinski je neverovatan ali i da velicine koje pokriva idu i daleko ispod 20. | |
|
| |
Renafly Guide
Broj poruka : 1568 Lokacija : Prijedor Datum upisa : 05.12.2008
| Naslov: Re: Sedla i skalpovi - praktična upotreba Ned 22 Mar 2009, 13:44 | |
| | |
|
| |
Saležupa Guide
| Naslov: Re: Sedla i skalpovi - praktična upotreba Ned 22 Mar 2009, 15:52 | |
| Druže,do sada nisam vezivao sa repom,a može da se proba.Zašto da ne.Što se lovnosti tiče,odlična,i to je možda blaga reč | |
|
| |
Trn Visitor
Broj poruka : 165 Godina : 34 Lokacija : Čačak Datum upisa : 21.01.2009
| Naslov: Re: Sedla i skalpovi - praktična upotreba Ned 22 Mar 2009, 20:30 | |
- Pera iz sedla genetski dobijenih petlova,najveću upotrebu imaju za nožice mušica ili palmerovanje.U zavisnosti od kvaliteta (i cene) koriste se za razne veličine udica.Na slici je par komada,za koje sam smatrao da su mi najjneophodnija
Cini mi se da se nazire cena 2300 din, pa ako Sale moze da potvrdi. Video sam ove skalpove i imam nameru da ih kupim. Jesu li OK za palmerovanje i nozice, jer bi mi za to sluzile | |
|
| |
Sasa D INSTRUKTOR
Broj poruka : 5296 Godina : 46 Lokacija : Brčko-Andrijevica Datum upisa : 07.02.2009
| Naslov: Re: Sedla i skalpovi - praktična upotreba Ned 22 Mar 2009, 21:57 | |
| - Sasa D ::
- Evo ja skalpirah jednog pijetla iz Andrijevice,a kao da je rodjak onome iz Liona!
Prosudite sami...
Evo i oroza od ovog mog skalpa.Jedino su grudi od pauna... [img][img=https://2img.net/r/ihimizer/img111/2108/dscn0707.th.jpg][/img] | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Sedla i skalpovi - praktična upotreba | |
| |
|
| |
| Sedla i skalpovi - praktična upotreba | |
|