Musicarenje.net
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Musicarenje.net

Fly Fishing

Portal*PrijemTražiLatest imagesRegistruj sePristupi

Mušičarenje klena mokrim mušicama

Ići dole 
+18
Silvio
Marushani
Gegula
NemaNja95
NMilanovic
Raka Hardy
Tomos rider
Dragan Tasic
Cicvara
Darko
Oholi
Masic
Mixmaster
Ivants
Trn
Sasa D
Madjoni
Sasats
22 posters
Idi na stranu : 1, 2, 3, 4  Sledeći
AutorPoruka
Sasats
INSTRUKTOR
INSTRUKTOR
Sasats

Broj poruka : 4279
Godina : 51
Datum upisa : 04.01.2009

Mušičarenje klena mokrim mušicama Empty
PočaljiNaslov: Mušičarenje klena mokrim mušicama   Mušičarenje klena mokrim mušicama EmptySub 21 Mar 2009, 21:42

Moj omiljeni način lova ove ribe. Nije atraktivno kao na suvu, ali kad klen zategne kanap i oseti se udarac na štapu , nije ništa lošiji osećaj.
Broj ulovljenih riba je manji ali su u proseku krupnije, najbolja mesta su dubine do jednog metra umerene brzine toka , iako i u dubljoj ili
plićoj vodi moze da da odlicne rezultate.potrebno je iskustvo da se locira ova riba ,jer u toku dana cesto menja mesto . Obično voli da ima
vodene vegetacije kojom se hrani i koja mu pruža zaklon. Nekada bolje rezultate daje slobodna vožnja,a nekada voli da mu se zaustavi musica.
Od mušica dobre su sve varijante pauna sa crvenim repom ili bez, crno telo od grublje vune, crveno ,bordo, zeleno, žuto....
(mora da se experementise , zna da bude probirljiv ) noge braon ,crna i meni omiljene od vrata fazana...

Početkom sezone muve sa zlatnom perlom, a kasnije lakše koje plivaju pri površini...
Uglavnom su to musice koje asociraju na kopnene insekte .

Nisam imao posebnih rezultata na mušice za pastrmku (zečije uvo , fazanov rep....) pa me zanima da li je neko od vas lovio na njih i kako??

Evo jedan predlog muve koja uvek lovi, a uz to je veoma jednostavna. Najbolje je kad je baš čupava, tada je radije uzima ...

udica......................10
telo .......................crna vuna (grublja)
noge i krila..............crni petao

Mušičarenje klena mokrim mušicama Picture0031resize

Poslednji izmenio Sasats dana Sub 21 Mar 2009, 23:33, izmenjeno ukupno 1 puta
Nazad na vrh Ići dole
Sasats
INSTRUKTOR
INSTRUKTOR
Sasats

PočaljiNaslov: Re: Mušičarenje klena mokrim mušicama   Mušičarenje klena mokrim mušicama EmptySub 21 Mar 2009, 23:46

Nemam nesto slika sa Morave, ali kad počne sezona od juna biće sigurno
Evo jedno mesto idealno za musicarenje klena.
Ispod brzaka voda se podubljuje i pravi kanal u kojem leže krupni klenovi.
Problem sa Moravom je što ne može da se ide uzvodno zbog velicine reke i nije
svako mesto pristupacno sa najbolje strane.pa postoje opasnost da se klenovi poplaše...

Mušičarenje klena mokrim mušicama Morava
Nazad na vrh Ići dole
Madjoni
Moderator
Moderator
Madjoni

Broj poruka : 9731
Datum upisa : 14.10.2008

PočaljiNaslov: Re: Mušičarenje klena mokrim mušicama   Mušičarenje klena mokrim mušicama EmptyNed 22 Mar 2009, 00:42

Može li da se gazi rijeka ovim sprudom?
Nazad na vrh Ići dole
http://www.flyfishingprimus.me/
Sasats
INSTRUKTOR
INSTRUKTOR
Sasats

PočaljiNaslov: Re: Mušičarenje klena mokrim mušicama   Mušičarenje klena mokrim mušicama EmptyNed 22 Mar 2009, 01:13

Madjoni ::
Može li da se gazi rijeka ovim sprudom?

Najbolje ces videti sa slike. Ja sam ovaj desno, ovde gde bacam dubina je do metra, a voda ja malo brza .
Idealno za mokre muve, na ovakvim mestima nerado se dize na suvu, a i tesko je zauzeti dobar polozaj
da se suva pravilno proveze.po vrucini riba se koncetrise na takvim mestima na Moravi...

Mušičarenje klena mokrim mušicama Morava1
Nazad na vrh Ići dole
Madjoni
Moderator
Moderator
Madjoni

PočaljiNaslov: Re: Mušičarenje klena mokrim mušicama   Mušičarenje klena mokrim mušicama EmptyNed 22 Mar 2009, 02:24

Uf kolika je ovo rijekaaaa skocko

Ali bar ti ne smeta obala da bacaš.........meni je interesantna ova pozicija krajnje lijevo pa zabacaji ispod vrba Shocked
Nazad na vrh Ići dole
Sasa D
INSTRUKTOR
INSTRUKTOR
Sasa D

Broj poruka : 5296
Godina : 46
Datum upisa : 07.02.2009

PočaljiNaslov: Re: Mušičarenje klena mokrim mušicama   Mušičarenje klena mokrim mušicama EmptyNed 22 Mar 2009, 10:57

Lijepa mjesta za pecanje.
Jel obavezna crvena majca na Moravi?
ha ha ha ha
Nazad na vrh Ići dole
Sasats
INSTRUKTOR
INSTRUKTOR
Sasats

PočaljiNaslov: Re: Mušičarenje klena mokrim mušicama   Mušičarenje klena mokrim mušicama EmptyPon 23 Mar 2009, 18:58

Sale,

Kao sto znaš klen voli crveno, pa je poželjna majica. Gaće crvene nisu preporucljive jer zna da ujede ha ha ha ha

Madjoni,

Odmah se vidi oko iskusnog mušičara. cestitam zagledao si odlicno mesto dobar post samo to je dosta duboko(preko glave)pa i muva mora
biti teza.takva mesta kriju kapitalne klenove,i tu ako udari nije sitan.zbog takvih terena i nameravam da pocnem sa strimerima jer je cak i
otezanu muvu tesko spustiti na dno zbog brze vode.jedan predlog za takav teren.veoma poznata muva , sa jednom izmenom.....noge....vrat
fazana...to je provalio moj drug. Meka pera zelenkaste boje, po nama veoma poboljšavaju lovnost ove muve ...

Mušičarenje klena mokrim mušicama Picture0351resize

A evo i slike materijala za one koji neznaju (a sumnjam da ima takvih) o cemu se radi

Mušičarenje klena mokrim mušicama Picture352resize
Nazad na vrh Ići dole
Trn
Visitor
Trn

Broj poruka : 165
Godina : 34
Datum upisa : 21.01.2009

PočaljiNaslov: Re: Mušičarenje klena mokrim mušicama   Mušičarenje klena mokrim mušicama EmptyPon 23 Mar 2009, 19:07

Sasats samo pisi... Da ucim, kako da ga lovim
Nazad na vrh Ići dole
Sasats
INSTRUKTOR
INSTRUKTOR
Sasats

PočaljiNaslov: Re: Mušičarenje klena mokrim mušicama   Mušičarenje klena mokrim mušicama EmptyPon 23 Mar 2009, 19:11

Druže ,

Ako imaš bilo kakvog iskustva na mokre muve slobodno pisi.Nisam ni ja neki majstor i ja se stalno ucim.
Kad god sam pomislio da sam provalio klena , sledeći dan nisam upecao nista Ufffff

Poslednji izmenio Sasats dana Pon 23 Mar 2009, 19:22, izmenjeno ukupno 1 puta
Nazad na vrh Ići dole
Trn
Visitor
Trn

Broj poruka : 165
Godina : 34
Datum upisa : 21.01.2009

PočaljiNaslov: Re: Mušičarenje klena mokrim mušicama   Mušičarenje klena mokrim mušicama EmptyPon 23 Mar 2009, 19:20

Na muvu sam ga pecao samo jednu sezonu pomalo.Tako da o lovu klena muvom nemam sta da pisem, ali znam neke njegove karakteristike.
Nazad na vrh Ići dole
Madjoni
Moderator
Moderator
Madjoni

PočaljiNaslov: Re: Mušičarenje klena mokrim mušicama   Mušičarenje klena mokrim mušicama EmptyUto 24 Mar 2009, 02:08

Sasats ::

Kad god sam pomislio da sam provalio klena , sledeći dan nisam upecao nista Ufffff
Ovo ti dođe maltene pravilo za lipljena Placko
Nazad na vrh Ići dole
Ivants
Visitor
Ivants

Broj poruka : 209
Datum upisa : 13.02.2009

PočaljiNaslov: Re: Mušičarenje klena mokrim mušicama   Mušičarenje klena mokrim mušicama EmptyČet 16 Apr 2009, 22:46

Moram da dodam par stvari, pošto Saša i ja vrlo često pecamo zajedno, a reč je o nekoliko mušica koje su po mom iskustvu vrlo lovne bez obzira
na period u godini. Obavezne mušice u svakodnevnom ribolovu treba da budu zulu, običan i kraljevski kočijaš.
Kad sa bilo kojom drugom ništa ne uradiš staviš jednu od pomenutih i ako i dalje se nista ne dešava slobodno idi kući.
Još jedna stvar ako na jednom terenu danas prodjes odlično i ako sutra doješ ponovo neuspeh je zagarantovan.
Na isti teren dodji tek za nedelju dana i imaćeš sličnih rezultata.
Nazad na vrh Ići dole
Mixmaster
MASTER
Mixmaster

Broj poruka : 10000
Godina : 55
Datum upisa : 05.08.2008

PočaljiNaslov: Re: Mušičarenje klena mokrim mušicama   Mušičarenje klena mokrim mušicama EmptyPet 17 Apr 2009, 10:40

Ja sam prvih nekoliko godina svog mušičarskog staža koristio mokre muve u lovu klenova i tehniku koja je danas poznata kao wetfly swing.
Pretpostavljam da je to tehnika koju koriste momci sa Zapadne Morave. Gotovo dve decenije nisam to radio, ali sam u novije vreme počeo opet
da se zabavljam tako loveći nišavske pastrmke. Naravno, često sam dobijao klenove, pa me opet zainteresovao ciljani lov klena ovom metodom.
Iako na suvu muvu ulovim 3 x više klenova (takođe pristojnih), to mi je malo dosadilo, pa me ovaj "retro" fazon osvežava. Mislim da ću ove
godine dosta vremena posvetiti mušičarenju klenova mokrim muvama i nimfama.

Evo jednog lepog klena iz srednjeg toka Nišave, koji mi je umalo izbio štap iz ruke kada je zgrabio mokru muvu u brzaku.

Mušičarenje klena mokrim mušicama Chubohthewetfly
Nazad na vrh Ići dole
Masic
Champion Fly Tying Competition 'Musicarenje.net 2013'
Champion Fly Tying Competition 'Musicarenje.net 2013'
Masic

Broj poruka : 987
Datum upisa : 04.05.2008

PočaljiNaslov: Re: Mušičarenje klena mokrim mušicama   Mušičarenje klena mokrim mušicama EmptyPet 17 Apr 2009, 11:50

Koja mokra muva je bila u pitanju Mix.?
sampion 1 sampion 1
Nazad na vrh Ići dole
http://www.vestackemusice.com
Madjoni
Moderator
Moderator
Madjoni

PočaljiNaslov: Re: Mušičarenje klena mokrim mušicama   Mušičarenje klena mokrim mušicama EmptyPet 17 Apr 2009, 13:17

wetfly swing????? scratch scratch scratch scratch help 1
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content

PočaljiNaslov: Re: Mušičarenje klena mokrim mušicama   Mušičarenje klena mokrim mušicama Empty

Nazad na vrh Ići dole

Mušičarenje klena mokrim mušicama
Nazad na vrh 
Strana 1 od 4Idi na stranu : 1, 2, 3, 4  Sledeći
 Similar topics
-

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Musicarenje.net :: FLY FISHING :: Mušičarenje klena-
Skoči na: