Musicarenje.net
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Musicarenje.net

Fly Fishing

Portal*PrijemTražiLatest imagesRegistruj sePristupi

Mušičarenje klena mokrim mušicama

Ići dole 
+18
Silvio
Marushani
Gegula
NemaNja95
NMilanovic
Raka Hardy
Tomos rider
Dragan Tasic
Cicvara
Darko
Oholi
Masic
Mixmaster
Ivants
Trn
Sasa D
Madjoni
Sasats
22 posters
Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeći
AutorPoruka
Oholi
Guide
Guide
Oholi

Broj poruka : 2071
Godina : 42
Datum upisa : 13.12.2008

Mušičarenje klena mokrim mušicama - Page 2 Empty
PočaljiNaslov: Re: Mušičarenje klena mokrim mušicama   Mušičarenje klena mokrim mušicama - Page 2 EmptyPet 17 Apr 2009, 17:36

Zabaciš muvu, mokru, dal malo koso nizvodno i drziš u mestu, voda zanosi muvu, sistem je zategnut, udarac se provali bez greške....

Mislim da sam dobro objasnio ...
Nazad na vrh Ići dole
Darko
Visitor
Darko

Broj poruka : 209
Godina : 45
Datum upisa : 14.12.2008

PočaljiNaslov: Re: Mušičarenje klena mokrim mušicama   Mušičarenje klena mokrim mušicama - Page 2 EmptyPet 17 Apr 2009, 20:26

Oholi ::
Zabaciš muvu, mokru, dal malo koso nizvodno i drziš u mestu, voda zanosi muvu, sistem je zategnut, udarac se provali bez greške....

Mislim da sam dobro objasnio ...

Nikada nisam mušičario sa mokrom muvom, zanima me da li muvu povlačiš polako ka sebi ili...nešto kao sa varalicom?
Nazad na vrh Ići dole
Oholi
Guide
Guide
Oholi

PočaljiNaslov: Re: Mušičarenje klena mokrim mušicama   Mušičarenje klena mokrim mušicama - Page 2 EmptyPet 17 Apr 2009, 20:37

Ja sam pecao ovako na početku karijere, dugo nisam koristio ovaj sistem, povlačenje može ali ne mora, ako povlačiš radi to relativno sporo,
jer su i stvorenjca koja imitiramo uglavnom spora. Ako možeš nabavi od Olivera Edvardsa neki video sa mokrim muvama, u jednom opisuje lov njima.

U principu ovo treba da nadješ. Oko 5og minuta ti je swing, and you'll catch only stupid fish he,he,he

Nadam se da ti je jasnije ...
Nazad na vrh Ići dole
Darko
Visitor
Darko

Broj poruka : 209
Godina : 45
Datum upisa : 14.12.2008

PočaljiNaslov: Re: Mušičarenje klena mokrim mušicama   Mušičarenje klena mokrim mušicama - Page 2 EmptyPet 17 Apr 2009, 20:45

dobar post
Dobar video , sve je jasno,hvala!
Nazad na vrh Ići dole
Oholi
Guide
Guide
Oholi

PočaljiNaslov: Re: Mušičarenje klena mokrim mušicama   Mušičarenje klena mokrim mušicama - Page 2 EmptySub 02 Maj 2009, 21:14

U Čačku na nimfe nisam nešto dobro prolazio, uglavnom jer je voda neuporedivo manja nego u Trsteniku, zatravljanije je... mrzelo me i da
eksperimentišem... ali jednog februara,jos pre bombardovanja sam primetio da klen kupi suvu, bilo mi cudno pa sam vezao nimfu sa telom
od pauna i jednom zlatnom perlom, bez repa i nogica. Pojma nemam kako sam detektovao udarce, kontrirao sam onako, refleksno, i lovio
porcijaše kojima su usta bila prepuna trave.

A pre par godina sam recio lovio klena na zečije uvo sa perlom "praveći osmice" u mirnjoj vodi udarci su kao na strimera, mirna voda i monotono
pecanje me uspavaju, a klen kad lupi pretrnem od straha ha ha ha ha
Nazad na vrh Ići dole
Sasats
INSTRUKTOR
INSTRUKTOR
Sasats

Broj poruka : 4279
Godina : 51
Datum upisa : 04.01.2009

PočaljiNaslov: Re: Mušičarenje klena mokrim mušicama   Mušičarenje klena mokrim mušicama - Page 2 EmptySub 02 Maj 2009, 21:56

Zamisli mesto.....obala visoka do 2 m, obrasla vrbom, pored obale dubina oko 1.5 m, voda malo brza....na primer prebrza za plovak od 5g.od obale na
jedno 10 m prelazi u plitko ...sto se kaze do j..a. i malo je sporija voda. do polovine morave izlazi na dubinu oko 20cm...i tako duzine oko 300m.gore
udješ u reku i nema izlaz do jednog brzaka oko 300.m nizvodno....sav klen se nabije u tu dubinu pored obale.i nece da se dize na suve ili bar meni to
nije uspelo. Ja onda udjem u reku zagazim negde na 15 -18 m od obale i nakačim nimfu sa zlatnom glavom, bacam sasvim pravo ili vrlo malo uz vodu.
Ne zatežem kanap jer se onda muva odmah podigne na površinu .....pustam da prirodno ide.....udarac detektujem kao naglo pomeranje vrha kanapa.
Nekad to bude sasvim malo pa je teško da se primeti. U brzoj vodi je lakse jer svako zaustavljanje muve rezultuje veće pomeranje vrha kanapa
(slicno kao kod nimfarenja pastrmke) Nekad kad udari zategne kanap pa se oseti udarac na stapu.
Ako se ništa ne dešava ponekad malo zadržim muvu....zna da pomogne....ako ni to ne pomogne onda odem kući
ha ha ha ha
Nadam se da sam uspeo da ti dočaram jednu od situacija...
Nazad na vrh Ići dole
Oholi
Guide
Guide
Oholi

PočaljiNaslov: Re: Mušičarenje klena mokrim mušicama   Mušičarenje klena mokrim mušicama - Page 2 EmptyNed 03 Maj 2009, 16:19

Dosta jasnije, ja volim takva mesta, na njima sam dobio prve klenove u zivotu
Nazad na vrh Ići dole
Sasats
INSTRUKTOR
INSTRUKTOR
Sasats

PočaljiNaslov: Re: Mušičarenje klena mokrim mušicama   Mušičarenje klena mokrim mušicama - Page 2 EmptyNed 25 Okt 2009, 13:19

Evo jednog lepog terena za lov klena nimfom ...

U toplijem delu sezone riba kod mene veći deo dana provodi na ovakvim mestima sa većim protokom.
Na mestu na slici, spajaju se dva brzaka izmedju kojih je deo malo blažeg toka i dubine oko metra ...

Mušičarenje klena mokrim mušicama - Page 2 30resizen

U zoni obeleženo crveno očekuje se riba ,a u plavom bi trebalo da se nalazi ribolovac .
Zabacujem blago uzvodno i pustam da prodje što je moguće više prirodno !~

Mušičarenje klena mokrim mušicama - Page 2 30resize1
Nazad na vrh Ići dole
Sasats
INSTRUKTOR
INSTRUKTOR
Sasats

PočaljiNaslov: Re: Mušičarenje klena mokrim mušicama   Mušičarenje klena mokrim mušicama - Page 2 EmptyNed 25 Okt 2009, 13:25

... u delu obeleženom žutom bojom najčešće uzima riba...

Mušičarenje klena mokrim mušicama - Page 2 30resize11

Prednost ovakvih mesta je da se klen teže poplaši i moguće je dobiti više komada na istom mestu .
Kada se sve lepo odradi i baci odgovarajuća muva, moguće je očekivati ovakav rezultat....

Mušičarenje klena mokrim mušicama - Page 2 Picture03511resize1111
Nazad na vrh Ići dole
Oholi
Guide
Guide
Oholi

PočaljiNaslov: Re: Mušičarenje klena mokrim mušicama   Mušičarenje klena mokrim mušicama - Page 2 EmptyNed 25 Okt 2009, 13:26

Svaka čast za slike i objašnjenja, ovo će mnogima biti korisno.

Ako već nisi, probaj crnog woolija da provučes ovuda ..

Lep glavonja - verovatno ženka?
Nazad na vrh Ići dole
Sasa D
INSTRUKTOR
INSTRUKTOR
Sasa D

Broj poruka : 5296
Godina : 46
Datum upisa : 07.02.2009

PočaljiNaslov: Re: Mušičarenje klena mokrim mušicama   Mušičarenje klena mokrim mušicama - Page 2 EmptyNed 25 Okt 2009, 13:30

Nije te bilo Sale odavno sa postovima, ali sad si se vratio kao pravi predavac na temu lova klena nimfama.
Lijepo objasnjenje i konacni rezultat. cestitam
Nazad na vrh Ići dole
Sasats
INSTRUKTOR
INSTRUKTOR
Sasats

PočaljiNaslov: Re: Mušičarenje klena mokrim mušicama   Mušičarenje klena mokrim mušicama - Page 2 EmptyNed 25 Okt 2009, 13:52

Hvala momci thanks you nadam se da će nekome ovo biti korisno...

Na ovakvim mestima sam lepo prolazio na ovakve i slične muve, koje podsećaju na mladj ribe...

Mušičarenje klena mokrim mušicama - Page 2 101resize
Nazad na vrh Ići dole
Madjoni
Moderator
Moderator
Madjoni

Broj poruka : 9731
Datum upisa : 14.10.2008

PočaljiNaslov: Re: Mušičarenje klena mokrim mušicama   Mušičarenje klena mokrim mušicama - Page 2 EmptyNed 25 Okt 2009, 17:45

Odlična priča Sale,još samo da nam pojasniš koliki i kakav predvez koristiš, otežavaš li nimfu ili ispred nimfe, indikator da ili ne,
kako registruješ udarac....... study study study study
Nazad na vrh Ići dole
http://www.flyfishingprimus.me/
Cicvara
Guide
Guide
Cicvara

Broj poruka : 704
Datum upisa : 10.11.2008

PočaljiNaslov: Re: Mušičarenje klena mokrim mušicama   Mušičarenje klena mokrim mušicama - Page 2 EmptyNed 25 Okt 2009, 18:19

-Saša odličan post, i ja slično lovim,Oholi je u pravu nekad treba provući i strimerčić ili neku mokru, prof, alexandra i sl.
Nazad na vrh Ići dole
Dragan Tasic
Guide
Guide
Dragan Tasic

Broj poruka : 921
Godina : 63
Datum upisa : 24.12.2009

PočaljiNaslov: Re: Mušičarenje klena mokrim mušicama   Mušičarenje klena mokrim mušicama - Page 2 EmptyPon 28 Dec 2009, 18:07

Musice od senila se vrlo lako rade, a to je materijal koji kada se napije vode brzo tone.Narocito su delotvorne pri malo zamucenoj vodi.Evo nekoliko kreacija.
Udica - 14-10
Telo - senil

Mušičarenje klena mokrim mušicama - Page 2 8x7xg0
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content

PočaljiNaslov: Re: Mušičarenje klena mokrim mušicama   Mušičarenje klena mokrim mušicama - Page 2 Empty

Nazad na vrh Ići dole

Mušičarenje klena mokrim mušicama
Nazad na vrh 
Strana 2 od 4Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeći
 Similar topics
-

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Musicarenje.net :: FLY FISHING :: Mušičarenje klena-
Skoči na: