Vidim da je tema stara , pa ajde da je malo obnovimo . Počeo sam kompletirati DH komplet za isključivi lov mladice . Trenutno sam kupio RST feeling 15ft klase 9/10 ( teška artiljerija ) za veće strimere , stroge površince a možda i po kojeg peša . Sad je na redu izbor strune . Uzevši u obzir raznolikost terena (širina i dubina vode ) na kom lovim odlučio sam se za Skagit shooting hed od 650grejna sa izmjenjivim vrhovima ( jedan plivajući i par sa različitim dužinama tonućeg vrha ) . Sad se postavlja pitanje , da li da kupim RIO ili SA skagit glavu ? Da li je neko imao priliku da isproba jednu od ove dvije strune ?
Mislim da si izabrao tezak pribor za reku na kojoj lovis , a sve to uklopio sa laganom glavom zapocetak , zakasnije je ona ok ali za sam start mogao si da uzmes neku tezu , sam izbor modela -skagit je odlican . JA sam za drinu uzeo 8 13,4 ft ,i prilicno je jak komplet , izabrao sam rio kanape i zadovoljan sam odlicni su . Jos jedna stvar ,izbaci iz upotrebe teske strimere ,velike strimere i peseve jednostavno dvorucni stap nije za to namenjen ,mladica ce ti uzeti i mali strimer ili malog pesica blago oteazanog cisto da lepo skakuce po kamenju ,a sve ostalo ce ti zavrsiti tonuci vrh za skagit sa 75% tonuceg dela , predvez ne treba da bude duzi od 3m.
Flya Visitor
Broj poruka : 270 Lokacija : Bled Datum upisa : 06.06.2012
Odlican savet za velike i teske strimere....takvi se bacaju jakim jednorucnim klasama stapova na specificnim terenima kada se ne lovi na nekim vecim daljinama.
Sasa977 Fly fisherman
Broj poruka : 22 Lokacija : Ili Sana ili Ribnik Datum upisa : 20.06.2012
Sale , mislim da sam klasu štapa odlično izabrao , a što se dužine tiče razmišljao sam i o kraćim , ali tu dolaze i oni teži strimeri ( koje ne mislim bacati daleko ) pa i ono čačkanje iza sedre težim peševima na dužinu ili dvije štapa . Pa ima i Sana širokih preliva i virova , a dolaziću ja i na Vrbas a možda i na Drinu ...Naravno i ja sam za strimere od 10-tak do 12cm koje ću prvenstveno i koristiti . Što se strune tiče u tabeli koju je RIO postavio na fly fishing shopu "Taimen " uz svoj proizvod rio skagit head oni predlažu ( za štapove od 15ft i klase 9 ili 10 ) glavu od 625 grejna ( za profesionalce ) pa do 675 grejna ( za amatere ) . Bem li ga ja sam negje u sredini . Baš zbog tih tonućih vrhova i teških strimera i nisam odabrao onu glavu od 675 grejna . Uostalom zato sam i tražio savjete ovde na forumu . Nemam mogućnost probavanja različitih struna pa sam primoran ovako dosađivati .
Sasa977 Fly fisherman
Broj poruka : 22 Lokacija : Ili Sana ili Ribnik Datum upisa : 20.06.2012
U pravo vrijeme stigao komplet ,da se stigne i malo vježbati pred sezonu i to : Rio mow tip 10ft , Rio skagit flight SHD 675gr glava , SA shooting line 0.38 SL ičekrk DJ FLY 9/10 . Utisci poslije nedelje (tek tad stižem probati ) a nadam se i slikama .
Gegula Guide
Broj poruka : 717 Godina : 48 Lokacija : Nicosia Datum upisa : 04.11.2009
Naslov: Re: DH Spey Casting Pet 28 Dec 2012, 13:13
evo i ova gospoja da demonstrira malo...
NMilanovic Guide
Broj poruka : 2245 Godina : 45 Lokacija : Sve redje uz vodu.. Datum upisa : 13.04.2011
Naslov: Re: DH Spey Casting Pet 28 Dec 2012, 13:18
Eeee vidis Gegula - tacno se i u svetu oseca ova kriza... Velika nezaposljenost - sta ce drugo ljudi nego celu familiju u helikopter pa pravac na pecanje!!!