| "Meksički - grip" - informacije i mišljenja! | |
|
+13Ervin-Eko Acapapec Goran R Bokac Vlajkoni Cakan Rancic Oholi Bifi Cicvara Madjoni Los_Pecaros NikolaCG 17 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
NikolaCG INSTRUKTOR
Broj poruka : 4911 Datum upisa : 25.03.2009
| Naslov: Re: "Meksički - grip" - informacije i mišljenja! Čet 11 Jun 2009, 18:43 | |
| PROGLAŠENA PANDEMIJA ! ! ! Svjetska zdravstvena organizacija SZO proglasila je globalnu pandemiju nove gripe virusa H1N1, ranije nazvanu svinjska gripa. Virus se širi među ljudima u Aziji i Evropi kao i u Americi. Stručnjaci su potvrdili da se gripa pojavila u 74 zemlje i da je njome zaraženo oko 27 hiljada ljudi. Ovo je prvi put u 40 godina da je ova organizacija Ujedinjenih nacija sa sjedištem u Ženevi proglasila pandemiju. IZVOR -CDM | |
|
| |
NikolaCG INSTRUKTOR
| Naslov: Re: "Meksički - grip" - informacije i mišljenja! Čet 11 Jun 2009, 20:19 | |
| OBAVEŠTENJE ! U svojoj laboratoriji vršim testiranje na virus influence H1N1 (meksički grip)! Za sve članove foruma popust 50%! Mora se zaraditi za taj Ribnik 5 dana! Ko ne bude zaražen, može sa mnom! | |
|
| |
Goran R Guide
Broj poruka : 1319 Godina : 59 Lokacija : Beograd-Borča Datum upisa : 07.09.2008
| Naslov: Re: "Meksički - grip" - informacije i mišljenja! Čet 11 Jun 2009, 21:53 | |
| Neka hvala ti na pozivu-nedolazio ja kod tebe a i niko moj. | |
|
| |
NikolaCG INSTRUKTOR
| Naslov: Re: "Meksički - grip" - informacije i mišljenja! Čet 11 Jun 2009, 22:29 | |
| - GORANHardy ::
- Neka hvala ti na pozivu-nedolazio ja kod tebe a i niko moj.
Hahaha...Šala naravno, Gorane! Ali malo i griješiš u nastupu, mi smo mnogima pomogli....pa nismo mi pogrebnici! | |
|
| |
NikolaCG INSTRUKTOR
| Naslov: Re: "Meksički - grip" - informacije i mišljenja! Čet 11 Jun 2009, 22:44 | |
| Ovo mi se vrzma u glavi zadnje vrijeme,nema veze sa ovom temom ali to ću reći ovdje!
U svojoj praksi, u zadnje vrijeme, dobili smo nekoliko slučajeva pozitivnih na BORELIJU! To je bakterija koju prenosi krpelj koji je istovremeno zaražen ovom bakterijom. U razgovoru sa kolegama sa Visokospecijalizovanih centara, došao sam do informacije da su otkrili da je posle Nato bombardovanja broj "ovakvih" krpelja veoma povećan. Bakterija, laički rečeno, napravi dar mar u organizmu a najviše napada zglobove a u kasnijoj fazi mozak i srce! Lično sam imao slučaj žene, kojoj su se iskrivili prsti na rukama a zglobovi pošli u Qrac,jer duže vrijeme nije znala od čega boluje!
Pošto ćemo u narednom periodu svi biti aktivni u prirodi, odmarajući se na livadama između pauza za ribolov, trebamo svi biti veoma obazrivi na ove male napasti! Napominjem, nisu svi krpelji zaraženi i nosioci ove bakterije, ali ako "snimite" da vas je ujeo krpelj, zakažite ljekarski pregled OBAVEZNO!
Koga više zanima evo i širi info
Link
U vaše zdravlje :ziveli : | |
|
| |
Goran R Guide
Broj poruka : 1319 Godina : 59 Lokacija : Beograd-Borča Datum upisa : 07.09.2008
| Naslov: Re: "Meksički - grip" - informacije i mišljenja! Čet 11 Jun 2009, 22:52 | |
| Hahaha velis pogrijesio- znam ja da nijeste vi pogrebnici ali neka ve dje ste :ziveli : | |
|
| |
NikolaCG INSTRUKTOR
| |
| |
Acapapec Guide
Broj poruka : 1246 Godina : 46 Lokacija : Grdelica Datum upisa : 22.02.2009
| Naslov: Re: "Meksički - grip" - informacije i mišljenja! Pet 12 Jun 2009, 18:39 | |
| Šta da radim ako prilikom pecanja naidjem na Meksikanca koji se ponaša čudno i nezna Srpski????? | |
|
| |
NikolaCG INSTRUKTOR
| |
| |
Ervin-Eko INSTRUKTOR
Broj poruka : 5216 Godina : 39 Lokacija : Sjenica Datum upisa : 09.02.2009
| Naslov: Re: "Meksički - grip" - informacije i mišljenja! Pon 22 Jun 2009, 19:31 | |
| Zaražen student koji je doputovao iz SAD Prvi slučaj novog gripa u Crnoj Gori Autor: Beta | 22.06.2009. - 17:12 18:30 U Crnoj Gori je danas potvrđen prvi slučaj gripa A (H1N1) i to kod crnogorskog studenta koji je iz SAD doputovao u Podgoricu, potvrdilo je danas crnogorsko Ministarstvo zdravlja.
Ministar zdravlja Miodrag Radunović rekao je na konferenciji za novinare da je oboleli student izolovan u Infektivnoj klinici u Podogrici, da je njegovo stanje stabilno i da se očekuje izlečenje. On se od juče nalazi na Infektivnoj klinici, a potvrda da je reč o virusu H1N1 dobijena je iz beogradskog Instituta Torlak gde su obavljene analize. Crnogorski student studira u američkoj državi Njujork, doputovao je u Podgoricu preko Minhena, a po dolasku u Crnu Goru kod njega su se javili prvi simptomi novog gripa. Saopšteno je i da su svi koji su bili u kontaktu s njim "pod kontrolom". Sanitarna inspekcija i Ministarstvo zdravlja Crne Gore su od 11. juna, kada je proglašena pandemija novog gripa u svetu, pojačali nadzor na graničnim prelazima zbog opasnosti od pojave virusa.
Osnovna škola u Parizu zatvorena zbog virusa Jedna osnovna škola u Parizu je danas zatvorena pošto je kod sedmoro dece pronađen virus novog gripa (H1N1), saopštila je prefektura u francuskoj prestonici. Prvi slučaj je otkriven u petak, kod desetogodišnje devojčice koja je pokazivala simptome gripa, povišenu temperaturu, kašljanje i umor. Gradonačelnik Bertran Delanoe i ministarstvo zdravlja saopštili su da njeno stanje nije zabrinjavajuće i da se očekuje da će brzo da napusti bolnicu. Deca koja su obolela vratila su se 12. juna sa školske ekskurzije u Veliku Britaniju. Direktor škole Gi Salomez rekao je da nije pouzdano utvrđeno da bi ovo putovanje moglo da bude u vezi sa oboljenjem. U Francuskoj je, prema poslednjim statistikama, od novog gripa obolelo oko 150 osoba.
U Kini takođe zatvorena škola Vlasti na jugu Kine su zatvorile jednu osnovnu školu pošto je 30 učenika zaraženo virusom novog gripa tipa A (H1N1), javili su kineski mediji. Kako se navodi, stanje učenika osnovne škola u gradu Donguan, u provinciji Guangdong, stabilno je. Nedelju dana po otkrivanju prvog slučaja, vlasti su odlučile da zatvore školu koju pohađa 1.314 učenika. Kineski mediji su javili da je u Kini novim virusom gripa zaraženo 414 osoba.
Četvrti slučaj novog gripa u Slovačkoj U Slovačkoj je danas potvrđen četvrti slučaj novog gripa, saopštila je slovačkoj agenciji TASR portparolka ministarstva zdravlja te zemlje Zuzana Cizmarikova. Četvrta osoba koja je u ovoj zemlji registrovana među obolelima od novog gripa je 24-godišnja stjuardesa iz grada Galante u Trnavskom okrugu u zapadnom delu zemlje koja živi u Londonu. Ona je u petak, po dolasku u Slovačku, zbog visoke temperature i respiratornih problema primljena na Infektivnu kliniku Univerzitetske bolnice u gradu Trnava.
Zaraženi fudbaleri Hong Konga Trojica fudbalera reprezentacije Hong Konga, učesnika Azijskih igara mladih u Singapuru, zaražena su virusom gripa H1N1, tako da je cela ekipa iz predostrožnosti stavljena u karantin, izjavio je danas ministar zdravlja Singapura Kou Bun Van. Ovo je druga ekipa koja je do sada na ovom takmičenju stavljena u karantin, posle selekcije Filipina, čiji je igrač prošle sedmice takođe bio pozitivan na virus H1N1. Na Filipinima je zabeležen i prvi smrtni slučaj od posledica ovog gripa. Azijske igre mladih na kojima učestvuje oko 1.400 takmičara u devet sportova, predstavljaju svojevrsnu pripremu ze prve Olimpijske igre mladih koje će biti održane u Singapuru 2010. godine. | |
|
| |
Murino Admin
Broj poruka : 31734 Datum upisa : 26.04.2008
| Naslov: Re: "Meksički - grip" - informacije i mišljenja! Pon 22 Jun 2009, 19:42 | |
| | |
|
| |
NikolaCG INSTRUKTOR
| Naslov: Re: "Meksički - grip" - informacije i mišljenja! Uto 23 Jun 2009, 00:04 | |
| | |
|
| |
Madjoni Moderator
Broj poruka : 9731 Lokacija : Nikšić Datum upisa : 14.10.2008
| Naslov: Re: "Meksički - grip" - informacije i mišljenja! Uto 23 Jun 2009, 00:16 | |
| | |
|
| |
NikolaCG INSTRUKTOR
| Naslov: Re: "Meksički - grip" - informacije i mišljenja! Uto 23 Jun 2009, 00:21 | |
| | |
|
| |
Madjoni Moderator
Broj poruka : 9731 Lokacija : Nikšić Datum upisa : 14.10.2008
| Naslov: Re: "Meksički - grip" - informacije i mišljenja! Uto 23 Jun 2009, 00:22 | |
| | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: "Meksički - grip" - informacije i mišljenja! | |
| |
|
| |
| "Meksički - grip" - informacije i mišljenja! | |
|