| Fly Line za daljinske zabačaje! | |
|
+6Keno Darko NikolaCG Davor Goran R Aco Ivanovic 10 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
Aco Ivanovic Guide
Broj poruka : 576 Godina : 55 Lokacija : Beograd, SRBIJA Datum upisa : 24.04.2009
| |
| |
Aco Ivanovic Guide
Broj poruka : 576 Godina : 55 Lokacija : Beograd, SRBIJA Datum upisa : 24.04.2009
| Naslov: Re: Fly Line za daljinske zabačaje! Sre 06 Maj 2009, 19:11 | |
| - HMS ::
- Pitanje,
Pošto ima štapova koji su deklarisani sa oznakom 5/6 šta u tom slučaju uraditi. Obično se većina odluči za strunu klase 5, dok sam negdje pročitao da su štapovi deklarisani sa dve klase npr. 5/6 u 90 % slučajeva klase 6.
Neki proizvodjači preporučuju za navedene klase DT strunu 5,a ako koristimo WF u klasi 6.
Pozdrav Kod takvih štapova najbolje je da sam testiraš, jednom peticom i jednom šesticom! Nekada zavisi i od same strune. Veruj da tanka petica kao ova Hardy Mach uopšte nije za poređenje sa debelim skandinavskim strunama klase #5 (Guide Line ili Loop) ... U principu, ja sam uvek za nižu cifru kod štapova koji su deklarisani za dve težine ... ali, najbolje je da sam probaš i testiraš. Lično mislim da je struna klase #6 isuviše debela za uslove našeg pecanja ...
| |
|
| |
Ervin-Eko INSTRUKTOR
Broj poruka : 5216 Godina : 39 Lokacija : Sjenica Datum upisa : 09.02.2009
| Naslov: Re: Fly Line za daljinske zabačaje! Sre 06 Maj 2009, 21:11 | |
| Doktore hvala na informacijama. | |
|
| |
Goran R Guide
Broj poruka : 1319 Godina : 59 Lokacija : Beograd-Borča Datum upisa : 07.09.2008
| Naslov: Re: Fly Line za daljinske zabačaje! Čet 07 Maj 2009, 15:54 | |
| Mash 2 trout liniju sam počeo da koristim jos pre dve godine i uparena je sa štapom istog proizvodjača. HARDY SWIFT 9 fita aftma 5. trode.
Namjenski samo za Drinu za dalje ubacaje.... | |
|
| |
Ranko Guide
Broj poruka : 1045 Godina : 67 Lokacija : Beograd Datum upisa : 17.06.2008
| |
| |
NikolaCG INSTRUKTOR
Broj poruka : 4911 Datum upisa : 25.03.2009
| Naslov: Re: Fly Line za daljinske zabačaje! Pon 11 Maj 2009, 22:43 | |
| - Aco Ivanovic ::
- NikolaCG ::
- G-dine Ivanoviću, imam kompezaciju sa jednim čovjekom koji mi nudi Greys Platinum fly line (samo to piše na kutiji) WF5F, sive je boje i samo još piše da je dužina 28,4 m ...pa kao poznavaoca ovih struna volio bih da mi kažete nekoliko riječi o njoj, možete je porediti sa ovom Rio Gold strunom naprimer!
Da,zaboravih reći da bih je upario sa štapom Greys GRXi 9ft #5.
Unaprijed hvala! Greys GRXi i Platinum WF-5-F su savršena kombinacija ! Struna je univerzalna i odlično će se pokazati kod svih zabačaja. U poređenju sa RIo Gold: bolja je od nje za tzv. vodene zabačaje, zbog profila njenog "kalupa" koji je prirodniji jer težina nije raspoređena unapred, već ravnomerno duž trbuha (belly) ove, po meni, idelane WF strune.
Vodeni zabačaji (water casts) - sačekaj malo i otvoriću posebnu temu o tome, ionako sam nameravao... Radi se o grupi najčešće primenjivanih zabačaja u ribolovu. Svi se izvode na vodi ili iz vode u kojoj se stoji dok se lovi - otuda takav naziv ... uskoro ...
Samo da kažem da je gdin-Ivanović bio u pravu u vezi ove strune i štapa koji posjedujem! Kako sam ja zadovoljan sa ovom kombinacijom! Zadovoljstvo mi ne silazi sa lica kad bacam | |
|
| |
Miran Visitor
Broj poruka : 218 Godina : 63 Lokacija : Sarajevo BiH Datum upisa : 29.09.2010
| Naslov: Re: Fly Line za daljinske zabačaje! Uto 28 Dec 2010, 16:09 | |
| Bistro za Acu iz Sarajeva!
Zelio bih upariti stap Vision GT four four sa kvalitetnom snjurom.Sta preporucujes s obzirom da je stap 5# 9 fita!Mozda jos da mi kazes neke karakteristike stapa jer jos nisam s njim lovio.
Srdacan pozdrav on Mirana! | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Fly Line za daljinske zabačaje! | |
| |
|
| |
| Fly Line za daljinske zabačaje! | |
|