| Mušičarenje na (jako) otežane nimfe ... DA ili NE ? | |
|
+20Los_Pecaros3 Gamarus DonCarleone ZmajodBosne Predrag Ervin-Eko Fly Daddy Musa Mixmaster NikolaCG Mr.Zacoola Sale Renafly Sagemaster Ersin Madjoni Bax Sasa D Pex OSX 24 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
OSX Fly fisherman
Broj poruka : 23 Godina : 57 Lokacija : Sarajevo Datum upisa : 11.06.2008
| Naslov: Re: Mušičarenje na (jako) otežane nimfe ... DA ili NE ? Pet 14 Maj 2010, 16:43 | |
| | |
|
| |
Bax Visitor
Broj poruka : 235 Godina : 51 Lokacija : Jošanička Banja Datum upisa : 07.05.2008
| Naslov: Re: Mušičarenje na (jako) otežane nimfe ... DA ili NE ? Pet 14 Maj 2010, 16:47 | |
| Svaka čast svakome, ali Sale ni meni se ne svidjaju te sačmice ... | |
|
| |
Sasa D INSTRUKTOR
Broj poruka : 5296 Godina : 46 Lokacija : Brčko-Andrijevica Datum upisa : 07.02.2009
| Naslov: Re: Mušičarenje na (jako) otežane nimfe ... DA ili NE ? Pet 14 Maj 2010, 16:49 | |
| - Bax ::
- svaka cast svakome ali sale ni meni se nesvidjaju te sacmice
Pisi u odgovarajucoj temi.To je tvoja svar sto ti se ne svidjaju. | |
|
| |
Bax Visitor
Broj poruka : 235 Godina : 51 Lokacija : Jošanička Banja Datum upisa : 07.05.2008
| Naslov: Re: Mušičarenje na (jako) otežane nimfe ... DA ili NE ? Pet 14 Maj 2010, 17:35 | |
| Nisam mislio na to da ti radis pogresno ili daje kolega u pravu ja pecam i ovako i onako sve zavisi na kojoj reci se nalazim a u principu preferiram suve musice | |
|
| |
Sasa D INSTRUKTOR
Broj poruka : 5296 Godina : 46 Lokacija : Brčko-Andrijevica Datum upisa : 07.02.2009
| Naslov: Re: Mušičarenje na (jako) otežane nimfe ... DA ili NE ? Pet 14 Maj 2010, 17:43 | |
| - Bax ::
- nisam mislio na to da ti radis pogresno ili daje kolega u pravu ja pecam i ovako i onako
sve zavisi na kojoj reci se nalazim a u principu preferiram suve musice Dry fly je zakon. :ziveli : | |
|
| |
Bax Visitor
| Naslov: Re: Mušičarenje na (jako) otežane nimfe ... DA ili NE ? Pet 14 Maj 2010, 17:54 | |
| Pecanje i samo pecanje :ziveli : | |
|
| |
Madjoni Moderator
Broj poruka : 9731 Lokacija : Nikšić Datum upisa : 14.10.2008
| Naslov: Re: Mušičarenje na (jako) otežane nimfe ... DA ili NE ? Pet 14 Maj 2010, 18:46 | |
| - OSX ::
- Ma nemoraš nista da mi objasnjavas, stavi ti ako hoces i kilu olova, to je tvoja stvar, na Lasvi to dozvoljavaju i preporucuju),
ali mislim da to nemozes onda nazvati musicarenjem... To je nesto drugo... Kazu da bi trebalo biti snjura, predvez, tipet i muha, bez dodatnog otežanja.... Nije svaka rijeka Sanica druže...da neznaš u kom smjeru teče posle pola sata gledanja u nju Em ih malo otežam OTEŽANE UDICE em dodam koju sačmicu pride :king: | |
|
| |
Ersin Visitor
Broj poruka : 318 Lokacija : Munchen - Deutschland Datum upisa : 16.05.2009
| Naslov: Re: Mušičarenje na (jako) otežane nimfe ... DA ili NE ? Pet 14 Maj 2010, 20:44 | |
| Rado nimfarim upravo teskim nimfama ,obicno je to udica #8 dupla duzina malo opterecena tungstenom od 3,8 do 5,5 mm,kada zatreba dolazi i tungstenov predvez koji pravim u razlicitim duzinama i tezinama. Za te nimfe koristim predveze od 0,18 pa na gore ,na mnogim vodama gdje vaze pravila sitna nimfa i tanak predvez moja praksa je pokazala na mnogim vodama nesto drugo...
Moju tehniku nimfarenja ne pomisljam mijenjati nekom drugom sve dok sam ovako zadovoljan
Pozdrav i Bistro | |
|
| |
Sagemaster Visitor
Broj poruka : 422 Lokacija : Zagreb Datum upisa : 21.12.2009
| Naslov: Re: Mušičarenje na (jako) otežane nimfe ... DA ili NE ? Pon 17 Maj 2010, 16:23 | |
| - Ersin ::
- Rado nimfarim upravo teskim nimfama ,obicno je to udica #8 dupla duzina malo opterecena tungstenom od 3,8 do 5,5 mm,kada zatreba dolazi i
tungstenov predvez koji pravim u razlicitim duzinama i tezinama. Za te nimfe koristim predveze od 0,18 pa na gore ,na mnogim vodama gdje vaze pravila sitna nimfa i tanak predvez moja praksa je pokazala na mnogim vodama nesto drugo...
Moju tehniku nimfarenja ne pomisljam mijenjati nekom drugom sve dok sam ovako zadovoljan
Pozdrav i Bistro Oprosti molim te ali kakav ti je to "tungstenov predvez", Ako bi bio tako ljubazan da ga analitički razložiš nama neupućenima. | |
|
| |
Renafly Guide
Broj poruka : 1568 Lokacija : Prijedor Datum upisa : 05.12.2008
| Naslov: Re: Mušičarenje na (jako) otežane nimfe ... DA ili NE ? Pon 17 Maj 2010, 22:59 | |
| I mene baš interesuje | |
|
| |
Ersin Visitor
Broj poruka : 318 Lokacija : Munchen - Deutschland Datum upisa : 16.05.2009
| Naslov: Re: Mušičarenje na (jako) otežane nimfe ... DA ili NE ? Uto 18 Maj 2010, 21:34 | |
| Koristim predveze sa elasticnim tungstenom vec dvije godine, jos ih nema u slobodnoj prodaji . Na 6.internacionalnom sajmu u Minhenu ove godine po prvi put je gospodin Alenko Franolic predstavio svoje proizvode od elasticnog tungstena. Ovi predvezi su jos u fazi testiranja od strane poznatih Njemackih musicara ,nadajmo se da ce biti dostupni uskoro... Nekim clanovima naseg foruma je bila cast da budu dobitnici predveza sa elasticnim tungstenom , sto ne sumnjam da nece imati uspjeha Pozdrav i Bistro | |
|
| |
Renafly Guide
Broj poruka : 1568 Lokacija : Prijedor Datum upisa : 05.12.2008
| Naslov: Re: Mušičarenje na (jako) otežane nimfe ... DA ili NE ? Uto 18 Maj 2010, 23:27 | |
| Ersin,hvala na odgovoru...Bas bi volio da vidim taj prevez. Imam neki (tungsten sheet) koji koristim za otezanje nimfi i elastican je. Ali mi je predebel nazalost... | |
|
| |
Sasa D INSTRUKTOR
| Naslov: Re: Mušičarenje na (jako) otežane nimfe ... DA ili NE ? Sre 19 Maj 2010, 14:15 | |
- Koristim predveze sa elasticnim tungstenom vec dvije godine, jos ih nema u slobodnoj prodaji .
Na 6.internacionalnom sajmu u Minhenu ove godine po prvi put je gospodin Alenko Franolic predstavio svoje proizvode od elasticnog tungstena. Ovi predvezi su jos u fazi testiranja od strane poznatih Njemackih musicara ,nadajmo se da ce biti dostupni uskoro... Nekim clanovima naseg foruma je bila cast da budu dobitnici predveza sa elasticnim tungstenom , sto ne sumnjam da nece imati uspjeha
Pozdrav i Bistro Ja sam od Ersina dobio taj predvez i testirao ga po prvi put na Tari i dobro se pokazao. Ersine! | |
|
| |
Sagemaster Visitor
Broj poruka : 422 Lokacija : Zagreb Datum upisa : 21.12.2009
| Naslov: Re: Mušičarenje na (jako) otežane nimfe ... DA ili NE ? Sre 19 Maj 2010, 15:17 | |
- Koristim predveze sa elasticnim tungstenom vec dvije godine, jos ih nema u slobodnoj prodaji .
Na 6.internacionalnom sajmu u Minhenu ove godine po prvi put je gospodin Alenko Franolic predstavio svoje proizvode od elasticnog tungstena. Ovi predvezi su jos u fazi testiranja od strane poznatih Njemackih musicara ,nadajmo se da ce biti dostupni uskoro... Nekim clanovima naseg foruma je bila cast da budu dobitnici predveza sa elasticnim tungstenom , sto ne sumnjam da nece imati uspjeha
Pozdrav i Bistro Usput rečeno, nije bio šesti nego peti internationalni sajam, nije bio u Munchenu nego u Furstenfeldbrucku i to po drugi puta za redom. Alenko Franolić moj je dugogodišnji prijatelj i izlagač zasada na svakom od ovih pet sajmova. Taj predvez nema nikave posebne inovativne vrijednosti jer je spacifična težina tog materijala koji je u stvari mješavinu wolframove (eng. Tungsten) prašine i gume manja od specifične težine olova. Ona polugotova tijela koja je predstavio i koja također ispitujem za njega već su nešto drugo ali o tome drugi put. Ukratko taj predvez nije neka sreća i nije nešto novo, takvi se predvezi sa različitim zasičenjem tungstena i gume pa tako i različitim koeficientom ili brzinom tonjenja koriste već dugo vremena. | |
|
| |
Sale Guide
Broj poruka : 1437 Godina : 48 Lokacija : Čačak Datum upisa : 04.12.2008
| Naslov: Re: Mušičarenje na (jako) otežane nimfe ... DA ili NE ? Sre 19 Maj 2010, 15:27 | |
| Ja pecam na velikoj reci sa jakim protokom vode ,i dosada nisam nasao nista bolje od tankog fluorocarbona vece duzine , ne koristim dodatna otezanja u vidu dramlija ili tungstena . | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Mušičarenje na (jako) otežane nimfe ... DA ili NE ? | |
| |
|
| |
| Mušičarenje na (jako) otežane nimfe ... DA ili NE ? | |
|