Ova tema je meni jako zanimljiva jer uvjek me mucilo kad dodjem na rijeku koliko '' tesku'' muhu da bacam, dok sam u kuci i dalje gledam slike po forumima i razmisljam koju muhu bi tu zabacio, stalno po internetu citam kad se o nimfarenju prica ako sa vremena na vrijeme ne otkinete nimfu od dno znaci da nesto ne radite kako treba i naravno ja sam tako i radio dok mi se nije desilo par situacija koje su potpuno promjenile moj pogled na nimfarenje, iako imam samo 16 godina i svjestan sam da je velika vecina sa ovog foruma iskusnija od mene sto se toga tice, naveo bih samo par situacija gdje sam zakljucio da nimfa ne mora uvijek da 'rije' po dnu.
Primjer 1:Takmicenje na rijeci Sani na divljem dijelu i ispred mene je brzak dubine oko 1 metar, stavljam nimfu na 3.5 tungstenu i osjetim kako kucka po dnu,medjutim nista.. Nakon mene na to mjesto dolazi moj tata i takmicenje se zavrsava i on mi kaze da je u tom brzaku uhvatio 2 i jedna mu je spala, pokazuje mi muhu i ona je na 2.0 tungstenu sto me je jako zacudilo
Primjer 2:Rijeka Ribnik mjesto kod Komune tacnije krak rijeke do Komune, dubina oko 1.5-2m brzeg toka, stavljam fazana na 4.0 tung i opet osjetim kako rije po dnu, zapinje itd. Rezultat riba ili dve, sjetim se takmicenja i stavim fazana na 2,5 tung i na tom istom mjestu hvatam bar jos 5-6 lipenova u roku od pola sata, ponovo manji tungsten donosi uspjeh
Primjer 3: Rijeka Sana divlji dio ispred restorana Tri Jelena, dubina metar i nesto, pecam na muhu 3.5 tung i naravno nista, spustam se nizvodu a za mnom ide tata i hvata par komada na istom tom mjestu kuda sam ja prosao, mislim u sebi Vjerovatno je druga nimfa u pitanju, naravno nije bilo tako vec je on pecao na laksu, naravno jeste da je on iskusniji od mene, ali sve sto zna i mene je naucio i uvjek mi govori da se prilagodjavam situaciji i ako ne ide da nesto mjenjam
Od tad uvjek krecem sa sto laksim nimfama, ako ne ide, povecavam velicinu tungstena dok ne stignem do onog sa kojim imam rezultata, jer nije svaka situacija na vodi ista.. Eto to je neko moje misljenje o tezini nimfe, i ponavljam da je to samo moje misljenje i da se ne pravim pametan jer znam da velika vecina ovde ima vise iskustva od mene :ziveli :