Musicarenje.net
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Musicarenje.net

Fly Fishing

Portal*PrijemTražiLatest imagesRegistruj sePristupi

Stege - radovi domaćih majstora

Ići dole 
+22
Tolefly
Mafke
Durlanac
Mr.Zacoola
Sumadinac
Dragan Tasic
Nikolats
Vlajkoni
NikolaCG
Pex
Omar
Fićo
Sasats
Acapapec
Ervin-Eko
Sasa D
Cakan
Madjoni
Radojica-pop
Murino
Mixmaster
Bugitrs
26 posters
Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeći
AutorPoruka
Murino
Admin
Admin
Murino

Broj poruka : 31734
Datum upisa : 26.04.2008

Stege - radovi domaćih majstora  - Page 5 Empty
PočaljiNaslov: Re: Stege - radovi domaćih majstora    Stege - radovi domaćih majstora  - Page 5 EmptySub 28 Maj 2011, 17:30

Ervin-Eko ::
... u kvalitet ne sumnjam....

Moje mišljenje je da se kvalitet jednog ovakvog proizvoda dokazuje i kroz postojanost (izdržljivost) i dugovječnost, pa za takve kvalifikacije još ima vremena!

Nazad na vrh Ići dole
http://musicarenje.net
Bugitrs
Visitor
Bugitrs

Broj poruka : 280
Godina : 52
Datum upisa : 09.07.2009

PočaljiNaslov: Re: Stege - radovi domaćih majstora    Stege - radovi domaćih majstora  - Page 5 EmptySub 28 Maj 2011, 23:02

Hvala Ervine, :ziveli :

Ova kopija Renzetija je nijansu kvalitetnija od Danvise, u delu osovinice koja je uradjena da se okrece u teflonskom prstenu, kao u kliznom lezaju, a ne bruseni metal na metal kao kod Danvise, i celjusti su uradjene od jos kvalitetnijeg materijala i termicki obradjene nitriranjem na blizu 60 rokvela tvrdoce.

Sto se funkcionalnosti tice potpuno su iste, rotacione stege, Danvise mi sluzi za one moje VELIKE muve a kopija Renzetija za uzivanje u motanju

stvarno ha ha

Murino,
sto se kvaliteta stega tice, ne bih komentarisao nista jer ce vreme pokazati svoje ali veoma mi je drago da profi vezaci kao sto su Pop i Sumadinac, muve vezuju bas na kopijama Danvisea i za sada nemaju primedbi. :ziveli :
Nazad na vrh Ići dole
Murino
Admin
Admin
Murino

PočaljiNaslov: Re: Stege - radovi domaćih majstora    Stege - radovi domaćih majstora  - Page 5 EmptySub 28 Maj 2011, 23:11

Ovo što upravo radiš u drugom dijelu tvoga posta je čist marketing ! a to je nedozvoljeno

Imao si 5 stranica na forumu da nam predstaviš svoj proizvod, ja se nisam upuštao u detalje kome se ova stega svidja a kome ne,
već uopšteno (ja čak nisam ni vezač mušica) znam da je za sve potreban protok vremena , pa i za ovu tvoju "rabotu" .

Ali kada si ovako odgovorio budi ljubazan i kaži nama i ovo ...

Da li je pucala čeljust ovih tvojih stega i koliko često ! (pa čak i kod pomenutog Šumadinca)
Nazad na vrh Ići dole
Pecaros
Fly fisherman
Fly fisherman

Broj poruka : 3
Datum upisa : 01.10.2010

PočaljiNaslov: Re: Stege - radovi domaćih majstora    Stege - radovi domaćih majstora  - Page 5 EmptyNed 29 Maj 2011, 00:13

Sumadinac je prodao (ako je uopste prodao:)) stegu upravo iz tog razloga
Nazad na vrh Ići dole
Radojica-pop
Guide
Guide
Radojica-pop

Broj poruka : 1570
Godina : 49
Datum upisa : 30.04.2008

PočaljiNaslov: Re: Stege - radovi domaćih majstora    Stege - radovi domaćih majstora  - Page 5 EmptyNed 29 Maj 2011, 11:34

Uopste mi nije jasno kako mogu nekom da puknu celjusti na ovoj stezi kad ima mogucnost za mikro podesavanje raspona kod hvata udice!? A poluga na celjustima je izuzetno precizno uradjena da nema nikakve potrebe za nekim silnim pritezanjem. Od kako je imam uradio sam par hiljada muva od vel 4/0 do 20. Po meni za sad je ovo vrhunska stega za malo para.
Nazad na vrh Ići dole
Bugitrs
Visitor
Bugitrs

PočaljiNaslov: Re: Stege - radovi domaćih majstora    Stege - radovi domaćih majstora  - Page 5 EmptyNed 29 Maj 2011, 11:48

Murino,

Nije mi bila namera da nesto hvalim svoje stege jer je kvalitet ocigledan, a narocito ne da dajem neki MARKETING stegama jer ih vise NEMA i NECE ih nikada biti u prodaji, vise se nece raditi, to je jedno a drugi deo pitanja je bio oko pucanja celjusti,

Tacno je, da je Sumadinac, posle ko zna koliko namotanih muva prijavio pucanje celjusti, nisam hteo da ulazim zasto i zbog cega je pukla celjust ali su mu iste odmah zamenjene novim a on sam moze da kaze koliko je muva namotao na celjustima koje su mu kasnije pukle. Postoje razni razlozi pucanja celjusti, od ljudskih faktora do same strukture materijala - celika, termicke obrade i drugo, ali o tome bi nam trebalo jos 5 strana pisanja i komentarisanja da bi dosli do opet nekog polovicnog zakljucka ZASTO SU BAS ONE PUKLE i bas NA TOM i tom mestu....................................... Jos jednom kolegi je doslo do pucanja celjusti na samom vrhu sto je posledica prevelikog pritezanja poluge za zabravljivanje a to je cista ljudska greska i one su zamenjene novim.

Kolege koji su masinci po struci znaju da je i mala greska u strukturi celika, dovoljna da posle duze upotrebe i zamora materijala dodje do pucanja materijala na odredjenim mestima gde je najvece naprezanje a to je u ovom slucaju vrh celjusti.................

Nadam se da si zadovoljan odgovorom. :ziveli :
Nazad na vrh Ići dole
Murino
Admin
Admin
Murino

PočaljiNaslov: Re: Stege - radovi domaćih majstora    Stege - radovi domaćih majstora  - Page 5 EmptyNed 29 Maj 2011, 12:02

Bugitrs ::
Nije mi bila namera da nesto hvalim svoje stege jer je kvalitet ocigledan

Nisam !

Ja sam se ogradio u svom postu oko moje kompetentnosti u pogledu tehničkih karakteristika ovih "tvojih" stega !

Medjutim, kao kupac tvog proizvoda (čak specijalno ojačane stege) koja je doživjela sličnu sudbinu ovoj šumadinčevoj imam pravo
da uložim reklamaciju, koja je bila jako kulturna (forumaši je mogu vidjeti na vrhu strane) koja nije dirala u tvoj integritet, nije dirala
ni u tvoju proizvodnju, ali si ti taj moj post iskoristio za lični marketing, a to ja neću dozvoliti ... kao ni svrstavanje ljudi kojima se
svidja, a kojima ne ovaj proizvod (ili ti) sa tvojim logoom !

Ponavljam pitanje upućeno tebi ... ono je direktno ...

Da li je bilo pucanja čeljusti ovih stega i kod drugih kupaca i proporcijalno broju napravljenih tvojih stega koji je to odnos?

I posle tvog odgovora završavamo diskusiju po ovom pitanju jer je ovo tema STEGE DOMAĆIH AUTORA , a ne "Bugits stege"

Nazad na vrh Ići dole
Bugitrs
Visitor
Bugitrs

PočaljiNaslov: Re: Stege - radovi domaćih majstora    Stege - radovi domaćih majstora  - Page 5 EmptyNed 29 Maj 2011, 13:57

Evo odgovora, na koji ces biti, nadam se zadovoljan,

17 uradjenih Danivise stega zajedno sa ovom mojom koju koristim, 2 prijavljenja pucanja celjusti od toga jedno ljudskom greskom, od mene toliko, neka komentarisu ljudi koji koriste stege a ja na ovu temu vise necu komentarisati jer ce se svesti na MOJE reklamiranje i tvoje komentarisanje

pozz
Nazad na vrh Ići dole
Murino
Admin
Admin
Murino

PočaljiNaslov: Re: Stege - radovi domaćih majstora    Stege - radovi domaćih majstora  - Page 5 EmptyNed 29 Maj 2011, 14:04

Ne ! Nisam !

A ha evo za sada se pojavljuju dvije stege...ali to nije sve јеr ... pouzdano znamo i ja i ti da ih ima još sa sličnim problemom !

Sada će ljudi da pročitaju šta sam ja napisao o ovim stegama
(pogledajte na vrhu ove strane moj dobronamjerni komentar-post , bez navodjenja bilo kakvih propusta ili bilo čega drugog )

"da je vrijeme najbolji pokazatelj kvaliteta nekog proizvoda "

... i sve ovo što si ti uspio nadmeno da predstaviš posle toga o "svojim" stegama, koje ti lično praviš koliko li ja !

P.S. Naravno, da ljudi neće više ništa dodavati jer je ovim tema "Bugits stega" na ovom forumu iscrpljena, a mi ćemo ustupiti
redove ove teme nekim novim inovatorima stega !
Nazad na vrh Ići dole
Sumadinac
Guide
Guide
Sumadinac

Broj poruka : 1147
Datum upisa : 20.06.2008

PočaljiNaslov: Re: Stege - radovi domaćih majstora    Stege - radovi domaćih majstora  - Page 5 EmptyNed 07 Avg 2011, 16:14

Stegu sam kupio pocetkom januara, tj. od 10.01. je krenula sa radom, delovala je izuzetno pouzdano i prakticno, zamerke su to sto se rotira vrlo lako i da bi stegu fiksirali u odredjenom polozaju mora da se odrvce i zavrce sraf na osovini, sto usporava radi i cesto bude dosano. Ono sto je konstruktor trebao da uradi, jeste da dobro prouci model koji hoce da kopira i da eventualne nedostatke orginala na svom modelu odkloni, medjutim nista od toga, cak se kod orginala celjust lagano rotira i ostaju u tom polozaju.....Nakon nekih 4 meseca rada na dogodio se prvi peh, pucanje celjusti na mestu gde su zidovi toliko istanjeni zbog mesta za oprugu koja je mogla da stoji i citav centimetar nize gde ima vise mesa...Proizvodjac je poslao novu celjusti, koja je morala da ode na dodatnu obradu jer nije bila istih dimenzija kao postojeca. Nakon toga stega je radila jos 4 meseca i danas potpuno ispala iz upotrebe. Gornji sraf koji drzi celjusti i ospustanjem se mrda napred ili nazad, totalno je propao i ne drzi vise celjust, a unutrasnji navoj je pojeden....

Zakljucak bi bio da je rok trajanja oko 8 meseci, garancije nema tako da joj sledi kanta. Toliko o stegama domacih proizvodjaca, iako sam misljenja da treba novac da ostane u zemlji, mislim da su ove divlje kopije preskupe i nedorasle recimo najjeftinijoj rotacionoj REGAL stegi. Jos jednom je dokazana neprofesionalnost i neozbiljnost jednog domaceg proizvodjaca.
Nazad na vrh Ići dole
Mafke
Guide
Guide
Mafke

Broj poruka : 2767
Godina : 51
Datum upisa : 23.01.2011

PočaljiNaslov: Re: Stege - radovi domaćih majstora    Stege - radovi domaćih majstora  - Page 5 EmptyNed 07 Avg 2011, 20:38

Hvala na upozorenju,bar da ne zalim pare za original thanks you

Ja na najnizoj mogucoj klasi,stega od oko 500 din, made in INDIA vezujem puno godina od 10-20 #,drzi savrseno isto pomenute brojeve.

Ne kapiram na koju foru,jedino mi oblaznuo sraf koji sa strane steluje visinu,ali izolir trakom sam sanirao to i ne smeta mi.

Kad budem kupovao novu profi,nece biti iz nuzde vec reda radi,sramota bre na sta vezujem stvarno ha ha

U rukama Mandusica Vuka...
Nazad na vrh Ići dole
Sale
Guide
Guide
Sale

Broj poruka : 1437
Godina : 48
Datum upisa : 04.12.2008

PočaljiNaslov: Re: Stege - radovi domaćih majstora    Stege - radovi domaćih majstora  - Page 5 EmptyPon 08 Avg 2011, 09:50

OSnovni problem kod nasih proizvodjaca je materijal i nedovoljno ispitivanje tj. konsultacija sa nekim ko je strucan u koriscenju proizvoda .
Tako da ja joss nisam video da je neko na nasim prostorima napravio neku kvalitetnu stegu a vidjao sam mnogo pokusaja
Nazad na vrh Ići dole
http://www.eurofish.co.rs
Crni
Guide
Guide
Crni

Broj poruka : 1994
Godina : 46
Datum upisa : 07.03.2010

PočaljiNaslov: Re: Stege - radovi domaćih majstora    Stege - radovi domaćih majstora  - Page 5 EmptyPon 08 Avg 2011, 11:10

Nas kolega po stapu i kanapu iz Pirota radi odlicne stege cak je obezbedjen i besplatni servis u slucaju kvara.Pojedini ljudi koji prodaju musice uzeli su za sebe i svoje "radnike".Da ne duzim vise da nebi ispalo kao reklama...ostale informacije na PM.
Jedan od modela...

Stege - radovi domaćih majstora  - Page 5 Img0010ru

Nazad na vrh Ići dole
Sumadinac
Guide
Guide
Sumadinac

Broj poruka : 1147
Datum upisa : 20.06.2008

PočaljiNaslov: Re: Stege - radovi domaćih majstora    Stege - radovi domaćih majstora  - Page 5 EmptyPon 08 Avg 2011, 12:19

Deluje dobro bas kao sto je izgledala i ova made in bugits, izgleda kao da je od inoxa.

Ljudi da ne tupimo previse, treba dati lovu za proverenu stegu koja ima dozivotnu garanciju, a ne kao ja dao sam 70e za stegu koja je trajala 6 meseci...odnosno kupio sam macku u dzaku, niti ima garancije, niti servisa.....istina dobio sam celjust kao zamenu, medjutim sve je ovo neozbiljno. Iako volim da novac ostane u zemlji i da poverenje ukazem nasem proizvodjacu, ali ipak mislim da je to sve jos uvek smesno.
Nazad na vrh Ići dole
Crni
Guide
Guide
Crni

Broj poruka : 1994
Godina : 46
Datum upisa : 07.03.2010

PočaljiNaslov: Re: Stege - radovi domaćih majstora    Stege - radovi domaćih majstora  - Page 5 EmptyPon 08 Avg 2011, 13:21

Druze opet dajes preuranjen zakljucak,ocenjujes i uporedjujes nesto sto nisi probao.Lepo sam napisao da covek stoji iza svojih stega i da daje besplatan servis u slucaju kvara sto je neka vrsta garancije.
Ja sam postavio sliku samo jednog modela onako nasumice.Koga interesuje dacu mu broj pa neka sam dogovara cenu,uslove,model,dodatke....ja nemam nista sa tim.

Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content

PočaljiNaslov: Re: Stege - radovi domaćih majstora    Stege - radovi domaćih majstora  - Page 5 Empty

Nazad na vrh Ići dole

Stege - radovi domaćih majstora
Nazad na vrh 
Strana 5 od 6Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeći
 Similar topics
-
» Stege ****
» Kupovina stege

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Musicarenje.net :: FLY TYING :: FLY TYING MATERIJALI i ALATI-
Skoči na: