| Strimerom na pastrmku | |
|
+29Sale NMilanovic Zarkotekica Bahat Ersin Pex Damirt82 Gegula Mafke Lale Sasats MaxFly Micko Murino Flya Fly Carpenter Bojovic Danijel Mr.Zacoola Los_Pecaros Peka Goci Ervin-Eko Sasa D Vojvoda Oldsurehand ShoneFly NikolaCG Mixmaster Madjoni 33 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
Madjoni Moderator
Broj poruka : 9731 Lokacija : Nikšić Datum upisa : 14.10.2008
| Naslov: Strimerom na pastrmku Pet 03 Sep 2010, 00:07 | |
| Jedna tema koja nedostaje, a mnogi od nas redovno koriste strimer u "obračunu" sa pajkama Što se mene tiče bar kad pastrmka nije aktivna na površini,uvijek sam radiji da provučem strimera par puta nego da nimfarim ili ili bacam nešto drugo. Par kombinacija koje pale,crni i bijeli | |
|
| |
Mixmaster MASTER
Broj poruka : 10000 Godina : 55 Lokacija : Niš Datum upisa : 05.08.2008
| Naslov: Re: Strimerom na pastrmku Pet 03 Sep 2010, 00:27 | |
| Strimerom, nego šta!? Probudiš se u 3h, dovezeš do vira na kome pouzdano znaš da u njemu šetaju divlje kilašice (ne revirske) i raspališ sa strimerisanjem u cik zore...
Ja bih odabrao ovog crnog strimera, jer sam na takve ulovio najviše divljih potočnih pastrmki. | |
|
| |
Madjoni Moderator
| Naslov: Re: Strimerom na pastrmku Pet 03 Sep 2010, 00:32 | |
| - Mixmaster ::
- Strimerom, nego šta!? Probudiš se u 3h, dovezeš do vira na kome pouzdano znaš da u njemu šetaju divlje kilašice (ne revirske) i raspališ sa strimerisanjem u cik zore...
Tačno tako bata Mix - Mixmaster ::
Ja bih odabrao ovog crnog strimera, jer sam na takve ulovio najviše divljih potočnih pastrmki. Crni je uvijek bio i moj favorit ali rijeka Lim i dosta izlazaka na vodu prošle godine malo su prošarali sa bojama kutiju strimera | |
|
| |
NikolaCG INSTRUKTOR
Broj poruka : 4911 Datum upisa : 25.03.2009
| Naslov: Re: Strimerom na pastrmku Pet 03 Sep 2010, 08:52 | |
| Ja imam upravo takvu dilemu ovih dana....i ova tema kao da je znak da budem ujutru na vodi u svitanje. Danima sam na viru i prelivu gdje pliva omanji broj (stotinjak ) pastrmki i strunova, ali ovih dana skoro bezuspješno ih lovim na različite imitacije mušica, u različitim stadijumima. Izgleda da ću morati ranije u krevet ovih dana... | |
|
| |
ShoneFly Champion Fly Tying Competition 'Musicarenje.net 2015'
Broj poruka : 2568 Lokacija : bare,rukavci,kanali Datum upisa : 25.06.2009
| Naslov: Re: Strimerom na pastrmku Pet 03 Sep 2010, 09:24 | |
| Krupna voli krupno ,šta će da se cima da juri neku bubicu ... | |
|
| |
Madjoni Moderator
| |
| |
Oldsurehand Visitor
Broj poruka : 246 Lokacija : USA Datum upisa : 16.06.2010
| Naslov: Re: Strimerom na pastrmku Čet 16 Sep 2010, 17:26 | |
| | |
|
| |
Madjoni Moderator
| Naslov: Re: Strimerom na pastrmku Čet 16 Sep 2010, 17:57 | |
| - Oldsurehand ::
. Kada namasceni predvez zastane, sledi kontra. Pozdrav Vladane Šta ovo znači,da vodiš strimera kao nimfu? Odlične slike BTW | |
|
| |
Vojvoda Fly fisherman
Broj poruka : 61 Godina : 38 Lokacija : NIKŠIĆ Datum upisa : 12.06.2010
| |
| |
Oldsurehand Visitor
| Naslov: Re: Strimerom na pastrmku Pet 17 Sep 2010, 04:20 | |
| - Citat :
- Pozdrav Vladane
Šta ovo znači,da vodiš strimera kao nimfu? Madjoni, da, uzvodno, uglavnom pasivno, uz potezanje tek tu i tamo. Razlog je sto je reka mala i riba definitivno oseti prisustvo ribolovca ako se on nalazi uzvodno (osim na nekim sirim mestima, koja dozvoljavaju pristup nizvodno...na takvim se najlepse peca na sving). Drugi razlog je sto je dno zatravljeno, tj. kombinacija mulja i kamena. Gazeci vodu ribolovac ostavlja muljeviti trag iza sebe... Doduse, jedna tehnika koja mi je ponekad uspevala je da kada tako prodjem i zamutim, vratim se obalom nizvodno i stavim San Juan Worm i onda njim pecam/nimfarim uzvodno. Treci razlog je sto verujem da ove imitacije verno predstavljaju pijavice, kojih je reka puna! Obicno nadjem nekoliko zakacenih na waders skoro svaki put posle pecanja. Hvala na lepim recima u vezi slika! | |
|
| |
Madjoni Moderator
| Naslov: Re: Strimerom na pastrmku Pet 17 Sep 2010, 04:31 | |
| - Oldsurehand ::
Madjoni, da, uzvodno, uglavnom pasivno, uz potezanje tek tu i tamo. Razlog je sto je reka mala i riba definitivno oseti prisustvo ribolovca ako se on nalazi uzvodno (osim na nekim sirim mestima, koja dozvoljavaju pristup nizvodno...na takvim se najlepse peca na sving). Drugi razlog je sto je dno zatravljeno, tj. kombinacija mulja i kamena. Gazeci vodu ribolovac ostavlja muljeviti trag iza sebe... Doduse, jedna tehnika koja mi je ponekad uspevala je da kada tako prodjem i zamutim, vratim se obalom nizvodno i stavim San Juan Worm i onda njim pecam/nimfarim uzvodno. Treci razlog je sto verujem da ove imitacije verno predstavljaju pijavice, kojih je reka puna! Obicno nadjem nekoliko zakacenih na waders skoro svaki put posle pecanja.
Hvala na lepim recima u vezi slika! : Hvala tebi na potankom objašnjenju,imam rijeku na kojoj ostavljam muljeviti trag i....i puna je pijavica | |
|
| |
Oldsurehand Visitor
| Naslov: Re: Strimerom na pastrmku Pet 17 Sep 2010, 17:44 | |
| Nema na cemu... Bas me zanima kako ce se pokazati na tvojim terenima. Interesantno je da se na tom tipu voda zaista odlicno lovi ovde kod mene ovom tehnikom, cak toliko dobro da sa kutijicom ovakvih imitacija ribolovac moze da peca cele godine. Interesantno je da je ova tehnika manje produktivna kada lovim malo severnije, na vodama gde je kamenitije dno. Doduse, pijavice su tu ipak redje. | |
|
| |
Madjoni Moderator
| Naslov: Re: Strimerom na pastrmku Čet 23 Sep 2010, 14:38 | |
| | |
|
| |
Sasa D INSTRUKTOR
Broj poruka : 5296 Godina : 46 Lokacija : Brčko-Andrijevica Datum upisa : 07.02.2009
| Naslov: Re: Strimerom na pastrmku Čet 23 Sep 2010, 14:50 | |
| | |
|
| |
Madjoni Moderator
| |
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Strimerom na pastrmku | |
| |
|