| Nimfa u nuždi? | |
|
+23ZmajodBosne Rzanac Saleja NB.Geronimo Mr.Zacoola Zvezdan Oholi2 Fićo Sasats Djomla-BL Ogi Renafly Bax Fly Daddy Lale Crni Mafke Madjoni MM Acter fly Peka Davor Mixmaster 27 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
Renafly Guide
Broj poruka : 1568 Lokacija : Prijedor Datum upisa : 05.12.2008
| Naslov: Re: Nimfa u nuždi? Sub 29 Jan 2011, 12:37 | |
| P.S. I ja se spremam za novu nimfarošku sezonu. Ne može se uvek na suvu. Nužda je to, ništa drugo... ....mozda za tebe. U buduce govori u svoje ime,i mani se teorija o musicarenju... Pozdravljam svog druga dryflyera :ziveli : ja vise volim od pola kile na nimfu nego od 2kg na suvu | |
|
| |
Oholi2 Visitor
Broj poruka : 151 Datum upisa : 06.10.2010
| Naslov: Re: Nimfa u nuždi? Sub 29 Jan 2011, 14:24 | |
| - Fićo ::
- Pecajte, ali i kad nema rojenja može da se super mušičari površinskom draž je u tome da se nađe mušica normalno
površinska koja će da iritira ribu da pođe za njom, mi ođe na Limu imamo takve uslove pa možemo da uživamo na površinsku u bilo koje doba godine a na vaše vode nisam lovio pa neznam mada bi i tamo forsirao površinsku jer ona je zakon za mene i većinu koi pravo mušičarenje doživljavaju samo površinskom mušicom, tako uživajte i vi i ja dok ima šta da se upeca. Potpuno tacno, ali vazi samo za sitnuriju i nedorasle primerke. Dobar komad zna da ne treba da uzima na povrsini kad na dnu, skoro bez truda moza lepo da se najede....ako mi ne verujete, pogledajte sta ste kacili od ulova na suvu u ovom periodu. Ulovi su svakako vredni hvale jer nije lako pecati po zimi, ali na nimfu bi bilo mnooooooogo bolje. E sad ti Fico volis suvu i to postujem, ali ima nas koji i nimfarimo....zato su mi glupa poredjenja nimfarenja sa lovom na zivu ribicu, pa to veze sa mozgom nema. Sve je stvar kusa i to treba postovati. Treba pecati u granicama zakona i postovati ga. | |
|
| |
Fićo Guide
Broj poruka : 2183 Godina : 65 Lokacija : Berane Datum upisa : 28.08.2009
| Naslov: Re: Nimfa u nuždi? Sub 29 Jan 2011, 16:55 | |
| | |
|
| |
Sasats INSTRUKTOR
Broj poruka : 4279 Godina : 51 Lokacija : Trstenik Datum upisa : 04.01.2009
| Naslov: Re: Nimfa u nuždi? Sub 29 Jan 2011, 17:09 | |
| Fico!
To bi bilo isto kao kad bi razdvajao varalicarenje leptirastim varalicama , voblerima ili silikonskim imitacijama. Šta god bacao ribolovac od nabrojanih rekvizita , on je VARALICAR . nikako nije vobleraš ili leptiraš .... Tako i u FLYFISHING-u...sto bukvalno u prevodu znaci RIBOLOV MUŠICOM...ribolovac peca imitacijama musica ili pravilnije insekata, imitira razne faze u zivotu istih i hvata ribu. Zato ne vidim razlog razdvajanja musicarenja suvim i podvodnim imitacijama? mozda je uzrok tome lov na tirolac gde se koriste podvodne imitacije , pa zato ribolovci na cijim je rekama ova tehnika opustosila riblji fond imaju averziju prema svakom vidu ribolova ispod povrsine. Moj logican izbor u svakoj situaciji i na svakoj reci bice ona musica koja donosi ribu ...bilo da je suva , mokra ili nimfa | |
|
| |
Bax Visitor
Broj poruka : 235 Godina : 51 Lokacija : Jošanička Banja Datum upisa : 07.05.2008
| Naslov: Re: Nimfa u nuždi? Sub 29 Jan 2011, 18:47 | |
| Šta mislite hoće li pastrmka da se digne na suvu po ovakvoj vodi. | |
|
| |
Mixmaster MASTER
Broj poruka : 10000 Godina : 55 Lokacija : Niš Datum upisa : 05.08.2008
| Naslov: Re: Nimfa u nuždi? Sub 29 Jan 2011, 19:01 | |
| - Sasats ::
- Moj logican izbor u svakoj situaciji i na svakoj reci bice ona musica koja donosi ribu ...bilo da je suva , mokra ili nimfa
Mudre reči. Samo, ima tu jedan trik. Većina riba se konstantno hrani ispod površine, a mnogo ređe na njoj. Čak i kada ima hrane na površini, opet većina riba vrlo rado jede ispod nje. Sledeći tu logiku, mi bismo stalno koristili nimfe i strimere - gotovo da ne bismo imali potrebu za suvim muvama. | |
|
| |
Fićo Guide
| Naslov: Re: Nimfa u nuždi? Sub 29 Jan 2011, 19:42 | |
| Ne znam kolIko da vam nalazim primjera....
...ali bi pozvao gospodina Ada iz Ključa, bio je prisutan kad je njihov takmičar jedino na površinsku uspio da upeca oko 15 lipijena po takvoj vodi koja je bila mutna ne irava nego mutna, a čovjek je strastveni nimfaroš i probao i ništa nije išlo i kad je prešao na površinsku imao je rezultat. | |
|
| |
Sasats INSTRUKTOR
Broj poruka : 4279 Godina : 51 Lokacija : Trstenik Datum upisa : 04.01.2009
| Naslov: Re: Nimfa u nuždi? Sub 29 Jan 2011, 19:49 | |
| Lipljen je mozda jedina riba koju je moguce uloviti uvek i u svakoj situaciji na povrsini, ali sa drugim ribama to nije slucaj . Kod mene nema lipljena pa zato verovatno ima mnogo ribolovaca koji vise nego često pecaju pod vodom ... | |
|
| |
Fićo Guide
| Naslov: Re: Nimfa u nuždi? Sub 29 Jan 2011, 19:52 | |
| Sale okej, samo iznosimo ono šta ko zna i šta je vidio samo vi lovite kako najbolje vama odgovara -BISTRO- | |
|
| |
Bax Visitor
Broj poruka : 235 Godina : 51 Lokacija : Jošanička Banja Datum upisa : 07.05.2008
| Naslov: Re: Nimfa u nuždi? Sub 29 Jan 2011, 19:58 | |
| Fico kod vas u Crnoj Gori i kod nas u Srbiji ima dosta razlika u pecanju. Ne mislim na tehniku pecanja, vec na razliku u vodama i sto je kod nas 95%pastrmska voda! | |
|
| |
Mafke Guide
Broj poruka : 2767 Godina : 51 Lokacija : JAGODINA Datum upisa : 23.01.2011
| Naslov: Re: Nimfa u nuždi? Sub 29 Jan 2011, 20:58 | |
| I ako zivim u Centralnoj Srbiji, gde se vode razlikuju od Crnogorskih, za nekoliko povezanih sunčanih dana izmamim na suvu muvu lepe klenove bez obzira na godišnje doba. I Aleksandar Puškadija je opisivao zimsko mušičarenje klena kapitalaca u sred zime na plivajućeg skakavca... Pozdrav! | |
|
| |
Oholi2 Visitor
Broj poruka : 151 Datum upisa : 06.10.2010
| |
| |
Davor Guide
Broj poruka : 596 Lokacija : Prijedor Datum upisa : 30.09.2008
| Naslov: Re: Nimfa u nuždi? Ned 30 Jan 2011, 14:17 | |
| - Fićo ::
Ne znam dali si gledao slike što sam postavljao ovih dana ali mislim da nisi u pravu kad kažeš da neće veći lipijen da se podigne na površinu,neki od ovih je gledao i Saša D . kad sam ih vadio i to uzimao u dubinu veću od metar stvar je u tome da tu ima ribe u revir i nebitno našta loviš i ja i Saša smo se išćefili nekoliko dana on na nimfu ja na površinsku, svako ima svoj izbor pa nek bira,mene jedino boli što se u mušičarenje ubraja i nimfarenje i lov strimerom mislim da su to posebne discipline koje treba upražnjavat kako kad želi ali ga ne zvati mušičarenjem,toliko pozdrav i pecajte i samo pecajte nebitno šta bacate...
Jel ti ovo zoves vecim lipljanima, moram priznati da me odusevljavas svojim postovima.Sta bi tek bilo da ulovis onog od 40+ kako bi ga nazvao Monster Fish.Tvojim postovima sticem utisak kao da si odrastao pored cuvene rijeke Malleo gdje je Dry Fly fishing najbolji na svjetu i kao da si tu stekao iskustvo lova na suhu muvicu. | |
|
| |
Zvezdan Guide
Broj poruka : 561 Godina : 45 Lokacija : Kladovo Datum upisa : 22.06.2009
| Naslov: Re: Nimfa u nuždi? Ned 30 Jan 2011, 15:14 | |
| Mix,ovu diskusiju si trebao u početku da ograničiš na mušičarenje salmonida.I sam znaš da je većinu nesalmonidnih vrsta ribe gotovo nemoguće prevariti suvom muvom,tako da mušičarenje ciprinida nimfom i strimerom ni u kom slučaju nije mušičarenje u nuždi! | |
|
| |
Mixmaster MASTER
Broj poruka : 10000 Godina : 55 Lokacija : Niš Datum upisa : 05.08.2008
| Naslov: Re: Nimfa u nuždi? Ned 30 Jan 2011, 15:34 | |
| - Zvezdan ::
- Mix,ovu diskusiju si trebao u početku da ograničiš na mušičarenje salmonida.I sam znaš da je većinu nesalmonidnih vrsta ribe gotovo nemoguće prevariti suvom muvom,tako da mušičarenje ciprinida nimfom i strimerom ni u kom slučaju nije mušičarenje u nuždi!
Zvezdane, to ja tako kažem "U nuždi", jer da je moguće prevariti babušku, grgeča, linjaka ili mrenu suvom muvom, sigurno je da bismo to često radili. Ovako, nužno je potopiti muvu. Uzgred, ja često nimfarim ciprinide koje je lako moguće uloviti suvom muvom. Bodorka i crvenperka, moje mezimice, rado jedu sa površine, ali sam lične rekorde obeju vrsta oborio nimfom. Ja kažem "U nuždi", jer nisu htele sa površine. Naravno, u našem sportu nema nikakve nužde, sve je dobra volja, ali ako je cilj doći do ulova, onda se stvari mogu i tako nazvati... | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Nimfa u nuždi? | |
| |
|
| |
| Nimfa u nuždi? | |
|