Musicarenje.net
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Musicarenje.net

Fly Fishing

Portal*PrijemTražiLatest imagesRegistruj sePristupi

Nimfa u nuždi?

Ići dole 
+23
ZmajodBosne
Rzanac
Saleja
NB.Geronimo
Mr.Zacoola
Zvezdan
Oholi2
Fićo
Sasats
Djomla-BL
Ogi
Renafly
Bax
Fly Daddy
Lale
Crni
Mafke
Madjoni
MM
Acter fly
Peka
Davor
Mixmaster
27 posters
Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3, 4
AutorPoruka
Mr.Zacoola
Champion Fly Tying Competition 'Musicarenje.net 2012'
Champion Fly Tying Competition 'Musicarenje.net 2012'
Mr.Zacoola

Broj poruka : 1812
Godina : 35
Datum upisa : 02.02.2009

Nimfa u nuždi? - Page 4 Empty
PočaljiNaslov: Re: Nimfa u nuždi?   Nimfa u nuždi? - Page 4 EmptyNed 30 Jan 2011, 15:40

Ma patagonski Malleo je puška...! Laughing geek

A što se same teme tiče...

Nikako ne mogu da shvatim toliku isključivost! "Nimfarenje je manje sportski", odnosno "Suva je...", itd. Smešno.
Nazad na vrh Ići dole
Sasats
INSTRUKTOR
INSTRUKTOR
Sasats

Broj poruka : 4279
Godina : 51
Datum upisa : 04.01.2009

PočaljiNaslov: Re: Nimfa u nuždi?   Nimfa u nuždi? - Page 4 EmptyNed 30 Jan 2011, 15:55

Mixmaster ::

Naravno, u našem sportu nema nikakve nužde, sve je dobra volja, ali ako je cilj doći do ulova, onda se stvari mogu i tako nazvati...

Ova recenica je nesto naj pametnije sto sam procitao u ovoj temi sampion 1
Ribolovac se prilagodjava ribi i peca je na ono sto je efikasno i donosi ulov.
Ja na reku idem sa jednim ciljem....to je da upecam ribu.
Šta cu vezati na tipet zavisi od toga sta je trenutno najefikasnije .
Nužda me natera da ribama ponudim suvu ili podvodnu imitaciju ...
Nazad na vrh Ići dole
NB.Geronimo
Visitor
NB.Geronimo

Broj poruka : 253
Godina : 57
Datum upisa : 24.05.2008

PočaljiNaslov: Re: Nimfa u nuždi?   Nimfa u nuždi? - Page 4 EmptyNed 30 Jan 2011, 16:35

Mozda nema veze sa ovom temom, ali morao sam negdje reci svoj problem inace bi puko ....

Ja znam da vozim gradsko auto solidno tj. dobro (kuc, kuc... kucam u drvo ) jos nisam nikad imao sudar.
Formulu bi MOZDA i znao voziti ali niti sam u prilici niti bas i znam voziti bolide formule 1 tako da je
to za mene bas bezveze nije ni sport ni uzitak to cudo voziti i ne znam zasto se to zove automobilizam ...
Ufffff
Nazad na vrh Ići dole
Saleja
Guide
Guide
Saleja

Broj poruka : 703
Godina : 43
Datum upisa : 14.01.2011

PočaljiNaslov: Re: Nimfa u nuždi?   Nimfa u nuždi? - Page 4 EmptyNed 30 Jan 2011, 17:37

Haahhaa kakva neverovatna diskusija.... pa da dam i svoje skromno misljenje....

Ne mogu da kazem da lov na plivajucu nije atraktivniji od ovog na nimfu ili mokru, pogotovu ako nemozes da pecas na vidjeno istom,
ali mi je daleko atraktivnije kad imam ribu na stapu. Uzeci u obzir da izlazim na vodu da bi upecao a ne da bi kupao musice, dal
inicijacija mog zadovoljstva bio klobuk ili paranje vode vrha kanap sve mi je jedno.... Koja od ove dve tehnike je bolja, verujem da
samo zavisi od vode de se primenjuje. A kompletan musicar je onaj koji odlicno koristi obe, koju preferira njegova stvar.

Nije mi nuzda ni jedno ni drugo, nuzda mi je lep komad...
Nazad na vrh Ići dole
Sasats
INSTRUKTOR
INSTRUKTOR
Sasats

Broj poruka : 4279
Datum upisa : 04.01.2009

PočaljiNaslov: Re: Nimfa u nuždi?   Nimfa u nuždi? - Page 4 EmptyNed 30 Jan 2011, 17:46

NB.Geronimo ::
Mozda nema veze sa ovom temom, ali morao sam negdje reci svoj problem inace bi puko ....

Ja znam da vozim gradsko auto solidno tj. dobro (kuc, kuc... kucam u drvo ) jos nisam nikad imao sudar.
Formulu bi MOZDA i znao voziti ali niti sam u prilici niti bas i znam voziti bolide formule 1 tako da je
to za mene bas bezveze nije ni sport ni uzitak to cudo voziti i ne znam zasto se to zove automobilizam ...

Interesantan problem stvarno ha ha

A odakle znas da je voznja formule bezveze i nije sport i uzitak ako nikada nisi probao ?
Nazad na vrh Ići dole
Rzanac
Visitor
Rzanac

Broj poruka : 201
Godina : 45
Datum upisa : 06.09.2009

PočaljiNaslov: Re: Nimfa u nuždi?   Nimfa u nuždi? - Page 4 EmptyPon 31 Jan 2011, 01:44

Nimfa u nuzdi.. Kad god zatreba !!! ziveli
Nazad na vrh Ići dole
ZmajodBosne
Visitor
ZmajodBosne

Broj poruka : 122
Godina : 43
Datum upisa : 18.02.2011

PočaljiNaslov: Re: Nimfa u nuždi?   Nimfa u nuždi? - Page 4 EmptyNed 03 Apr 2011, 17:44

Mixmaster ::
Momci, koliko često nimfarite i da li to radite zato što baš to volite ili u nuždi?

Licno preferiram nimfu iz jednog jedinog razloga, riba je generalno veca.

Kada sam tek poceo musicariti forsirao sam suhu muhu do maksimuma. Nekako je ulov bio koliko toliko zagarantovan.
Medjutim, u skorije vrijeme kvalitet mi je preci od kvantiteta. Moje skromno iskustvo nalaze da ce ribe mozda biti manje u
koliko se iskljucivo nimfari, medjutim primjerci ce biti veci.

A to je cilj, barem meni...
Nazad na vrh Ići dole
NMilanovic
Guide
Guide
NMilanovic

Broj poruka : 2245
Godina : 45
Datum upisa : 13.04.2011

PočaljiNaslov: Re: Nimfa u nuždi?   Nimfa u nuždi? - Page 4 EmptyUto 18 Apr 2017, 23:50

Stara tema, uvek zabavna, da je osvezimo!

Nazad na vrh Ići dole
MM
Guide
Guide
MM

Broj poruka : 823
Godina : 39
Datum upisa : 05.06.2009

PočaljiNaslov: Re: Nimfa u nuždi?   Nimfa u nuždi? - Page 4 EmptySre 26 Jul 2017, 09:21

Tamo gde se i kapitalni lipljani rado dižu za dobrom suvom muvom, nimfa jeste nužda. I to velika. Laughing

Nimfa u nuždi? - Page 4 35hqy3b

Nimfa u nuždi? - Page 4 2mflnqw

Nimfa u nuždi? - Page 4 2nopcm

Nimfa u nuždi? - Page 4 20f3tyd

Nimfa u nuždi? - Page 4 11tosjb

Nimfa u nuždi? - Page 4 6rpz82

Nazad na vrh Ići dole
Murino
Admin
Admin
Murino

Broj poruka : 31734
Datum upisa : 26.04.2008

PočaljiNaslov: Re: Nimfa u nuždi?   Nimfa u nuždi? - Page 4 EmptySre 26 Jul 2017, 10:05

Nužda zakon mijenja lol!

Ali, ima i onih koji se još koprcaju  Basketball Laughing yump I lake it
Nazad na vrh Ići dole
http://musicarenje.net
MM
Guide
Guide
MM

Broj poruka : 823
Godina : 39
Datum upisa : 05.06.2009

PočaljiNaslov: Re: Nimfa u nuždi?   Nimfa u nuždi? - Page 4 EmptySre 26 Jul 2017, 10:57

Da sam ja neka vlast Laughing  revir u Plavu bih podelio, pogotovo ako (kad) se produži. Od prvog brzaka do ušća Plavske rijeke dry fly only, a nizvodno može i nimfa i strimer.

Nije to ništa preterano originalno, čuvena slovenačka Unica ima takav režim, do skoro je cela hrvatska Kupica bila dry fly only...
Nazad na vrh Ići dole
Waterfall
Guide
Guide
Waterfall

Broj poruka : 1098
Godina : 66
Datum upisa : 26.10.2015

PočaljiNaslov: Re: Nimfa u nuždi?   Nimfa u nuždi? - Page 4 EmptySre 26 Jul 2017, 11:02

Nimfarenje je (osim Ceskog nimfarenja) vrlo zahtjevna i interesantna disciplina. Posebno volim loviti u filmu sa laksim nimfama tehnikom dead drift.
Isto tako, lijepo je traziti ribu u dubini vira kad se treba maksimalno skoncentrirat na najmanju promjenu u kretanju sistema da bi se prepoznao griz. Tu su neminovne i kontre u prazno kad neki kamen ili trava poremete kretanje strune. Naravno, govorim o nimfarenju bez indikatora i na nevidjeno. Ako se riba vidi ponekad ce nas pocastit onim prekrasnim momentom kad se bijela usta otvore i zatvore ili cemo samo po promjeni kretanja ribe zakljucit da je uzela nimfu.
Prilikom vezivanja nimfu opterecujemo od minimalno pa do tezine koja ju spusta na dno pa sa njome mozemo loviti u svim slojevima vode.
Tako da nimfarenje nikako ne smatram tehnikom koja se koristi u nuzdi vec tehnikom koja daje puno zadovoljstva a gotovo u pravilu i krupniju ribu.
Nazad na vrh Ići dole
Ivants
Visitor
Ivants

Broj poruka : 209
Datum upisa : 13.02.2009

PočaljiNaslov: Re: Nimfa u nuždi?   Nimfa u nuždi? - Page 4 EmptySre 26 Jul 2017, 11:33

Svaka čast za ulov. Ako slika ne vara, ovaj je dugačak kao prva sekcija štapa
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content

PočaljiNaslov: Re: Nimfa u nuždi?   Nimfa u nuždi? - Page 4 Empty

Nazad na vrh Ići dole

Nimfa u nuždi?
Nazad na vrh 
Strana 4 od 4Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3, 4
 Similar topics
-
» Pearl nimfa - SBS