Broj poruka : 1812 Godina : 35 Lokacija : Niš Datum upisa : 02.02.2009
Naslov: Re: Nimfa u nuždi? Ned 30 Jan 2011, 15:40
Ma patagonski Malleo je puška...!
A što se same teme tiče...
Nikako ne mogu da shvatim toliku isključivost! "Nimfarenje je manje sportski", odnosno "Suva je...", itd. Smešno.
Sasats INSTRUKTOR
Broj poruka : 4279 Godina : 51 Lokacija : Trstenik Datum upisa : 04.01.2009
Naslov: Re: Nimfa u nuždi? Ned 30 Jan 2011, 15:55
Mixmaster ::
Naravno, u našem sportu nema nikakve nužde, sve je dobra volja, ali ako je cilj doći do ulova, onda se stvari mogu i tako nazvati...
Ova recenica je nesto naj pametnije sto sam procitao u ovoj temi Ribolovac se prilagodjava ribi i peca je na ono sto je efikasno i donosi ulov. Ja na reku idem sa jednim ciljem....to je da upecam ribu. Šta cu vezati na tipet zavisi od toga sta je trenutno najefikasnije . Nužda me natera da ribama ponudim suvu ili podvodnu imitaciju ...
NB.Geronimo Visitor
Broj poruka : 253 Godina : 57 Lokacija : Sarajevo Datum upisa : 24.05.2008
Naslov: Re: Nimfa u nuždi? Ned 30 Jan 2011, 16:35
Mozda nema veze sa ovom temom, ali morao sam negdje reci svoj problem inace bi puko ....
Ja znam da vozim gradsko auto solidno tj. dobro (kuc, kuc... kucam u drvo ) jos nisam nikad imao sudar. Formulu bi MOZDA i znao voziti ali niti sam u prilici niti bas i znam voziti bolide formule 1 tako da je to za mene bas bezveze nije ni sport ni uzitak to cudo voziti i ne znam zasto se to zove automobilizam ...
Saleja Guide
Broj poruka : 703 Godina : 43 Lokacija : Jagodina Datum upisa : 14.01.2011
Naslov: Re: Nimfa u nuždi? Ned 30 Jan 2011, 17:37
Haahhaa kakva neverovatna diskusija.... pa da dam i svoje skromno misljenje....
Ne mogu da kazem da lov na plivajucu nije atraktivniji od ovog na nimfu ili mokru, pogotovu ako nemozes da pecas na vidjeno istom, ali mi je daleko atraktivnije kad imam ribu na stapu. Uzeci u obzir da izlazim na vodu da bi upecao a ne da bi kupao musice, dal inicijacija mog zadovoljstva bio klobuk ili paranje vode vrha kanap sve mi je jedno.... Koja od ove dve tehnike je bolja, verujem da samo zavisi od vode de se primenjuje. A kompletan musicar je onaj koji odlicno koristi obe, koju preferira njegova stvar.
Nije mi nuzda ni jedno ni drugo, nuzda mi je lep komad...
Sasats INSTRUKTOR
Broj poruka : 4279 Godina : 51 Lokacija : Trstenik Datum upisa : 04.01.2009
Naslov: Re: Nimfa u nuždi? Ned 30 Jan 2011, 17:46
NB.Geronimo ::
Mozda nema veze sa ovom temom, ali morao sam negdje reci svoj problem inace bi puko ....
Ja znam da vozim gradsko auto solidno tj. dobro (kuc, kuc... kucam u drvo ) jos nisam nikad imao sudar. Formulu bi MOZDA i znao voziti ali niti sam u prilici niti bas i znam voziti bolide formule 1 tako da je to za mene bas bezveze nije ni sport ni uzitak to cudo voziti i ne znam zasto se to zove automobilizam ...
Interesantan problem
A odakle znas da je voznja formule bezveze i nije sport i uzitak ako nikada nisi probao ?
Rzanac Visitor
Broj poruka : 201 Godina : 45 Lokacija : Niš Datum upisa : 06.09.2009
Naslov: Re: Nimfa u nuždi? Pon 31 Jan 2011, 01:44
Nimfa u nuzdi.. Kad god zatreba !!!
ZmajodBosne Visitor
Broj poruka : 122 Godina : 43 Lokacija : Sarajevo, BiH Datum upisa : 18.02.2011
Naslov: Re: Nimfa u nuždi? Ned 03 Apr 2011, 17:44
Mixmaster ::
Momci, koliko često nimfarite i da li to radite zato što baš to volite ili u nuždi?
Licno preferiram nimfu iz jednog jedinog razloga, riba je generalno veca.
Kada sam tek poceo musicariti forsirao sam suhu muhu do maksimuma. Nekako je ulov bio koliko toliko zagarantovan. Medjutim, u skorije vrijeme kvalitet mi je preci od kvantiteta. Moje skromno iskustvo nalaze da ce ribe mozda biti manje u koliko se iskljucivo nimfari, medjutim primjerci ce biti veci.
A to je cilj, barem meni...
NMilanovic Guide
Broj poruka : 2245 Godina : 45 Lokacija : Sve redje uz vodu.. Datum upisa : 13.04.2011
Naslov: Re: Nimfa u nuždi? Uto 18 Apr 2017, 23:50
Stara tema, uvek zabavna, da je osvezimo!
MM Guide
Broj poruka : 823 Godina : 39 Lokacija : Beograd Datum upisa : 05.06.2009
Naslov: Re: Nimfa u nuždi? Sre 26 Jul 2017, 09:21
Tamo gde se i kapitalni lipljani rado dižu za dobrom suvom muvom, nimfa jeste nužda. I to velika.
Murino Admin
Broj poruka : 31734 Datum upisa : 26.04.2008
Naslov: Re: Nimfa u nuždi? Sre 26 Jul 2017, 10:05
Nužda zakon mijenja
Ali, ima i onih koji se još koprcaju
MM Guide
Broj poruka : 823 Godina : 39 Lokacija : Beograd Datum upisa : 05.06.2009
Naslov: Re: Nimfa u nuždi? Sre 26 Jul 2017, 10:57
Da sam ja neka vlast revir u Plavu bih podelio, pogotovo ako (kad) se produži. Od prvog brzaka do ušća Plavske rijeke dry fly only, a nizvodno može i nimfa i strimer.
Nije to ništa preterano originalno, čuvena slovenačka Unica ima takav režim, do skoro je cela hrvatska Kupica bila dry fly only...
Waterfall Guide
Broj poruka : 1098 Godina : 66 Lokacija : Na Gacki Datum upisa : 26.10.2015
Naslov: Re: Nimfa u nuždi? Sre 26 Jul 2017, 11:02
Nimfarenje je (osim Ceskog nimfarenja) vrlo zahtjevna i interesantna disciplina. Posebno volim loviti u filmu sa laksim nimfama tehnikom dead drift. Isto tako, lijepo je traziti ribu u dubini vira kad se treba maksimalno skoncentrirat na najmanju promjenu u kretanju sistema da bi se prepoznao griz. Tu su neminovne i kontre u prazno kad neki kamen ili trava poremete kretanje strune. Naravno, govorim o nimfarenju bez indikatora i na nevidjeno. Ako se riba vidi ponekad ce nas pocastit onim prekrasnim momentom kad se bijela usta otvore i zatvore ili cemo samo po promjeni kretanja ribe zakljucit da je uzela nimfu. Prilikom vezivanja nimfu opterecujemo od minimalno pa do tezine koja ju spusta na dno pa sa njome mozemo loviti u svim slojevima vode. Tako da nimfarenje nikako ne smatram tehnikom koja se koristi u nuzdi vec tehnikom koja daje puno zadovoljstva a gotovo u pravilu i krupniju ribu.
Ivants Visitor
Broj poruka : 209 Godina : 51 Lokacija : Trstenik Datum upisa : 13.02.2009
Naslov: Re: Nimfa u nuždi? Sre 26 Jul 2017, 11:33
Svaka čast za ulov. Ako slika ne vara, ovaj je dugačak kao prva sekcija štapa