Musicarenje.net Fly Fishing |
|
| Mušičarenje na moru, jezeru, iz čamca, sa obale | |
|
+10Bogdan Sasa D Oholi Racha Tolefly Goran R Madjoni Ibro realistic flies Renafly Murino 14 posters | |
Autor | Poruka |
---|
Renafly Guide
Broj poruka : 1568 Lokacija : Prijedor Datum upisa : 05.12.2008
| Naslov: Re: Mušičarenje na moru, jezeru, iz čamca, sa obale Ned 05 Apr 2009, 19:30 | |
| | |
| | | Racha Fly fisherman
Broj poruka : 85 Lokacija : Rep. of Ireland Datum upisa : 31.03.2009
| Naslov: Re: Mušičarenje na moru, jezeru, iz čamca, sa obale Pon 06 Apr 2009, 22:08 | |
| Ovo je jezero Na kome najčešće lovim. Slike su od prosle sedmice i izvinjavam se zbog loseg kvaliteta, jer su slikane mobilnim telefonom :) A evo i par favorita ...
Poslednji put izmenio Racha dana Pon 06 Apr 2009, 22:26, izmenio ukupno 3 puta | |
| | | Oholi Guide
Broj poruka : 2071 Godina : 42 Lokacija : Beograd Datum upisa : 13.12.2008
| Naslov: Re: Mušičarenje na moru, jezeru, iz čamca, sa obale Pon 06 Apr 2009, 22:15 | |
| Dobre skroz, volim kalifice, bore se odlicno | |
| | | Renafly Guide
| Naslov: Re: Mušičarenje na moru, jezeru, iz čamca, sa obale Pon 06 Apr 2009, 23:26 | |
| Pozdrav Racha, Interesuje me da li pravis musice?Od ovih tvojih favorita prva musica predpostavljam da je Blob......jel tjelo neki senil ili nesto drugo? :ziveli : | |
| Naslov: Re: Mušičarenje na moru, jezeru, iz čamca, sa obale Pon 06 Apr 2009, 23:57 | |
| Na zalost ne vezem jos, ali se ozbiljno spremam da se i u te vode otisnem ove godine (jao meni)... Materijal ti se zove Fritz a evo i step by step ...
LINK
Bistro. | |
| | | Oholi Guide
Broj poruka : 2071 Godina : 42 Lokacija : Beograd Datum upisa : 13.12.2008
| Naslov: Re: Mušičarenje na moru, jezeru, iz čamca, sa obale Uto 07 Apr 2009, 00:05 | |
| Meni je neverovatno da ovako sasave muve love, iskreno ne verujem da cu ih skoro imati na predvezu. | |
| | | Sasa D INSTRUKTOR
Broj poruka : 5296 Godina : 46 Lokacija : Brčko-Andrijevica Datum upisa : 07.02.2009
| Naslov: Re: Mušičarenje na moru, jezeru, iz čamca, sa obale Uto 07 Apr 2009, 00:13 | |
| Ma nije to do muva!Ima ribe... | |
| | | Renafly Guide
| Naslov: Re: Mušičarenje na moru, jezeru, iz čamca, sa obale Uto 07 Apr 2009, 09:55 | |
| Racha,dosta mi znace ove stvari.Nadam se da ce mi biti od koristi.Naime ove godine treba da idem u Irsku pa se iz tog razloga raspitujem. Bistro! | |
| Naslov: Re: Mušičarenje na moru, jezeru, iz čamca, sa obale Uto 07 Apr 2009, 10:01 | |
| - Sasa D ::
- Ma nije to do muva!Ima ribe...
Nije mi jasno sta si htio reci sa tim!? Mogao si i upitati zasto bas ta muha ili iznijeti svoje neslaganje njenom upotrebom posto ne znam na cemu zasnivas svoju izjavu. Da li si nekad lovio na ovom jezeru/rezervoaru? Meni je licno trebalo 6 mjeseci da ovdje uhvatim svoju prvu ribu iako sam na malim P&T jezerima vec prije hvatao slicne ribe. Ne smatram sebe pocetnikom, a i daleko od toga da sam neki expert ali nisam zatvoren u neke okvire sto se tice musicarenja i probacu razne tehnike i nacine lova sve dok se nalaze u okvirima zakona i regulacija na vodama na kojim lovim. Ove musice koje sam postavio su se pokazale dobro na ovom mjestu i postavio sam ih jer bi neki clanovi mozda voljeli znati kada, kako, u koje doba dana, kojim nacinom vodjenja, na kakvom predvezu kojom spagom, kako u odnosu na vjetar, na kojoj dubini,kojom brzinom da li u paru ili samo jedna itd. se njima lovi na stajacim vodama. Pored Bloba koji je Atraktor (koji predstavlja kao sto sam vec rekao ranije oblacice dafnije ili jednostavno provocira predatorski instinkt i nagoni na odbranu teritorije i pastrmku koja se ne hrani ili joj jednostavno skrecu paznju na nimfu ili strimera ili mokru koji se love sa njim u tandemu), dva epoxy buzzera predstavljaju larvu komarca iz porodice Chironomida koji iznose oko 90% ishrane pastrmki u ovakvim i slicnim vodama. a zecije uho (koje je na slici u crnoj boji) i montana strimera mislim da ne trebam posebno predstavljati... Naravno za one kojima to nije zanimljivo mislim da ima dovoljno tema na ovome sajtu u kojima ce naci ono sto traze... Bistro! Dario Racic - Racha | |
| Naslov: Re: Mušičarenje na moru, jezeru, iz čamca, sa obale Uto 07 Apr 2009, 10:07 | |
| - Renafly ::
- Racha,dosta mi znace ove stvari.Nadam se da ce mi biti od koristi.Naime ove godine treba da idem u Irsku pa se iz tog razloga raspitujem.
Bistro! Nema problema druze, pitao me je i Edib za neke stvari pa sam mu onako preko pm brzinski na jednom drugom sajtu nesto onako sturo objasnjavao, ali evo trudicu se da jos ovdje nabacam stvari koliko je u mojoj moci i skromnoj expertizi ... Bistro. | |
| | | Madjoni Moderator
Broj poruka : 9731 Lokacija : Nikšić Datum upisa : 14.10.2008
| Naslov: Re: Mušičarenje na moru, jezeru, iz čamca, sa obale Uto 07 Apr 2009, 10:10 | |
| Dario molim te samo nastavi sa ovom temom,meni je jako interesantna jer kod nas ima i ovakvih voda,druga je stvar što nema svijesti za njihovo korišćenje na ovakav način Ali i to će se promijeniti jednog dana nadam se ... Mene zanima ima li razlika u vezi muva i tehnika vođenja u zavisnosti od vrste ribe (kalife,potočare, zlatovčice...) | |
| | | Sasa D INSTRUKTOR
Broj poruka : 5296 Godina : 46 Lokacija : Brčko-Andrijevica Datum upisa : 07.02.2009
| Naslov: Re: Mušičarenje na moru, jezeru, iz čamca, sa obale Uto 07 Apr 2009, 22:17 | |
| - Racha ::
- Sasa D ::
- Ma nije to do muva!Ima ribe...
Nije mi jasno sta si htio reci sa tim!? Mogao si i upitati zasto bas ta muha ili iznijeti svoje neslaganje njenom upotrebom posto ne znam na cemu zasnivas svoju izjavu. Da li si nekad lovio na ovom jezeru/rezervoaru? Meni je licno trebalo 6 mjeseci da ovdje uhvatim svoju prvu ribu iako sam na malim P&T jezerima vec prije hvatao slicne ribe. Ne smatram sebe pocetnikom, a i daleko od toga da sam neki expert ali nisam zatvoren u neke okvire sto se tice musicarenja i probacu razne tehnike i nacine lova sve dok se nalaze u okvirima zakona i regulacija na vodama na kojim lovim. Ove musice koje sam postavio su se pokazale dobro na ovom mjestu i postavio sam ih jer bi neki clanovi mozda voljeli znati kada, kako, u koje doba dana, kojim nacinom vodjenja, na kakvom predvezu kojom spagom, kako u odnosu na vjetar, na kojoj dubini,kojom brzinom da li u paru ili samo jedna itd. se njima lovi na stajacim vodama. Pored Bloba koji je Atraktor (koji predstavlja kao sto sam vec rekao ranije oblacice dafnije ili jednostavno provocira predatorski instinkt i nagoni na odbranu teritorije i pastrmku koja se ne hrani ili joj jednostavno skrecu paznju na nimfu ili strimera ili mokru koji se love sa njim u tandemu), dva epoxy buzzera predstavljaju larvu komarca iz porodice Chironomida koji iznose oko 90% ishrane pastrmki u ovakvim i slicnim vodama. a zecije uho (koje je na slici u crnoj boji) i montana strimera mislim da ne trebam posebno predstavljati... Naravno za one kojima to nije zanimljivo mislim da ima dovoljno tema na ovome sajtu u kojima ce naci ono sto traze...
Dario Racic - Racha Pozdrav Racha Nisam imao nikakvu losu namjeru napisajuci da nije do muve vec ima ribe.S obzirom da vecina rijeka i jezera po evropi je dobro zasticena onda sam i predpostavio da i to jezero vrvi od ribe pa ju je lako uloviti.Ovaj tvoj komentar mi sve govoeri i jasno mi je da moja tvrdnja nije u pravu. Nikada nisam musicario na jezeru a jako bih volio zato te molim da nastavis sa ovom temom i ispricas sve sto je vazno u lovu na jezerima a posebno na tom o kome si poceo. :ziveli : ti meni... | |
| Naslov: Re: Mušičarenje na moru, jezeru, iz čamca, sa obale Sre 08 Apr 2009, 11:52 | |
| @ Madjoni
Nacin Vodjenja muha (izmedju kojihi nema bas neke razlike osim ako se radi o strimerima) je isti bez obzira na vrstu ribe. Ako govorimo o musicarenju iz camca koje se obicno praktikuje na "drift", tom prilikom se koristi set-up od tri muhe u vecini slucajeva. Otprilike: 120cm konus- 60cm prva muha- 90cm druga muha- 90cm druga muha. Naravno svako to u skladu sa svojim mogucnostima prilgodjava sebi. Takozvani "dropperi" na koje se navezuju muhe u sredinise privezuju na predvez uz pomoc vodenog cvora sa dva ili tri okreta (2-3 turn water knot). Za muhu na vrhu se obicno uzima neka teza varijanata (recimo zecije uho sa mesinganom kuglicom) za srednju seobicno bira neka aerodinamicna mokra (silver dabbler,wickham's fancy itd.), a na kraj do spage nekiattraktor ili neka dzombastija muha (zulu, bibio...) Zabacuje se niz vjetar u lepezi uz promjenu brzine privlacenja malih trzaja itd.Narocito je korisno pretrazivati mirne slojeve vode izmedju uzburkanih dijelova (ja mislim da kod nas to zovu tiha). Ako su ribe u dubljim slojevima vode korisno je imati tonucu spagu uz koju je vrlo koristan sistem odbrojavanja dok ne nadjete tacnu dubinu na kojoj dobijate ugrize... Naravno ovo su samo neke osnove radi ilustracije, a svaki ribar imaneke svoje tajne, svoja prilagodjavanja i varijacije na temu ali to je vec mnogo opsirniji subjekat...
@ Sasa D
:ziveli : | |
| | | Madjoni Moderator
Broj poruka : 9731 Lokacija : Nikšić Datum upisa : 14.10.2008
| Naslov: Re: Mušičarenje na moru, jezeru, iz čamca, sa obale Sre 08 Apr 2009, 12:05 | |
| Racha druže,znači muve se vuku uz vjetar sa povremenim cimanjem,jel tako??? Drugo ovaj vodeni čvor,imaš li sliku tog čvora neđe i zanima me koliko je rastojanje od muve do predveza,za ovaj sistem sa tri muve? :ziveli : | |
| Naslov: Re: Mušičarenje na moru, jezeru, iz čamca, sa obale Sre 08 Apr 2009, 12:46 | |
| Tako je druže ... Water knot: Tri muhe: Bistro. :ziveli : | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Mušičarenje na moru, jezeru, iz čamca, sa obale | |
| |
| | | | Mušičarenje na moru, jezeru, iz čamca, sa obale | |
|
Similar topics | |
|
Similar topics | |
| |
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |