Jelic Ivica Fly fisherman
Broj poruka : 3 Godina : 52 Lokacija : Novi Grad Datum upisa : 31.03.2013
| Naslov: Plotica i kako je loviti Sub 06 Apr 2013, 23:40 | |
| Na svu sreću u djelu gdje ja hvatam PLOTICU ima je u izobilju.Rijeka UNA je bogata ovom vrstom ribe i ja je hvatam na plovak,koristim travu u periodu kad za to dođe vrijeme,hljeb i crviće koristim u zimskom periodu pa sve dok ne dođe vrijeme trave. Vrijeme najviše zavisi kakvo je godišnje doba,i kad počinje trava.Svi zainteresovani mogu da vide na mom fb profilu,odnosno preko Google Earth o kakvoj se to rijeci radi. Poenta mog pisanja je da u skoro vrijeme počinjem da prikupljam pribor za mušičarenje, i počinjem učenjem odnosno vježbanjem ,tehniko zabacivanja,odabira mušica kako za PLOTICU tako za LIPLJANA i PASTRMKU.Trebaju mi savjeti o svemu,neke sam već dobio oko izbora pribora. | |
|
Ersin Visitor
Broj poruka : 318 Lokacija : Munchen - Deutschland Datum upisa : 16.05.2009
| Naslov: Re: Plotica i kako je loviti Sub 06 Apr 2013, 23:53 | |
| Zadnju plojku sam ulovio `91.godine ,riba koju cijenim kao svakog lipljena a i pastrmku ...svaki put kad vidim izvjestaje naseg drugara Djomle BL o musicarenju plotice ja nacisto se uzivim u tu pricu i sanjam narednih nekoliko dana o plotici.... Nazalost ovdje gdje zivim apsolutno nema plotice ,a kada sam prije neku godinu izvadio na nimfu jaza od skoro 70 cm kad nisam pao u nesvjest na prvi pogled jer sam pomislio da je plojka Pozdrav i Bistro | |
|
Murino Admin
Broj poruka : 31734 Datum upisa : 26.04.2008
| Naslov: Re: Plotica i kako je loviti Ned 07 Apr 2013, 00:54 | |
| | |
|
Djomla-BL Guide
Broj poruka : 530 Lokacija : Banja Luka Datum upisa : 30.03.2009
| Naslov: Re: Plotica i kako je loviti Ned 07 Apr 2013, 22:21 | |
| Ivice mi smo relativno često dole ljeti na pecanju u Ravnicama, a sva ekipa mušičari, biće prilike da je lovimo, pošto smo i mi razmišljali kako dohakati onim mrenama na mahač | |
|
Sponsored content
| Naslov: Re: Plotica i kako je loviti | |
| |
|