Musicarenje.net
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Musicarenje.net

Fly Fishing

Portal*PrijemTražiLatest imagesRegistruj sePristupi

Udice - namena i modeli

Ići dole 
+63
Redtag
Filip
Keno
Maricfly
Stars Member
Waterfall
Zarkotekica
Mic
Marinko81
Angel
Lale
Bahat
Bosko Vulevic
Damirt82
Krajisnik_BL
Gamarus
Djomla-BL
Mohiko
Sale
NMilanovic
Fruk
Raka Hardy
NikolaCG
Ado
Ranko
Oholi2
Fićo
Zeka
Durlanac
Predrag
Sumadinac
Ogi
Masic
Renafly
Mixmaster
Flyfishdude
Sasats
Sagemaster
Cori143
Davor
Mr.Zacoola
Cdejan
Brankoogi
Vlajkoni
Prota "Pacer"
Ervin-Eko
Goran R
MikiTenkara
Rancic
Cakan
DonCarleone
Lepenac
Radojica-pop
Acapapec
Oholi
Murino
Trn
Zox
Sasa D
Djole
Madjoni
Saležupa
Bogi
67 posters
Idi na stranu : Prethodni  1 ... 8 ... 12, 13, 14 ... 18  Sledeći
AutorPoruka
Krajisnik_BL
Fly fisherman
Fly fisherman
Krajisnik_BL

Broj poruka : 68
Godina : 37
Datum upisa : 18.09.2011

Udice - namena i modeli - Page 13 Empty
PočaljiNaslov: Re: Udice - namena i modeli   Udice - namena i modeli - Page 13 EmptyČet 07 Feb 2013, 19:42

Vrijeme mi je da nakon perioda učenja osnovnih tehnika počnem da vežem mušice s kojima ću da lovim ove sezone (uspješno ili neuspješno to ćemo da vidimo) Kvalitetna udica je svakako važna karika u lancu, a ja kao početnik u mušičarenju i vezanju stvarno nemam iskustva sa izborom udica i njihovom praktičnom primjenom.
Pročitao sam temu, vidim ima dosta različitih mišljenja oko istih modela, ali ja nisam još na tom nivou i ne razlikujem te stvari koje su po meni finese koje će da isplivaju s iskustvom i praksom. Kako sam mislio nabavljati neke low budget udice, a da su mi dostupne prema ovde pročitanom to bi trebao biti Gamakatsu i model GamakatsuF11 2sh.
Ja ću za početak da vežem većinom tradicionalne mušice. Interesuje me da li ovaj model udice može da posluži kao univerzalan i koliko je ustvari bitno da se za odredjenu imitaciju koristi udica koja je po proizvodjačima namjenjena za to, vidim da ne poštuju svi ta pravila oko namjene modela. Ako neko ima još neki savjet i preporuku koji još model da uzmem bio bih vam zahvalan.
Nazad na vrh Ići dole
Damirt82
Guide
Guide
Damirt82

Broj poruka : 1359
Godina : 42
Datum upisa : 08.05.2011

PočaljiNaslov: Re: Udice - namena i modeli   Udice - namena i modeli - Page 13 EmptyČet 07 Feb 2013, 21:08

Imaš odlične, a jeftine Maruto udice u Vrbasu kod Pošte ili u Kontri (ista firma) na Mejdanu. Ja ih uglavnom uzimam i udice su neuništive.
Nazad na vrh Ići dole
Sasa D
INSTRUKTOR
INSTRUKTOR
Sasa D

Broj poruka : 5296
Godina : 46
Datum upisa : 07.02.2009

PočaljiNaslov: Re: Udice - namena i modeli   Udice - namena i modeli - Page 13 EmptySre 09 Okt 2013, 13:49

Testirao sam ljetos Akita 503BL udice.Uglavnom je to bila velicina #14 i odlicno su mi se pokazale.Koristio sam ih za nimfe,ali su dobre i za suve muve.Ono sto najvise volim jeste siroki luk,a prave  se do broja 20!
Nazad na vrh Ići dole
Bosko Vulevic
Guide
Guide
Bosko Vulevic

Broj poruka : 776
Datum upisa : 11.04.2011

PočaljiNaslov: Re: Udice - namena i modeli   Udice - namena i modeli - Page 13 EmptySre 09 Okt 2013, 14:35

Murino ::

Da li je neko koristio modele od ovog proizvodjača ?

Udice - namena i modeli - Page 13 Captu378

Ja probao model 301 u velicinama 16, 18, 20. Na niih sam motao suve i nimfe. Meni su to odlicne barbless udice!!
Nazad na vrh Ići dole
NMilanovic
Guide
Guide
NMilanovic

Broj poruka : 2245
Godina : 45
Datum upisa : 13.04.2011

PočaljiNaslov: Re: Udice - namena i modeli   Udice - namena i modeli - Page 13 EmptySre 09 Okt 2013, 21:30

.. Nastavak price o udicama iz teme o Limu i lipljanu (vezano za TMC 103 BL model)

Mozda je to i licni dojam - Ja generalno volim takve udice a naviko sam i na BL modele pa je mozda i to faktor.
Naravno deblje udice sa jakom kontrom po defoltu kad "zakovu" ribu to je to. Ali ovi nezni modeli dozvoljavaju i drugaciju pristup u motanju, traze nekad i ozbiljniji balans da bi stajale pravilno (samim tim praviljo i bole ribu) ali lakse "plivaju" itd.
Podvesno uvek negde stoji misao da je za nesto udica kriva - Dok se covek ne navikne ili je ne proba u vise razlicitih situacija pa stekne poverenje.
(I kod mene dosta uticaja ima proverena udica na neku sigurnosti tokom ribolova)

103 BL iz mog iskustva ne vezano samo za lipca stvarno idealno "bode" ribu. Svasta sam lovio na nju, cak i par sitnih bucova.
(jedino nisam probao sitnije modele od broja #17 - jer mi iskreno deluju pre"nezno")
Oblik joj je savrsen a posto nema kontra kuku "zariva se do koske" bez otpora.

Spadanje je sad diskutabilna stvar sa svim BL udicama - Mada dok je god sistem potpuno zategnut svojim oblikom (a i dubljim zabadanjem) BL udice opet po teoriji bi trebalo da drze ribu mnogo bolje.
Ni tu stvarno nisam imao problema sa ovom udicom a desavalo mi se da se krupniji lipci i lansiraju ko rakete u vis.

Meni je tu presudan i osecaj dok skidam ribu koju nameravam da pustim, BL modeli jednostavno i tu daju odredjenu dozu zadovoljstva.

Poslednji izmenio NMilanovic dana Sre 09 Okt 2013, 21:33, izmenjeno ukupno 1 puta
Nazad na vrh Ići dole
NMilanovic
Guide
Guide
NMilanovic

Broj poruka : 2245
Godina : 45
Datum upisa : 13.04.2011

PočaljiNaslov: Re: Udice - namena i modeli   Udice - namena i modeli - Page 13 EmptySre 09 Okt 2013, 21:30

Ja sam istestirao mnogo modela (u zadnje vreme sam navucen i na TMC 206BL i na neke Dohiku modele) a za ovaj model mogu da se urade dva prosta testa.

Probaj da se bocnes sa njom odozgo po ruci kao test ali pre toga prvo istom "snagom" probaj neku drugu udicu - sve ce ti biti jasno! (savetujem pazljivo)
Smotaj dve potpuno identicne musice na 103 i na nekoj slicnoj udici koju vec sigurno znas da je dobra i probaj ih na vodi u isto vreme.
Ako ti se ucini da se riba potpuno isto ponasa i na jednoj i drugoj udici to je to.

(mi smo imali stvarno dosta modela udica na raspolaganju ove god u Plavu a ja sam jos u prva par dana bas tako i doso do zakljucka da mi je ovaj TMC model stvarno lepo "lego")

Nekad jednostavno riba mnogo mrljavije uzima pa se samim tim promasje ili spada ne vezano za udicu (tu je sad potrebna ona sigurnost vezana za model udice) nekad je mozda resenje da se modifkuje neka sitnica na samoj musici itd...

Pozzzzzz!!!!!
Nazad na vrh Ići dole
Ervin-Eko
INSTRUKTOR
INSTRUKTOR
Ervin-Eko

Broj poruka : 5216
Godina : 39
Datum upisa : 09.02.2009

PočaljiNaslov: Re: Udice - namena i modeli   Udice - namena i modeli - Page 13 EmptyPet 18 Okt 2013, 15:22

Skoro sam isprobao jedan model Hayabusa udica koji inace koriste za lov skobalja na travu.
Radi se o modelu H.UMT 209. Manju velicinu od 12 nisam nasao, predpostavljam da i nema.
Ova 12ica je zaista mala, odlicno drzi ribu, nisam imao ispravljanja udice i ako izgleda tanano.
O ovom se modelu radi

Udice - namena i modeli - Page 13 15oayiq

A evo i jedna slika za uporedjivanje, gornja udica ja Gamakatsu F11-2SH #16.

Udice - namena i modeli - Page 13 Keuh3l
Nazad na vrh Ići dole
Bahat
Visitor
Bahat

Broj poruka : 359
Godina : 42
Datum upisa : 10.11.2011

PočaljiNaslov: Re: Udice - namena i modeli   Udice - namena i modeli - Page 13 EmptyPet 18 Okt 2013, 16:13

Jel moguce da je manja od gamakatsu #16?
Nazad na vrh Ići dole
Ervin-Eko
INSTRUKTOR
INSTRUKTOR
Ervin-Eko

PočaljiNaslov: Re: Udice - namena i modeli   Udice - namena i modeli - Page 13 EmptyPet 18 Okt 2013, 16:22

Bahat, malo je manja.
Evo vidi se na ovoj slici.
Nazad na vrh Ići dole
Lale
Guide
Guide
Lale

Broj poruka : 2385
Datum upisa : 21.08.2010

PočaljiNaslov: Re: Udice - namena i modeli   Udice - namena i modeli - Page 13 EmptyPet 18 Okt 2013, 18:07

Odlicna udica Eko ja je koristim odavno....Ima je u velicinama i 10 i najbolje mi se pokazala upravo ta velicina...Jos jedna mala caka uzmi u pean ili manje klesta za okicu i blago je povij da bude okica kao kod ove gore gamakatsu...pozzzz......
Nazad na vrh Ići dole
http://musicarenje.net
Ervin-Eko
INSTRUKTOR
INSTRUKTOR
Ervin-Eko

PočaljiNaslov: Re: Udice - namena i modeli   Udice - namena i modeli - Page 13 EmptySub 19 Okt 2013, 00:22

Lale, nadam se da cu je ovih dana malo bolje testirati na Limskim lipcima.
Nesto se bojim da iskrivim ovo okce... Rolling Eyes 
Nazad na vrh Ići dole
Sasa D
INSTRUKTOR
INSTRUKTOR
Sasa D

Broj poruka : 5296
Godina : 46
Datum upisa : 07.02.2009

PočaljiNaslov: Re: Udice - namena i modeli   Udice - namena i modeli - Page 13 EmptySub 19 Okt 2013, 07:14

Ervin-Eko ::
Lale, nadam se da cu je ovih dana malo bolje testirati na Limskim lipcima.
Nesto se bojim da iskrivim ovo okce... Rolling Eyes 
Nemas potrebe da ga krivis!
Nazad na vrh Ići dole
Lale
Guide
Guide
Lale

Broj poruka : 2385
Datum upisa : 21.08.2010

PočaljiNaslov: Re: Udice - namena i modeli   Udice - namena i modeli - Page 13 EmptySub 19 Okt 2013, 18:09

Samo stvar navike sampione znam ja da nemora okica da se povije ali ja je ipak povijem....Eko probaj jednu udicu povij vezi neku muvicu i opleti po vodi pa mi onda saopsti rezultate:o.k: ...pozz i:ziveli :  mi obojica momci...Lale...........
Nazad na vrh Ići dole
http://musicarenje.net
Angel
Visitor
Angel

Broj poruka : 273
Godina : 54
Datum upisa : 01.12.2010

PočaljiNaslov: Re: Udice - namena i modeli   Udice - namena i modeli - Page 13 EmptyPet 29 Nov 2013, 11:11

Grip udice na snizenju.25 komada 1 funta ili 100 komada 4 funte.Gospodin salje za Evropu.

http://www.ebay.co.uk/itm/Grip-Hooks-Assorted-Patterns-Priced-to-clear-25-1-or-100-4-/181266235878?pt=UK_SportingGoods_FishingAcces_RL&var=&hash=item2a344f41e6
Nazad na vrh Ići dole
Mohiko
Guide
Guide
Mohiko

Broj poruka : 550
Godina : 47
Datum upisa : 11.08.2012

PočaljiNaslov: Re: Udice - namena i modeli   Udice - namena i modeli - Page 13 EmptySub 30 Nov 2013, 14:00

Kupio jednu turu Akita udica da probam kakve su!
Udice - namena i modeli - Page 13 Cb7v

Udice - namena i modeli - Page 13 2lbb
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content

PočaljiNaslov: Re: Udice - namena i modeli   Udice - namena i modeli - Page 13 Empty

Nazad na vrh Ići dole

Udice - namena i modeli
Nazad na vrh 
Strana 13 od 18Idi na stranu : Prethodni  1 ... 8 ... 12, 13, 14 ... 18  Sledeći
 Similar topics
-
» Jig udice!
» Udice - Istorijat
» Udice Partridge
» Udice (originali i plagijati)
» Udice Hayabusa i Venturieri

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Musicarenje.net :: FLY TYING :: FLY TYING MATERIJALI i ALATI-
Skoči na: