- Ivica R. ::
- VELIKI, ...
Jedini zaključak koji mogu da izvedem iz tvoje " GALAME BEZ OSNOVA", jer ne znam kako bi ovo drugačije moglo da se nazove, je taj da imaš preveliku
želju da staviš sebe u isti " MUŠIČARSKI KOŠ" sa mnom. Ali, Ivičice još će mnogo vode proteći ovom "PLAVOM NAŠOM" da bi se možda stvorila misao
da je tako nešto moguće! A dok se ne stvori ta mogućnost daću ti broj redakcije RIBOLOVA, pošto te žarko interesuje mušičarski razvojni put
VELIKOG RADOJICE, ( to su ti jedne ribolovačke novine za koje ČIKA RADOJICA piše o MUŠIČARENJU) zatraži od njih i slobodno se opozovi na mene,
moje tekstove. Imaćeš da naučiš iz desetina njih kako se i zašto baš tako lovi pastrmka po svim mesecima u toku sezone. Imaćeš gomilu tekstova kako
se otežavaju i zašto baš tako razni razvojni oblici insekata sa sve latinskim i narodskim nazivima. Naučićeš odatle i šta je mušičarenje pošto si
svetlosnim godinama daleko od tog saznanja.
Mušičarenje nije kao što ti veruješ LOV RIBE VEŠTAČKOM MUŠICOM, jer da je tako i tirolašenje i vaserašenje bi to bilo, ali NIJE,
MUŠIČARENJE je nešto sasvim drugo!? No mlad si, perspektivan i JA verujem u tebe, saznaćeš ti to.
Ivičice ako želiš da saznaš ŠTA JE MUŠIČAR ( to nije svaki čika koji ima mušičarski štap, to je nešto drugo) moraćeš prvo da SHVATIŠ da MUŠIČARENJE
nije PUKO izlovljavanje ribe, već nešto drugo.
U mušičarenju NEMA predpostavki i nagađanja-što ti konstantno radiš u ovoj temi-, već je mušičarenje sazdano od prakse i činjenica, koje tebi što se tiče
FF manjkaju u velikoj meri.Ivičice dal slučajno il namerno, zaboravljaš šta pišeš pa onda sa "duhovitim" opaskama pokušavaš da se vadiš.
Započesmo temu oko muve za PROLEĆE gde je bila u pitanju veličina udice 16 srednje otežana za koju sam ja dao komentar da je u proleće Mart- April
mala i delimično objasnih i zašto a ti evo pokušavaš da mi natovariš kako tvrdim ( samo ne znam gde) da je to 14 i 12. Suviše si ozbiljno shvatio moj savet -
ČITAJ MEĐU REDOVE hahaha.
Ivice TI TVRDIŠ ( pročitaj) da ćeš bez problema da potapaš nimfe na 18 bez dodatnih otežanja i to sa PREDENIM konusnim predvezom i metar-dva
najlona 020mm!? U najbolju ruku u tom slučaju zagaziće ti nimfa 20 cm pod površinu vode i to u nekoj bari, a ne u brzoj Tari! Prvo Ivičice probaj nešto pa
pričaj nemoj da PREDPOSTAVLJAŠ kao i sve vezano za ovaj segment MUŠIČARENJA!!!
Nemoj sad ovde da mi pričaš o otežanju imitacija, pogotovu ne sa tangstenom, jer si prve tangsten perle i to 2,5mm video prošle godine kad ih je Nikola
doneo u Kolašin. Da slaviš ovog čoveka kao i nas Raščane (i Jošanička Banja pripada opštini Raška), kao i ovaj forum i mnoge druge, jer da nije bilo nas
još bi pravio muve od mašinskog konca i skidao"kapice" sa sudopere, noktoreze i ne znam već čega još. Dok nisi pecao sa nama VEROVAO si da jedino
riba može da se ulovi na nimfu uz pomoć TIROLCA, koji moram da priznam ti je uža specijalnost, na koji se redovno pozivaš KAO TVOJE ISKUSTVO u mušičarenju. Odrekao si ga se, i zaboravi ga ako hoćeš da uspeš kao FF man!
U moru tvojih PREDPOSTAVKI nepotkovanih činjenicama navodiš DA JA KRIVOLOVIM SA TRI MUVE NA IBRU!? Epa Ivičice moj, za sve možeš da me
optužiš al za KRIVOLOV NIKADA, jer ga u mom mušičarskom životu NEMA!!! Za pecanje-TRENING van mušičarske zone, na delu Ibra gde možeš da loviš
i na živi mamac i plovak i svim dozvoljenim tehnikama, ja sam priložio MOLBU udruženju da mi za rad toga dozvole da izučavam tu tehniku kako bi se
pripremio za neka prvenstva evropskog ranga i oni MI DOZVOLILI.
Primetio sam i ranije da si sklon sve što ti odgovorim SMS u znak drugarstva i tvoje želje za znanjem PRENESEŠ na forum KAO TVOJA SAZNANJA!
Ne zameram ti, neka si, bitno je da ljudi imaju korist od toga!
Optužuješ me Ivičice i da PRISVAJAM muve i tu si ga BAŠ PRETERAO!!!!
Svi koji me znaju, znaju i činjenicu da sam najveći protivnik toga, jer mrzim licemerje! Zečije uvo je zečije uvo pa moš i dijamant na glavu da mu staviš
džaba! Zna se ko je tvorac iste!!!
Mrzi me Ivičice da se bavim više TVOJOM GALAMOM BEZ OSNOVA, jer se ova tema zvala mušice za RANO PROLEĆE MART-APRIL, a ti ga vidim produži
do Juna, a videsmo da u tim mesecima NEMAŠ ama baš nikakvog iskustva sa mušičarenjem pastrmke uz pomoć ŠTAPA I KANAPA. Dok ne stekneš bilo
kakvo iskustvo vredno pažnje, neću moći, jer nemam o čemu, da raspredam ovu priču sa tobom!!!!
Za početak MAJSTORE bar napiši zbog čega i i šta imitiraš PASTRMKAMA na 16 i 18 aj evo priznaću ti odgovor u Aprilu.
Kako i gde loviš sa njima i ............ znaš već i sam šta svakog naprednog mušičara interesuje!?
Ovim završavam ovo bezvredno prepisivanje sa Ivičicom i njegovom željom da i on postane VELIKI ČIKA IVICA!
Izvinjavam se svima koji su ovo blebetanje čitali!
Brat moj slobodno ti nastavi da pitaš ČIKA RADA sve što te interesuje! Možda ti i kažem.