Musicarenje.net
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Musicarenje.net

Fly Fishing

Portal*PrijemTražiLatest imagesRegistruj sePristupi

Lov pastrmke mokrom muvom

Ići dole 
+23
Lale
Musicar
Renafly
Sasats
Masic
Fly Daddy
Mixmaster
Brankoogi
Davor
Balta
MM
Mersad Rajic
Oholi
Sasa D
Ivica R.
Mr.Zacoola
Ervin-Eko
MikiTenkara
NikolaCG
Los_Pecaros
Omar
Bokac
Madjoni
27 posters
Idi na stranu : 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeći
AutorPoruka
Madjoni
Moderator
Moderator
Madjoni

Broj poruka : 9731
Datum upisa : 14.10.2008

Lov pastrmke mokrom muvom Empty
PočaljiNaslov: Lov pastrmke mokrom muvom   Lov pastrmke mokrom muvom EmptySre 06 Maj 2009, 20:15

Ovo su prve muve kojih se sjećam i na koje sam lovio, ljeskovak, tri metra najlona (tada je tanak najlon bio 0.30mm) i ova trojka redno (direktno
vezana za najlon bez kračica) vezana sa razmakom od oko 40cm, redosled zadnja crna, žuta i crvena......normalno ovo je rimejk onih "mačeva" ali
isti materijali su u pitanju i ista stara dobra ...

mustad 540
rebra-zlatna lameta
tijelo-svila
noge-Pivsko pero, a vrh svakog pera kad se namota samo se uspravi (kao na slici)

Lov pastrmke mokrom muvom Prvejpg1

Lov pastrmke mokrom muvom Prve
Nazad na vrh Ići dole
http://www.flyfishingprimus.me/
Bokac
Fly fisherman
Fly fisherman
Bokac

Broj poruka : 97
Datum upisa : 14.05.2008

PočaljiNaslov: Re: Lov pastrmke mokrom muvom   Lov pastrmke mokrom muvom EmptySre 06 Maj 2009, 20:32

Mustad 540... podseća me na detinjstvo!!! :) Samo što sam ja koristio #6 i #4 za bucova...

Mađoni, majstore, svaka čast na trudu da naperiš i okačiš i one muve koje više nisu tako popularne i u modi. Ako su do sad preživele, i ovu će modu preživeti...

E sad, ne bih da skrećem sa teme koju si započeo, ali ne mogu da ne primetim nešto vrlo sumnjivo! ;)
Tri muve na struni i kod tebe i kod čuvenog W.C. Stewart-a... milsim, k'o da ste išli u istu školu, a deli vas skoro vek i skoro ceo kontinet... Ko nije shvatio šalu, sada može da zamisli kako izgleda dobitni triling u Mađonijevoj kombinaciji. Doduše, Stewart je koristio mekonoge, ali su i ove i one mokre, ili negde grešim?

Prvi put vidim čuveno pivsko pero. Ako krenete da ga izvozite obavezno mu zalepite etiketu Piva's Blue Dun... :)

Mađoni, BRAVO!
Nazad na vrh Ići dole
Omar
Guide
Guide
Omar

Broj poruka : 2296
Godina : 50
Datum upisa : 11.03.2009

PočaljiNaslov: Re: Lov pastrmke mokrom muvom   Lov pastrmke mokrom muvom EmptySre 06 Maj 2009, 23:24

Hvala Madjoniju , sto je i mene podsjetio na ove "stare" musice , narocito onu crvenu koja mi je nekada bila i jedina (prije 25 god.),
a za leskovi stap sam se potrudio sam. Danas sam jedan prigotovio i ostavio da se susi u blizini potoka koje sam obilazio.
Za 15 bice upotrijebljen , obecavam fotke sa njime.
Nazad na vrh Ići dole
Madjoni
Moderator
Moderator
Madjoni

PočaljiNaslov: Re: Lov pastrmke mokrom muvom   Lov pastrmke mokrom muvom EmptySre 06 Maj 2009, 23:31

Bokac ti si me i naveo da počnem ovu temu thanks you
Šala nije na odmet,ne mari........za ovoga Stjuarta sigurno nijesu čuli stari ribari sa ovih prostora ali davno je dokazano da iste ideje mogu nastati i u raznim vremenima i na udaljenim mjestima.
Ovo nijesu moje muve,ovo je niz mog brata od tetke koji me je vodio na pecanja od malih nogu i to su moja najranija iskustva(30 godina) vezana za ribe i ribolov.........bio sam toliko mali da sam samo virio iz nepokošene trave a on me je nosio sa mjesta na mjesto krkače i nije pošteno smio ni loviti od mene pa mi je često bježao Laughing Laughing stara dobra vremena cheers cheers cheers
Sad opet malo o muvama,potpuno isti fazon bilo pero od pijetla ovako namotano ili neko "mrtvo" tj meko pero sa tijela raznih ptica..........
Nazad na vrh Ići dole
Los_Pecaros
Guide
Guide
Los_Pecaros

Broj poruka : 1614
Datum upisa : 01.04.2009

PočaljiNaslov: DOBRA (stara) VREMENA   Lov pastrmke mokrom muvom EmptyČet 07 Maj 2009, 06:27

.... "hvale jos" zelena i crni mrav... i eto vam/nam niza od 5 standardnih "ubitačnih" mušica na koje su pecali podgorički ribolovci 70-tih i 80-tih! :)

Rijetko je ko u periodu proljećnih voda veza` ista drugo... a pastrmke su "padale k`o lude"!

A onda... nedje početkom 90-tih... "pojavio" se "Padavac" (boje mesa) kako ga i danas zovu ribolovci sa Morače ili ti "Patak" kako ga zovu u BiH.
Meni je njegovu izradu `92 pokazao jedan od poznatijih staro-podgorickih vezača, čuveni Cafo-postar... a ja onda "tajnu" proslijedio još trojici
"poznatih"... koji ce se danas, naravski, zakleti kako ga vezu "oduvijek"! :)

Naravno... ni ja se ne pretržem da se "sjetim" toga... već se zadovoljavam da me sačeka nekoliko setova mušica kad dodjem u CG.
Nazad na vrh Ići dole
http://www.montenegro-fishing-paradise.com
NikolaCG
INSTRUKTOR
INSTRUKTOR
NikolaCG

Broj poruka : 4911
Datum upisa : 25.03.2009

PočaljiNaslov: Re: Lov pastrmke mokrom muvom   Lov pastrmke mokrom muvom EmptyČet 07 Maj 2009, 09:40

Koliko mi je radosti ova žuta donijela skocko : , mada i "PADAVAC BOJE MESA" nije zaostajao za njom!

Daj Mlađo čuvenog padavca nek vide ljudi o čemu pričamo!
Nazad na vrh Ići dole
Madjoni
Moderator
Moderator
Madjoni

PočaljiNaslov: Re: Lov pastrmke mokrom muvom   Lov pastrmke mokrom muvom EmptyČet 07 Maj 2009, 10:06

Ovo je priča o lovu na mokre muve ,o strunjilu (upletenoj dlaci iz repa pastuva), o štapu od trske ili lijeske i struni maltene istoj kako je opisao
Ajzak Volton prije više vjekova....o načinu ribolova (možda i čiste zanimacije) nekih naroda koje su naši preci našli kad su stigli u ove krajeve
prije 1500 godina.......... o Balkanu kao kolijevci mušičarenja..... lol!
Nazad na vrh Ići dole
Bokac
Fly fisherman
Fly fisherman
Bokac

PočaljiNaslov: Re: Lov pastrmke mokrom muvom   Lov pastrmke mokrom muvom EmptyČet 07 Maj 2009, 16:42

Mađoni, Mađoni... mnogo si "kvaran"!!! Ali mnogo... sampion 1

Tek sad videh na drugoj slici - kada namotaš telo, konac ostaviš kod zadka, porebraš lametom pa TEK ONDA koncem "porebraš" rebra u
kontra-smeru??? Dobra ideja, nisam to primetio do sada...

Da li, kad porebravaš koncem preko lamete, upredeš konac da ne bude pljosnat?
Nazad na vrh Ići dole
Madjoni
Moderator
Moderator
Madjoni

PočaljiNaslov: Re: Lov pastrmke mokrom muvom   Lov pastrmke mokrom muvom EmptyČet 07 Maj 2009, 17:41

Tačno tako drug, muva se porebri lametom pa koncem koji se uvrne da bi dobili na trajnosti a i tanji je pa ne guši lametu...
doduše i ovako naperena ,lameta strada ali što čupavija to bolja... i lameta se mota u kontra smjeru a taj konac
(ja ga zovem osigurač) u normalnom da uđe malo u tijelo.....
Nazad na vrh Ići dole
Madjoni
Moderator
Moderator
Madjoni

PočaljiNaslov: Re: Lov pastrmke mokrom muvom   Lov pastrmke mokrom muvom EmptyUto 12 Maj 2009, 02:15

Sad ti viđeh avatar Bokac skocko Prava ptica za ovu temu o.k
Nazad na vrh Ići dole
Bokac
Fly fisherman
Fly fisherman
Bokac

PočaljiNaslov: Re: Lov pastrmke mokrom muvom   Lov pastrmke mokrom muvom EmptyUto 12 Maj 2009, 20:28

Madjoni ::
Sad ti viđeh avatar Bokac skocko Prava ptica za ovu temu o.k

"Zapevala sojka ptica,
misli zora je..."

:ziveli :
Nazad na vrh Ići dole
MikiTenkara
Guide
Guide
MikiTenkara

Broj poruka : 2508
Datum upisa : 09.11.2008

PočaljiNaslov: Re: Lov pastrmke mokrom muvom   Lov pastrmke mokrom muvom EmptyUto 02 Jun 2009, 13:34

Na Tari smo , prije neki dan,kada smo se vracali iz Plava,zastali na kratko.
Riba je uzimala u filmu,i kada sam joj izmijenio ko zna koliko musica,pogodim joj sta uzima. Za sat vremena sam imao preko 20 riba na stapu,od cega skoro sve pastrmke,a uspio sam izvaditi njih 12.
Sve sam ih dobio na emerdzera jednodnevke,vezanog na udici #12,blijedo zelene boje,sa cdc-om. Koristio sam iskljucivo tehniku nizvodnog lova,koja mi je u sumrak donijela jos dvije ribe,ovog puta lipljena i pastrmku.
Po meni je lov mokrom muvom,nizvodno,jedna od najuspjesnijih i najjednostavnijih tehnika,kada pastrmka uzima u filmu.
Nazad na vrh Ići dole
http://www.tenkarastream.blogspot.com
MikiTenkara
Guide
Guide
MikiTenkara

Broj poruka : 2508
Datum upisa : 09.11.2008

PočaljiNaslov: Re: Lov pastrmke mokrom muvom   Lov pastrmke mokrom muvom EmptySub 06 Jun 2009, 10:57

Ovo je jedna od mojih favorita,kada je u pitanju pastrmka.

Lov pastrmke mokrom muvom 94443037
Nazad na vrh Ići dole
http://www.tenkarastream.blogspot.com
Madjoni
Moderator
Moderator
Madjoni

PočaljiNaslov: Re: Lov pastrmke mokrom muvom   Lov pastrmke mokrom muvom EmptyUto 23 Jun 2009, 23:44

Nešto za kraj tipeta, na vel .14-8,Tara; Zeta, Morača...... Laughing Laughing Laughing

Lov pastrmke mokrom muvom Padavci
Nazad na vrh Ići dole
Ervin-Eko
INSTRUKTOR
INSTRUKTOR
Ervin-Eko

Broj poruka : 5216
Godina : 39
Datum upisa : 09.02.2009

PočaljiNaslov: Re: Lov pastrmke mokrom muvom   Lov pastrmke mokrom muvom EmptyUto 23 Jun 2009, 23:48

Laughing Laughing Laughing extra mušice brate cestitam
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content

PočaljiNaslov: Re: Lov pastrmke mokrom muvom   Lov pastrmke mokrom muvom Empty

Nazad na vrh Ići dole

Lov pastrmke mokrom muvom
Nazad na vrh 
Strana 1 od 8Idi na stranu : 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeći
 Similar topics
-
» Nimfarenje pastrmke na rijeci Gacki