Dva dana zaredom na istom mjestu u isto vrijeme vatam pastrmke na klinka boje kože vel.16 i narandžastu CDC vel 18 i super , sve riješeno Treći dan,ista meta isto odstojanje ,neće da ih takne a isto se izbaca....Posle 20 tak izmjenjenih suvih , brzinskom brzinom ,ove tri rješavaju situaciju..Fazom kao NC spider-i (samo sa nogicama od CDC-a) i normalno bacane sve tri zajedno....Jedini problem je detektovati ugriz pošto sam bacao uzvodno (to je i jedini način pristupa ribi na super bistroj Zeti)....
Upstream wet fly fishing je zaista hard work! Pogotovo na rijeci kao Zeta!
Ova tehnika zahtjeva shortline casting....plasiranje imitacija na maloj udaljenosti, što sa sobom nosi određene poteškoće! Šunjanje, stelt-gaženje i ostali ala-Mixmaster sistemi su prijeko potrebni! Neznam koliko je to na Zeti uopšte i moguće?
Uglavnom, manja distanca, non-stop kontakt sa imitacijama, rad sa strunom u rukama i kontrola sa štapom, milion i jedan cast! I eto ribe!
Lovio sam tako na Tari jednom i imao ulove kada drugi nisu!
Može li neka "across" tehnika bacanja na tim mjestima......imao bi veoma veću kontrolu?
p.s. Neka mi Mixmaster ne zamjeri na pominjanju. Nas nekolicini je sinonim za šunjanje ribama! Često kažemo....."tu moraš kao Mixmaster". I obično uvijek tako ulovimo!
Ivica R. Guide
Broj poruka : 1381 Godina : 40 Lokacija : Kolašin Datum upisa : 24.06.2008
Upstream wet fly fishing je zaista hard work! Pogotovo na rijeci kao Zeta!
Ova tehnika zahtjeva shortline casting....plasiranje imitacija na maloj udaljenosti, što sa sobom nosi određene poteškoće! Šunjanje, stelt-gaženje i ostali ala-Mixmaster sistemi su prijeko potrebni! Neznam koliko je to na Zeti uopšte i moguće?
Uglavnom, manja distanca, non-stop kontakt sa imitacijama, rad sa strunom u rukama i kontrola sa štapom, milion i jedan cast! I eto ribe!
Lovio sam tako na Tari jednom i imao ulove kada drugi nisu!
Može li neka "across" tehnika bacanja na tim mjestima......imao bi veoma veću kontrolu?
p.s. Neka mi Mixmaster ne zamjeri na pominjanju. Nas nekolicini je sinonim za šunjanje ribama! Često kažemo....."tu moraš kao Mixmaster". I obično uvijek tako ulovimo!
Zasto ova tehnika zahtijeva kratke zabacaje(koliko kratke), kako ostvarujes non stop kontakt sa imitacijom i na kakav rad sa strunom u rukama mislis?
Madjoni Moderator
Broj poruka : 9731 Lokacija : Nikšić Datum upisa : 14.10.2008
Ima na internetu dosta članaka o Upstream Wet fly fishing tehnici, koju su objasnili detaljnije mnogo bolji stručnjaci od mene...........pa potraži! Ja sam samo nešto sa prijateljem u kratkim crtama!
Ivica R. Guide
Broj poruka : 1381 Godina : 40 Lokacija : Kolašin Datum upisa : 24.06.2008
Konkretno sam tebe pitao za ovu tvoju tehniku, kontakt, kratki zabacaji, rad ruku, kako to izgleda kad ti radis? Kakav pribor, predvez, tipet...? Bas bih volio da cujem, a siguran sam i vecina na forumu, pa ako nije problem malo pojasnjenja o toj tehnici sa kojom ti dobro pecas! Jedino ako nije neka tajna tehnika.