| Lov pastrmke mokrom muvom | |
|
+23Lale Musicar Renafly Sasats Masic Fly Daddy Mixmaster Brankoogi Davor Balta MM Mersad Rajic Oholi Sasa D Ivica R. Mr.Zacoola Ervin-Eko MikiTenkara NikolaCG Los_Pecaros Omar Bokac Madjoni 27 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
NikolaCG INSTRUKTOR
Broj poruka : 4911 Datum upisa : 25.03.2009
| Naslov: Re: Lov pastrmke mokrom muvom Uto 15 Dec 2009, 12:35 | |
| - MM ::
- Gledao sam letos na F&H kanalu kako je to radio čuveni Gary La Fontaine. On je koristio sistem sa dve muve.
Najpre bi vezao klasičnog Elk Hair Caddis-a. Zatim bi kroz okce ( od udice) već vezanog Elka privezao 20-ak cm tipeta i drugu muvu, mokru. Elk služi kao indikator ali ujedno i lovi ribu. Opasan sistem! | |
|
| |
Balta Fly fisherman
Broj poruka : 99 Lokacija : Beograd Datum upisa : 29.10.2009
| Naslov: Re: Lov pastrmke mokrom muvom Uto 15 Dec 2009, 12:58 | |
| Sistemi su veoma pogubna stvar za sve vrste riba.
Ali zasto ne pruziti i toj ribi sansu da odoli nasoj musici, ako je rec o musicarenju i ako vec ne lovimo ribu radi hrane vec radi uzivanja, cemu onda sistem. Ili se ipak lovi i nosi. Neka tim nacinom love i "najveci majstori" mislim da to nije ni malo sportski, a da to i nisu neki majstori i dete ce na sistem od 4/5 muva da uhvati dosta ribe i bez nekog znanja o musicama, etnomologiji i musicarenja uopste. | |
|
| |
NikolaCG INSTRUKTOR
| Naslov: Re: Lov pastrmke mokrom muvom Uto 15 Dec 2009, 15:21 | |
| - Balta ::
- Sistemi su veoma pogubna stvar za sve vrste riba. Ali zasto ne pruziti i toj ribi sansu da odoli nasoj musici, ako je rec o musicarenju i ako vec ne lovimo ribu radi hrane vec radi uzivanja, cemu onda sistem. Ili se ipak lovi i nosi. Neka tim nacinom love i "najveci majstori" mislim da to nije ni malo sportski, a da to i nisu neki majstori i dete ce na sistem od 4/5 muva da uhvati dosta ribe i bez nekog znanja o musicama, etnomologiji i musicarenja uopste.
Ne pričamo o tome ovdje....možeš naći posebnu temu za to ili je pokrenuti! Ja ne želim da dam ribi šansu da je ulovim....želim to da uradim mušičarskom tehnikom, i da budem što bolji u tome...a šansu da preživi joj već unaprijed dajem....jer je ionako puštam! Volio bih da to non stop radim! Vaseraška metoda je nešto drugo.....veoma lako zabacivanje i plasiranje tamo gdje mi nemožemo dobaciti, ubacivanje ispod grana ispod kojih mi ne možemo....itd.Mi lovimo mušičarskom tehnikom, a tu smo da ribu ulovimo i da je (u većini slučajeva) vratimo nazad u vodu, čak tamo gdje to niko ne radi! Onda ne vidim razlog da ne poboljšavamo svoje tehnike da to uradimo i ispunimo merak....merak ulova ribe i merak poklanjajući joj život! Nekad lovimo sa jednom, nekad sa dvije i ništa tu ne treba da bude čudno! Negdje je dozvoljeno samo jednom muvom...pa se nećemo buniti, i šta.... ..opet uživamo! Nego da se vratimo temi! | |
|
| |
Ivica R. Guide
Broj poruka : 1381 Godina : 40 Lokacija : Kolašin Datum upisa : 24.06.2008
| Naslov: Re: Lov pastrmke mokrom muvom Uto 15 Dec 2009, 18:51 | |
| - NikolaCG ::
- Balta ::
- Sistemi su veoma pogubna stvar za sve vrste riba. Ali zasto ne pruziti i toj ribi sansu da odoli nasoj musici, ako je rec o musicarenju i ako vec ne lovimo ribu radi hrane vec radi uzivanja, cemu onda sistem. Ili se ipak lovi i nosi. Neka tim nacinom love i "najveci majstori" mislim da to nije ni malo sportski, a da to i nisu neki majstori i dete ce na sistem od 4/5 muva da uhvati dosta ribe i bez nekog znanja o musicama, etnomologiji i musicarenja uopste.
Vaseraška metoda je nešto drugo.....veoma lako zabacivanje i plasiranje tamo gdje mi nemožemo dobaciti, ubacivanje ispod grana ispod kojih mi nemožemo....itd. Može Nidžo da se podvuče ispod grana bolje nego sa vaserkom i to bez problema i prepadanja ribe. Vaserka je tu limitirana...gdje pada plovak ti možeš da ubaciš mušicu i da pecaš... :ziveli : | |
|
| |
Madjoni Moderator
Broj poruka : 9731 Lokacija : Nikšić Datum upisa : 14.10.2008
| Naslov: Re: Lov pastrmke mokrom muvom Uto 15 Dec 2009, 19:35 | |
| | |
|
| |
Davor Guide
Broj poruka : 596 Lokacija : Prijedor Datum upisa : 30.09.2008
| Naslov: Re: Lov pastrmke mokrom muvom Uto 15 Dec 2009, 21:27 | |
| - NikolaCG ::
Vaseraška metoda je nešto drugo.....veoma lako zabacivanje i plasiranje tamo gdje mi nemožemo dobaciti, ubacivanje ispod grana ispod kojih mi ne možemo.... Ivica ti je dobro rekao, mnogo je lakše loviti sam mušičarskim štapom i naše su rijeke takve da možeš gdje hoćeš zabaciti, takodje i granje nije problem... :ziveli : | |
|
| |
NikolaCG INSTRUKTOR
| Naslov: Re: Lov pastrmke mokrom muvom Uto 15 Dec 2009, 21:30 | |
| Koje predveze koristiti kod lova sa mokrom muvom? Upredene,fluorokarbonske, konusne.....? Koliko dužinu predveza koristite? Da počnemo sa tim.....a kasnije možemo o vođenju muve i tehnikama lova! | |
|
| |
Oholi Guide
Broj poruka : 2071 Godina : 42 Lokacija : Beograd Datum upisa : 13.12.2008
| Naslov: Re: Lov pastrmke mokrom muvom Sre 16 Dec 2009, 02:47 | |
| Ako hoćeš da loviš vrlo plitko, u filmu ili na mah 20-ak cm, sistem ti je isti kao i za suvu, ako želiš da potapaš dublje te muve i da loviš sa njima u izdizanju onda je bolje samo monofil staviti bez konusa, muva može i blago otežana da bude... | |
|
| |
Madjoni Moderator
| |
| |
Madjoni Moderator
| Naslov: Re: Lov pastrmke mokrom muvom Sre 23 Dec 2009, 16:46 | |
| | |
|
| |
Brankoogi Guide
Broj poruka : 754 Lokacija : Prijepolje Datum upisa : 06.09.2008
| Naslov: Re: Lov pastrmke mokrom muvom Sre 23 Dec 2009, 16:53 | |
| | |
|
| |
Madjoni Moderator
| Naslov: Re: Lov pastrmke mokrom muvom Sre 23 Dec 2009, 17:03 | |
| - Brankoogi ::
- Ovaj tekst odlično pojašnjava zašto neke mušice koje ne liče na prirodne bolje love od nekih hiperrealističnih imitacija.
Nemam slike Plive, ali Gornja Zeta je prilično slična i ođe ne pale realistične imitacije... | |
|
| |
NikolaCG INSTRUKTOR
| Naslov: Re: Lov pastrmke mokrom muvom Sre 23 Dec 2009, 17:07 | |
| Kratak i dobar tekst! | |
|
| |
Ervin-Eko INSTRUKTOR
Broj poruka : 5216 Godina : 39 Lokacija : Sjenica Datum upisa : 09.02.2009
| Naslov: Re: Lov pastrmke mokrom muvom Sre 23 Dec 2009, 17:15 | |
| Mađo, ova krila su već trajnija. Je li ovo od fazana? | |